Basescu, scrasnind din dinti impotriva painii amare a saracilor Romaniei: “AJUTOARELE SOCIALE TREBUIE RADICAL DIMINUATE!”

20-09-2011 2 minute Sublinieri

Get Adobe Flash player

Stop indexării pensiilor

Preşedintele a avertizat clasa politică să nu cadă în tentaţia populismului şi să promită măriri de pensii.

 

“Eu cred că toţi sunt conştienţi, în momentul de faţă, că nu ai cum să mergi cu indexări la pensii când ai un deficit de 3,6 miliarde de euro. Nu ai cum să mergi cu indexări, cu revenire integrală la salariile din 2010, când încă ai un excedent de vreo 200.000 de salariaţi, nu ai cum să mergi cu creşterea ajutoarelor sociale, dimpotrivă, trebuie o diminuare radicală a ajutoarelor sociale pentru că şi aceşti bani îi împrumutăm“, a afirmat preşedintele Băsescu.

“Cred că astăzi doamna Sulfina Barbu intră într-o muncă despre care am discutat şi care implică, în primul rând, responsabilitate. Ceea ce ştim toţi este că România nu poate suporta, în momentul de faţă, şi cu atât mai puţin anul viitor, simultan, un buget pentru sistemul de pensii de stat cu un deficit care se apropie de 4 miliarde de euro, circa 15 -16 miliarde de lei şi, în acelaşi timp, programe sociale cu care se cheltuiesc 19 miliarde de lei, a spus preşedintele, într-un discurs rostit după ce Sulfina Barbu a depus jurământul.

El şi-a exprimat speranţa că programul de ajustare a cheltuielilor demarat în vremea ministrului Botiş va fi continuat de Sulfina Barbu.

“A fost un program de ajustare a cheltuielilor la realitate în timpul ministrului Botiş şi sper să continue în timpul dumneavoastră“, i-a spus preşedintele Sulfinei Barbu.

El a adăugat că există o îngrijorare care nu vine numai din “sumele uriaşe” pe care România este nevoită “în mare parte” să le împrumute.

“Îngrijorarea vine şi din faptul că, în ultimele luni, costul creditelor externe a crescut exploziv. Dacă la sfârşitul anului trecut România avea un CDS (n.red Credit Default Swap) la creditele pe cinci ani de circa 260-270, astăzi CDS-ul României este la 350 de puncte. Nu numai CDS-ul României a crescut, ci toate. Asta înseamnă că aproape devin prohibitive creditele externe în condiţiile în care nu micşorăm nevoia de împrumut. Iar Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale gestionează unul din cele mai mari bugete, dar şi unele din cele mai mari deficite. De aceea, indiferent cât de aproape este campania electorală, activitatea Ministerului Muncii trebuie să se desfăşoare sub semnul responsabilităţii“, a spus preşedintele.

Preşedintele a mai spus că “este imposibil de susţinut un număr de 4,9 milioane de pensionari, având 4,2 milioane de salariaţi”. Nicio ţară nu a reuşit performanţa aceasta, iar obiectivul major al Guvernului trebuie să fie crearea de locuri de muncă. Sigur, Ministerul Muncii va avea responsabilităţi majore în reducerea cheltuielilor cu problemele sociale, uneori excesive, de multe ori abuzive, de multe ori programe generate de nevoia de a cumpăra voturi în preajma campaniei electorale”, a spus preşedintele.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Basescu, scrasnind din dinti impotriva painii amare a saracilor Romaniei: “AJUTOARELE SOCIALE TREBUIE RADICAL DIMINUATE!”

 1. `Minca-l-ar raiul`!!!

 2. @ Ovidiu:

  Crezi ca se potriveste? Pana una-alta va manca pe multi saraci de-ai nostri…

 3. Nu admin,normal ca nu se potriveste dar intuiesc ca pt. acest…om,acest lucru,paradoxal,ar fi un chin si un `spectacol pe cinste`(sa-mi fie cu iertare!)…Oricum,a fost felul meu de a ricosa o parte din sentimentele `grele` care ma izbesc cind il vad sau aud pe acest semen al meu.Scuzati `pretioasa`-mi…bagare-n seama…
  Doamne ajuta!

 4. concluzia tuturor politicienilor , de aici sau de pretutindeni , afirmata din ce in ce mai des , este ca suntem prea multi , ca pensionarii traiesc din ce in ce mai mult si ca pentru sustinerea lor trebuie sa se creeze mai multe locuri de munca . Cum numarul locurilor de munca nu se mai poate mari , ci dimpotriva , va scadea , oare unde credeti ca se va interveni ? De fapt intrebarea trebuia sa fie , nu UNDE ci CUM se va interveni pentru ca efectul sa fie unul rapid si eficient ? Probabil un razboi , probabil un genocid , probabil si una si alta , doar Bunul Dumnezeu stie . Ceea ce mi se pare cert este ca se va intampla , pentru ca ei , globalistii , nu mai vad alta solutie . Sau poate ca au renuntat demult sa caute solutii , pentru ca li s-a comunicat obiectivul final si cauta doar modalitati de a ajunge la acesta . Restul sunt ” pierderi colaterale ” .

 5. Zice ca trebuie dati afara 200.000 (doua sute de mii!!!!) de salariati la stat!!

  Pai cred ca astia sint cam toti care au mai ramas?! Nu?!

  Inseamna c-or sa mai ramina doar mascatii si o armata intreaga de garzi de corp si…probabil cei care string taxele….si ministrii cu secretarii de stat si sub-secretarii si secretarele plus, evident parlamentarii(citi or mairamine si astia, nu ca ar fi facut ceva nemaipomenit pina acum, da’ totusi….)si …cam atit.

  In alta ordine de idei….noi ne revoltam ca ce merita asta. Da’ hai sa ne gindim putin ca acest ASTA are o intreaga armata de oameni care-i pun in practica instructiunile, fara aceasta armata individul asta nu ar fi existat. El singur-singurel nu poate sa faca nimic: puterea consta in unire. Asa a fost intotdeauna. Deci: ASTIALALTI oare ce-or merita, ca sint cam multi si tot dintre alde noi se trag??!

  Noi ar trebui sa intelegem ca in spatele marilor criminali ai istoriei (si el nu se incadreaza inca printre astia) gen Lenin, Stalin, Mao, etc, a existat o intreaga armata de criminali la fel de rai ca si ei care le-au pus in practica ordinele de scelerati. Si o armata inca si mai mare care s-a supus acestor ordine. Adica, ginditi-va putin la celebrul criminal in serie Al Bundy. Asta a omorit 40-50 de femei(foarte interesatn este ca si-a inceput crimele dupa ce a lucrat in staff-ul unuia dintre Rockefelleri care candida pentru Senat, coincidenta sau nu…). Dar maimult nu a putut sa faca. Dar hai sa ne gindim ca ar fi fost intr-o banda de 10 insi, vom avea un Al Bundy multiplicatla 10. Dar hai sa ne gindim ca Al bundy devinea presedintele SUA…..oare citi i-ar fi urmat sceleratului asta?? De-asta Disraeli avea o atit demare dreptate cind sppunea ca fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita.

 6. http://www.realitatea.net/wikileaks-basescu-a-anuntat-sua-ca-ia-in-calcul-un-conflict-militar-cu-rusia-in-transnistria_872320.html

  Poftim educaţie.. oare de ce o fi necesar să fie preluată o astfel de ştire?
  Nici nu ne-am asumat bine statutul de “outpost” american, că ne şi apucăm să provocăm. Încă odată întreb ce face SRI-ul de permite astfel de ştiri să fie preluate în presa noastră, cu consecinţa legitimităţii difuzării în presa rusă, cu reacţiile de rigoare (dacă apăreau direct în rusia, le putem cataloga drept provocări kgbiste.. dar aşa!!??!!).

  Nu mă refer la mesaj în sine şi la poziţia lui Băse, care în lumina conflictului din Georgia avea toate motivele să-şi exprime astfel de păreri. De parcă rusia/oficialii ruşi nu sunt la curent cu ideile discutate de noi cu “partenerul” american.

  Întreb şi eu, cine a hotărât să apară această ştire. Cum îl cheamă pe editorul ăla de la realitatea care a dat undă verde acestei ştiri? Oare chiar nu gândeşte consecinţele unor astfel de mediatizări, interesat fiind de rating? Într-un stat guvernat de un serviciu secret mamut, care controlează fiecare detaliu al existenţei noastre, cu o presă în care vuieşte “legendarea” , “acoperirea” şi “misiunea”, nu e nimeni care să se aşeze în calea ratingului??!!?? Că doar prea noastră există pentru şi trăieşte din.. rating!!

  Mi se pare că sunt undeva nişte băieţi care se chinuie de mama focului să facă să pară toate provocările astea ca fiind întâmplătoare, ca să ne plângem după aia că: “împrejurările geopolitice” şi “disensiunile politice” au condus la începutul secolului 21 la un conflict militar între…

 7. Pingback: LIPSA DE MILA, "principiul" declarat al "reformei" lui Basescu! De ce este ANTI-UMAN dar si... anti-capitalist sa delegi ATRIBUTIILE SOCIALE CATRE PRIVAT
 8. Pingback: “Declaratiile de neconceput anunta ACTIUNILE de neconceput”. DESPRE SFIDAREA CELOR PUTERNICI, “SPIRITUL CIVIC” SI BUBOIUL COPT AL MODERNIZARII ROMANILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: DE CE E CRUCIAL REFERENDUMUL? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: DE CE UN CRESTIN CARE ISI IUBESTE TARA TREBUIE SA VOTEZE ASTAZI LA REFERENDUM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: De ce Basescu a taiat salariile cu 25%, desi FMI ceruse mai putin? MIRCEA DIACONU: “NU DE BANI A FOST VORBA, CI DE OAMENI…” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: MAMELE DIN ROMANIA – BATJOCORITE SI SACRIFICATE PE ALTARUL “EFICIENTEI”? Cum este persecutata MATERNITATEA si apoi culpabilizata FEMEIA in tara politicienilor cu gandire malthusiana, care PREGATESC NOI CONCEDIERI MASIVE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare