‘STIMA DE SINE’: un mit nociv/ TULBURARILE PSIHICE BANTUIE LUMEA “CIVILIZATA”/ De ce fumeaza adolescentii?/ O ALTA FACATURA MARCA EvZ: “Suntem croiti bisexuali”/ EDUCATIA SEXUALA SI GENERATIA MILENIULUI NOU (Stiri familie, 17 septembrie 2011)

17-09-2011 25 minute Sublinieri

 • Doxologia:

(Dana Alecu): Stima de sine, cel mai important ingredient?

Unul dintre cele mai populare mituri ale prezentului este acela că nivelul ridicat al stimei de sine este un punct de referinţă pentru succesul, fericirea, performanţa ori comportamentul adecvat al unei persoane. O echipă de cercetători a aprofundat mai mult această idee, cum că stima de sine ar fi un factor atât de important pentru viaţa noastră. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în revista „Scentific American“, în anul 2005. În această revistă scrie că „întărirea stimei de sine a devenit o preocupare naţională. Şi totuşi, surprinzător, cercetările arată că aceste eforturi de a creşte stima de sine au o valoare mică în progresul academic ori în prevenirea unor comportamente indezirabile“

Fitness pentru psihic

În cultura occidentală, stima de sine, creşterea stimei de sine reprezintă aproape un mit. Încă de la vârste mici, copiilor li se transmite ideea de a avea încredere nelimitată în propriile capacităţi, de a-şi menţine o stimă de sine crescută, indiferent de situaţie. Din această perspectivă, a avea o imagine de sine pozitivă reprezintă cheia succesului, a eficienţei şi a fericirii. Într-o astfel de cultură, în care individualismul, autoeficienţa şi autosuficienţa reprezintă valori importante, a avea o imagine de sine pozitivă, a putea afişa un zâmbet mulţumit şi atunci când îi priveşti pe ceilalţi, şi atunci când te priveşti în oglindă, este cel mai important ingredient. În acest sens, propunerea şi exersarea unor tehnici de creştere a stimei de sine a devenit echivalentul, la nivel psihic, al programelor de fitness. Aşteptările şi speranţele puse în astfel de tehnici sunt foarte mari, cu atât mai mult cu cât succesul pe care acestea îl promit este unul pe măsură. Şi la noi a început să pătrundă, chiar să se impună în anumite medii, această tendinţă existentă în societatea americană, considerată şi sub acest aspect societatea tuturor posibilităţilor. Şi în librăriile din România au apărut numeroase cărţi şi casete video în care ne sunt propuse etape clare de urmat pentru creşterea stimei de sine, soluţii ale succesului.

Mesaje pozitive cu efecte negative

Aparent, nu ar fi nimic rău în asta dacă nu s-ar propune prin asta un fel de acoperire a propriilor stări şi sentimente şi îngroparea lor sub lozinci de genul „sunt foarte mulţumit/ mulţumită de mine“, chiar şi în situaţiile în care de fapt suntem nemulţumiţi de lucruri esenţiale sau „sunt cel mai bun/bună“, când tocmai am avut o nereuşită. Aceasta ar însemna de fapt să ne punem şi faţă de noi înşine o mască de mulţumire, să nu ne ascultăm cu adevărat, să ne minţim şi să nu vedem care sunt şi aspectele care merită îmbunătăţite. În acest mod putem trăi sentimente de dezamăgire în momentul în care, deşi ne cultivăm o stimă de sine crescută, rezultatele obţinute de noi în diverse activităţi nu sunt pe măsura aşteptărilor. (…)

„Imaginile violente au efect de cumulare şi se perpetuează

Ieri, la Bucureşti, a avut loc o masă rotundă având ca temă violenţa în mass-media. Evenimentul a fost iniţiat de Organizaţia „Salvaţi Copiii“, iar la discuţii au participat jurnalişti, psihologi şi psihoterapeuţi. Psihologii şi psihoterapeuţii prezenţi la întâlnirea cu jurnaliştii au atras atenţia că expunerea repetată la programe violente, fie că se face prin ştiri, filme sau desene animate, determină utilizarea violenţei şi în realitate, conducând la desensibilizarea individului şi tendinţa acestuia de a experimenta senzaţia de furie. Mai mult decât atât, fenomenul are consecinţe negative în dezvoltarea psihică şi afectivă a copiilor şi consecinţe pe termen lung în ceea ce priveşte formarea sa. „În creşterea copilului există mai multe obiective pe termen scurt şi lung pentru dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale. Trebuie să ştim că imaginile violente au efect de cumulare şi se perpetuează. Cenzura părinţilor nu mai poate funcţiona mereu şi consecinţele negative nu întârzie să apară, a explicat psihologul Andrei Chiscu.

Specialiştii prezenţi la întâlnire au discutat despre atitudinea pasivă a presei faţă de impactul pe care violenţa îl are asupra copiilor şi au subliniat necesitatea organizării unor dezbateri pe acest subiect cu specialişti în psihologie. „Salvaţi Copiii“ a criticat cercul vicios în care se învârte mass-media în prezentarea actelor violente, la limita dintre realitatea informaţiei şi necesitatea mediatizării. „Cu ani în urmă exista un alt tip de jurnalism. Suntem într-o piaţă nediferenţiată, toate trusturile practică acelaşi tip de jurnalism şi cred că trebuie schimbat ceva. Mass-media are un rol formativ, educativ şi trebuie să nu uite asta. Există legislaţie prin care se protejează copilul, dar legile nu se aplică. Violenţa vine şi din ceea ce se vede“, a mai adăugat psihologul Andrei Chiscu în intervenţia sa. El a arătat că educaţia trebuie să se bazeze pe dezvoltarea emoţională şi afectivă a copiilor, folosind metode alternative pentru a se putea face faţă activităţilor negative.

Concluziile întâlnirii de ieri au dus către ideea demarării unei campanii de conştientizare publică a repercusiunilor pe care violenţa le are asupra copiilor. De asemenea, organizatorii au subliniat necesitatea schimbării politicilor, prin promovarea unei legislaţii favorabile copilului, în parteneriat cu ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Muncii. „Vedem un interes redus acordat copiilor, totul e direcţionat către taxe şi impozite. În această campanie specialişti şi părinţi sunt invitaţi să participe pentru a oferi un mesaj comun, pentru a face diferenţa. Este bine să schimbăm atitudinea faţă de copiii, deoarece violenţa din centrele de copii este alarmant de mare. În continuare apar traume în dezvoltarea lor, a declarat Gabriel Alexandrescu, preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii“.

Peste 38% dintre europeni, adică 165 de milioane de oameni, suferă de tulburări mentale, potrivit unei statistici din 2010 publicate în jurnalul European Neuropsychopharmacology.

Cercetarea, realizată de profesorul Hans-Ullrich Wittchen de la Technische University Dresden (Germania), împreună cu echipa sa, cuprinde date din 30 de ţări europene, care au împreună 514 milioane de locuitori. Studiul a luat în considerare o gamă largă de tulburări şi afecţiuni mentale şi neurologice, întâlnite la europenii din toate grupele de vârstă.

Depresia este cea mai comună afecţiune psihică întâlnită în rândul europenilor. Peste 30 de milioane de cetăţeni din Europa se confruntă cu această boală. Diferitele fobii ocupă locul doi în clasamentul celor mai des întâlnite afecţiuni mentale, astfel că peste 20 de milioane de persoane suferă de această boală. Dependenţa de alcool afectează aproape 15 milioane de europeni, sindromul de apnee în somn este întâlnit în rândul a 12, 5 milioane de persoane, fibia socială afectează 10 milioane de europeni, iar atacurile de panică peste 7 milioane de cetăţeni. Experţii care au realizat acest studiu menţionază că “milioane de pacienţi suferă de boli neurologice precum traumatisme cerebrale, boala Parkinson şi scleroza multiplă“, informează The Economist.

STUDIU – Avortul dublează riscul de probleme mentale

Femeile care trec printr-o întrerupere de sarcină au un risc cu 81% mai mare de a suferi de probleme psihice decât cele care nu sunt nevoite să treacă prin această experienţă. Mai exact, un avort creşte riscul de nevroză anxioasă cu 34%, de probleme depresive cu 37%, de abuz de alcool cu 110% şi de tentativă de sinucidere cu 155%. Rezultatele aparţin unui studiu american şi au fost publicate recent în Revista Britanică de Psihiatrie, citată de Daily Mail.

Medicii americani conduşi de Priscilla Coleman au analizat 22 de proiecte care implicau 877.000 de femei, dintre care 163.831 au suferit o întrerupere de sarcină. Mai mult, studiul arată că aproximativ unul din 10 cazuri de probleme psihice este consecinţa unui avort. Studiul a fost publicat în Marea Britanie pe fondul unor discuţii pro şi contra avort purtate în acest moment în Parlament. „Există de fapt nişte riscuri reale asociate cu avortul, despre care femeile ar trebui informate în cadrul consilierii ce precede întreruperea de sarcină”, menţionează dr. Priscilla Coleman.

Anticoncepţionalele „modifică“ memoria

Femeile care folosesc pilule contraceptive vor avea memoria afectată: amintirile vor avea un impact emoţional puternic, însă detaliile vor fi trecute cu vederea. Modificarea balanţei hormonale influenţează memoria, susţine un studiu recent, citat de „The Daily Mail”. Femeile care iau anticoncepţionale îşi amintesc cu greu anumite detalii ale unor evenimente, însă acţiunile au un impact emoţional puternic asupra lor.

Motivul este că pastilele contraceptive reduc nivelul de estrogen şi testosteron din organism, pentru a preveni apariţia sarcinii, iar aceste substanţe sunt strâns legate de capacitatea creierului de a-şi aminti anumite evenimente. Anticoncepţionalele nu deteriorează memoria, ci doar modifică percepţia evenimetelor.Contraceptivele schimbă tipul informaţiei percepute. Nu este vorba despre un deficit de memorie“, lămureşte cercetătorul american Shawn Nielsen.

Peste 600 de minori abuzaţi în România, în 2010

Anul trecut  au fost semnalate 623 de cazuri în care minorii au fost victimele abuzurilor sexuale. Cele mai multe incidente de acest gen au avut loc în mediul rural, peste 400 de cazuri. În oraşe au fost înregistrate 188 de cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor. Autorităţile au dat în plasament în regim de urgenţă 79 de copii. Numărul real al cazurilor de abuz sexual asupra minorilor ar putea fi mai mare pentru că nu toate incidentele sunt semnalate autorităţilor

Americanii nu mai vor emisiuni cu fetiţe-miss

Şocaţi de imaginile în care apar copii de câţiva ani trimişi la concursuri de frumuseţe, cetăţenii din SUA cer interzicerea emisiunii care prezintă aceste cazuri. Cazul femeii care şi-a costumat copila de trei ani în prostituată pentru un concurs de frumuseţe a scandalizat întreaga lume.

Americanca Wendy Dickey, amatoare a concursurilor de frumuseţe pentru copii, a decis să-şi îmbrace fetiţa de doar trei ani în prostituată precum Julia Roberts în filmul Pretty Woman. Astfel, copila şi-a făcut apariţia pe scenă îmbrăcată într-o rochie mini mulată, perucă blondă şi cu cizme negre lăcuite, care-i ajungeau până la genunchi. Imaginile au fost difuzate de TLC în cadrul unui reality show, care a fost difuzat şi în România, „Toddlers & Tiaras” şi care prezintă caznele prin care sunt trecute fetiţe cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani pentru a participa la ­concursuri de frumuseţe.

Mămicile, în dorinţa de a câştiga aceste concursuri, trec peste orice compromis. Copiii sunt obligaţii să poarte un machiaj consistent, uneori dantură falsă, alteori chiar şi sâni falşi. Cazul fetiţei costumate în prostituată a fost de departe cel mai şocant din cadrul emisiunii. La câteva ore după difuzarea emisiunii, mama copilei a primit mai multe telefoane în care era ameninţată cu moartea, anunţă presa internaţională. Totodată mii de americani au semnat o petiţie prin care cereau să oprească emisiunea TLC.

Americanii s-au declarat scandalizaţi de costumaţia fetiţei

Mama copilei se justifică

Wendy Dickey a fost numită chiar „cea mai proastă mamă din America”, iar criticii susţin această afirmaţie. Pentru a-şi sublinia contestaţiile faţă de aceste cazuri, criticii amintesc şi de cazul fetiţei, câştigătoarea unui concurs de frumuseţe, care fost ucisă în anii anii ’90. Pentru a se apăra, mama copilei costumate în prostituată a apărut la o emisiune populară din Statele Unite susţinând că acea costumaţie nu a avut nicio problemă. „Îmi cresc copilul la fel ca oricare altă mamă. Îmi duc fetiţa la biserică în fiecare săptămână. Cel puţin nu-mi oblig copilul să practice vreun sport care să-l rănească, aşa cum fac alţi părinţi”, a argumentat femeia. Lupta împotriva emisiunii de la TLC se duce şi pe online, fiind creată o pagină de Facebook ce militează pentru interzicerea reality-show-ului.

Copil cu fund şi sâni falşi

„Timp de mai mulţi ani am fost martori la exploatarea extrem de agresivă a sexualităţii adulţilor, dar acum copiii încep să fie şi ei exploataţi de la vârste tot mai fragede. Toate datele arată că aceşti copii vor avea de suferit peste ani”, au declarat reprezentanţii Consiliului Părinţilor, o organizaţie extrem de influentă în domeniul audiovizualului. Şi postul TLC, parte a Discovery Networks, a fost extrem de criticat pentru acest sezon al emisiunii. Producţia are o medie de audienţă de 1,1 milioane de telespectatori în Statele Unite, conform datelor „The Independent”. Emisiunea a mai avut şi un caz al unei fetiţe îmbrăcate precum Dolly Parton, cu fese şi sâni falşi.

“Toate datele arată că aceşti copii exploataţi la concursurile de frumuseţe vor avea de suferit peste ani.”

Reprezentanţii  Consiliului Părinţilor

Fetite machiate si cu parul tapat pozand imbracate cu un sutien pe care nici macar nu au cu ce sa il umple. Nu e vorba despre niste fotografii – probe dintr-un dosar pregatit de procurori, ci despre lansarea unei colectii de lenjerie pentru copii.

Jours apres lunes, compania frantuzeasca responsabila pentru colectie, se prezinta drept un brand de familie, iar lenjeria in discutie este un model inovativ, titreaza Huffington Post. Numite de acestia “loungerie”, piesele se vor a fi un compromis intre lenjerie si tinute de casa destinate copiilor. Sustin ca tinutele lor nu au o componenta sexuala; fotografiile insa spun altceva.Ipostazele in care a pozat fotomodelul adolescentin, completate de aspectul tinerei, par scoase dintr-o ecranizare a romanului lui Nabokov.

Nu este singurul exemplu. Lanturile de magazine Tesco, Abercombrie and Fitch si Primark au fost si ele supuse oprobriului public pe motivul sexualizarii copiilor. Editia frantuzeasca a revistei Vogue nu s-a lasat nici ea mai prejos pregatind pentru numarul din august un pictorial cu Thylane Blondeau, in varsta de 10 ani, informeaza ABC News. Fotomodelul – copil pozeaza intinsa pe o piele de tigru ori in fata oglinzii rujandu-se. Nu lipsesc machiajul puternic, tinutele de ocazie si tocurile.

Sutiene cu intaritura pentru copii, bikini, hainute mulate ce lasa buricul la vedere, fuste mini si trasformarea copiilor intr-o versiune miniaturala a adultilor, cu tot ce presupune asta. Intr-adevar, mesajul de natura sexuala se regaseste, mai degraba, in mintea adultilor decat in cea a copiilor. Cat va dura insa pana mesajul va prinde din urma imaginea? Prin astfel de haine ii ajutam si ii incurajam sa imite in detaliu, lumea celor mari. Nu le furam insa copilaria fortandu-i sa se maturizeze prematur? Nu e cam devreme sa ii transformam in sclavi ai modei si sclavi ai propriei imagini? Si pentru ce? Publicitate si bani…

Primul şef bărbat al Uniunii Mamelor din Marea Britanie (Mother’s Union), Reg Bailey, a fost desemnat de către Departamentul pentru Educaţie să conducă un studiu despre presiunea exercitată asupra copiilor – cu scopul de a găsi soluţii de protejare a lor şi de combatere a comercializării şi sexualizării copiilor.( …)

Lipsa de încredere îi face pe adolescenţi să caute soluţii rapide pentru a se integra mai uşor în grupurile de prieteni şi pentru a părea atrăgători în faţa sexului opus. Lucian (30 ani) s-a apucat de fumat la 16 ani. Într-un week-end, un coleg de şcoală, fumător, l-a sunat să iasă în oraş, iar pe drum Lucian i-a cerut o ţigară. Nu prea i-a plăcut, dar şi-a luat şi el un pachet ca să poată fuma în timpul filmului.

A doua zi, când a plecat la şcoală, şi-a aprins încă o ţigară, l-a luat ameţeala, i-a plăcut şi de atunci a fumat în fiecare pauză. Timp de doi ani s-a ferit de părinţii lui. La 18 ani, într-un moment de nervozitate, şi-a aprins ţigara de faţă cu tatăl lui. „Tata nu mi-a zis nimic atunci, doar s-a mirat că fumez. De altfel, şi el era fumător şi când eram mic mă lăsa să mă joc cu pachetele de ţigări şi cu chiştoacele. M-am apucat de fumat pentru că mă simţeam mai interesant. Mi se părea că dă bine în faţa fetelor şi era un semn de maturitate şi de masculinitate şi în faţa băieţilor. Asta văzusem şi la unchiul meu şi-mi plăcea foarte mult mirosul de tutun amestecat cu cel de parfum“, spune Lucian.

Tutunul, „simbolul” succesului

Copiii care se apucă de fumat fac asta de regulă pentru a se simţi mai apreciaţi şi pentru a atinge un anumit grad de succes pe care-l observă la adulţi. Astfel, integrarea în anumite grupuri se poate face mai uşor. „Ce observă adolescentul? Că persoanele adulte pe care le percepe ca model au diverse beneficii: sunt atractive pentru sexul opus, au bani, sunt respectate, au telefoane, îmbrăcăminte, maşini frumoase. Aceste persoane fumează, iar adolescentul începe să creadă că fumatul este un simbol al bunăstării şi fericirii“, explică Magdalena Ciobanu, coordonatorul Centrului pentru renunţarea la fumat din cadrul Institutului „Marius Nasta”, Bucureşti. Prin urmare, el crede că dacă se apucă de fumat va fi, la rândul lui, perceput ca o persoană de succes. Unii constată că, într-adevăr, sunt acceptaţi în gaşcă, merg împreună în cluburi, la petreceri şi nu mai sunt singuri în pauze.

„Din păcate, noua acceptare în cadrul grupului o pun pe seama fumatului, nu pe seama altor calităţi pe care le au şi care, de fapt, sunt motivul pentru care colegii îi agreează. În fond, sunt destui fumători singuri, fără prieteni şi destule fete fumătoare şi grase”, spune Magdalena Ciobanu. Obţinerea unei rezolvări pe moment a problemelor le scade interesul pentru alte soluţii care să-i ajute să atingă „succesul”, precum sportul, învăţatul sau dezvoltarea personală.

Fumatul pune semnul egal între fete şi băieţi

Studiile recente arată că, faţă de anul 1989, în 2009 prevalenţa fumatului în rândul femeilor s-a dublat, în special prin creşterea numărului femeilor tinere fumătoare. „Fetele sunt într-o continuă emancipare şi asociază ţigara cu semnul independenţei, al egalităţii cu bărbatul”, precizează specialistul. În plus, este foarte mult vehiculată ideea că fumatul slăbeşte, iar cei care renunţă la ţigări se îngraşă. „Este vina societăţii, care nu pune accent pe metodele sănătoase de a-ţi menţine greutatea. De exemplu, de ce să nu mergi cu bicicleta sau cu rolele în loc de a fuma?”, se întreabă Magdalena Ciobanu.

Pericol de astm şi rezistenţă scăzută la efort

Riscurile imediate ale fumatului la vârstă fragedă ţin de aspectul fizic: ten şters, palid-gălbui. Dacă se machiază, atunci dezastrul e şi mai mare şi mai rapid, pentru că tegumentul, după ce că nu primeşte oxigen şi substanţe nutritive cât ar avea nevoie, nici nu poate elimina corespunzător substanţele toxice cu care se încarcă deoarece fluxul sanguin este diminuat“, explică Magdalena Ciobanu. Dinţii se colorează, iar detartrajul trebuie făcut mai des şi nici nu este la fel de eficient ca la un nefumător.

În plus, pe termen lung, riscurile se îndreaptă asupra plămânilor. În adolescenţă, plămânul are ultima perioadă de creştere funcţională. Dacă tânărul fumează, atunci această dezvoltare nu mai are loc cum trebuie. Adolescentul va avea un risc mai mare de a dezvolta BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) sau astm şi oboseşte mai repede.

Ce e de făcut?

Încrederea de sine care le lipseşte adolescenţilor fumători poate fi construită cel mai uşor cu ajutorul părinţilor. Aceştia ar trebui să-i întrebe în primul rând de ce fumează. Nevoi precum cea de a li se da atenţie sau de a fi primiţi într-un grup sunt normale şi trebuie validate de către părinţi. Apoi, adulţii trebuie să-i ajute pe  tineri să găsească şi alte soluţii pentru a-şi îndeplini acele nevoi.

Fumatul este o strategie, dar nu suficientă. Dacă adolescentul se va afla într-un loc unde nu se fumează sau alături de persoane nefumătoare, cum o să se integreze în grup? Important este să-l pună pe gânduri, nu să-l critice că a greşit“, spune Bogdana Bursuc, psiholog la Mind Institute din Bucureşti. Deschideţi-le orizontul copiilor şi explicaţi-le de ce nu este bine să fumeze, dar fără să le puneţi interdicţii, pentru că efectul va fi invers celui dorit.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, in primele sapte luni din acest an, numarul casatoriilor a fost de circa 51.000, in scadere cu 11% fata de cele 57.500 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul nou-nascutilor a fost de aproape 110.000, in scadere cu 10% fata de 2011, cel mai mare procent anual de scadere din 1991 incoace, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Daca trendul din primele sapte luni va continua, in 2011 vor avea loc mai putin de 100.000  de casatorii, acesta fiind cel mai mic numar de casatorii din ultimii 63 de ani (nu am gasit date mai vechi de 1948), detalii in graficul alaturat, click pe imagine pentru marire. In ce priveste numarul nou-nascutilor, acesta va scadea sub 200.000 pentru prima data dupa 1955. De asemenea, sporul natural a fost negativ in fiecare luna din 2011, populatia scazand cu aproape 40.000 de persoane in primele sapte luni, fata de o scadere de 31.400 in aceeasi perioada a anului trecut.

Ce efecte va genera acest trend

1. Se reduce populatia scolara: mai putini nou-nascuti inseamna mai putini elevi, populatia scolara cuprinsa in toate nivelurile de invatamant preuniversitar inregistrand oricum o scadere semnificativa in ultimii 20 de ani: de la 4,5 milioane in 1990, la 3,2 milioane in 2010, iar peste 2-3 ani se va ajunge la mai putin de 3 milioane. Guvernul poate lua masuri in sensul cresterii gradului de cuprindere in invatamant, dar trendul de scadere nu poate fi schimbat.

2. Piata muncii va suferi transformari semnificative – mai putini nou-nascuti inseamna automat mai putine persoane care la maturitate vor intra pe piata muncii, si este de asteptat ca tot mai multi straini sa vina in Romania pentru a isi gasi de lucru. Acest trend va fi accentuat si de faptul numarul romanilor care pleaca din tara pentru a lucra in strainatate este din ce in ce mai mare.

3. Sustenabilitatea sistemului de asigurari sociale este pusa sub semnul intrebarii: peste 15-20 de ani, sistemul de asigurari sociale va avea de trecut un hop urias – (…) Tot atunci vor intra in campul muncii copiii nascuti in ultimii ani, dar numarul lor este de doua ori mai mic decat cel al viitorilor pensionari, iar un salariat nu are cum sa sustina doi pensionari. (…)

Părinţii ar putea să nu mai afle sexul copiilor înainte de naştere dacă un proiect de lege va fi votat. Conform unei rezoluţii a Comitetului pentru Egalitatea Şanselor, doctorii nu vor mai avea voie să comunice părinţilor sexul copiilor. Propunerea este o reacţie vizavi de practica avorturilor selective, care afectează fetuşii de sex feminin şi care sunt din ce în ce mai numeroase în unele state din fosta URSS, membre ale Consiliului Europei. Dacă va fi votată, legea se va aplica în toate cele 47 de state membre.

O membră a unei asociaţii parentale din Marea Britanie, Justine Roberts, a declarat că părinţii vor să cunoască sexul copiilor din motive practice, cum ar fi cumpărarea unor haine, a unor accesorii sau decorarea camerei copilului. „Înţeleg că există anumite probleme în unele părţi ale lumii, însă mi se pare ridicol să aplici o asemenea lege într-o ţară care nu s-a confruntat niciodată cu aşa ceva“, a declarat ea. „Cred că femeile însărcinate vor fi destul de furioase şi dezamagite când li se va spune că nu li se poate comunica sexul copilului“.

Vicepreşedintele comitetului de etică al Colegiului Regal al Obstreticienilor şi Ginecologilor din Marea Britanie, Dr. Gillian Lockwood, a declarat că directiva nu ar aduce nici un beneficiu. Ea a explicat că părinţii află care este sexul copilului după 20 de săptămâni, stadiu în care avortul nu este permis decât din raţiuni medicale. Consiliul Europei nu are puterea de a impune recomandările guvernelor statelor membre, însă acestea sunt de obicei adoptate ca urmare a tratatelor şi convenţiilor existente. Rezoluţia comitetului va ajunge luna viitoare în faţa adunării generale parlamentare.

(…) 2. Deși aparent salutar, în spatele ideii proiectului de rezoluție (nu am studiat încă textul) se întrevede mâna tot mai lungă a lobby-ului feminist european. În fapt, în nici o altă situație nu este mai evidentă criza majoră în care se află această ideologie auto-distructivă: ceea ce trebuia să se constituie într-o „eliberare a femeii de sub jugul patriarhatului opresiv”, avortul legal, se dovedește a fi un instrument criminal și genocidar îndreptat chiar contra femeilor. Ce cale vor urma acum feministele? Vor continua să preseze pentru introducerea în legislația internaționala a unui pretins „drept la avort”? În acest caz, rezoluții precum cea discutată de C.E. nu-și vor mai avea sensul, întrucât drepturile trebuie asigurate fără discuție și condiționare. Iată o dilemă la care mișcarea feministă nu a putut furniza răspunsuri rezonabile.

3. Presa „de sistem” (cea românească preluând-o pe nemestecate pe cea internațională) omite faptul că rezoluțiile emise de CE nu au caracter obligatoriu, ele fiind importante în măsura în care statele membre le utilizează în elaborarea legilor. Așadar, este foarte probabil ca în statele occidentale, ca și în România, unde nu avem dovezi că acest fenomen ar exista, recomandarea să fie considerată nepotrivită sau caducă. Revolta exprimată de unii cititori pe forumurile ziarelor este, deocamdată, fără obiect.

4. În general, aflarea sexului copilului înainte de vârsta limită pentru avortul la cerere se face prin teste de sânge, nu prin examen ecografic.

5. Indiferent cât de pozitivă sau negativă ar fi rezoluția, se poate obiecta – cu argumente din plin! – împotriva a ceea ce noi percepem ca o nouă imixtiune a unui organism colectiv, supra-național, în probleme care țin de suveranitatea statelor membre. Încă un pas, așadar, spre desființarea principiului subsidiarității și spre un mega-stat european sau, cine știe, global, în care deciziile nu vor mai fi, de data aceasta, simple recomandări.

Psihiatrii spun că ne naştem bisexuali şi devenim hetero sau homosexuali în urma experienţelor trăite. Bisexualii îşi găsesc mai greu parteneri care să le accepte opţiunile “duale”.Am studii superioare, mă trag dintr-o familie intelectuală şi consider că am o viaţă normală. Încă din copilărie, m-am simţit atrasă, în diverse moduri, ulterior şi sexual, de băieţi şi de fete, cam în egală măsură. Prima mea experienţă sexuală am avut-o la 18 ani, cu un băiat. La vremea aceea nu se punea problema de bisexualitate, însă, după mai multe experienţe, unele plăcute, altele mai puţin, îmi doream să fac sex cu o femeie. Însă nu doar cu o femeie, pentru că simţeam că ar lipsi ceva“, aşa îşi începe Ana, 26 de ani, povestea.

La o primă vedere, bisexualitatea pare bine delimitată între hetero şi homosexualitate. Totuşi, psihologii care au studiat fenomenul şi cei direct implicaţi spun că graniţa este foarte subţire, iar statisticile au arătat că 10-20% din oameni sunt “bi”. “Este o tendinţă prezentă în noi toţi. În funcţie de experienţe, alegem să dăm sau nu frâu acestei laturi latente. Fiinţa umană a fost însă dintotdeauna speriată de lucrurile pe care nu le înţelege“, continuă Ana.

Hormonii explică parţial orientarea sexuală

Endocrinologii au dovedit că o cantitate prea mare de hormoni masculini poate provoca feminizare şi invers. Că există ceva feminin în fiecare bărbat şi viceversa. În cazul în care caracteristicile sexului opus sunt prezente într-o mai mică măsură, nu afectează viaţa sexuală, care rămâne heterosexuală. Chiar dacă această cantitate e mai mare, nu duce neapărat la bisexualitate.Bisexualitatea nu este o identitate sexuală, ci, mai degrabă, o preferinţă sexuală, care nu s-a dovedit, până în prezent, dependentă de constelaţia endocrină. Nu hormonii le determină, ci suita de experienţe pe care le trăieşte individul, cu bărbaţi şi femei, ceea ce i-a plăcut mai mult“, explică dr. Roxana Mischianu, medic psihiatru şi sexolog.

Sexualitatea pe o scară de la 0 la 6

Conform studiilor lui Alfred Kinsey, atracţia sexuală este privită ca un continuum pe o scală de la 0 la 6, unde 0 înseamnă heterosexualitate pură şi 6-homosexualitate perfectă. Bisexualitatea descrie intervalul 1-5. Cei care s-au autoevaluat ca fiind atraşi în aceeaşi măsură faţă de bărbaţi şi femei se află la mijlocul scalei, pe treapta 3. “Bisexualii reali, chiar şi cei care nu sunt deplin formaţi, sunt, de regulă, persoane mai tinere, ce trec printr- o perioadă de inconstanţă. Pentru o determinare mai clară, trebuie să aştepte până la maturitate”, mai spune sexologul. (…)

Acelasi Evenimentul Zilei ne furnizeaza inca o mostra de cum NU ar trebui scris un articol. Totul este manipulatoriu: de la formularea “psihiatrii” si “endocrinologii” spun…, pentru a descoperi ca, de fapt, este vorba un singur “psihiatru” citat si acela… sexolog, adica… orice numai medic psihiatru nu, pana la citarea oribilului Alfred Kinsey, despre care avem un aterial aici:

DEZVALUIRI TULBURATOARE DESPRE FRAUDELE SI MONSTRUOZITATILE ascunse in spatele faimoaselor studii despre SEXUALITATE ale lui ALFRED KINSEY, intemeietorul “sexologiei” si principalul responsabil pentru depravarea generalizata de astazi

Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania/ Nr. 156, 13 sep 2011

(…) Houston – “First Lady”. Titlul de “prima doamna” e acordat sotiei presedintelui american, al unui guvernator sau primar. Iata ceva unic insa in Houston, Texas, a patra metropola americana ca marime, unde primarul e o lesbiana. Pe 10 septembrie, aceasta a prezidat o ceremonie comemorativa a evenimentelor din 11.09 in prezenta „partenerei” ei, pe care invitatiile oficiale emise de primaria orasului Houston au numit-o “prima doamna”. In linkul care vi-l dam puteti vedea invitatia oficiala (link).Imigrantii new yorkezi impotriva casatoriilor homosexuale. Elita intelectuala si seculara a New Yorkului celebreaza legiferarea casatoriilor homosexuale in stat. Recent, New York Times a publicat un articol despre perceptia imigrantilor new yorkezi privind acest subiect. Nu sunt deloc incantati, incepand cu chinezii, grecii, romanii si coreenii. Un sondaj de opinie efectuat intre tinerii greci nascuti in America arata ca 86% dintre ei se opun casatoriilor homosexuale. Casatoria, spun ei, este o taina a Bisericii si de aceea ei nu pot accepta casatoriile sodomite (link). (…)

Avort – Marea Britanie. In Marea Britanie, ca de altfel si in Romania, rata avortului a ajuns la un nivel alarmant. Saptamana trecuta, parlamentul britanic a dezbatut masuri concrete pentru reducerea lui, dar nimic concret nu a fost realizat. In contrast, clasa politica romana ramane tacuta fata de genocidul copiilor nenascuti si dezintegrarea biologica lenta, dar sigura a natiunii romane (link).

Studiu – Copiii nenascuti pot deosebi mangaierile de lovituri. Un studiu emis in Marea Britanie indica ca inca de la 28-35 de saptamani copiii nenascuti simt durerea si mangaierea mamei, fiind de asemenea capabili sa diferentieze intre lovituri care le cauzeaza durere si mangaierea care le cauzeaza placere (link).

Avort – Franta. Colegii din Franta ne informeaza ca pe 11 august Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional textul unei legi adoptate in 2009 care ar fi permis moaselor si infermierelor sa presteze servicii de avort (link).

Concubinaj si avort – Relatie direct proportionala. Un studiu publicat recent arata o realitate socanta – majoritatea covarsitoare a copiilor nenascuti avortati provin din relatii de concubinaj. In SUA, 59,3% dintre copiii avortati provin din relatii de concubinaj. Doar 7,7% provin din familii unde femeia e casatorita cand avorteaza. 31,8% sunt copii ai femeilor divortate, dar singure, si 28,1% ai femeilor tinere care nu au fost casatorite niciodata si nici nu traiesc in concubinaj (link).

Obama – Omul homosexualilor. Ca presedintele Obama e in solda homosexualilor nu e un secret. Mai putin cunoscute insa sunt metodele pe care administratia lui le foloseste sa promoveze interesele si agenda homosexualilor. Documente obtinute de la Ambasada SUA din Polonia indica ca oficialitatile americane de acolo au intocmit liste ale persoanelor, instutiilor si organizatiilor care promoveaza “homofobia” in Polonia. Pe locul intai e, evident, Biserica Catolica. Ne intrebam daca nu cumva si Ambasada americana din Bucuresti face acelasi lucru. Sa fim si noi pe lista? Nu ne ingrijoram, stiind ca zilele administratiei Obama sunt numarate (link).

Monogamia in lumea animala. Chiar si animalele practica monogamia, desi nu toate. Spre deosebire de unele segmente ale societatii umane. Un exemplu recent parvine din El Paso, Texas unde o tigroaica si-a ucis tovarasul fiind, pare-se, geloasa, pentru ca pe acesta il interesa o alta tigroaica (link).

Gardasil. Ieri a inceput noul an scolar si, ca in fiecare an, se ia in discutie si vaccinarea copiilor. Cu toate ca in mare parte controversa privind vaccinul Gardasil s-a stins, va recomandam brosura alaturata, publicata in 2007 de catre Family Research Council, care identifica motivele pentru care parintii ar fi bine sa nu-si vaccineze copiii cu acest vaccin (link).

Mama surogat. Fenomenul de mama-surogat se extinde international, un sistem in care o femeie duce pana la capat o sarcina pentru o alta femeie. Fenomenul acesta incepe sa iasa din normal, devenind un instrument de exploatare a femeii si o afacere pur baneasca. Va recomandam un comentariu privind exploatarea mamelor surogat din India (link). Femeile din India sunt, afirma comentariul, pantecele gestant al umanitatii. Recent a fost publicata si o carte despre comertul international cu mame surogat, Scott Carney: The Red Market – On the Trail of the World’s Organ Brokers, Bone Thieves, Blood Farmers, and Child Traffickers. Va recomandam o recenzie pe aceasta carte (link).

In Romania a fost introdus un proiect de lege in primavara pentru legalizarea afacerilor de mama surogat. Initiatoarea l-a retras dupa ce proiectul a esuat in prima comisie parlamentara.

Tata Surogat? Inseminarea artificiala. Pe 5 septembrie, New York Times a publicat un reportaj extensiv asupra unui comert lucrativ, dar deloc reglementat in America – acela a tatilor donatori de sperma pentru inseminarea artificiala. Cazuri bizare sunt peste tot, dar cel examinat in acest articol e cu totul extrem – un barbat a devenit, prin inseminarea artificala, tatal a 150 de copii. Implicatiile etice ale acestei practici sunt evidente, inclusiv, dupa cum arata articolul, incestul si faptul ca un copil are 149 de frati si surori pe care nu-i va cunoaste niciodata (link).

Avort – Mississippi. Cetatenii statului american Mississippi au initiat un amendament constitutional pentru acordarea dreptului la viata fiintei nenascute din momentul conceptiei (asa cum a facut Ungaria in aprilie in noua ei constitutie). Abortionistii au atacat in instanta amendamentul ca fiind neconstitutional. Saptamana trecuta insa, Curtea Suprema l-a declarat constitutional si acesta va fi supus la vot in noiembrie. Referenduri similare in Colorado, insa, au esuat (link).

“Blestemul Copilului Avortat”. Colegii de la Pro Vita au publicat o istorie adevarata intitulata “Blestemul Copilului Avortat”. Va recomandam sa vizitati situl lor electronic Cultura Vietii, bogat in informatii, si scris inteligent si clar (link).

Libertatea religioasa in Sudanul de Sud. Sudanul de Sud, un stat nou majoritar crestin, e in curs de adoptare a unei Constitutii. Versiunile ei incomplete indica ca noul stat va fi unul secular in care religia si statul vor fi separate (link).

Bulgaria respinge eutanasia. La inceputul lunii, Bulgaria a respins un proiect de lege de legalizare a eutanasiei. Votul a fost de 59 la 13, cu 29 de abtineri. A fost initiat de un parlamentar socialist (de ce nu ne miram?) care insa nu a avut nici macar sprijinul partidului sau (link).

Europeni bolnavi si tot mai bolnavi. Un raport emis in Uniunea Europeana arata ca 38% dintre europenii unionali sufera de boli mintale – depresie, anxietate, insomnie, dementa. Adica 165 de milioane de europeni. Cum asa? In ciuda multitudinii de “drepturi” conferite, a subventiilor financiare generoase acordate celor “dezavantajati”, a libertatii avortului, a libertatii de a face orice fara consecinte si limite… Asa arata, zicem noi, o societate fara Dumnezeu, seculara si lipsita de nadejde (link).

CE INVATA COPIII LA SCOALA?

Septembrie e o luna in care parintii sunt mult ocupati. Luni a inceput scoala si ne-am pregatit copiii din zor pentru scoala. Dupa traditie, pe baieti i-am dus la frizer si pe fete le-am aranjat frumos. Le-am cumparat haine noi, iar rechizitele, caietele si cartile inca miroase noi. Arata bine copiii nostri la inceputul acestui nou an de scoala! Milioanele de copii ai Romaniei, printre ei si ai nostri, incep iarasi sa-si umple mintea cu idei, invataturi, formule. Unele bune dar altele rele. Cit de des ne interesam ce exact invata copiii nostri la scoala? …Cu ce isi umplu mintea? Anii trec si presupunem ca ce ei invata la scoala este ceea ce si noi am invatat cind eram de varsta lor. Din nefericire, majoritatea dintre noi nu suntem interesati in ce invata copiii nostri la scoala, presupunind ca tot ce primesc acolo e folositor sau ziditor. Nu tocmai.

Un subiect caruia i se acorda un loc tot mai central in curicula elevilor europeni si in alte tari dezvoltate este educatia sexuala. Da, am scris despre acest subiect de multe ori, dar revenim din nou astazi pentru ca ocazia ne-o impune. Si pentru ca incepind cu noul an scolar educatia sexuala atinge culmi noi si radicale in Europa, si dincolo de ocean in America, unde rezultatele educatiei sexuale seculare parcurse de mai multi ani tocmai au fost publicate. In Europa e vorba despre Franta iar in America despre statul Massachusetts. Educatia sexuala se pretinde a fi un subiect educativ in ambele tari, dar nu este. Este un curs care nu doar informeaza, ci in primul rind promoveaza o ideologie sexuala, o cultura sexuala, una promulgata si promovata de state seculare si formatori educativi seculari. Rezultatele educatiei sexuale incep sa iasa la iveala si sunt identice peste tot – confuzie privind identitatea sexuala a tinerilor, abandonarea standardelor sexuale traditionale, si cresterea vertiginoasa a numarului tinerilor infectati cu boli transmisibile.

 

CONFUZIE SEXUALA IN LICEELE FRANTEI

Incepind cu noul an scolar francez, un nou curs de sexualitate a fost introdus in curicula liceenilor francezi – unul despre identitatea sexuala. Materialul acesta a fost tradus si pregatit pentru editia de astazi de Leonard Farauanu, AFR Cluj. Ii multumim. Textul in engleza poate fi citit aici: tp://www.lifesitenews.com/news/confusing-teens-about-their-gender-the-radical-new-french-high-school-curri/

 

Franta – Inducerea în confuzie a adolescenţilor cu privire la identitatea lor sexuală: o nouă programă radicală franceză pentru liceu

Începând cu următoarea lună septembrie noua programă şcolară oficială franceză va cere tuturor elevilor de clasa a XI-a care se pregătesc pentru bacalaureat – majoritatea adolescenţilor francezi – să studieze un număr de teme mult mai apropiate de ideologia genului şi de educaţia sexuală decât de studiul naturii. Două titluri mari, „Feminin-Masculin” şi „Preluarea controlului vieţii voastre sexuale, împreună şi în mod responsabil” acoperă aproximativ o treime din programa anuală pentru studenţii profilelor non-ştiinţifice. Ele sunt, de asemenea, incluse într-un program mai larg pentru candidaţii profilelor ştiinţifice. Programul promovează cu neruşinare contracepţia, justifică avortul şi apără activitatea homosexuală.

Acesta minimizează, de asemenea, diferenţele dintre bărbaţi şi femei: „Diferenţele anatomice şi fiziologice, cauzate de influenţa hormonilor sexuali, dintre creierul masculin şi feminin nu sunt mai importante decât diferenţele dintre indivizii de acelaşi sex”, este unul dintre „conceptele” pe care elevii clasei a XI-a il invata si il pregatesc pentru cind vor susţine examinările publice. Spiritul programei este reflectat în mod abundent în manuale noi care vor fi finanţate de bani publici şi vor fi distribuite elevilor în toate şcolile publice, dar şi în şcolile private finanţate public – majoritatea catolice – la începutul anului şcolar.

 

Antropologia devine irelevanta

O gamă de cărţi editate de majoritatea editorilor de manuale a fost deja oferită directorilor de şcoli din întreaga ţară pentru ca ei să poată alege, însă niciuna [din cărţi] nu este acceptabilă din punct de vedere moral: ele variază de la scandalos la extrem de scandalos. Directorii de şcoli, îngroziţi, descoperă cum editorii au dezvoltat fără ezitare subiectul ideologieig enului în capitole întregi, sub titluri precum „A deveni bărbat sau femeie”. Mesajul este clar:identitatea sexuală” este sexul atribuit în mod social – cu toate „stereotipurile” sale – nu la nastere în conformitate cu „sexul biologic”. Cultura şi educaţia sunt arătate ca jucând un rol major în această „atribuire sexuală”. „Orientarea sexuală” este altceva: este strict intimă şi raportată la „sfera privată”. Este prezentată ca o chestiune care depinde de alegerea liberă. Cele mai multe manuale ilustrează aceste noţiuni cu fotografii cu adolescenţi androgini şi parade Gay Pride.

Ideea pare să fie aceea de a induce confuzie in tineri cu privire la identitatea lor de băieţi şi fete. Textele şi pozele din toate manualele insistă pe similaritatea dintre fetusul mascul şi femelă înainte de „diferenţierea sexuală”. Ele pun de asemenea un accent puternic pe rarele aberaţii cromozomiale care produc indivizi nedeterminaţi – hermafrodiţi – sau bărbaţi cu cromozomi XX şi femei cu cromozomi XY. În ceea ce priveşte latura „culturală”, sunt date exemple ale societăţilor tradiţionale care au inventat un al „treilea gen”, ca de exemplu „fa’afafine”-ele polineziene care sunt născute masculi însă sunt crescute ca şi femele şi care pot trăi cu o femeie sau cu un bărbat fără a fi niciodată considerate homosexuale.

 

Obiective

Scopul programei este cât se poate de clar. Este în mare parte subliniat de referiri frecvente la legile împotriva crimei de ura („hate crime”) şi la organizaţiile publice care luptă împotriva discriminării şi a „homofobiei”. În ceea ce priveşte latura „sexualizată”, programa şi manualele sale au un alt scop inacceptabil: să arate cum fiinţele umane au „pus stăpânire” pe sexualitate şi cum ar trebui s-o stăpânească, fie prin evitarea naşterii unei noi fiinţe umane când se face sex în mod plăcut, fie prin depăşirea infertilităţii cu ajutorul tehnicilor artificiale.

Se va pretinde ca studenţii să explice faptul că actul procreativ a evoluat de la un instinct determinat de hormoni aşa cum se poate întâlni la şobolani sau la oi spre o activitate recreaţională şi culturală aşa cum s-a observat la primate. S-a arătat că maimuţele Bonobo (sau cimpanzeii pigmei, aşa cum erau numiţi mai înainte), în momentul împerecherii, acţionează în mare măsură precum oamenii: ele au relaţii pentru a se distra şi pentru a crea legături, iar actele homosexuale sunt frecvente – se poate citi in manuale. Sexualitatea umană este descrisă ca şi o variantă a acestei teme: puţin mai complexă, posibil inhibată, însă nu mai mult decât un comportament animal.

 

Reactia “Bisericii”

Capitole despre prezervative („singura” cale de a evita infecţiile sexuale), pilule contraceptive „100%” eficiente, pilule de a doua zi disponibile gratuit şi toate felurile de avorturi completează imaginea. Se spune în mod fals că sarcina începe odată cu implantarea embrionului în peretele uterului. Traumele post-avort şi efectele secundare grave ale contraceptivelor „zilnice” hormonale nici nu sunt menţionate măcar. Fertilizarea în eprubetă, îngheţarea embrionilor şi donaţia de ovule sunt făcute să apară ca fiind complet normale – unul din manuale face efortul să arate că numai Biserica Catolică obiectează faţă de toate metodele de procreaţie artificială. Toate celelalte feluri de judecată morală sunt complet absente.

Câţiva directori de şcoli catolice speră acum la o reacţie extensivă şi puternică din partea Bisericii. Experienţa arată, totuşi, că şcolile private finanţate public tind să păstreze tăcerea în această privinţă. Şcolile catolice independente, care sunt finanţate în mod exclusiv de părinţi, se confruntă cu o altă problemă: deşi ele nu sunt obligate să urmeze programa publică, acestea pregătesc elevii lor de liceu pentru bacalaureat, care deschide drumul spre universităţi şi studii superioare. Pentru aceşti elevi, care au un examen la ştiinţe la sfârşitul clasei a XI-a, dificultatea va consta în a nu-i expune alegerii între a fi nesinceri cu propria lor conştiinţă sau a primi note proaste şi a fi testaţi ideologic de către examinatori.

Noua programă a fost dezvoltată şi implementată în mod gradat începând cu ianuarie 2009, când Xavier Darcos, ministrul educaţiei la acea vreme – sub preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, a facut publică „reforma” liceului francez.

 

IN MASSACHUSETTS

Micutul stat Massachusetts din nordestul SUA, impreuna cu California, este unul din statele cele mai imorale al Americii. Asta se datoreaza si faptului ca in Massachusetts se afla unele dintre cele mai prestigioase universitati si institutii de invatamint superior americane, toate insa dedicate promovarii de noi frontiere sociale radicale, printre ele Harvard University, Tufts University, Massachusetts Institute of Technology, etc. Doar Boston are peste 20 de colegii si universitati. In multe privinte, insa, Massachusetts intrece California la excesul de distrugere a valorilor. Daca Massachusetts a instituit casatoriile homosexuale in 2003, California a facut-o doar cu 5 ani mai tirziu. Si tot inaintea Californiei a luat-o Massachusetts si in privinta educatiei homosexuale in scolile publice din stat, fiind initiata in anii 90. In contrast, California urmeaza sa initieze astfel de cursuri obligatorii in scolile publice incepind cu 2015. Crestinii californieni insa au inceput un proiect de referend pentru stoparea acestei legi, asupra caruia vom reveni altadata.

In Massachusetts,  incepind cu anii 90 elevii scolilor publice au fost indoctrinati in normalitatea homosexualitatii; a notiunii ca sexul uman nu se dobindeste la nastere (adica nu este un dat antropologic) ci e instituit de societate prin socializare (adica daca imbraci un baiat in rochita si ii dai papusi in loc de masinute cu care sa se joace inca inainte de a incepe sa vorbeasca si pina la adolescenta, va acapara trasaturi sexuale feminine); a notiunii ca sexul biologic se poate schimba; ca societatea constituita binar (adica bazata pe diferenta dintre sexe) e o anomalie in societatea postmoderna si ca trebuie inlocuita cu una construita unidimensional pe structuri unisex. Care au fost consecintele acestei educatii dupa scurgerea unei aproape intregi generatii de oameni? Toate negative. Dovada consta intr-un raport emis mai in vara asupra identitatii sexuale a tinerilor liceeni din Massachusetts.

Un studiu finantat de statul Massachusetts si care a inclus 6.317 de adolescenti (elevi in clasele 9 la 12) din Boston, reflecta urmatoarele. Aproape 5% dintre ei se declara homosexuali sau bisexuali (adica cam 300). Un numar nespecificat declara ca nu isi cunosc identitatea sexuala (adica ca apartin sexului masculin sau feminin, ori ca sunt heterosexuali sau homosexuali). 25% dintre elevii care se declara homosexuali sau bisexuali sunt homeless (adica copii ai strazii), traiesc in haite, dorm pe sub poduri, si prin cladiri si depozite abandonate. Traiesc despartiti de parinti, si fie ca nu au parinti, fie ca parintii lor traiesc in relatii de concubinaj heterosexual sau homosexual, fie ca sunt divortati. In contrast, doar 3% dintre adolescentii care s-au declarat heterosexuali traiesc pe strazi (adica cam 190). http://www.allheadlinenews.com/articles/90054985?Almost%20a%20quarter%20of%20gay%20Massachusetts%20teens%20are%20homeless Studiul a fost facut si publicat de publicatia americana American Journal of Public Health.

 

IN UNIUNEA EUROPEANA

In octombrie 2010 Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrul German Federal pentru Educatia in Sanatate au emis documentul alaturat, intitulat: Standards for Sexuality Education in Europe, a framework for policy makers, educational and health authorities and specialists” (“Standarde pentru o Educatie Sexuala in Europa – un ghid pentru factorii decizionali, si autoritatile si specialistii in educatie si sanatate”) http://www.bzga-whocc.de/pdf.php?id=061a863a0fdf28218e4fe9e1b3f463b3 Documentul, lung de 68 de pagini, a fost compilat de 19 “experti” din 9 state europene occidentale. Nici un “expert” nu provine din Romania sau din tarile mai traditionale sau religioase a Uniunii Europene. Aceste “standarde,” ca de altfel si celelalte “standarde” emise fara voia noastra sau fara voia majoritatii covirsitoare a cetatenilor Uniunii Europene, vor deveni, mai devreme sau mai tiziu, fie ca ne plac sau nu, “normele” educative ale copiilor nostri din Romania. Standarde emise si impuse fara consultarea noastra ca parinti. Standarde concepute dupa sablonul gindirii seculare postmoderniste. Colegii din Republica Cehia tocmai ne informeaza ca grupuri pro-familie cehe au cautat sa intre in discutii cu ministerul educatiei din Cehia pentru implementarea unei programe de educatie sexuala bazata pe valorile familiei si cele crestine. Li s-a spus ca nu se poate intrucit Cehia trebuie sa adopte “standardele” enuntate in documentul unional de mai sus.

Intre timp, in Moldova, Ministerul Educatiei cauta sa impinga educatia sexuala in scoli in aceasi directie, seculara si divortata de valorile crestine. http://www.parlamentultinerilor.md/asistenta-on-line/educaie-sexual-pentru-adolesceni Abstinenta nu este privita ca o valoare pozitiva, iar ideologia sexuala e impachetata sub lozinca cursurilor pentru sanatatea tinerilor.

http://logos.md/2011/07/14/ministerul-educatiei-va-lansa-un-curs-de-sanatate-pentru-tineri/

CE-I DE FACUT?

Noi, parintii din Romania nu suntem singurii preocupati de directia radicala in care doctrina pedagogica seculara ne indreapta copiii. Crestinii americani sunt si ei preocupati, dar nu stau cu miinile in sin. Se pregatesc. Pentru a coincide cu inceperea noului an scolar, organizatia americana Focus on the Family a intocmit si publicat recent un video clip de aproape 4 minute in care informeaza parintii cum sa combata propaganda homosexuala (“homosexual advocacy”) cu care copiii se confrunta la scoala. Vi-l recomandam: http://www.truetolerance.org/ Si tot recent Focus on the Family a lansat si clipul acesta, lung de 10 minute, in care explica parintilor indiciile vizibile ale sexualizarii copiilor in scoala: http://www.citizenlink.com/2011/08/30/sexualizing-our-schools/

 

CE INVATA COPIII LA “BISERICA?”

(…) Punem aceasta intrebare si cu multa ingrijorare la fel ca si parintii crestini din alte tari. Spre deosebire de Romania, insa, in alte tari se fac studii aprofundate privind pozitia tinerilor crestini fata de valorile crestine sau seculare. Un astfel de studiu a fost publicat in SUA luna trecuta. Citindu-l ne-am ingrijorat. In 2008 majoritatea tinerilor crestini americani (intre 18 si 30 de ani) au votat pentru Presedintele Omaba care inca din timpul campaniei electorale s-a pronuntat impotriva valorile crestine si in favoarea drepturilor homosexualilor. Expertii si statisticienii au conchis ca daca majoritatea dintre ei ar fi votat impotriva lui, Presedintelui Omaba nu ar fi ajuns la Casa Alba. In consecinta, milioane de parinti din intreaga lume se intreaba, oare ce invata copiii nostri la biserica?

Pe tema aceasta a fost publicat in SUA luna trecuta studiul Generations at Odds: The Millennial Generation and the Future of Gay and Lesbian Rights” (“Generatii in conflict – generatia mileniului nou si viitorul drepturilor homosexualilor si a lesbienelor.”) Are 28 de pagini si a fost intocmit si publicat de Public Religion Research Institute din Washington, DC. In engleza poate fi citit aici: http://publicreligion.org/research/2011/08/generations-at-odds/ sau aici: http://www.publicreligion.org/objects/uploads/71/PRRI_Report_on_Millennials_Religion__Gay_and_Lesbian_Issues_Survey.pdf (Va dam doua optiuni pentru ca unul dintre linkuri functioneaza doar intermitent)

Studiul defineste generatia noului mileniu (pentru care sociologii americani folosesc termenul millennial generation”) persoanele intre 18 si 29 de ani, iar generatia in virsta persoanele peste 65 de ani. El pune in contrast pozitiile fata de drepturile homosexualilor a generatiei tinere (efectiv a nepotilor) si a generatiei in virsta (adica a bunicilor). Rezultatele sunt ingrijoratoare. 62% din tinerii americani sunt de acord cu casatoriile homosexuale, 69% sunt de acord sa li se permita homosexualilor sa adopte copii, 71% sunt pentru uniuni civile, si 79% favorizeaza legi care sa protejeze homosexualii de discriminare la locul de munca. In contrast, doar o treime din generatia in varsta favorizeaza astfel de drepturi pentru homosexuali. Surprinzator, 41% dintre tinerii neoprotestanti americani favorizeaza casatoriile homosexuale, in contrast cu doar 12% la neoprotestantii in varsta.

 

Frecventarea bisericii este si ea un factor care influenteaza pozitiile tinerilor privind drepturile homosexualilor. 47% dintre protestantii americani merg la biserica saptaminal si 41% dintre catolici. 67% din americanii care se declara crestini dar nu merg la biserica se pronunta pentru casatoriile homosexuale. Pe de alta parte, 60% din comunitatea de culoare a Americii si 75% din neoprotestantii americani se impotrivesc casatoriilor homosexuale. Exista o discrepanta de pozitii si intre sexe, 51% dintre femeile americane favorizind cazatoriile unisex in comparatie cu doar 41% dintre barbati.

Aceleasi sondaje arata ca homosexualitatea devine tot mai acceptata chiar si in interiorul bisericii. De exemplu 56% dintre americani afirma ca e acceptabil pentru un preot sau pastor sa fie homosexual, 75% sa fie politist, 71% sa fie doctor, 70% sa fie judecator, 63% sa fie profesor de liceu, si 61% sa fie invatator de scoala elementara.

Deasemenea, tot mai multe persoane care se autodefinesc ca fiind crestine afirma ca doctrina bisericii e prea conservatoare si discriminatorie la adresa homosexualitatii. 46% dintre catolicii americani si 37% dintre catolicii care merg in mod regular la biserica afirma acelasi lucru. In plus, 69% dintre tinerii americani afirma ca pozitia bisericii fata de homosexuali si homosexualitate ii instraineaza de biserica. 23% dintre americani cred ca pozitia bisericii fata de homosexualitate ii face pe tinerii homosexuali sa se sinucida. 61% dintre tinerii americani afirma ca homosexualilor trebuie sa li se acorde dreptul de a fi hirotonisiti in biserica sau pusi in diferite functii bisericesti. In contrast, doar 34% din generatia batrina favorizeaza asta. In timp ce 46% dintre tinerii crestini americani afirma ca relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex sunt imorale, 69% din generatia in varsta gasesc homosexualitatea un mod de viata imoral.

O treime dintre americani afirma ca nu intentioneaza sa voteze pentru candidati care sprijinesc casatoriile homosexuale sau avortul. 31% dintre ei afirma ca intentioneaza sa voteze impotriva lui Obama pentru ca sprijina instituirea casatoriilor homosexuale, si 16% ca intentioneaza sa voteze pentru el pentru ca favorizeaza casatoriile homosexuale. Studiul a fost intocmit pe baza  de interviuri cu 3000 de persoane de la 18 ani in sus si a fost efectuat intre 14 si 30 iulie 2011.


Categorii

Avort, Cultura desfraului, Educatia sexuala, Homosexualitate, Ideologia genului, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Sexualizarea copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “‘STIMA DE SINE’: un mit nociv/ TULBURARILE PSIHICE BANTUIE LUMEA “CIVILIZATA”/ De ce fumeaza adolescentii?/ O ALTA FACATURA MARCA EvZ: “Suntem croiti bisexuali”/ EDUCATIA SEXUALA SI GENERATIA MILENIULUI NOU (Stiri familie, 17 septembrie 2011)

 1. Pingback: CONSILIUL EUROPEI AR INTERZICE AVORTURILE SELECTIVE. Motivul: discriminarea de gen...
 2. Pingback: REEDUCAREA SEXUALA DIN MAREA BRITANIE NASTE NOI MONSTRI: In numele "identitatii de gen", o mama degenerata si-a transformat baiatul in fata
 3. Pingback: BBC “distruge inocenta copilariei” cu CD PORNOGRAFIC destinat COPIIILOR - Razboi întru Cuvânt
 4. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, avertizeaza printr-o brosura documentata: EDUCATIA SEXUALA – UN PERICOL PENTRU COPIII NOSTRI! -
 5. Pingback: PARINTELE TEOFIL ROMAN (Cluj) despre POST SI DISCRETIE: “E foarte multa suferinta în viata noastra din mandrie, pentru ca vrem sa fim apreciati” (si AUDIO) -
 6. Pingback: IMPOTRIVA PERVERTIRII COPIILOR prin EDUCATIE SEXUALA. MEMORIU adresat ministrului Educatiei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) - Recomandari
 8. Pingback: INGERI CU ARIPILE TAIATE. Un altfel de genocid: sexualizarea fetitelor prin FARDURI SI IMBRACAMINTE “SEXY” - Recomandari
 9. Pingback: GADARENII DE AZI. Bebelusul regal, casatoriile homosexuale si teoriile satanice ale “identitatii de gen”. NE-AM OBISNUIT CU RAUL? Pr. Vasile Mihoc despre LUPTA LUMII DEMONIZATE CU TINERII SI COPIII (video) - Recomandari
 10. Pingback: GRADINITA OBLIGATORIE DE LA 3 ANI: o noua-veche idee a ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Sau despre cum se pune la cale NATIONALIZAREA COPIILOR - Recomandari
 11. Pingback: “Valentine`s Day” – ZIUA CELEBRARII MORTII IUBIRII SI INOCENTEI. Presb. Alina Mirica despre ADOLESCENTII IN LUMEA CARE ZDRENTUIESTE SUFLETELE si MOARTEA DRAGOSTEI DEZGOLITE DE TAINA - Recomandari
 12. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
 13. Pingback: CE JUCARII, JOCURI sau PAPUSI CUMPARAM COPIILOR? Cum si in ce scop se creeaza la copii ATRACTIA PENTRU URAT SI MONSTRUOS si cum sunt invatate fetitele sa se identifice cu femeile “usoare” (efectul “BARBIE”)? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare