CUVIOSUL SELAFIIL CEL ORB (de la Noul Neamt): “O sa inceapa mare invalmaseala in Biserica”

8-01-2008 Sublinieri

1101894569.jpg

“Părintele spunea că vremea este aproape. O să înceapă mare învălmăşeală în Biserică, eu n-o s-o prind, dar voi o s-o prindeţi. Mai spunea că e aproape timpul cînd cărţile ortodoxe vor fi nesemnate şi se vor răspîndi din mînă în mînă. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinţilor apostoli, deoarece preoţii nu o vor putea face. Dreapta credinţa va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioşi, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem aşa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

(Parintele Selafiil de la Noul Neamt, “Dragostea care nu cade niciodata”, Editura Cathisma)

selafiil.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Selafiil, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Rânduială de rugăciune în Postul Paștilor

Comentarii

40 Commentarii la “CUVIOSUL SELAFIIL CEL ORB (de la Noul Neamt): “O sa inceapa mare invalmaseala in Biserica”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Pingback: CUVIOSUL SELAFIIL CEL ORB: “O să înceapă mare învălmăşeală în Biserică” « BISERICA „SECRETĂ“
 2. Pingback: Război întru Cuvânt » NEVOIA DE MARCU EUGENICUL, NEVOIA DE MARTURISIRE
 3. Pingback: Război întru Cuvânt » Chiar vine sfarsitul lumii?
 4. Eu – totusi – sunt incredintata ca, atunci cand Constantinopolul va redeveni sediul crestinatatii, va avea loc cel de-al 8-lea Sinod ecumenic (ultimul) va fi o revigorarea a crestinismului ortodox si pace va fi 32 de ani; dupa- incep durerile si nebunia urii; Chiar Pr.Paisie – in una din ultimele cuvantari – spunea zambind ‘astept venirea imparatului cel bun’ se referea la cel din Constantinopol; apoi! Antihristul nu va aparea in lume decat dupa succedarea celor 9 imparati dupa cel bun! Lucrarile lui ne sunt cunoscute de inaintemergatorii lui dar li se va pune stavila; Pr.Arsenie Boca spunea ca Sf.Liturghie il opreste sa apara! Nu trebuie sa deznadajduim. Vorba Pr.Cleopa ‘TAta-i la carma’!

  Referitor la invalamasela din Biserica cine a citit ‘Antihristul’ de Bulgakov, Soloviov, Meteina…spuneau ca, tocmai noi – crestinii – trebuie sa avem grija pentru ca, in insusi sufletul nostru suntem amestecati, duplicitari, inclinati lesne a fi neghina – mai degraba – decat grau curat si asta pentru ca, suntem – inca – in lume si pamant fiind tragem spre pamant “Totusi ar fi o greseala sa se creada ca in Imparatia lui Hristos neghina creste alaturi de grau si pestii rai plutesc alaturi de cei buni in sens spatial. Orice om este si grau si neghina, si peste rau si peste bun. Orice om este intretesut din bine si rau, din sfintenie si pacat. Aceasta dualitate – despre care scris Sf.Pavel si de care se plangea – se afla in fiecare dintre noi. In fiecare dintre noi exista temeiuri care ne pot face si apostolii lui Hristos, dar si falsi prooroci ai fiarei. De aceea si acel duh al minciunii, din care se naste fiecare antichrist, nu e separat de duhul adavarului. Ele sunt amestecate, impletite si isi schimba des masca. Uneori nici cea mai patrunzatoare privire nu distinge coarnele Mielului de coarnele fiarei, caci ele cresc in adancul trairilor si simtamintelor noastre. In fiecare dintre noi se piteste antihristul. Amenintarea antihristica ce apare in noi este o primejdie permanenta pentru destinul nostrum individual si pentru Insasi Imparatia lui Hristos pe pamant. Antihristul nu apare dintro parte sau de sus; el apare din cauza preponderentei neghinei in fata graului, atat in inima fiecarui om, cat si in intreaga societate”.

  Alt Parinte spunea ca, unul din semnele caderii din randul clericilor este subordonarea Bisericii de catre Stat si de-aici inversarea rolurilor: voi – clericii – ascultati de Stat si nu ne iesiti din vorba, daca vreti sa va luati salariu si noi va acordam o oaresce’independenta’, iar noi, clericii ne vom ruga pentru voi – ca doar e datorie curata ‘pentru mai marii oraselor si-ai satelor, necriticandu-va vreodata, chiar daca sunteti inaintemergatorii lui Antihrist prin decizii, legi strambe’; nu mai vorbim despre ‘moda’ perpetuarii din tata-n fiu a ‘meseriei’ de preot, care de fapt este chemare, responsabilitate…deci VOCATIE! Asa ar trebui sa fie, iar nu altfel. Din pacate, asistam la o scindare in randul anumitor preoti si mai multe situatii:
  1.Cand sunt in reverenda si in Biserica indeplinesc constiincios slujbele, predicand, rugandu-se; cand sunt acasa, sunt mai ‘mireni’decat mirenii;
  2.unii – si acasa si in Biserica – sunt DOAR lumesti; in Biserica – ciuntesc din slujbe, dau zor cu o sfestanie, cu alte cuvinte – vorba Pr.Arsenie ‘tipic, tipic… si la inima…NIMIC’. Unde sunt cantarile psaltice din Biserica?! Asistam la opera/opereta: soprane, basi…ma opresc fiindca nu-i corect sa merg mai departe! Si asta pentru ca, un alt parinte spunea ca avem preotii pe care-i meritam, Pr.Arsenie Boca spunea ca sa nu le gasim vina fiindca lumea, femeile – in special – nu mai vor copii iar daca ii au, nu vor sa-i dea Bisericii!

 5. Pingback: Razboi intru Cuvant » Când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuv. Seraphim Rose: ESTE MAI TARZIU DECAT CREDEM. VA MAI SUPRAVIETUI CREDINTA NOASTRA?
 7. doamne ajuta si binecuvintatsa fie parintele si al cunosc personal ,duhovnic binecuvintat de dumnezeu, admin.

 8. Buna ziua!

  Va multumim ca existati, si in aceste zile sfinte sper ca multi romani sa gaseasca calea spre Dumnezeu, Iisus Hristos si Fecioara Maria.
  Mi-as dori ca multi slujitori ai lui Dumnezeu sa aibe in cadrul lacasurilor unde isi desfasoara activitatea, liste cu oameni nevoiasi,copii care au ramas fara unul din parinti si au nevoie de ajutor, sau oameni care au ramas fara slujbe.
  Sunt putini dintre acestia si unul dintre ei a fost nasul meu Pr.Ioan Banateanu dela Biserica Alba(Dumnezeu sa-l odihneasca!), altul este Preot Ioan Radu de la Biserica Baiculesti-Pajura. Cu parere de rau trebuie sa spun ca locuiesc in Dorobanti de peste 35 de ani, si in acesti ani preotii de la biserica din Dorobanti, au venit o singura data in casa noastra cand eram mica, pe vremea lui Ceausescu, parca de Boboteaza.In rest…………,nu i-am vazut niciodata pe nici una dintre strazile din cartier, respectiv Londra, Washington, Paris,Brazilia, etc…, macar sa-si cunoasca enoriasii.Si aici vorbim despre Pr.Stanescu si colegii domniei sale.Poate aude cineva?!?

 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cum se legitimeaza noua ordine (Noutati 22-23 februarie 2009)
 10. am ramas consternata cind in aceasta dimineata pe TVR1, la emisiunea trezirea la apel, prezentatorul emisiunii ridea cu gura pina la urechi in legatura cu cifra satanica…dar stiti de ce ridea? pentru ca intr-un cotidian parintele Daniel, patriarhul Romaniei a spus ca acest numar satanic este un numar ca oricare altul… Eu care sint doar o pacatoasa de rind, stiu cit de grav este si ma opun acestei cifre si m-am speriat cind am vazut ce multa lume nu vrea si nu cunoaste adevarul. Pacat parinte Daniel, ca uitati ca d-voastra ca pastor aveti suprema datorie de a va apara turma,de a o lumina si o conduce in numele Domnului si Dumnezeului nostru IISUS CRISTOS.

 11. Pingback: Război întru Cuvânt » “Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile si-i vor prigoni pe pastori si monahi”
 12. VA CHEAMA DOMNUL SLAVEI LA LUMINA,
  VA CHEAMA MUCENICII-N VESNICII,
  FORTIFICATI BISERICA CRESTINA
  CU JERFE VII ZIDITE-N TEMELII.
  ASA SPUNEA SFINTUL INCHISORILOR MUCENICUL VALERIU GAFENCU ACUM APROAPE 60 DE ANI SI CIT DE ACTUALA ESTE SI TREBUIE SA FIE PENTRU NOI CRESTINII ORTODOXI ACEASTA CHEMARE .

 13. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Selafiil despre preotii necredinciosi
 14. Pingback: Război întru Cuvânt » Fericit cel ce citeste cuvintele cartii acesteia…
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » 19 IANUARIE - SFANTUL MARCU AL EFESULUI, STALPUL SI PAVAZA ORTODOXIEI
 16. Pingback: Război întru Cuvânt » “Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE
 17. Pingback: Război întru Cuvânt » Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria: “CURAND TOATE VOR VENI UNA DUPA ALTA. DOMNUL STIE CUM SA-I ASCUNDA PE AI SAI”.
 18. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”
 19. Daca aceest mesaj va trece de cenzura sa zicem binevoitoare a administratorilor acestui site, doresc sa exprim faptul ca doar prin o opunere(organizata) in masa impotriva tendintelor neadecvate ale unor membrii din cler. Trebuie sa dam dovada de unitate fata de ororile petrecute in sanul bisericii. Dar cu toate astea sa nu traim in bezpopovie, adica in afara bisericii si episcopilor nostrii, sau macar a celor care mai sunt inca in opozitie fata de acest nou curent de modernizare a religiei.
  Mihail Avrelianovici

 20. @Mihail Avrelianovici: opunerea in masa este oricum iluzorie. Masele nu sunt traditionaliste. 🙂 Poporul era, acum o perioada. Ce ar fi necesar acum ar fi o unitate dinlauntrul Bisericii, a celor care se regasesc pe coordonate ortodoxe. Si sa avem atentie la extreme – atat de la stanga cat si de la dreapta. Cum bine ati spus – sa luat atitudine, dar sa nu dam in bezpopovie.

 21. Pingback: Război întru Cuvânt » DIN PROFETIILE CUVIOSULUI AMBROZIE LAZARIS: “Vor veni ani grei, dar nu va temeti!”
 22. marii duhovnici ne parasesc?cum sa intampinam vremurile care vin ,sa fugim din tara?cand o maica eretica distruge o manastire se creeaza neliniste si un mare semn de intrebare:ne trebuie invalmasala sau unitate…

 23. va dati seama ca danseaza dracii in iad ca au injumatatit o manastire si ne,au vitregit de un mare duhovnic:pr nichita?va fi vai de noi daca dumnezeu nu se milostiveste de noi sa l aduca inapoi,…

 24. @ Ana:

  Da, este o mare sminteala si o mare cadere, dar sa nu fim mai parapastiosi decat cei necredinciosi, totusi. Biserica nu sta in cutare sau in cutare parinte… si nici macar o manastire, ca sa spunem ca daca unul a cazut si a parasit-o, e gata si cu noi, nu mai avem reper si nu mai avem indrumare.

  Se stie deja ca parintele Nichita a plecat la stilistii din Grecia, din pacate. Nu cu toata obstea, cum afirma unii, ci cu circa 30 de maici. Nu are nicio legatura cu tema cipurilor, despre care nimeni nu l-a auzit vorbind sau predicand in ultima vreme.
  Intoxicarea e cu atat mai grava cu cat se loveste in PS Sebastian, unul din putinii ierarhi de toata cinstea si isprava care a mai si vorbit impotriva actelor cu cip! Din informatiile noastre, din surse certe, apropiate manastirii Brancoveni si de la unii fii duhovnicesti, parintele nu mai recunostea harul BOR, a fost de la inceput razvratit si ostil episcopului sau, a refuzat sa slujeasca cu el sau sa-l primeasca macar, de cate ori venea acolo. Transformarea parintelui Nichita peste noapte intr-un martir anti-cip nu are nici o legatura cu realitatea, dar are legatura, probabil, cu agenda schismatica a unora care raspandesc zvonuri fara niciun temei.

  Bineinteles ca nu trebuie sa plecam din tara, si nici din Biserica.

 25. Referitor la zvonurile si dezinformarile care circula pe alte bloguri, vreau sa va spun ca parintele Nichita de la Brancoveni nu conferentia, nici alte aparitii publice nu avea in afara de predici.

  Si ca PS Sebastian, ierarhul sau, nu era de acord cu cipurile, e ceva de ordin public, arhicunoscut, o pozitie reluata pe toate blogurile. Deci sub nici o forma nu e acesta motivul, nu are cum si e total absurd sa vorbesti de prigonirea de catre PS sa a parintelui Nichita! Pentru oricine cunoaste catusi de putin pe PS Sebastian, ideile si felul sau de a fi, sau situatia bisericeasca din Episcopia Slatinei, din Brancoveni si nu se ia dupa barfe si zvonuri, o asemenea insinuare este o prostie fara margini.

  ana,
  la cine va referiti cand spuneti ca o maica este eretica?
  Pai,nu maica stareta Eufrosina a plecat la stilisti, ci parintele Nichita.
  Imi pare rau daca sparg un mit, dar lucrurile in ultimul timp in Sf.Manastire Brancoveni nu mai erau tocmai cum ar fi trebuit…
  Imi pare nespus de rau de ceea ce s-a intamplat acum. Pur si simplu, parintele Nichita nu a putut sa accepte hirotonia intru ieromonah a parintelui Antonie, care i-a fost diacon in jur de 15 ani.
  Sigur, nimeni nu se bucura de acest lucru, dimpotriva, dar trebuie sa nu tragem concluzii gresite. Atat obstea care a ramas in tara cat si fii duhovnicesti si crestinii care cunosc Manastirea Brancoveni sunt foarte indurerati, dar pentru ca s-a plecat la stilisti, nu din alt motiv.
  Maica stareta de la Brancoveni face ascultare de PS Episcop Sebastian asa cum face si parintele Antonie si maicile care au ramas in manastire.
  Nu stiu cine a dat aceasta informatie pe internet, dar era bine sa nu se ascunda in spatele anonimatului, pt ca oricum,la Dumnezeu nu este nimic ascuns.
  Dumnezeu sa ne ierte pe toti, sa ne miluiasca si sa ne ajute sa ramanem in Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica!

 26. Nu e vorba nicidecum de M Stareta.E vorba de o sora venita de 2 ani in manastire dupa ce a iesit la pensie din invatamant :s Elena.

 27. @ Ana:

  Ne puteti contacta, va rugam pe e-mail, la: razbointrucuvant@gmail.com ? Va multumim!

 28. Vad pe tot mai multe site-uri comentarii de-ale Ioanei si Anei. Evident, fiecare are o parere diferita si o impartaseste tuturor cu tarie. Din pacate, nici macar una dintre pareri nu este fondata. Sunt simple presupuneri asupra motivelor plecarii Pr Nichita.

  Decizia de a pleca nu a fost inoculata de sora Elena, cum nu a fost motivata nici de hirotonirea Pr Antonie sau de neintelegerile cu PS Sebastian – acesta opinie habar n-am de unde a pornit pentru ca motivul pentru care Pr Nichita nu slujea era prezenta unui numar coplesitor de oameni care voiau sa fie spovediti si pe care Parintele nu voia sa ii lase sa plece pana nu ii spovedea.

  E uimitor sa constat cu cata tarie vorbesc cele doua despre motivele acestei fugi. Iertati-ma, cine v-a spus motivele plecarii? Ati vorbit cu Parintele, cu vreo maica dintre cele 30 care au plecat? Sunt sigura ca nu, pentru ca altfel nu ati mai fi afirmat tot ce ati afirmat pana acum.

  Va rog din suflet sa asteptati pana cand Parintele va spune care au fost motivele sale – pentru ca o va face cu siguranta.

  Doamne-ajuta!

 29. @Elena: din pacate, nu sunt niciun fel de speculatii, cel putin cu privire la motivele plecarii.
  Circula deja pe mailuri o “marturisire” de credinta stilista a parintelui Nichita, insotita de semnatura sa si a maicilor cu care a plecat. Dupa o insiruire de motive in care se recunosc lesne laitmotivele stilistilor sau pro-stilistilor, parintele (sau, ma rog, “teologii” care i-au facut compunerea) precizeaza:

  Prin urmare, (…) după o îndelungă cercetare a situației contemporane a Sinoadelor ce au păstrat succesiunea apostolică și mărturisirea de credință ortodoxă nealterate, noi ne aflăm în pragul intrării sub omoforul Sinodului Adevăratei Biserici Ortodoxe (vechicalendariste) a Greciei, păstorită de Î.P.S. Macarie de Petra – Arhiepiscop al Athenei şi al Eladei. Din acest Sinod face parte astăzi şi bine-cunoscuta Misiune ortodoxă franceză Frăția Sfântului Grigorie Palama, adică ucenicii pururea-pomeniților Părinți Ambrozie Fontrier

  Asadar povestea cu plecarea din cauza cipurilor sau cea cu “parintele era contra stilismului” au fost, pur si simplu, intoxicari.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate