update/ PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI denunță “colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie ANTI-ORTODOXĂ”/ PATRIARHUL DANIEL, ținta răzbunării pentru predica de Sfântul Dimitrie în PRESA ASERVITĂ neosecurismului sanitar. CTP în plin delir paranoid despre „SATANA ÎN SUTANĂ” și „VITELE” de ortodocși

29-10-2020 5 minute Sublinieri

Actualizat:

Hotnews:

Patriarhia, reacție virulentă la “deversarea unor atacuri suburbane la adresa Bisericii”: “Zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, are o reacție virulentă la criticile apărute în spațiul public la adresa Patriarhului Daniel, catalogându-le drept o “deversare a unor atacuri suburbane”, o “zvârcolire a unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine”. Reamintim că Patriarhul Daniel a spus, marţi, în predica ținută în fața celor câteva sute de credincioşi prezenţi la Catedrala Patriarhală, de Sfântul Dimitrie cel Nou, că “Dumnezeu nu se lasă batjocorit”. El a atras atenția că autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, iar “această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut”.

Într-o declarație transmisă joi presei, ca urmare a “deversării în spațiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii si a Părintelui Patriarh”, Vasile Bănescu vorbește despre “colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant”.

  • “Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporație”, la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale <<adevărului>> pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid, toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză <<jurnalistică>>”, afirmă Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei mai spune că “acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”.

  • “Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă!
  • Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.
  • Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes”, adaugă Vasile Bănescu. (…)

R3Media:

La o zi după declarația Patriarhului despre interzicerea pelerinajelor, o publicație flutură amenințarea cu „dosarul de Securitate” al PF Daniel

La mai puțin de 24 de ore după declarațiile Patriarhului făcute cu ocazia praznicului Sfântului Dimitrie cel Nou, publicația Newsweek România a adus în discuție dosarul realizat de către fosta Securitate pe numele PF Daniel înainte de 1989.

Până acum, se știe că dosarul întocmit pe numele Patriarhului a fost distrus în 1989 și nu se cunoaște dacă PF Daniel era urmărit sau colaborator.

Patriarhia Română susține că era un dosar de urmărit. „Răspunsul nostru oficial şi ferm este că în cazul Părintelui Patriarh era vorba în mod evident despre un dosar de urmărire întocmit de fosta securitate”, a afirmat în 2018, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

„Neavând la dosar decât o hârtie în care se menţionează că, alături de alţi câţiva prelaţi importanţi, i s-a ars dosarul pe 23 decembrie, nu am putut să votăm decât că nu a colaborat”, a declarat în urmă cu 13 ani Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS.

Ulterior, în 2018, a fost făcut public și procesul verbal în cauză. Pe lista cu dosare distruse apare și numele monseniorului Ioan Robu, fost Arhiepis­cop Mitropolit de București al Bisericii Romano-Catolice.

Azi, Mădălin Hodor, cunoscut pentru pozițiile sale hiper critice la adresa Bisericii Ortodoxe, a a adus în discuție posibilitatea existenței dosarului, într-un interviu acordat Newsweek România.

„Am mers să verific. Am găsit în arhiva CNSAS trei din dosarele de pe lista respectivă. Pe microfilm. Mai mult decât atât, în cele trei microfilme, există și documente din anii 1990.

Nu puteai să pui pe microfilmul unui dosar distrus în 1989 documente realizate în 1990. Că microfilmul nu poate fi tăiat și adăugat.

Chestiunea asta îmi spune că cele trei dosare existau în 1990 și nu erau arse. Iar dacă trei dosare din listă existau în 1990 și nu erau arse, nu cumva și celelalte dosare din listă nu prea au fost distruse?”, a declarat Hodor.

La lansarea revistei Newsweek a fost prezent și directorul SRI, Eduard Hellvig.

Captură Newsweek

După amenințarea cu „dosarul de la Securitate”, un nou atac suburban la Patriarh. CTP scrie că PF Daniel e satana în sutană și ortodocșii sunt „vitele care le păstorește”

Cristian Tudor Popescu, jurnalist la Digi 24 și proprietar al platformei Republica.ro, scrie despre Patriarhul Daniel că este „Satana în sutană”, ca replică la declarațiile acestuia făcute cu ocazia praznicului Sfântului Dimitrie cel Nou.

Într-un text publicat pe republica.ro, acesta îl numește „Șarlatanul Daniel”, pe Patriarhul Bisericii Române, iar pe ortodocși „vitele pe care le păstorește”.

„IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”, scrie jurnalistul.

Acesta continuă pe același ton, acuzând ierarhia Bisericii Ortodoxe că ar fi fost „Răul însuși”, înainte de 1989.

„Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulțumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timișoarei îi numea huligani”, notează cel care scuza comportamentul minerilor acum 30 de ani, la mineriade.

Acesta al doilea material împotriva Patriarhului, după amenințarea celor de la Newsweek cu „dosarul de la Securitate”.

 

Antena3:

Dezvăluiri scandaloase la “Sinteza zilei”. Patriarhul Daniel, amenințat cu “execuția”

Mihai Gâdea a devoalat, miercuri, la Sinteza zilei, operațiunea pusă la cale împotriva Patriarhului Daniel, după ce capul Bisericii Ortodoxe Române a transmis marți un mesaj subtil pentru guvernanţi în contextul deciziilor luate de autorități în cazul ceremoniilor religioase desfășurate de ziua Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului.

La predica din cadrul liturghiei, Prea Fericitul a amintit că regimul comunist a căzut, după ce în anul 1989 a interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie.

”În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o şedinţă importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la biserica Sf. Nicolae din apropiere.     

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 2007, chiar de Sf. Dimitrie, a fost înființat centru de presă Basilica al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora” – a spus Patriarhul Daniel, spre încurajarea românilor.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel a fost comentat de Mihai Gâdea:

“A fost puternic, un mesaj cum nu a mai fost și cum trebuia să fie într-un astfel de moment. Și milioane de oameni în sufletele lor au avut o mare bucurie că cineva, și nu oricine, a vorbit în numele lor. Dar ce s-a întâmplat astăzi. Astăzi a început execuția sa”, a spus Mihai Gâdea.

Potrivit Newsweek.ro, este posibil ca dosarul de Securitate al Patriarhului Daniel să nu fi fost ars în 1989.

“Mulți ani, s-a vehiculat faptul că dosarul Patriarhului Daniel de colaborator al Securității ar fi fost distrus în decembrie 1989, potrivit unui proces verbal aflat în arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Dosarul, însă, ar putea fi intact.
În 2007, Mircea Dinescu, fost membru al Colegiului CNSAS, a declarat că instituția deține o listă cu 25 de dosare care au fost arse în decembrie 1989, dintre care 16 ar fi fost ale prelaţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Printre acestea și cel al lui Daniel Ciobotea, nume de cod Dobrescu, viitorul Patriarh Daniel. În 2007, înaltul prelat a primit verdict de necolaborare cu Securitatea”, scrie publicația citată.

Devoalarea întregului plan pus la cale împotriva Patriarhului Daniel, în materialul video.

Anghel Buturugă:

A scos de la naftalină acest titlu expirat de pseudoadolescent decrepit și îmbătrânit în rele nici măcar originale. Și și-a și dat măsura analfabetismului funcțional cu supra de măsură: „IPS Daniel, căpetenia BOR…” – IPSo facto, ești idiot, amice.

Reacția asta concertată– cu aceiași trompeți jegoși care fac treaba slinoasă a securității – Mordorul de la Newsweek care-și aduce aminte, băi, coincidență, tocmai acum, că s-ar putea ca dosarul ăla Secu să nu fie totuși ars, Adevărul care bagă strâmbe cu documente (unde erau pasionații de arhive) în care patriarhul (Teoctist, dar important e să fie (PF) Daniel în poză) felicita în 89 multiubitul conducător, cine știe ce televiziuni de turturici indignat expandate, confirmă din plin că

DA, E PERSECUȚIE ASUPRA BOR. DA, SUNT ANTIORTODOCȘI. DA, VOR SUPUNERE. NU TE SUPUI, TE EXECUTĂM (mai întâi, moral, public).


Categorii

Corectitudine politica/ Marxism cultural, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Patriarhul Daniel, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Vasile Bănescu

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “update/ PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI denunță “colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie ANTI-ORTODOXĂ”/ PATRIARHUL DANIEL, ținta răzbunării pentru predica de Sfântul Dimitrie în PRESA ASERVITĂ neosecurismului sanitar. CTP în plin delir paranoid despre „SATANA ÎN SUTANĂ” și „VITELE” de ortodocși

  1. Pingback: REACȚII FERME ALE UNOR EPISCOPI ROMÂNI față de LINȘAJUL ABJECT al Patriarhului și al credincioșilor ortodocși din partea unor jurnaliști anti-creștini cu manifestări similare cu cele ale TORȚIONARILOR DEMONICI din închisorile comuniste. PS MA
  2. Pingback: REACȚII DURE ALE UNOR EPISCOPI ROMÂNI față de LINȘAJUL ABJECT al Patriarhului și al credincioșilor ortodocși din partea unor jurnaliști anti-creștini cu manifestări similare cu cele ale TORȚIONARILOR DEMONICI din închisorile comuniste. PS MAC
  3. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL – „Țăcănitul” pentru Hristos care ar fi fost batjocorit si azi de intelectualii „fini” cu duh antihristic. NOI DOCUMENTARE CU VIATA SI MINUNILE SALE (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  4. Pingback: O întrebare esențială: De  ce nu obiectează bisericile față de noua DICTATURĂ a FRICII și a limitărilor puse libertății religioase? Nici în Marea Britanie, nici în Franța, bisericile românești NU S-AU IMPLICAT în bătălia pentru liberta
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare