De ce nu votam nici noi

30-11-2008 Sublinieri

Preluam selectiv din argumentele fratelui Claudiu Tarziu, expuse astazi pe blogul sau, pe care le impartasim si ni le asumam si noi, anticipandu-le prin fragmentul postat din parintele Calciu inca de acum 3 saptamani: Izolare sau implicare? – Realismul parintelui Calciu

57_resizeNu pot alege între cancer şi lepră, între ticăloşie şi nebunie, între corupţie şi prostie. Totuşi, pe toate canalele media, sîntem îndemnaţi să mergem la vot; cică votul nostru contează. Sînt convins, dar pentru cine contează? Pentru noi, alegătorii, nu cred. Poate cineva să-mi explice de ce ar trebui să votez cu PSD în detrimentul PD-L, sau cu PD-L în dauna PNL, ori cu PNL contra celorlalţi? Îmi poate da cineva un argument rezonabil să o aleg pe Elena Udrea, de la PD-L, şi nu pe Cătălin Zmărăndescu al PNG-ului (vorbind generic, nu neapărat că aceştia ar candida unul contra celuilalt, dar ei sînt expresiile relevante ale „ofertei electorale”)? Politicienii, prin aparatul lor de propagandă în care sînt integrate televiziuni şi ziare, ne cer să votăm ca să îi legitimăm şi să validăm un simulacru de democraţie. Este exact ca în comunism: şi atunci eram chemaţi la vot, dar rezultatul era cunoscut dinainte. Şi acum rezultatul – în sensul său cel mai larg – este previzibil, pentru că, oricine ar cîştiga, nu este nici o diferenţă. Politicile mari ne vin astăzi de la Bruxelles, precum odinioară erau emanate de la Moscova. Iar politicile strict locale servesc interesele unor grupuri, nu sînt centrate pe interesul general al cetăţenilor. (…) Părerea mea este că astăzi trebuie sancţionată clasa politică în integralitatea sa. Şi singura modalitate ce ne-a rămas este absenteismul. Cu cît va fi un absenteism mai mare, cu atît clasa politică va fi mai lipsită de legitimitate. Nu-i totuna să fii ales în urma votului a 20% sau de 70% din electorat. Altminteri, votul nostru, dat în silă, fără convingere, din obligaţie sau din „simţ civic” (ce prostie! ca şi cum ai fi un bun cetăţean dacă hotărăşti să-ţi dai viaţa pe mîna unor impostori cu bună ştiinţă) nu face decît să legitimeze un sistem fals, corupt, putred şi dăunător”.

iasi6.jpg

PS: Nu mai avem de adaugat decat ca acesta este si sfatul primit de la parintele Justin Parvu, un sustinator al desprinderii Bisericii de stat si de politicul romanesc infestat aproape in intregime de masoneri: nu votati!


Categorii

Crestinul in lume, Opinii, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “De ce nu votam nici noi

  1. Nu cred că vor fi vreodată politicienii afectaţi de absenteism(doar cei care au pierdut ca restul…).Pentru ei este important dacă vor ieşi sau nu.Iar cine este nemulţumit de clasa politică să se ducă să candideze.Cu sute de ani în urmă oamenii vroiau să voteze şi nu avea drept acum au drept de vot şi nu vor.
    Nu ne e cu folos să ne certăm cu ei sau să protestăm prin absenteism ca dacă sunt votaţi de 20% tot aceleaşi funcţii au ca şi in cazul in care ar fi votaţi de 70%.

    Mai bine să ne rugăm sa iasă cei care vor face cel mai mult bine crestinismului.Doamne ajută!

  2. …este un sfat cum nu se poate mai rau. a merge la vot inseamna o sansa ca udmr-ul sa nu mai intre la guvernare, un partid care nu ii reprezinta pe toti maghiarii din romania dar care dicteaza in numele lor impotriva romaniei. o sansa ca platforma antieconomica a psdului sa ramana o poveste urata. o sansa pentru un guvern mai bun, nu cel mai bun, poate va veni ziua cand vom merita asta.
    si ar mai fi multe de spus. ca simtul civic nu e o prostie. sau ca discursul mi se pare anarhic efectiv, nu propune o varianta. sau ca pe vreme comunismului chiar o pateai daca te laudai ca nu te duci la vot. etc etc
    sfatul meu este sa mergeti la vot, un sfat fara vreo autoritate speciala insa venit dintr-un interes sincer pentru viitorul celor apropiati mie…

  3. Nu mi se pare normal sa nu votam . Eu cred ca e cea mai mare pacaleala sa spunem ca nu avem de unde alege ! Daca anulam votul este o opinie ! Cum credeti ca ar arata un rezultata al alegerilor cu 100 % din voturi anulate ?! Oare nu s-ar sesiza nimeni ? Este sansa noastra de a lupta impotriva coruptiei !

  4. N-am fost la vot si, n-am sa ma mai duc vre-o data! Iese – oricum – cine ‘trebuie’! Pentru ei, este un exercitiu de probare in arta persuasiunii, in manipulare, alimentat de fiecare data de putin stres – doar pe perioada alegerilor – cand, devin brusc sensibili, marinimosi si atenti la nevoile celor din jur…cealalta parte a monedei si-o arata cand aleg legi strambe, impotriva bunului simt, a credintei, bunei-credinte celor care i-au validat sa-i reprezinte si, mai au nerusinarea si tupeul sa condimenteze in raspunsuri sforaitoare ori ‘de lemn’ ca au fost ‘alesi de popor’, care ar fi trebuit sa stie ce hram poarta, de ce sunt in stare si…cui slujesc ei, de fapt! 🙂

  5. “Nu mai avem de adaugat decat ca acesta este si sfatul primit de la parintele Justin Parvu, un sustinator al desprinderii Bisericii de stat si de politicul romanesc infestat aproape in intregime de masoneri: nu votati!”

    – Pr.Iustin Parvu – este un sustinator al desprinderii Bisericii de stat si de politicul romanesc dar, acest lucru – in zilele noastre – nu cred ca va mai fi posibil; de ce? Pentru ca, ar insemna sa-i fie retrocedate Bisericii, si manastirilor pamanturile luate in regimul trecut…lucru anevoios si ‘rezolvat’ dupa multi ani de judecata lumeasca datorita Codul Penal (nerevizuit si adaptat nici pana la ora actuala), Judecatoriilor si judecatorilor (alesi politic si de o moralitate indoielinica) dar, cel mai important lucru – pierderea salariilor si privilegiilor – atribuite de stat clerului monahal ca mijloc de inabusire a glasului ce ar trebui sa strige in vremuri de restriste, de apasare, de amenintare a sufletului romanesc!

    E buna si necesara rugaciunea lor pentru noi, a celor inca nevatamati d.p.d.v. al grijii pentru ziua de maine, dar capii slujesc intereselor lumesti/politice, sunt aserviti lor si, ce-i mai grav – sub dulama ‘ascultarii’- impun si celorlalti a asculta mai mult de stat care le da sa manance, decat de Dumnezeu! Taierea voii proprii si negrija pentru ziua de maine inseamna lasare cu totul in voia lui Dumnezeu – lucru greu pentru cei deja obisnuiti cu salarii (preoti, episcopi), chiar monahi!

  6. @ Florin, Nicanor si Liviu Rosu:

    E dreptul vostru sa aveti alte parere, sa votati, sa va mai faceti multi ani la rand alte iluzii cu democratia, cu puterea votului si cu partidul minune care vrea sa starpeasca anticoruptia, ca si dreptul de a nu (dori sa) intelege(ti) argumentele expuse aici prin glasul lui Claudiu Tarziu sau de a tine cont de sfaturile parintilor Justin sau Calciu. Noi am spus ce credem, dupa constiinta noastra si a parintilor nostri. Punctum. Oricum, cu si fara sfatul nostru (dat si asa tarziu), absenteismul este foarte mare. De iesit au iest… tot ei, aceiasi de 20 de ani!

    Legat de unguri, fiind vot uninominal, sigur ca e o exceptie, e bine ca romanii sa se fi dus in judetele cu populatie preponderent maghiara, dar ca UDMR-ul INTOTDEAUNA va depasi pragul electoral, indiferent cat ar fi de votat, asta ar trebui sa ne fi tuturor foarte clar. Asa cum Tokes TREBUIA sa iasa europarlamentar, inclusiv cu voturile romanilor din niste judete din sudul tarii unde nu s-a vazut vreodata picior de maghiar.

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate