Sfantul Siluan Athonitul – ARDERE NESTINSA DE IUBIRE IN RUGACIUNEA PENTRU LUME

24-09-2008 Sublinieri

70 de ani de la sfanta adormire a Cuviosului Parintelui nostru Siluan Athonitul

siluan33.jpg

Sf. Siluan: Despre iubire; Suntem copii lui Dumnezeu şi asemenea Domnului; Despre Maica Domnului; Despre sfinţi; Despre păstori şi despre duhovnici; Despre duhovnici

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


***

p6189103.JPG

RUGACIUNE CATRE SFANTUL SILUAN ATHONITUL:

“O, Sfinte Siluane, cu lacrimile tale ai dobandit smerenia lui Hristos in Duhul Sfant si dascal al iubirii de vrajmasi ai devenit in acest veac plin de ura si de tulburare! O, dulce psaltire a pocaintei si alauta binecantatoare a Duhului Sfant! Noi, cei insufletiti de vietuirea ta cea aleasa, ne plecam genunchii in fata sfinteniei tale care rusineaza pe cei ce nu mai cred ca Dumnezeu lucreaza in Biserica Sa si iti marturisim ca inimile noastre suspina dupa linistea ta, dupa dragostea ta de Dumnezeu, de oameni si de vrajmasi.

Marturisim ca avem nevoie de mijlocirea ta pentru noi la Dumnezeu, Sfinte Siluane, ca mult suntem tulburati in aceasta lume care ne invata sa fim rai, iubitori de slava desarta si orbi ai pacatului. Roaga-L, Parinte sfinte, sa ne daruiasca si noua blandetea Sa, indelunga – rabdare, tacerea, infranarea si iubirea Lui cea dumnezeiasca pentru toate faptura.

Sfinte Siluane, tu care ai trecut prin atatea incercari duhovnicesti intarit de Sfantul Duh, nu ne lasa sa fim inghititi de marea lumii acesteia. Fii calauza noastra, fii povatuitorul nostru, mijloceste pururea pentru noi ca sa stingem vapaia patimilor, sa biruim raul din inimile noastre si astfel sa ne mantuim sufletele.

Asa, Cuvioase Parinte Siluane, podoaba calugarilor din Sfantul Munte al Athosului, cel care te-ai facut pe tine lacas Sfintei Treimi, izbaveste pe cei ce cu credinta savarsesc prea cinstita pomenirea ta si pe cei ce saruta cu evlavie moastele tale, spre slava Celui ce S-a proslavit in tine si daruieste prin tine tamaduire tuturor celor ce alearga la ajutorul tau.

Vazand rautatea si nimicnicia noastra, Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce l-ai numarat pe Sfantul Siluan in ceata alesilor Tai, trimite-l noua ca pe un adevarat Parinte, spre a ne povatui cum sa traim o viata cuviincioasa, o viata de nevointa si de rugaciune, ca sa Te aflam milostiv in ceasul mortii si la Infricosatoarea Judecata, Amin”.

 siluan-athonitul-mic.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Sfantul Siluan Athonitul, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Sfantul Siluan Athonitul – ARDERE NESTINSA DE IUBIRE IN RUGACIUNEA PENTRU LUME

  1. Am primit pe mail si impartasim cu voi:

    “Cu bucurie primesc acest email de la voi, exact in momentul in care am ajuns aks dupa o binecuvantata priveghere la Manastirea Sf.Ioan din Essex.

    fotografii gasiti pe: http://nazarcu.blogspot.com/

    puteti scrie pe blog daca vreti in legatura cu slujba de priveghere care a fost asta seara (Biserica mare a manastirii are hramul Sf.Siluan) ca a fost intensa; legatura vie a Sfantului Siluan cu Fericitul Arhimandrit Sofronie se simte pana astazi. Au fost foarte multi oameni, de diferite nationalitati: greci, englezi, rusi, romani, francezi, etc.
    Ne-am inkinat la moastele Sfantului Siluan in timpul privegherii iar la Sinaxar s-a amintit de faptul ca P.Sofronie a venit in Europa de Vest sa publice viata Sfantului si datorita sanatatii sale subrede a fost nevoit sa ramana pe aceste meleaguri.
    Este un loc cu adevarat binecuvantat!

    Dupa slujba a fost agapa si pe cat de mare sarbatoarea pe atat de smerit si simplu la masa; desi trapeza era arhiplina (peste 150 – 200 persoane) toti ascultam cu drag citindu-se din scrierile Sfantului Siluan.

    Numele meu este Ionut Nazarcu, iar daca mai sunt persoane interesate de Essex sau care ar vrea sa vina in pelerinaj (aveti libertatea sa publicati adresa mea) – pot sa le ofer sprijin logistic, adica sa sugerez zboruri ieftine, sau sa fac legatura cu manastirea, etc.

    Dumnezeu sa ne ajute pe toti.

    Cu drag romanesc,
    Ionut”.

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL SILUAN - CUVINTE ALESE
  3. Pingback: Război întru Cuvânt » “Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui” - cuvant al lui Dumnezeu pentru vremea noastra
  4. Pingback: blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Linkurile zilei, 24.09.08
  5. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL SILUAN – CUVINTE ALESE, CUVINTE ESENTIALE PENTRU MANTUIREA NOASTRA
  6. Dumnezeu sa te binecuvinteze ..ma bucur ca il iubesti pe sf Siluan Athonitul

  7. Pingback: Scrisorile unui mare sfant, dinainte de plecarea sa la cer: SF. SILUAN ATHONITUL
  8. Pingback: SFANTUL SILUAN ATHONITUL - cantari si cuvinte duhovnicesti "Fara har, sufletul e asemenea unui dobitoc". CAND NE ASCULTA DUMNEZEU RUGACIUNILE?
  9. Pingback: PARINTELE EFREM IN ROMANIA: Cuvinte din Sfantul Munte (I) – Conferinta de la Alba-Iulia, 2000 (prima parte)
  10. Pingback: SFANTUL SILUAN ATHONITUL – cantari si cuvinte duhovnicesti. “Atunci cand Domnul ne da intristare pentru cineva inseamna ca vrea sa miluiasca acel om”; “ROAGA-TE SIMPLU, CA UN COPIL, SI DOMNUL VA ASCULTA RUGACIUNEA TA” -
  11. Pingback: Sfantul Siluan despre NECREDINTA, MANDRIE, IUBIRE SI PACEA INIMII. “Omului pacatos Domnul ii pare neinduplecat, pentru ca nu este har in sufletul lui” -
  12. Pingback: SFANTUL SILUAN: “Fara har, sufletul e asemenea unui dobitoc” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate