Papa Francisc a ANULAT liturghia de Crăciun. Arhiepiscopul Vigano: se confirmă intenția Sfântului Scaun de a SPRIJINI NARAȚIUNEA mediatică privind „pandemia”. Înaltul prelat acuză papalitatea de „afirmarea fraternității masonice” laolaltă cu „anularea metodică a ceremoniilor liturgice”

30-10-2020 1 minut Sublinieri

Sursa foto: vaticannews.va

Vaticanul a anunțat, la doar două zile după evenimentul sincretist de la Roma, unde Papa Francisc a organizat, alături de alți lideri religioși, o ceremonie încheiată cu semnarea unui „Apel pentru pace”, că slujba de Crăciun se va desfășura fără public, fiind transmisă online, din cauza pandemiei.

Scrisoarea prin care a fost făcut anunțul a fost trimisă de la Vatican chiar în ziua în care se lansa, la Vatican, documentarul Francesco, în care Papa apare susținând uniunile civile pentru homosexuali, după cum remarcă lifesitenews.

Decizia Papei a stârnit reacția Arhiepiscopului catolic tradiționalist Carlo Maria Vigano, care a transmis „Sfântul Scaun vrea să repete nefericitul lockdown din ultimele luni, care a lipsit credincioșii de Liturghie și Taine.” Vigano acuză că, procedând astfel, „se confirmă intenția Sfântului Scaun de a sprijini narațiunea mediatică privind „pandemia”.”

„Acește vești i-au făcut pe credincioși să fie bulversați, scandalizați și abandonați de o ierarhie care a găsit cu cale să se adune în biserica Santa Maria in Ara Cœli pentru un ritual sincretist prezidat de Jorge Mario Bergoglio, dar care nu ezită să suspende prăznuirea Sfintei Liturghii în noaptea în care Biserica sărbătorește Nașterea Mântuitorului. 

Procesul de demolare a celor mai îndrăgite tradiții ale credincioșilor, realizat de cei cărora Domnul le-a încredințat conducerea Bisericii Sale, continuă fără răgaz. Pe de o parte, prin afirmarea utopică a brandului masonic al fraternității umane ce este independent de paternitatea lui Dumnezeu și, pe de altă parte, prin anularea metodică a ceremoniilor liturgice, începând cu Paștele și continuând cu Crăciunul”, a conchis arhiep. Vigano.

De fapt, decizia Vaticanului chiar urmează cu fidelitate Apelul pentru pace semnat la Roma, unde se preciza clar că:

Să nu pierdem timpul! Să începem cu obiective posibil de atins: să ne unim încă de astăzi eforturile pentru a limita răspândirea virusului până când vom avea un vaccin care să fie potrivit și accesibil tuturor. Această pandemie ne amintește că suntem frați și surori de sânge”.

Și iată că Papa Francisc nu a pierdut timpul deloc. La doar două zile de la ceremonia unde a fost prezent fizic alături de alți zeci de lideri religioși, a anulat liturghia de Crăciun, acesta fiind un „efort” care cu siguranță va contribui la acea pace pe care acei(ași) frați vor să o impună tuturor. Mitropolitul Iosif are o nesperată șansă să i se alăture și de această Papei în eforturile la care a subscris, de vreme ce Franța întreagă e în lockdown și bisericile vor fi din nou închise.


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Papa Francisc a ANULAT liturghia de Crăciun. Arhiepiscopul Vigano: se confirmă intenția Sfântului Scaun de a SPRIJINI NARAȚIUNEA mediatică privind „pandemia”. Înaltul prelat acuză papalitatea de „afirmarea fraternității masonice” laolaltă cu „anularea metodică a ceremoniilor liturgice”

  1. Pingback: Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò despre cum a ajuns (ANTI)BISERICA CATOLICĂ a Papei Francisc să fie slujitoarea NOII ORDINI MONDIALE. Despre revoluția Conciliului II Vatican, religia deschisă și noul umanism consonant cu ideile francmasonice. SE ÎN
  2. Pingback: „Alegeți cu înțelepciune în aceste zile. Consecințele sunt veșnice”. Mărturia unui preot catolic bolnav în stadiu terminal: COVID ESTE FOLOSIT DE DUȘMAN PENTRU A TRAGE SUFLETELE ÎN IAD. Trebuie să luptăm!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare