SUPRAVEGHERE BIG BROTHER in Suceava

26-05-2011 39 secunde Sublinieri

Începând de astăzi, străzile municipiului Suceava sunt supravegheate non-stop de 108 camere video montate în 80 de locuri din oraş, iar imaginile înregistrate sunt transmise şi verificate mereu de o echipă a Poliţiei Locale, într-un sediu de comandă amenajat la parterul Primăriei Suceava.

“Vrem ca prin acest proiect să putem da o mai mare siguranţă şi oamenilor de afaceri, pentru că sunt monitorizate multe obiective, iar ei să fie interesaţi să investească într-un oraş sigur”, explică primarul Sucevei, Ion Lungu. Imaginile surprinse de camerele video sunt înregistrate pe servere timp de 30 de zile, astfel încât, chiar dacă un eveniment nu a fost observat în timp real de agenţii de poliţie, care vizualizau alte imagini în acel timp, filmările pot fi folosite de poliţie.

Camerele video, de ultimă generaţie, pot fi uşor controlate din acest centru de comandă, imaginea transmisă de acestea putând fi mărită şi mai bine de 30 de ori, surprinzând astfel detalii din planuri îndepărtate. Cele 108 camere video, atât fixe cât şi mobile, supraveghează 10 şcoli, 13 grădiniţe, 9 licee, toate instituţiile publice, parcurile din oraş, zona pieţelor, precum şi intrările şi ieşirile din Suceava.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “SUPRAVEGHERE BIG BROTHER in Suceava

  1. Si in Timisoara sunt de vreo 2 ani montate in majoritatea intersectiilor, am si uitat de existenta lor… oare e bine?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare