SUA forteaza ONU pentru o INTERVENTIE asupra Siriei

14-07-2012 2 minute Sublinieri

 • Mediafax: 

Statele Unite au cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri în Siria, evocând un “coşmar”

Statele Unite au evocat vineri o situaţie de “coşmar” , după ce un nou masacru a avut loc în Siria, considerând că este nevoie mai mult decât oricând de o rezoluţie a ONU pentru criza siriană.

Evocând un “coşmar” pe contul propriu de Twitter, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Susan Rice, a menţionat că violenţele din satul Treimsa, care s-au soldat cu 150 de morţi, joi, arată “în mod dramatic necesitatea de a se impune măsuri constringente Siriei”.

La rândul său, adjunctul purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că aceste ultime evenimente “elimină orice dubiu” în ceea ce priveşte necesitatea de a “vedea comunitatea internaţională acţionând sub coordonarea ONU”, în cadrul crizei siriene.

Acest masacru evideţiază nevoia de consolidare a susţinerii internaţionale pentru punerea unor presiune asupra regimului preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a adăugat Earnest, aflat în avionul prezidenţial Air Force One, care îl transporta pe Barack Obama către statul Virginia, unde preşedintele a participat la o serie de reuniuni electorale, vineri.

Declarându-se “profund întristată şi revoltată”, secretarul de Stat, Hillary Clinton, a cerut Consiliului de Securitate “să susţină, prin toate mijloacele, planul Annan, care prevede un armistiţiu precum şi o tranziţie politică, şi să transmită regimului sirian că vor exista consecinţe în cazul în care nu îl va respecta”.

Clinton a vorbit despre “peste 200 de bărbaţi, femei şi copii’ ucise într-un nou “masacru făcut de regimul sirian” în satul sunnit Treimsa, şi “a făcut apel la un armistiţiu imediat în împrejurimile oraşului Hama pentru a permite misiunii observatorilor ONU să poată ajunge în Treimsa”.

“Cei care au comis aceste atrocităţi vor fi identificaţi şi vor răspunde pentru ele”, a declarat şeful diplomaţiei americane, aflat momentan într-un turneu în Asia.

Cele 15 state membre ale Consiliului şi-au reluat vineri discuţiile privind un proiect de rezoluţie a crizei din Siria, având la dispoziţie două texte concurente. Primul, depus de occidentali, ameninţă Siria cu sancţiuni economice în cazul în care forţele guvernamentale siriene nu vor înceta folosirea armelor grele. Cel de al doilea, înaintat de Rusia, nu evocă posibilitatea unor sancţiuni.

“Istoria va vorbi despre acest Consiliu. Membrii lui ar trebui să se întrebe dacă moştenirea pe care vor să o lase este aceea că au permis regimului Assad să comită acte de o violenţă, de nedescris, împotriva propriului popor”, a declarat Clinton, făcând aluzie la Rusia şi China.

François Hollande: Încă mai este timp pentru a se evita un război civil în Siria

Preşedintele francez François Hollande a declarat sâmbătă că încă mai este timp pentu a se evita războiul civil în Siria, apreciind că acesta este “cel mai rău” scenariu.

Rusia şi China “blochează orice rezoluţie a Consiliului de Securitate” al ONU care încearcă să găsească o soluţie la violenţele din Siria, a deplâns preşedintele în cadrul interviului său televizat din 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.

“I-am spus acest lucru lui Putin, care vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa. Există relaţii comerciale, istorice, iar eu le respect“, a explicat el.

“I-am spus că cel mai rău este să avem un război civil în Siria. Prin urmare, să facem în aşa fel încât să găsim o poziţie politică pentru a evita războiul civil. Mai este încă timp”, a continuat el.

Hollande şi Putin s-au întâlnit la 1 iunie la Paris.

Potrivit preşedintelui francez, conferinţa Prietenii Siriei din 6 iulie de la Paris a “permis să se reunească jumătate din ţările de pe planetă şi să se afirme că trebuie continuate presiunile pentru ca Bashar al-Assad să plece şi să aibă loc o tranziţie politică”.

Comunitatea internaţională a cerut vineri ONU să acţioneze împotriva escaladării violenţelor din Siria, după moartea a cel puţin 150 de persoane în centrul ţării, opoziţia denunţând un masacru, în timp ce regimul susţine că a fost o operaţiune antiteroristă.


Categorii

1. DIVERSE, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “SUA forteaza ONU pentru o INTERVENTIE asupra Siriei

 1. Ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung confirma:Masacrul din localitatea Houla comis de rebelii sirieni.

  http://www.wsws.org/articles/2012/jun2012/houl-j16.shtml

  Un alt masacru oribil,cel de la Srebrenica,cind au fost omoriti 6000 de musulmani,masacru atribuit fortelor armate sirbesti,si pentru care Nato,fara aprobarea ONU,a declansat razboiul si bombardamentele in Yugoslavia.

  Un ofiter francez,din serviciile de securitate,dezerteaza si cere azil politic in Belarus,cu documente care atesta ca cei care au instigat si supervizat masacrul sint serviciile de securitate americane,engleze si franceze.

  ” BELGRADE – A French major, serving with their intelligence services, fled to Belarus with the evidence that war crimes committed in Srebrenica in 1995.

  The documents he presented shows that the “genocide” blamed on Serbians was organized by the American, British and French secret intelligence service, and carried out by a paramilitary group known as the “Scorpions” in order for the alleged genocide to be blamed on the military and civilian officials of the Republic of Serbian (RS) – learned “Pravda”.

  http://www.veteranstoday.com/2012/07/02/nato-tied-to-muslim-slaughter-at-srebrenica/

  Ceva similar a fost si in Kosovo,sau in Lybia,sau in Irak,sau 9/11…sau mai inainte in Vietnam,in golful Tonkin,sau in Cuba in golful porcilor ( de fapt sint nenumarate,numai la Judecata de Apoi se vor face cunoscute si indreptate ):

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bay_of_Pigs_Invasion

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare