TERORISMUL ALIMENTAR, ULTIMA ISTERIE “ELIBERATA” PE PIATA SPAIMELOR MONDIALE: dupa bacteria E.coli, acum alarme teroriste in Marea Britanie legate de alimente

5-06-2011 1 minut Sublinieri

După isteria care a cuprins Europa o dată cu răspândirea bacteriei E.Coli în mai multe state, Marea Britanie se confruntă cu o altă amenințare. Oficialii pentru securitate de la Londra au avertizat că alimentele și băuturile comercializate în Regatul Unit au intrat în vizorul grupărilor teroriste, care ar urmări să le contamineze cu substanţe otrăvitoare.

Producătorii și retailerii au fost avertizați că sectorul lor este vulnerabil la eventuale atacuri din partea unor grupări motivate politic și ideologic. Scopul acestora ar fi să provoace un număr cât mai mare de victime prin „otrăvirea” unor alimente, relatează ziarul The Telegraph.

Avertismentul a fost lansat de Centrul pentru Protecția Infrastructurii Naționale (CPIN), care funcționează ca parte a Serviciului de Securitate, și vine după ce experții au atras atenția că răspândirea bacteriei E.coli în Germania a arătat vulnerabilitatea sistemului alimentar.

Industria laptelui, cea mai expusă

CPIN a cerut producătorilor alimentari, furnizorilor și supermarketurilor să sporească securitatea la depozite pentru a identifica orice vulnerabilitate. Raportul experților în securitate a fost trimis mai multor state, fiind precizat faptul că teroriștii ar putea acționa prin contaminarea hranei sau a băuturilor cu bacterii sau substanțe chimice.

Specialiștii au atras atenția că cea mai expusă unor astfel de atacuri este industria laptelui. Doar prin adăugarea câtorva grame de toxină botulinică sau ricină într-o cisternă de lapte pot fi otrăviți sau uciși mii de consumatori. Atacurile ar putea veni din partea unor grupări teroriste precum al-Qaida, a republicanilor disidenți din Irlanda de Nord sau a unor apărători ai drepturilor animalelor.


Categorii

1. DIVERSE, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “TERORISMUL ALIMENTAR, ULTIMA ISTERIE “ELIBERATA” PE PIATA SPAIMELOR MONDIALE: dupa bacteria E.coli, acum alarme teroriste in Marea Britanie legate de alimente

  1. eu as fi pus pariu ca dupa gripa porcina ar fi venit gripa cabalina, nu cea castravecina. as fi pierdut 🙂

  2. Alimentele si apa tot mai contaminate 🙁
    Bine ca se legalizeaza drogurile. Acelea nu sunt “otravite”, le putem servi fara nici o teama – nici de lege, nici de moarte 🙂

  3. @ Ioana:

    Da…. si Omg-urile…

  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MANIPULAREA GLOBALA E.COLI: In ciuda tuturor evidentelor si dezmintirilor, ISTERIA ANTI-LEGUME ESTE INTRETINUTA MASIV, IN MOD OFICIAL, DE GERMANIA. Originea bacteriei nu sunt nici semintele germinate. Cu cat mai multa confuzi
  5. Pingback: 10 ani de la atentatele 9/11: MINCIUNI, FAPTE, URMARI. CE MECANISME SI MANIPULARI SE FOLOSESC PENTRU A JUSTIFICA UN RAZBOI?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare