UDMR pluseaza cu un amendament care sa ELIMINE STATUL NATIONAL din Constitutie. MASONUL PRIGOANA SUSTINE IDEEA, FACAND TRIMITERE LA SUE

3-11-2011 1 minut Sublinieri

Grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor a depus un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitu­ţi­ei prin care se elimină caracte­rul naţional al statului român. Articolul 1 din Constituţia actuală a României prevede, la aline­a­tul 1, că “România este stat na­ţi­onal, suveran şi indepen­dent, unitar şi indivizibil”. Conform amendamentului depus de gru­pul UDMR, articolul 1. (1) va avea următorul cuprins: “România este stat suveran şi indepen­dent, unitar şi indivizibil”.

Consituţia prevede, la articolul 152 – (1) privind “Limitele revizuirii”, că “dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul na­ţi­o­nal, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat miercuri că este de acord cu propunerea UDMR de eliminare din Constituţie a caracterul naţional al statului, arătând că în toate legile fundamentale ale ţărilor care au aderat la UE a fost eliminată “această poveste”.

“Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite al Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană”, a precizat Silviu Prigoană, potrivit Mediafax.

“Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea”, a mai spus Prigoană, întrebat în legătură cu propunerea UDMR de eliminare a caracterului naţional al statului român.

UDMR nu renunta la dorinta ca sintagma “stat national” sa fie eliminata din Constitutia Romaniei, senatorul Gyorgy Frunda declarand intr-un interviu la RFI ca “Romania nu este stat national”. Formatiunea maghiara poate “sa voteze impotriva Constitutiei”, daca sintagma “stat national” nu este eliminata, a spus Frunda.

Imediat dupa primul Razboi Mondial, toate statele europene s-au declarat a fi nationale, unele chiar inainte de primul Razboi Mondial. Dupa al doilea Razboi Mondial, la mijlocul anilor ’50, Franta, care este inventatorul sintagmei de national, natiune, stat national a renuntat a se autodefini in Constitutia franceza ca stat national

Aceasta definire se bate cap in cap cu alte prevederi din Constitutia Romaniei, care acorda drepturi minoritatilor nationale din Romania. Cum pot sa definesc Romania ca stat national, daca numai la cinci articole mai jos recunosc ca in Romania exista minoritati nationale, carora le garantez dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarii identitatii nationale? Cum pot sa traiesc intr-un stat national, daca eu asigur minoritatilor nationale sa-si foloseasca limba in administratie publica, in invatamant si asa mai departe? Cum pot sa definesc statul roman ca stat national, daca statul roman, la ora actuala membru al UE recunoaste puterea de decizie a Comisiei Europene de la Bruxelles sau a Curtii Europene de la Strasbourg, in domenii care pana acum caracterizau exclusiv statul national?


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Masonerie, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “UDMR pluseaza cu un amendament care sa ELIMINE STATUL NATIONAL din Constitutie. MASONUL PRIGOANA SUSTINE IDEEA, FACAND TRIMITERE LA SUE

 1. Prigoana si ai lui uita ca oricand pot auzi unele ca acestea:
  “Nebune, in aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau.”
  Si atunci vor vedea ei cu adevarat pe cine au slujit toata viata lor, in care n-au facut decat sa sape, sa unelteasca, impotriva tarii, a poporului lor in fruntea carora s-au aflat vremelnic, impotriva credintei, impotriva Lui Dumnezeu…

  “Zis-a cel nebun in inima lui: Nu este Dumnezeu”
  si
  “Nebune, in aceasta noapte voi cere de la tine sufletul tau.”

  Va intreba Hristos pe fiecare dintre noi: Nebune, cum de te hranesti doar cu mancare si bautura? Ai de toate, dar “ale Mele” unde sunt? Ce-ai strans in sufletul tau?

  Dar celor care se inchina diavolului si fac ale sale (caci acesta inseamna aceasta asociatie a zidarilor liberi), ce le va fi dat sa auda? Si ce vor putea sa raspunda? 🙁

 2. Sa asteptam mai intai reasezarea Europei dupa criza si dansul pe sarma al Greciei.

  Frunda pare ca intotdeauna logic, dar vad ca opteaza pentru desfiintarea ‘statului national’ si nu a ideii de ‘minoritate etnica’. Ca intotdeauna se preface ca nu a inteles atitudinea Frantei, iar daca il intreaba cineva mai insistent, traducerea e de vina….

  Oricum, chiar nu-i baga nimeni in seama pe unguri (cu Ungarie cu tot). Sunt, din pacate, doar folositi alternativ de cele 2 mari puteri care isi joaca interesele in zona. Lipsa diplomatiei si intelicence-ului romanesc insa se simte, cel putin emotional.

 3. Se pare ca oamenii nostri se adapteaza din mers, asta fata de impartirea ulterioara a UE in cele trei zone :
  Presedintele grupului socialist din Parlamentul European, Martin Schulz, avertizeaza fata de impartirea UE in trei zone. El cere guvernelor sa prezinte cetatenilor realitatea si sa nu-i amageasca prezentandu-le iluzii legate de viitorul statului national.

  Intr-un amplu interviu acordat postului national de radio Deutschlandfunk, Schulz s-a referit la Franta si Germania, care se considera tarile directoare ale nucleului monetar european si care se manifesta ca zona numarul unu a Europei. Din cea de-a doua zona fac parte cele 17 tari care au introdus moneda euro, iar de zona a treia apartin statele care dispun de monede nationale. Schulz pledeaza pentru o atitudine comunitara mai pronuntata si avertizeaza fata de o noua divizare a continentului.
  Sursa: http://www.ziare.com/international/stiri-externe/martin-schultz-europa-va-fi-impartita-in-trei-zone-1130757

 4. Poetul Dan Desliu, spunea intr-un manifest contra regimului Ceausescu, ca: Constitutia ar fi un petic de hirtie… pentru Ceausescu. Si azi, este un petic de hirtie, dar acuma este igienica; sau “igienica”.

 5. cine se cred ei ? cum pot sa propuna asa ceva ? m-am saturat de ei…….

 6. Ce legătură au minoritățile cu sintagma de „stat național”? Adică bozgorii ăștia condiționează statul național cu absența oricărei minorități? Păi unde naiba găsesc ei stat pur d.p.d.v etnic?
  Eu zic să terminăm odată cu nesuferiții ăștia și să impunem doar limba română la orice nivel de învățămînt. Se pare că imbecilii ăștia consideră drepturile date minorităților ceva imuabil și garantat pentru eternitate. Probabil ne consideră pe noi, românii, prea slabi că le-am dat tot ce-au cerut.

 7. Pingback: HULITORUL MASON Silviu Prigoana vrea ca statul sa nu mai plateasca salarii preotilor si il ataca grobian si pe ”prietenul” sau, ”managerul BOR”! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare