SKYPE, GMAIL SI HOTMAIL sunt definite drept pericol la adresa sigurantei nationale in Rusia

9-04-2011 1 minut Sublinieri

Serviciile de mesagerie electronică Gmail şi Hotmail şi sistemul de telefonie Skype reprezintă un pericol “de amploare” pentru securitatea rusă. Afirmaţia aparţine şeful centrului pentru siguranţa comunicaţiilor al FSB (fostul KGB), citat de RiaNovosti. În ciuda avertizărilor, guvernul rus a anunţat că nu intenţionează să interzică folosirea serviciilor de comunicaţii străine.

Ministrul rus al Comunicaţiile, Igor Shchegolev, a declarat vineri că guvernul nu are în plan interzicerea serviciilor de comunicaţii străine precum Skype, Gmail sau Hotmail, servicii foarte populare în Rusia. Declaraţia lui Shchegolev vine ca urmare a afirmaţiilor unui oficial al Serviciului Federal de Securitate din comisia guvernamentală a telecomunicaţiilor potrivit căruia aceste servicii de internet ar trebui interzise pentru că folosesc programe de encodare care împiedică investigaţiile FSB.

“Nu intenţionăm să anulăm sau să închidem Skype, Gmail, Hotmail sau alte servicii străine [online] în Rusia”, a spus Shchegolev. El a completat că în prezent se poartă discuţii pentru găsirea unui mod de reglementare a astfel de tehnologii, inclusiv de ordin economic. Un oficial de la Kremlin l-a completat pe Shchegolev, spunând că serviciile speciale nu au detreminat politica Rusiei. Comisia a decis să institue un grup de lucru care să propună până în octombrie cum ar putea fi reglementată utilizarea mijloacelor criptografice în serviciile de Internet gratuit.

Nota noastra:

Asadar, motivul pentru care serviciile secrete considera ca respectivele platforme de internet sunt un pericol e ca au programe de encodare si nu pot fi monitorizate/supravegheate.

Este interesant ca nu se spune nimic de social media (Facebook, Twitter etc.) cand este de fapt rasstiut ca daca e sa vina o revolutie, pe aceste canale vine. A se vedea chiar revolutia Twitter din Moldova. Sa fie oare aceasta omisie de la faptul ca Dmitri Medvedev e fan si utilizator al twitterului? Oare Vladimir Putin o avea cont pe Twitter? Sau pe facebook? Hm…


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “SKYPE, GMAIL SI HOTMAIL sunt definite drept pericol la adresa sigurantei nationale in Rusia

  1. FSB-ul ar vrea sa le interzica deoarece nu au reusit solutii de spargere a key-lor de criptare pe care le folosesc cyphers-urile respectivelor servicii de mesagerie, prin metodele utilizate la ora actuala(dictionare,criptanaliza,brute force attack).Poate reusesc prin spionaj sau social engineering sa afle mai multe despre algoritmii de criptare utilizati,altfel trebuie sa lucreze cateva zeci de ani ca sa ajunga la un rezultat care oricum n-ar mai fi de actualitate.

  2. Pingback: Rusia Unita sau... nu prea? ”PRIMAVARA ARABA” si ”REVOLUTIE FACEBOOK” IN IMPERIUL RUSESC? Divizii de trupe speciale scoase pe strazile Moscovei si ale Sankt Petersburgului
  3. Pingback: CENZURA internetului in Rusia sau protejarea copiilor? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare