VAL DE RESTRICȚII COVID ÎN EUROPA. Spania în stare de urgență, Franța și Germania au declarat LOCKDOWN. Bisericile sunt păstrate deschise în Germania, doar școlile în Franța. SĂRBĂTORILE DE CRĂCIUN – MARELE „PERICOL” EPIDEMIOLOGIC. Iohannis ne „sfătuiește”, deocamdată, să STĂM ACASĂ de sărbători

29-10-2020 6 minute Sublinieri

Sursă foto: Amazon

Franța și Germania au instituit lockdown.

În Germania, care a instituit măsura pentru o lună, principalele spații publice sunt închise, cu excepția bisericilor, școlilor și magazinelor. În Franța sunt păstrate deschise doar școlile.

Franța este a doua țară europeană care re-instituie lockdown general după ce Irlanda a declarat măsuri similare mai devreme în această lună. Macron a justificat decizia ca fiind „singura soluție”, pe baza unor estimări matematice potrivit cărora ar fi posibile 400.000 decese dacă s-ar păstra actuala rată a infectărilor, în condițiile în care numărul total de decese raportat pe toată perioada pandemiei la nivel global este de 1,17 milioane, deseori fiind contabilizate decesele CU Covid, nu doar DE această boală.

R3Media:

Președintele Iohannis sfătuiește românii să stea acasă de Crăciun

Președintele Klaus Iohannis a dat de înțeles că de Crăciun vor fi restricții în vigoare, recomandând cetățenilor să petreacă sărbătorile în familie.

Președintele a spus că restricțiile care sunt în vigoare sunt cele pe care le cunoaștem cu toții, dar în același timp el nu crede că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alți ani.

„Cu siguranță vor fi restricții în vigoare, cu siguranță se va putea călători în mai puține locuri. De exemplu, în străinătate este foarte dificil de călătorit din cauza multiplelor restricții care există în diferite state”, a afirmat Iohannis.

Președintele este de părere că anul acesta ne vom întoarce „la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în și cu familia”.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a declarat că autoritățile au făcut tot ce-au putut, în condițiile date.

„Suntem în pandemie și ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovați. Noi trebuie să căutăm soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populație”, a spus Iohannis.

Întrebat de fluctuațiile de cazuri de la o zi la alta în ceea ce privește cazurile de COVID-19, Klaus Iohannis a spus pandemia nu se răspândește matematic.

„Este de dorit să avem aceleași date de la toate instituțiile. (…) Datele prezintă fluctuații mari la o zi la alta. Pandemia nu se răspândește matematic. Pandemia se răspândește prin contact de la persoană la persoană. (…) Pe de alta parte știm cu toții că numărul de teste este diferit de la o zi la alta și în weekend, în mod natural, numărul de testări este ceva mai mic. De acolo apar alte fluctuații”, a mai spus Iohannis.

Președintele a recunoscut, însă, că este îngrijorat mai degrabă de numărul mare de persoane internate la ATI și de numărul ridicat de decese din cauza COVID-19.

„Ceea ce mă îngrijorează este numărul de internări, numărul de persoane la terapie intensivă și, da, regretabil numărul de decese”, a mai spus președintele.

Întrebat despre posibilitatea restricționării circulației pe timp de noapte ca măsură de evitare a răspândirii noului coronavirus, Iohannis a spus că el nu crede că circulația nocturnă este culpabilă de răspândirea pandemiei.

„Măsurile care au fost luate au fost discutate și propuse de experții recunoscuți în domeniu. Nu s-a discutat restricționarea circulației pe timp de noapte, cum eu personal nu cred că circulația pe timp de noapte răspândește pandemia, ci petrecerile pe timp de noapte, care după cum știm au fost interzise”, a răspuns președintele.

Acesta a precizat că după orice set de restricții introduse trebuie așteptată reacția sistemului: „Nu putem să introducem în fiecare zi restricții noi fără să urmărim ce efect au, fiindcă până la urmă aceste restricții nu sunt un joc politic”, a mai spus președintele.

Frédérique Jacobs, medic infecționist, Bruxelles: Sărbătorile în familie sunt deosebit de periculoase. Să amânăm Crăciunul pentru la vară!

Frédérique Jacobs, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Erasme din Bruxelles, a propus amânarea sărbătorilor de Crăciun pentru la vară, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Invitată în platoul emisiunii postului RTBF, „Question en Prime”, Frédérique Jacobs, a subliniat că sărbătorile de la sfârșitul anului ar putea reprezenta un pericol major pentru persoanele fragile, anunță CNews, citat de SmartRadio.

„Chiar dacă reușim să aplatizăm curba, trebuie să înțelegem că a avea sărbători la sfârșitul anului, așa cum facem de obicei, este periculos. (…) Cu adunări ale întregii familii, în timpul cărora mâncăm, bem, ne amuzăm, ne facem cadouri, ne îmbrățișăm pentru că este Crăciunul sau Anul Nou, este periculos. Acesta este genul de loc unde virusul iubește să se răspândească. Sărbătorile de familie sunt deosebit de periculoase”, a explicat Frédérique Jacobs.

Prin urmare, ea solicită soluții alternative pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou.

Va trebui să ne gândim la amânarea sărbătorilor de la sfârșitul anului pentru iulie-august, când vremea este frumoasă. Atunci poți avea o petrecere mare în grădina. Cred că va fi nevoie de multă imaginație pentru a nu avea petreceri ca în fiecare an și pentru a găsi altceva de făcut, respectând măsurile”, a concluzionat Frédérique Jacobs.

Și reședintele Klaus Iohannis a dat de înțeles, miecuri, că de Crăciun vor fi restricții în vigoare, recomandând cetățenilor să petreacă sărbătorile în familie.

G4Media:

Pe măsură ce se apropie Crăciunul, restricțiile se înăspresc în Europa

În încercarea de a stopa pandemia de coronavirus, guvernele europene își înăspresc restricțiile. Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că restaurantele și barurile închid acum de la 18:00 (17:00 GMT), precum și toate teatrele, cinematografele și sălile de sport, timp de o lună. O recunoaștere a eșecului, potrivit criticilor săi, în timp ce oamenii de știință se întreabă dacă acest lucru va fi suficient pentru a stopa răspândirea virusului.

Coronavirusul continuă să se răspândească în toată Europa, iar Spania a impus o nouă stare de urgență, precum și interdicții de noapte. Catalonia (nord-est) are în vedere chiar închiderea populației în case la sfârșit de săptămână, iar regiunea vecină Aragon a decis să-și închidă teritoriul. Iar Franța a stabilit un nou record cotidian trist, cu peste 52.000 de cazuri suplimentare de Covid-19. Perspectiva unei noi închideri prinde contur în fața unui al doilea val „brutal” care ar putea fi chiar „mai puternic decât primul”, se alarmează Jean-François Delfraissy, președintele consiliului științific care îndrumă guvernul.

În Germania, Târgul de Crăciun de renume mondial din Nürnberg, care atrage aproximativ 2 milioane de vizitatori, a fost anulat anul acesta.

La rândul său, guvernul sloven a anunțat înăsprirea de marți a limitării parțiale în vigoare și consolidarea controalelor la frontieră.

În Norvegia, noi restricții vor intra în vigoare la Oslo, unde purtarea obligatorie a unei măști de protecție este extinsă. Barurile din capitală, deja obligate să nu mai servească de la miezul nopții, nu vor mai putea accepta noi clienți după ora 22:00.

Și, în Belgia, unde numărul de contaminări s-a triplat în cinci săptămâni, ajungând la 321.031 de cazuri, vacanțele școlare pentru Ziua Tuturor Sfinților au fost prelungite și școlile forțate să se adapteze la progresia puternică a virusului pentru a nu risca să agraveze o situaţie deja „dramatică” în structurile de îngrijire medicală.

Pandemia a ucis cel puțin 1,15 milioane de oameni în întreaga lume de la sfârșitul lunii decembrie 2019 și aproape 43,1 milioane de cazuri au fost diagnosticate, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. Totuşi, unii văd luminița de la capătul tunelului: se așteaptă ca Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, să iasă din izolare săptămâna aceasta după aproximativ patru luni de restricții foarte costisitoare.

În contrast, Statele Unite s-au confruntat cu un număr record de noi cazuri de Covid-19 în weekend, candidatul democrat la președinție, Joe Biden, acuzând guvernul președintelui Donald Trump că flutură „steagul alb al înfrângerii” după ce a recunoscut că „nu va reuşi să controleze pandemia”.

Restricțiile apasă și asupra vieții politice: în Germania, partidul conservator al Angelei Merkel a anunțat amânarea congresului său la începutul lunii decembrie pentru alegerea unui nou președinte și potențial candidat la Cancelarie în 2021, neputându-şi reuni delegații din cauza unei agravări a pandemiei.

La rândul său, Uniunea Europeană a decis să reducă ședințele fizice ale oficialilor și experților, în favoarea videoconferințelor, din cauza creșterii numărului de contaminări la Bruxelles. Noile măsuri restrictive sunt adesea nepopulare, ca în Italia, unde au dat o lovitură severă sectoarelor deja afectate după închiderea națională strictă din primăvara aceasta. Dar aceste măsuri „ne vor permite să fim mai liniștiți până la Crăciun”, a explicat prim-ministrul italian, avertizând totuși că nu va fi vorba despre sărbători festive la sfârșitul anului.

„Opriţi-vă! Am emis un decret pentru a vă salva!”, îi spunea, luni, Giuseppe Conte unui Moș Crăciun care se pregătea să se sinucidă, într-o caricatură publicată pe prima pagină a unuia dintre principalele cotidiene din țara sa, „Corriere della Sera”. „Cu aceste noi restricții, vom închide. Unitatea noastră nu se află într-un centru al orașului, suntem în provincie, clienții noștri vin seara sau în weekend”, a declarat pentru AFP Giuseppe Tonon, 70 de ani, proprietarul unui restaurant din Oderzo, un mic sat din nord-est, a cărui fotografie a făcut turul rețelelor de socializare. Potrivit sindicatului FIPE-Confcommercio, noile măsuri italiene vor costa industria restaurantelor cu aproximativ 2,7 miliarde de euro mai mult.

Noile măsuri decise de guvernul italian au fost aspru criticate. „Sunt opt ​​luni de când guvernul navighează la vedere cu premierul care semnează un decret la fiecare patru zile pentru a apărea la televizor”, a acuzat Giorgia Meloni, liderul partidului Fratelli d’Italia (FDI, extremă dreapta). Pentru Matteo Salvini, șeful Ligii (extremă dreapta), principalul partid italian, „noile restricții sunt o nebunie, o închidere nedenumită ca atare”.

În Țara Galilor, restricțiile au provocat și furie și confuzie. Niciun drept de a cumpăra cărți sau haine pentru copii, chiar și în magazinele deschise: închişi de vinerea și limitaţi la achiziționarea de produse „esențiale”, mai mult de 65.000 de galezi au semnat luni o petiție prin care cereau abandonarea acestor reguli considerate „disproporționate”.

HOTNEWS:

Coronavirus în lume: Germania și Franța anunță reintroducerea carantinei

Germania ar urma să anunțe miercuri noi restricții (închiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de sport și cinema), în vreme ce președintele Franței Emmanuel Macron va avea și el o intervenție în cursul serii. Aproape jumătate de milion de americani s-au infectat în ultima săptămână, în timp ce China raportează cel mai mare bilanț din ultimele două luni. În total, la nivel global sunt 44.264.538 de cazuri confirmate, din care 1.171.686 decese și 32.453.859 pacienți vindecați. (…)

Franța: Macron anunță introducerea carantinei de vineri pănă pe 1 decembrie. Școlile rămân deschise, Universitățile, barurile și restaurantele se închid / Vom avea 400.000 de decese suplimentare dacă nu facem ceva

Emanuel Macron a anunțat miercuri seară introducerea unei noi carantine de vineri până pe ”cel puțin” 1 decembrie în încercarea de a stopa răspândirea agresivă a pandemiei de coronavirus. Școlile, grădinițele, creșele și liceele vor rămâne însă deschise, a anunțat președintele francez, potrivit Le Monde și AFP.

Școlile: „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise cu protocoale de sănătate consolidate ”, anunță Emmanuel Macron. Universitățile se vor închide, iar cursurile vor fi online.

Afacerile: Barurile, restaurantele și ”micile afaceri neesențiale” se vor închide, iar telemunca va fi regula acolo unde se poate, iar guvernul va sprijini companiile foarte mici care vor începe o tranziție digitală. Sprijinul de până la 10.000 de euro pe lună va fi acordat companiilor care sunt închise administrativ. Șomaj parțial, este extins pentru angajați și angajatori.

La fel ca primăvara, francezii vor putea să iasă la muncă, să meargă la o programare medicală, să ofere asistență, să facă cumpărături sau să facă o scurtă plimbare.

Întâlnirile private vor fi excluse, întrunirile publice interzise. Unitățile deschise publicului vor fi închise.

Măsurile hotărâte de guvern vor intra în vigoare în cursul nopții de joi spre vineri și vor dura „cel puțin până la 1 decembrie”. O dezbatere și un vot vor avea loc mâine în Parlament.

”Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu le-au anticipat. Dacă nu se face nimic, vom avea „cel puțin 400.000 de decese suplimentare” în câteva luni”, spune Emmanuel Macron, potrivit AFP.

Președintele face apel la simț de răspundere: „Rămâi acasă cât mai mult posibil. Urmeaza regulile. Succesul depinde de simțul cetățenesc al fiecăruia dintre noi. Fiecare oră contează ”, susține acesta.

 


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “VAL DE RESTRICȚII COVID ÎN EUROPA. Spania în stare de urgență, Franța și Germania au declarat LOCKDOWN. Bisericile sunt păstrate deschise în Germania, doar școlile în Franța. SĂRBĂTORILE DE CRĂCIUN – MARELE „PERICOL” EPIDEMIOLOGIC. Iohannis ne „sfătuiește”, deocamdată, să STĂM ACASĂ de sărbători

  1. Masurile de închidere din toate țările sunt atât de exagerate, ca și cifrele de altfel, încat toată isteria aceasta îmi creează convingerea ferma ca totul este un fals grosolan. Nu exista pandemie, nu exista virusul unic și imbatabil despre care pretind unii ca ar exista. Dar există ceva monstruos în spatele acestei minciuni totale.
    Dacă acum câteva luni mai credeam că virusul ar putea exista și ca unii profită de el pentru a-și instaura dictatura, acum, toate măsurile dictatoriale luate de liderii țărilor din toată lumea demonstrează că inamicul invizibil nu este nicidecum microscopic, ci doar ascuns în spatele cortinei de interese a unor foarte puțini și foarte bogați oameni care conduc planeta.
    Dar ei uita că lumea nu este a lor. Lumea este a Celui ce a creat-o, a lui Dumnezeu.

  2. Pingback: Papa Francisc a ANULAT liturghia de Crăciun. Arhiepiscopul Vigano: „se confirmă intenția Sfântului Scaun de a SPRIJINI NARAȚIUNEA mediatică privind „pandemia”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare