Parintele Mihail de la Antim despre Biserica cea Una a lui Hristos

14-06-2008 Sublinieri

mihail_stanciu.jpg

Parintele Mihail Stanciu, staretul Manastirii Antim – interviu la Radio Romania Actualitati – 7 iunie 2008 – despre relatia ortodocsilor cu alte culte, despre impartasirea la catolici, despre casatoriile mixte, despre Adevarul si unitatea Bisericii.


Categorii

Catolicism si uniatie, Dogme/ erezii, Ecumenism, Marturisirea Bisericii, Parintele Mihail Stanciu, Razboiul nevazut

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Parintele Mihail de la Antim despre Biserica cea Una a lui Hristos

 1. Avem privilegiul sa mai avem in tara cativa parinti care ne mai pot da (inca)hrana duhovniceasca tare,pentru ca ne-am slabanogit prea tare,am uiatat de maica noastra ORTODOXIA si de faptul ca sfarsitul(al nostru ca persoane) poate veni oricand (ca un fur la miezul noptii)si va trebui sa dam raspuns pentru faptele noastre.Sa ne rugam Maicii Domnului sa ingaduie ca gura acestor parinti,tineri sau batrani,sa nu amuteasca pentru ca si noi nepriceputii sa urmam exemplul lor. Doamne ajuta1

 2. Slava Tie Doamne, ca ai glasurile Tale ! Invredniceste si pe noi sa te iubim pe Tine, sa iubim smerenia, curajul, trairea in credinta , propovaduirea, marturisirea. Slava Tie Doamne ca ai glasurile Tale !

 3. -nu va speriati inca mai sunt preoti si chiar si ierarhi (sper) care sa marturiseasca credinta Ortodoxa !

 4. -cum putem descarca ?

 5. Preacuviosul parinte Protosinghel MIHAIL Stanciu are mare dreptate . Doamne ajuta !

 6. Multumim lui Dumnezeu ca mai sunt parinti care apara credinta ortodoxa ca si parintele Mihail.
  Sa ne rugam la sfanta zi de astazi la Sfanta Treime si la Maica Domnului pentru acesti marturisitori si aparatori de credinta ortodoxa.
  Doamne ajuta,

 7. Va multumesc pentru frumoasele cuvinte pe care le postati pe site. Ortodoxia este atat de adanca si minunate sunt si cuvantele Sfintilor Parinti ai Ortodoxiei. Dumnezeu sa va rasplateasca pentru tot ce faceti. Sf.Duh sa va intareasca pe calea cea dreapta si sa-si faca salas in inimile voastre pentru totdeauna.

 8. Ortodoxie preafrumoasa, mireasa impodobita a lui Hristos, sa nu te tagaduim noi, nevrednicii, ci daca vremurile si imprejurarile o vor cere, invredniceste-ne sa varsam pentru tine si ultima picatura de sange din noi! (Despre Ortodoxie
  Pr. EFREM ATHONITUL ).Si eu cred ca mai exista parinti care si-ar da viata pt Hristos .Sa ne rugam Domnului sa-i intareasca pe acesti marturisitori ca altfel ne pierdem noi ,cei mici ,nepriceputi, si sa ne invrednici a le urma exemplul
  .Multa credinta si curaj!

 9. Foarte bun interviu.
  In aceste vremuri tulburi, este bine sa dam marturie despre Adevar si sa cunoastem valoarea inestimabila a ortodoxiei, singura capabila sa ne arate calea Imparatiei Cerurilor. Adevarul este Persoana si cine nu se va rusina si va marturisi Adevarul, nici Acesta nu se va rusina de el in fata Tatalui Ceresc. Multumim parintelui Mihail pentru cuvantul dat noua, dar mai ales pentru pilda sa. Sa ne ancoram in Adevar si asa sa marurisim si noi. Din Biserica lui Hristos vor cadea doar uscaturile. Asa cum amintea parintele Mihail, cuvant al Cuvantului, datator de speranta, Hristos va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor. Sa-I facem loc in inimile noastre si asa sa fim in comuniune noi toti, Biserica Sa. Amin!

 10. Sa asteptam Sinodul din 8-9 iulie caci vorbele trec si hotararea Sinodului ramane. Apreciez ca oportun interviul parintelui Mihail, un calugar bun si un duhovnic intelept.

 11. Părintele stareţ Mihail rămâne o lumină de nădejde şi întărire pentru noi,lumină izvorâtă din Soarele Hristos, Cel Care aduce în lume bucurie şi unitate prin Pacea Sa revărsată cu dragoste peste întreaga Sa făptură.Dumnezeu, prin milostivirea Sa luminează cu Harul Său în toate timpurile oameni Care au curajul de a mărturisi Adevărul, de a lupta împotriva întunericului acestei lumi.Şi cum întotdeauna Hristos a avut oameni care să-L urmeze, dar şi oameni care cred că pot lupta împotriva lui Hristos, şi în timpurile noastre se repetă această istorie.Părintele este un exemplu viu al unui om care poartă în sine pe Hristos şi în felul acesta ne împărtăşeşte şi nouă Cuvântul Său.Cinstindu-l pe părinte pentru Darul pe care Dumnezeu l-a sălăşluit într-însul, suntem invitaţi şi noi în felul acesta să avem ca temelie a vieţii noastre pe Hristos, Care să ne lumineze şi pe noi astfel spre a ieşi din tărâmul păcatului, pentru a odihni pe Dumnezeu în noi şi a fi Fiii Luminii, care mărturisesc lumii pe Hristos şi Biserica Sa Dreptmăritoare.Aşa să ne ajute Dumnezeu. Amin!

 12. Pingback: Unitatea și unicitatea Bisericii – unicitatea Căii spre mântuire « Mărturisire creștin-ortodoxă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate