ÎN CINE AVEM ÎNCREDERE? “Cel care-și pune încrederea în cele din afara Bisericii, acela va fi cel mai ușor de manipulat și va cădea cel mai ușor în mrejele Antihristului” (PREDICĂ AUDIO ȘI TEXT)

29-06-2021 Sublinieri

Pr. Tudor Ciocan
Cuvânt la Sf. Maslu, Biserica Oțetari,
25 iunie 2021

“Preacucernici părinți și iubiți frați creștini,

Suntem la Taina Sfântului Maslu pentru că avem dorința să fim mai aproape de Dumnezeu. Uneori chiar avem boli și neputințe trupești, uneori e dorința aceasta pe care o împlinim, de a fi aproape de Dumnezeu. Și aceasta este o boală sufletească, aceea de a fi departe de Dumnezeu, de a te simți înstrăinat de Dumnezeu. Și atunci, pentru ca să ne vindecăm această boală, încercăm să ne obișnuim sufletul, adică mintea și inima noastră, partea noastră spirituală, să vină către Dumnezeu. Uneori, boala aceasta se vede în niște stări din acestea depresive sau de ignorare totală, alteori se vede doar ca un dor pe care-l avem după Dumnezeu. Nădăjduiesc că cei mai mulți care sunteți aici, sunteți pentru că vă este dor de Dumnezeu, și ca atare aici și la această slujbă și la alte slujbe, și-n această biserică și-n alte biserici să simțiți oarecare mângâiere și apropiere de Dumnezeu.

E bine să încercăm să simțim apropierea de Dumnezeu, e bine să venim cât mai des la slujbe și e bine să înțelegem cât mai mult unde trebuie să fie credința și încrederea noastră. Pentru că e evident acum că societatea în care trăim – nu neapărat societatea românească, noi suntem la o margine de imperiu – dar societatea din imperiul global cu centrul în mod special la Bruxelles, Strasbourg sau dincolo, peste Ocean – și nu m-aș mira că și dincolo, în partea de răsărit, la Moscova și dincolo, în China -, societatea aceasta globală se îndepărtează de Dumnezeu și ne vrea pe fiecare dintre noi îndepărtați de Dumnezeu. Și pentru aceasta își folosește toate mijloacele cu putință, între care, de fapt, contează încrederea. În cine ai încredere?

Dacă ai încredere în ceea ce se spune la televizor, la radio, încredere în sursele așa-numite „sigure”, foarte bine, dar atunci s-ar putea să te îndepărtezi de Dumnezeu.

Din păcate, am văzut aceasta clar după ce a fost acea taină a lui Dumnezeu cu copilul acela care a murit după Botez. Evident că mi-au venit mulți creștini și au cerut să nu le mai botezăm copiii – deși eu nu am prea mult de-a face cu această Taină pentru că sunt preot de spital – să nu-i mai botezăm prin afundare, ci prin stropire, pentru că… „ați văzut cât de mulți au murit!”. Cât de mulți au murit?, întrebăm noi. Unul. Și nici acela la Taina Botezului. Dar deja încrederea în ceea ce au văzut la televizor și ce au auzit pe internet, deja a pus sămânța, buruiana în adâncul sufletului, și nu mai are încredere în ceea ce spune preotul, în ceea ce face Biserica dintotdeauna. Și cel care-și pune încrederea în cele din afara Bisericii, acela va fi cel mai ușor de manipulat și va cădea cel mai ușor în mrejele Antihristului.

De aceea este bine că dorul acesta după Dumnezeu pe care-l avem să ni-l ostoim aici, la Biserică, și să înțelegem că aici, în Biserică trebuie să avem încredere, în Dumnezeu să avem încredere, în Biserica cea care este Trupul tainic și mistic al lui Iisus Hristos, în care simțim – chiar și așa, puțin, voalat – simțim totuși că aici nu este lumea din afară. Să avem încredere în ceea ce se întâmplă aici și să începem să privim nu neapărat cu îndoială, dar cu mare atenție la informațiile care ne vin din afară. Pentru că, deși se ascund sub cuvinte frumoase, [prezentându-se drept] informații de încredere, de la oamenii de știință, de la specialiști, de multe ori ele au acest scop, singur și unic, fundamental și ultim scop, de a vă face să vă pierdeți încrederea în Dumnezeu și de a nu mai avea rădăcina sufletului nostru undeva, în sus, înfiptă în văzduh, pentru ca Duhul Sfânt să se coboare peste sufletele noastre, ci rădăcina noastră să nu mai fie, să fim așa, ca o algă bătută de valurile mării încolo și-ncolo. De ce? Pentru că în felul acesta suntem cu adevărat supuși – și nu doar stăpânilor lumii acesteia, deși și acestora, ci de fapt, în felul acesta ieșim din ascultarea de Dumnezeu, din dragostea lui Dumnezeu, și ajungem robi diavolului.

De aceea vă rog mereu, mereu, mereu, când aveți o informație – că o să înceapă din nou să vină, privitor la ce știți foarte bine: la ce a însemnat pandemia aceasta, la ce a însemnat “rezolvarea” din pandemia aceasta, și la altele care vin acum peste noi și mai tare, la mișcările acestea deviante total – să vă uitați cu luare-aminte de la cine vă vine informația și dacă această informație vă ajută sufletul sau nu. Pentru că, spune Hristos: „Nu vă temeți de cei care vă pierd trupul, dar sufletul nu pot să-l atingă, ci temeți-vă de cei care și trupul îl omoară, și mai ales sufletul îl aruncă în ghenă”.

Ca să ne putem feri de această frică inoculată nouă, nu trebuie decât să fim din ce în ce mai aproape de Hristos. Și atunci, împreună cu Hristos vom auzi cuvântul acesta: „Nu vă temeți, eu am biruit lumea!

AMIN!”

Legaturi:

Părintele Tudor Ciocan despre DEZINFORMAREA OBIȘNUITĂ A MASS-MEDIA și CAMPANIA ANTIHRISTICĂ ÎMPOTRIVA BOTEZULUI COPIILOR PRIN AFUNDARE: “Să fiţi cu luare aminte și să nu lăsaţi ca îndoielile pe care ei le seamănă sistematic să vă zguduie credinţa!” (AUDIO, TEXT)

Părintele Tudor Ciocan despre PREGĂTIREA LUI ANTIHRIST, războiul împotriva creștinilor, EDUCAȚIA SEXUALĂ și încercarea sistematică a societății globalizate de a ne „adăpa de la izvoarele demonice”: “COPIII NOȘTRI sunt în momentul acesta una din principalele ȚINTE ALE ACESTUI SISTEM DIABOLIC” (audio, text)

Cuvânt al Părintelui Tudor Ciocan: HRISTOS CA ÎMPĂRAT AL VIEȚII NOASTRE, sobornicitatea Bisericii și MASELE MANIPULATE de către cei puternici ai lumii: “Nu putem să schimbăm cursul istoriei, dar putem să ne rugăm lui Dumnezeu să ne întărească El cum știe, ca să fim credincioși până la sfârșit”

Cuvântul Părintelui TUDOR CIOCAN la Denia celor 12 Evanghelii (AUDIO, TEXT): “Repetând stăruitor o minciună, ajungi să convingi pe cei mai slabi de înger, apoi aceia ajung ei înșiși să devină propagatori ai acelei minciuni“

“SE NUMEȘTE REEDUCARE!” – Cuvânt mărturisitor despre PAN-DEMONIA GLOBALĂ: “Satana nu mai are răbdare! Dacă vrei să robești un om, îi insufli ÎNDOIALĂ, FRICĂ, îi ataci temelia valorilor și îl DEZBINI. Te folosești de MANIPULARE și pui toate armele în lucrare. Media NE OTRĂVESC MINTEA în fiecare clipă, vor să fim înfricoșați și slabi”

Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la Patriarh, Mitropoliți, stareț, preot până la ultimul credincios mirean. CUM VOM TRECE ACEST EXAMEN?” (video, text)

“E cumplit când oameni din Biserică se vădesc robi ai logicii lumii, ai spaimei, şi devin propagandişti ai liniei „oficiale”, care nu urmăreşte decât să întărească controlul asupra individului”. VREMEA ADEVĂRULUI – continuarea interviului pentru “Familia ortodoxă” al PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din HULDENBERG (II)

MĂRTURISIREA LUI HRISTOS, ASTĂZI (video, text). Părintele GHEORGHE HOLBEA: “E foarte important – şi aceasta ţine de discernământul duhovnicesc – SĂ ÎNȚELEGEM ÎN CE LUME TRĂIM, pentru că altminteri DEVENIM NIȘTE FARISEI, care spunem: „Da, este normal”… Creştinismul nu este dulceag, dovadă martirologiile noastre”


Categorii

Crestinul in lume, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Preot Tudor Ciocan, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “ÎN CINE AVEM ÎNCREDERE? “Cel care-și pune încrederea în cele din afara Bisericii, acela va fi cel mai ușor de manipulat și va cădea cel mai ușor în mrejele Antihristului” (PREDICĂ AUDIO ȘI TEXT)

  1. Pingback: Între “circ” și “război” – de la arenele arhipline de la “EURO” sau WIMBLEDON la “TULPINA DELTA” și IMPERATIVUL VACCINĂRII “infailibile” și culpabilizante. CINE ȘI ÎN CE SCOP NE MIN
  2. Pingback: TROPĂIALA SATANICĂ A MASS-MEDIA PE SUFERINȚA OAMENILOR și PROPAGANDA PAROXISTICĂ A MORȚII ȘI A FRICII. Pr. Gheorghe Holbea: “Nu vă mai uitați la toate acestea, pentru că vă îmbolnăviți, vă umpleți de deznădejde!” (AUDIO, TEXT)
  3. Pingback: CINE SUNT TÂLHARII ȘI CINE ESTE SAMARINEANUL? “Noi, ca societate globală, suntem căzuți între tâlhari, mai-marii lumii acesteia globale. Aceia sunt tâlharii. Ne-au furat un an jumătate de viață și o să ne mai fure. NOUA NORMALITATE ESTE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate