120 de parlamentari conservatori si laburisti VOR SA SCOATA MAREA BRITANIE DIN UE

19-09-2011 50 secunde Sublinieri

O coaliţie foarte puternică a fost constituită ad-hoc în Marea Britanie pentru a scoate Regatul din Uniunea Europeană.

Circa 120 de parlamentari ai Partidului Conservator (la putere) şi aproximativ 50 de deputaţi laburişti (opoziţie) au format un “task-force” pentru a convinge cabinetul lui David Cameron să retragă ţara pur şi simplu din construcţia europeană. Şi săptămâna trecută, grupul parlamentarilor conservatori eurosceptici a cerut premierului Cameron să vină cu un plan clar de retragere a Marii Britanii.

Ideea prinde un contur tot mai puternic la Westminster, scrie “Daily Mail“, pe fondul temerilor unui impact economic distructiv al crizei euro asupra Regatului Unit. Liderul informal al grupului, George Eustice, spune că

“acum întreaga problemă este mult prea importantă ca să mai fie ascunsă sub preş. Criza din cadrul Eurozonei determină toate cele trei partide (n.r., opoziţia laburistă şi coaliţia conservatorilor şi liberalilor de la putere) să lucreze împreună pentru a negocia o nouă relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană”.

Acelaşi George Eustice speră să coopteze la această iniţiativă chiar şi câţiva parlamentari liberal-democraţi (în mod tradiţional, pro-europeni).

Mişcarea survine la câteva zile după ce au apărut informaţii că britanicii îşi fac planuri pentru momentul în care moneda europeană va dispărea. Ministrul de Finanţe George Osborne a ameninţat şi el că timpul pentru a rezolva criza Eurozonei se apropie de sfârşit. De altfel, chiar şi premierul Cameron, care se descrie drept “un eurosceptic practic“, a promis la un moment dat că ar putea renegocia în viitor cu Bruxelles-ul regulile privind piaţa muncii şi cele privind piaţa financiară, potrivit BBC.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “120 de parlamentari conservatori si laburisti VOR SA SCOATA MAREA BRITANIE DIN UE

  1. Nu este neaparat nevoie sa faci parte din UE ca sa te “impartasesti” din toate mizeriile tip “political correct” sau sa iei masuri anti-criza convenabile. Chiar daca vor iesi nu stiu daca asta ii va feri de problemele viitoare care se intrevad: recesiune inca si mai puternica si poate razboi.

  2. Pingback: Marea Britanie: referendum pentru deciderea iesirii din Uniunea Europeana?
  3. Pingback: The Guardian: GRECIA ESTE SANTAJATA DE TROICA FMI-BCE-CE. Roubini sfatuieste Grecia sa urmeze calea… Argentinei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare