TEROAREA “GRIPEI PORCINE” SE INSTALEAZA OFICIAL SI IN ROMANIA. Scolile vor fi bulversate si inchise din nimic!

10-09-2009 2 minute Sublinieri

swine-flu-school-415x279.jpg

“Ministerul Sănătăţii a decis, joi, ca Direcţiile de Sănătate Publică să suspende, pentru şapte zile, activitate în unităţile de învăţământ în care se confirmă, prin analize de laborator, trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare.

Totodată, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă autorităţile vor dispune închiderea clasei şi izolarea colectivului timp de şapte zile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Comitetul de Coordonare şi acţiune al MS pentru noua formă de gripă pandemică a finalizat, joi, un plan special de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 în unităţile de învăţământ.

Strategia pe care se axează planul vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor până la demararea campaniei de vaccinare din decembrie şi acţiuni rapide pentru limitarea răspândirii virusului în şcoli pe toată durata pandemiei.

Măsurile vor fi comunicate în teritoriu de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Guvernului şi sunt obligatorii pentru personalul din învăţământ, putând atrage răspunderea conform legii în cazul neîndeplinirii lor, a precizat sursa citată.

Planul stabileşte în mod clar obligativitatea implicării, sub coordonarea Ministerului Sănătăţii, a unităţilor de învăţământ, prin conducătorii acestora şi a corpului profesoral. Unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii şi cu aplicarea de măsuri în cazul suspiciunilor de infectare cu AH1N1.

Astfel, în fiecare zi, unităţile şcolare sunt obligate să realizeze chestionarea elevilor şi evidenţa simptomelor respiratorii. Cazurile cu astfel de simptome sunt raportate Comitetului de gripă, izolate şi consultate de către medicul şcolar (sau, în lipsa acestuia, de către medicul de familie ce are în arondare şcoala respectivă), care confirmă sau infirmă simptomele şi contextul epidemiologic (a călătorit sau a luat contact cu persoane care au călătorit în ţări care au raportat prezenţa AH1N1).

În cazul îndeplinirii celor două condiţii, va fi anunţată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) judeţeană, care aplică măsurile standard în cazul suspiciunilor de îmbolnăvire cu AH1N1, respectiv preluare, testare şi internare sub tratament antiviral în urma confirmării de laborator, a precizat sursa citată

În cazul apariţiei de cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ şi de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infecţioase, pentru diagnostic şi conduită terapeutică.

Planul de acţiune definit de Ministerul Sănătăţii prevede şi condiţiile suspendării cursurilor şcolare sau închiderii unităţilor de învăţământ.

Potrivit documentului, în cazul confirmării unei singure îmbolnăviri într-o clasă va fi dispusă închiderea acesteia şi izolarea colectivului pe o durata de şapte zile.

DSP va dispune suspendarea activităţii unităţii de învăţământ pe o perioadă de şapte zile, dacă se confirmă, prin analize de laborator, un număr de trei cazuri de îmbolnăvire prin gripa AH1N1 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ.

În perioada 15-30 septembrie, fiecare şcoală va organiza întâlniri cu părinţii pentru le prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în unitatea de învăţământ, precum şi ore de dirigenţie pentru informarea şi educarea elevilor. DSP judeţene vor distribui către Inspectoratele Şcolare materiale informative pentru elevi, părinţi şi cadre didactice privind gripa şi măsuri de prevenire.

Planul de acţiune şi responsabilitatea aplicării lui vizează întreg sistemul de învăţământ românesc, toate nivelurile de şcolarizare şi preşcolarizare, precum şi toate formele de învăţământ privat.

Ministerul Sănătăţii face apel la cadrele didactice şi părinţi, în egală măsură, să trateze cu maximă responsabilitate starea de sănătate a copiilor, precum şi măsurile de prevenţie şi acţiune în cazul noii forme de gripă”.

 310809top2.jpg

Cititi si:


Categorii

Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “TEROAREA “GRIPEI PORCINE” SE INSTALEAZA OFICIAL SI IN ROMANIA. Scolile vor fi bulversate si inchise din nimic!

 1. Pingback: Război întru Cuvânt » DICTATURA MEDICALA SI IN ROMANIA? Ministrul Sanatatii vrea vaccinare OBLIGATORIE anti-”gripa porcina” pentru toti copiii!
 2. Si ce e de facut?

 3. NU IMI VOI LASA COPILUL SA IL VACCINEZE, CA APOISA DEVINA O LEGUMA, DE CE NU SE IINFORMEAZA CE EFECTE SECUNDARE ARE ACEST VACCIN ??? NOI LUAM DE BUN TOT CEEA CE NI SE OFERA DE EUROPA…IMI ESTE SILA SI GROAZA CA FACEM PARTE DIN ACEASTA EUROPA PACATOASA CARE NU MAI ARE NIMIK SFANT IN EA

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FEDERATIA ASOCIATIILOR DE PARINTI PROTESTEAZA FATA DE CARACTERUL OBLIGATORIU AL VACCINARII CONTRA GRIPEI PORCINE
 5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Mitropolitul Ambrozie de Eghialia şi Kalavrita: VACCINUL IMPOTRIVA VIRUSULUI A(H1N1). DA sau NU?
 6. Voi ras[unde tot ru la intrebarea mea.
  Este nevoie de o campanie de informare puternica la fel cum a fost si in cazul ‘scandalului’ cu cipuri si pasapoarte sau acelui vaccin impotrica cancerului de col uterin. Apropo de asta, am auzit mai de mult ca vor sa introduca acest vaccin din nou dupa ‘o noua campanie de informare’. Revenind la subiect, noi nu trebuie sa vrem scandal ci doar sa stim exact efectele, consecintele si daca ne ajuta acest vaccin anti gripa porcina sau dimpotriva, nu ne ajuta. Daca vor face vaccinarea in regim ‘blitzkrieg’ va fi destul de greu sa ne opunem. Asa ca trebuie sa luam atitudine cat mai repede.
  Sa ne ajute Dumnezeu!

 7. @ Florin:

  Inseamna ca nu ai citit aici, apropo de vaccinul asa-zis anti-HPV:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/11/dictatura-medicala-si-in-romania-sanatatii-vrea-vaccinare-obligatorie-anti-gripa-porcina-pentru-toti-copiii/

  Iar reactii deja sunt. Vezi si celelalte stiri de azi.

 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL VACCINARILOR LA ORDIN (1): Québecul sub regulile militare ale OMS-ului
 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TERORISMUL VACCINARILOR LA ORDIN (2). SUA - Stat politienesc si lege martiala sub prextextul pandemiei
 10. astia chiar cred ca au inventat apa calda.nu-s normali la cap.daca atat de mult se spune ,cu dovezi desigur,ca declanseaza toate bolile imuno deficitare,DE CE?????adica eu sunt sanatos,mai fac cate o raceala ,si sa bag in mine ceva ce defapt va declansa inbolnavirea acolo unde ma gaseste mai slabit.
  da astia chiar nu se lasa ,NU???
  n-a fost sa fie cu aviara ,au dat-o cu HPV,N-A MERS CU ASTA AU VENIT CU PORCINA,da numa sa vaccineze ceva,nu conteza pe ce criterii.s-a mai spus ca NU ORICINE POATE PRIMI ACEST VACCIN.trebuie facute teste individuale.nu intru in amanunte ptr. ca a explicat cineva ,autorizat sa faca asta,ca poti fi alergic la unele substante si multe altele,si nu merge facut LA TOATA TURMA.(SCUZE)si eu fac parte din TURMA da acu uite ca nu vreu sa merg “la muls”.(am o fetita ,de acea sunt asa)-nu iresponsabil,ci documentat si precaut.
  o zi buna!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare