Semne limpezi ca se apropie timpuri de patimire… pentru cine are ochi de vazut (Noutati 29 aprilie 2009)

29-04-2009 1 minut Sublinieri

SA NE PREGATIM CANDELELE INIMII PENTRU PURTAREA CRUCII LUI HRISTOS!

723.jpg

***

c7c1d09c638f4b66812cf75fc6117422-2.JPG

  • Interfax-Religion:

Lukashenko: Pope hopes to meet with Russian Patriarch soon

Se pare ca se fac tot mai multe pregatiri pentru o intalnire intre Papa Benedict si PF Chiril al Rusiei, iar locul pentru intalnire poate fi Bielorusia. Ne amintim ca si in tara noastra s-au facut pregatiri pentru un astfel de eveniment, presedintele Traian Basescu (ca Lucasenko acum) invitandu-l pe Papa la noi in tara, iar Patriarhia amintind cu acel prilej ca in acest an se implinesc 10 ani de la intalnirea din ’99 intre PF Teoctist si Ioan Paul al II-lea, ceea ce s-ar cuveni “sarbatorit” in mod special. Daca se vor concretiza aceste planuri, ar fi vorba o apropiere fara precedent intre Vatican si patriarhii ortodocsi, apropiere pe care este greu sa nu o punem in legatura cu tematica planificatului (asa-zis) “al optulea sinod ecumenic”…

Este demn de semnalat si faptul ca pe Interfax-Religion troneaza, la coltul de onoare din dreapta, alaturi de pastorala lui PF Chiril, si “omilia” Papei Benedict dedicata Pastilor. Semne tot mai clare asupra apropierilor de catolici…

Martyria Aiudului

Au trecut pe la Aiud (I)

Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtată

Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtată – Partea a II-a, capitolul VIII (fragmente)

Părintele mărturisitor Gheorghe Calciu( I )

Părintele mărturisitor Gheorghe Calciu( II )

Părintele mărturisitor Gheorghe Calciu( III )

Un nou cuvânt al Sfântului Sinod – 1937

UPDATE Guvernul ingheata salariile tuturor bugetarilor. Boc: Guvernul face eforturi sustinute sa achite salariile si pensiile

VIDEO In California, bancile demoleaza casele noi

Declaraţiile lui Băsescu despre acordarea in masă a cetăţeniei romane solicitanţilor moldoveni, considerate “iresponsabile” la Bruxelles 

Falimentul romanilor

Vizita Papei in Israel sub semnul controverselor

Reprezentantii Ministerului de Finante recunosc ca stabilirea impozitului minim nu s-a bazat pe nici un fel de date 

Parchetul a refuzat sa constate executia partizanilor

Ghid pentru calugarii budisti gay 

Cerealele pentru copii nu sunt atat de sanatoase cum par in reclame! 


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Semne limpezi ca se apropie timpuri de patimire… pentru cine are ochi de vazut (Noutati 29 aprilie 2009)

  1. Zice un parinte la predica despre aceasta criza ca se trage din ne-omenia care a pus stapinire pe omenire si din consumismul in care fiecare isi facea toate poftele fara nici o ratiune. Acum ne trimite Domnul aceasta incercare in care nu trebuie sa nu uitam sa ne purtam cu omenie cu aproapele si sa ne rugam in pocainta.
    A mai zis sa citim acatistul Sf. Mare Mucenic Mina, pentru intarire si ajutor ca razistam in ciurul in care suntem cernuti.

    Doar ca o constatare: tot mereu imi pare vazind valurile de ‘noutati’ de suflet pierzatoare care vin ca s-a atins limita ticalosiei. Dar mai trec citeva zile si apar lucruri cu mult mai rele. Si nu au trecut decat CITEVA LUNI DE ‘CRIZA’.
    Cum va fi dupa 5 ani?
    Daca nu se milostiveste Dumnezeu sa destrame ‘lucratura’ e vai de noi si de copiii nostri…
    Si noi romanii se pare ca suntem in situatie critica, cei care conduc acum tara nu par sa aibe vreo directie.
    Norocul nostru ca suntem un popor ortodox si cu mila Domnului se pot schimba lucrurile in bine.

  2. Nu stiu daca ati adaugat si linkul asta:
    http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=4858

    Acum inteleg de ce acum 9 ani la intrarea in US si Canada era restrictie agriculturala, nu ai voie sa introduci nici o planta sau samanta, sa nu le strici semintele lor modificate genetic care produc plante sterile!

  3. @Mihai:

    Neomenia si lacomia sunt fenomene vechi de 7000 de ani, ca sa parafrazez pe cineva. Ele sunt fundatiile (alaturi de dorinta de stapanire, trufia si slava desarta) oricarei constructii societale umane care are ca scop binele pamantesc. Insa ceva diferit se intampla in vremurile noastre. Oricat de grave erau pacatele omenirii, oricat de cruzi erau tiranii, oricat de puternice si trufase au fost imperiile, nu a existat niciodata in istorie pusa in aplicare pe scara atat de mare (globala) dorinta de reinventare a omului si a societatii, de schimonosire a sufletului dupa chipul si asemanarea celui viclean, precum si de exercitare a unei puteri totalitare fara margini. Aceste doua elemente sunt noi in istoria noastra si explica de ce aceasta criza este mai mult si mai putin decat o pedeapsa pentru lacomia noastra. Mai putin pentru ca ea este dorita, provocata, intretinuta si indreptata spre un scop precis de catre niste papusari: falimentul global si, astfel, “necesitatea” proclamarii unei noi ordini sociale-politice, fondata de un salvator; mai mult pentru ca arata in ce stare jalnica a ajuns omenirea de le este ingaduit unor asemenea inselatori si avizi de putere sa isi faca de cap in aceasta lume.

    Nu cred ca putem afirma, in calitate de crestini, ca… avem “noroc”. Mai degraba as spune chiar “vai de noi”! Avem totul, Il avem pe Hristos, avem ortodoxia, si ce marturie dam noi ca neam, ca biserica, ca romani ortodocsi de la Sf. Ap. Andrei incoace?

  4. HRISTOS A INVIAT!
    Mi-a trecut prin minte un gand: oare daca “prinde” la oameni spaima asta despre gripa si despre modul ei de transmitere – cum se va desfasura sfanta taina a impartasaniei? Spunea un sfant parinte ca “sfanta impartasanie mai tine lumea”.
    Oare cati vor mai merge la biserica (si dintre mireni si dintre preoti)?
    De acum – pentru ca incepe cu adevarat greul – vom vedea adevarata fata a nostra !!
    Doamne ajuta-ne si fereste-ne de rau!

  5. @ Admin

    De acord, si mie mi-a parut rau de cuvantul noroc. cind l-am citit mai acord.
    Am vrut sa spun ca e bine totusi ca suntem ortodocsi avem o sansa de pocainta si intoarcere acasa exact ca fiul ratacitor.
    Chiar astazi am avut marea bucurie sa constat ca niste rude care erau necredinciosi declarati au inceput sa mearga la biserica. Slava Domnului!
    Noi romanii suntem jalnici acum, dar sa nu uitam cum spunea Nichifor Crainic despre noi ca spre deosebire de alte neamuri care au confuzia in sange si le trec o mie de rationamente in cap cand privesc la o icoana, pentru noi romanii credinta vine ca o manusa si asta din timpuri imemoriale, de la stramosii nostri care pagani fiind au crezut in Zamolxe nu intr-o sumedenie de zei ca altii: zeita iubirii, zeul betiei,… Din vremea paganismului era o samanta la neamul nostru.
    Acum samanta asta e sub un morman de gunoaie, dar inca este, vorba unui duhovnic. Samanta asta, pecetea botezului ortodox ne-a dat-o Dumnezeu si noua. Nu-mi vine sa cred ca vom ramine in starea deplorabila de acum.
    Acum citiva ani am ajuns in muntii Apuseni, satul Poiana Vadului, in casa unor romana adevarati, nepoluati de cele ce vin acum din vest. Tot satul era la biserica duminica.
    Jucam fotbal cu copiii pe acolo si l-am intrebat pe unul din copilasii lor de 7-8 ani daca e stelist sau dinamovist. Mi-a zis asa: Eu mi-s romanist!

  6. Pingback: Război întru Cuvânt » Enciclica-soc a Papei Benedict, moment crucial pentru viitorul Noii Ordini: “ESTE URGENTA INFIINTAREA UNEI REALE AUTORITATI POLITICE MONDIALE”!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare