Ce gandea Parintele Paisie Aghioritul referitor la STAT, PLATA IMPOZITELOR, LEGALITATE si CONDUCATORII MASONI

13-07-2011 Sublinieri

“Odata Staretul mi-a trimis vorba sa cobor la chilia lui. Am plecat de indata, caci imi doream mult sa-l vad. Cand am ajuns, Staretul avea o dispozitie buna. Mi-a dat o tratatie, dupa care mi-a spus cateva lucruri folositoare. Apoi mi-a spus motivul pentru care m-a chemat:

– Ia aceasta scrisoare si du-o la Manastirea Suroti!

Dupa ce mi-a dat scrisoarea, mi-a zis:

– Asteapta sa aduc si… timbrul!

Cand am auzit, am ras. Am luat asta drept o gluma. De vreme ce aveam s-o duc eu personal, ce nevoie mai era de timbru? A ras si Staretul si a continuat sa-mi vorbeasca. A adus timbrul si l-a lipit cu zgomot deasupra scrisorii.

Dupa ce am ras si ne-am veselit destul, Staretul a devenit serios si mi-a spus:

– Nu am pus timbrul in gluma.

Atunci l-am privit cu uimire, iar Staretul a continuat:

Am pus timbrul pentru a nu nedreptati!

– Dar pe cine sa nedreptatiti, Parinte?

Statul! In mod firesc, trebuia s-o trimit prin posta, sa platesc timbrul si statul sa ia impozitul. Insa, daca as trimite-o asa fara timbru, as fura impozitul de la stat.

– Dar, Parinte… altii fura ca-n codru si nu ii mustra constiinta ca prin aceasta nedreptatesc statul, iar Sfintia Voastra va faceti probleme pentru un timbru?

– Nu are importanta. Daca celalalt este hot, sa devin si eu hot? Daca celalalt este criminal, sa ucid si eu? Nu se poate asa ceva!

– Dar, Parinte, aici toti cauta sa fure statul, adica banii care-i aduna ei din impozite. Vin cei bogati si le spun ca vor sa faca, chipurile, vreo fabrica sau alta treaba, iau subventii de la stat, adica banii care se aduna de la impozite, si apoi ii “manca” in diferite alte moduri. Insa o parte din bani ii pun in bancile din strainatate, iar cu altii cumpara apartamente la Geneva, la Paris. Asta fac cei bogati, politicienii si toti cei care incearca sa ia o functie inalta. Asadar pentru ce sa mai platim impozite? Pentru ca banii nostri sa ii fure altii?

– Cei care fac aceste lucruri sunt grecii cei mai rai. De aceea ma rog sa vina un vant si sa-i ia pe toti acesti politicieni si sa vina altii la conducere, mai cinstiti. Sunt de acord sa faca si politicianul o vila. Nu conteaza, sa faca! DAR sa se intereseze si pentru NEAM, pentru PATRIE. Sa faca ceva si pentru binele obstesc. Cei de astazi se ingrijesc numai de interesul lor. Sunt complet indiferenti pentru binele obstesc, pentru Patrie, pentru Neam. Mai, mai! In ce hal am ajuns! Mai demult exista si marime de suflet. Cel care primea o functie inalta, incerca sa faca ceva. Se gandea ca, votandu-l, oamenii si-au pus increderea in el. Multi, desigur, puneau si din buzunarul lor pentru a se face ceva bun in sat sau in Patrie. Patria este ca o mama.

Bine, Parinte, dar noi sa platim impozite pentru ca sa le manance altii?

Noi sa facem ceea ce este corect. Sa ne facem datoria noastra, iar mai departe fiecare raspunde de ceea ce face.

***

Alta data, un unchi de-al meu din America a gasit o modalitate sa-mi aduca o masina scumpa la un pret ieftin. Era ademenitor! Daca o luam, aveam doua alternative: fie o tineam pentru uz personal, fie o vindeam mai tarziu, pentru a castiga usor cateva milioane. Am mers si l-am intrebat pe Staret:

– Este legal ceea ce vrei sa faci?, m-a intrebat.

– Ei, Parinte, vom schimba doar numele, si nimeni nu se va pagubi si nici nu va afla.

– Nu! Mie nu-mi place aceasta. Nu ma odihneste. In felul acesta iti bati joc de stat si de legile lui! Mie imi place sa se faca toate legal. Sa platesc si impozitul pentru a nu avea neliniste si mustrari de constiinta. Altul spune ca a zidit ilegal sau pe jumatate legal, o casa pe un teren si a cheltuit mult mai putin. Eu nu vreau o astfel de casa. Sa se faca toate corect“.

***

– Bine, Parinte, dar toti conducatorii politici sunt masoni? Ce se va intampla? Unde se va gasi cineva bun?

– Acum problema nu e cine este sau cine nu este, ci daca exista vreunul care nu crede asa de mult in masonerie. Astazi ca sa devina cineva prim-ministru trebuie sa fie mason. Sa le dea Dumnezeu pocainta si sa-i ia… Sa iasa altii noi. Macabei“.

(Din: Atanasie Rakovalis, Parintele Paisie mi-a spus, Ed. Evanghelismos, Bucuresti, 2006)

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Crestinul in lume, Cuviosul Paisie Aghioritul, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “Ce gandea Parintele Paisie Aghioritul referitor la STAT, PLATA IMPOZITELOR, LEGALITATE si CONDUCATORII MASONI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL – smeritul mare sfant contemporan vizitat de Maica Domnului. “Cat de mult a insemnat trecerea acestui om!” -
  2. Să alegem răul cel mai mic se spune deseori. Părea foarte logică această alegere a răului cel mai mic până când fiul meu mi-a spus (din fericire doar ipotetic!) să aleg între a-l lăsa să se joace jocuri violente pe calculator sau să se uite la televizor la filme pentru adulţi. Mi-am dat seama că mai exista totuşi şi alte opţiuni.

    Există două moduri de a te vinde/em> mai bine: eu sunt mai bun (decât el) sau el e mai rău decât mine . Foarte fină diferenţa! E ca şi a fuma când te rogi sau a te ruga când fumezi . Oamenii au două moduri de gândire: constructivă (“ce să fac să meargă treaba bine?”) sau distructivă (“să-l schimbăm că nu e bun şi vom vedea mai apoi ce se va intâmpla !”).

    Subtilă această povestioară cu timbrul. Mă gândesc şi la autostopiştii care se plimbă gratis prin lume cu diverse camioane spunând: “Păgubesc oare pe cineva mergând gratis!? Oricum nu schimb cu nimic traseul camionului şi nu păgubesc pe nimeni. Mai are şi şoferul cu cine schimba o vorbă.”

    Spunea oarecând Sfântul Nicolae Velimirovici: există trei aspecte ale oricărei actiuni sau fapte: legal, moral şi divin. Dificultatea pentru noi este să identificăm dacă o faptă încalcă vreun aspect sau poate mai multe. O acţiune ilegală e cel mai uşor de dibuit. Acţiunea imorală în schimb e mai delicat de a fi percepută din cauza lipsei de moralitate din societatea noastră. În schimb încălcarea legilor divine e foarte, foarte greu de văzut din cauza bârnelor pe care le avem în noi.

    Oare fecioarele înţelepte cum au judecat !?

    Doamne, iartă-ne şi ne miluieşte!

  3. @ un calin – tm:
    Totul e sa nu confundam planurile – cel duhovnicesc cu cel civic/politic etc. Altfel pierdem busola discernamantului, masurand lucruri diferite cu unitati de masura diferite.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/12/02/parintele-cleopa-12-ani-de-la-plecarea-in-gradinile-raiului-%e2%80%a02-dec-1998-manca-v-ar-raiul-sa-va-manance-inedit-audio-si-video/

  4. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL DESPRE ANTIHRIST: “Totul va deveni un spital de nebuni. Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana” -
  5. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL – 20 de ani la adormire. CRAMPEIE DIN VIATA SI MINUNILE unuia dintre cei mai iubiti SFINTI ATHONITI ai vremurilor noastre -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate