Camera de supraveghere PREDATOR poate urmari orice, “fara mila”

9-04-2011 57 secunde Sublinieri

Softwerul Predator de urmarire a obiectelor al lui Zdenek Kalal este aproape straniu. Arata orice camerei a-tot-vazatoare si va invata, rapid, sa il recunoasca si apoi sa il urmareasca, chiar daca va disparea din cauza distantei, se va ascunde printre obiecte similare sau – in cazul fetelor, se va intoarce pe cealalta parte (adica il va recunoaste de indata ce va reintra in vizorul camerei de supraveghere – n.n.). Isi merita numele (…).
Kalal este student doctorand la Univ. din Surrey, Anglia, cercetand proiecte ce fac computerele sa vada. Algoritmul sau Predator este, in acelasi timp, rapid si puternic. Dupa ce i se spune ce sa urmareasca (incadrand pe imagine) Predator va incepe sa lucreze. In cateva secunde va putea recunoaste patternuri, obiecte si fete, urmarindu-le pe masura ce se micsoreaza, sau cresc, sau se rotesc. Cand Kalal se ascunde de camera si tine o hartie cu fotografia sa intre multe altele, Predator ii identifica fata (din fotografie – n.n.) imediat. (…)

Va amintiti de asasinarea lui Mahmud Al-Mabhouh in Dubai de anul trecut din Dubai? Autoritatile din Dubai au identificat asasini – probabil agenti Mossad – dupa ore si ore de de travaliu asupra securitatii din diverse locuri ale orasului (camere video din diverse locatii – n.n.). Predator ar putea face acest proces mai simplu. (…)

Nota noastra:

Proiectul lui Kalal a fost premiat, alaturi de alte proiecte din aceeasi categorie, la sfarsitul lunii martie a.c., in cadrul unui eveniment dedicat inovatiilor tehnologice de Engineering And Physical Sciences Research Council, agentie guvernamentala a Marii Britanii.

Ideea lui Kalal este sa se apropie cat se poate de performantele vederii umane, astfel incat procesul de identificare sa fie cat mai performant. “Calitatile” sale sunt, din pacate, “numai bune” pentru o societate-Big Brother totala, cum este Marea Britanie, pentru cazurile in care se vrea sa se obtina o identificare rapida a celor urmariti.

Mai trebuie sa constientizam, cu maxima ingrijorare, ca astfel de proiecte, cu siguranta, sunt puzderie in zilele noastre…

 

 Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Camera de supraveghere PREDATOR poate urmari orice, “fara mila”

  1. Curios este faptul ca a ales ca prim exemplu recunoasterea formei degetelor cu care se face semnul Sfintei Cruci de catre ortodocsi!

  2. @Cristian:

    Cam hazardat sa credem asta.

  3. Poate nu el a ales.

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXPERIMENTELE BIG BROTHER: bratara GPS pentru bolnavii psihic din Botosani, inregistrarea copiilor in bazele de date biometrice prin scanarea irisului, in Mexic
  5. Pingback: Din seria nanotehnologia "salveaza" omenirea: S-a lansat CIPUL care ar detecta infectia cu SIDA in 15 minute
  6. Pingback: EXPERIMENTELE BIG BROTHER sau HOAX? Un pacient din Dallas (SUA) pretinde ca i s-a implantat in brat, fara voia sa, un CIP GPS, la o operatie de scoatere a amigdalelor
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare