PAPA IN BULGARIA, primit cu respect rece de catre Biserica Ortodoxa. PATRIARHUL NEOFIT: “Noi, Biserica Ortodoxă Bulgară, suntem ferm convinși că în materie de credință nu pot exista și nu ar trebui să existe compromisuri”. PAPA FRANCISC face lobby pentru PRIMIREA MIGRANTILOR, invocand cinic “IARNA DEMOGRAFICA”/ Update: MITROPOLITUL NIKOLAI DE PLOVDIV face legatura intre ANTIHRIST, MISCAREA ECUMENICA, UNIREA RELIGIILOR SI… PAPA!

8-05-2019 5 minute Sublinieri

Papa Francisc şi-a început vizita în Bulgaria. Biserica Ortodoxă nu e prea încântată, liderii politici – da

***

UPDATE:

Hotnews: Mitropolit bulgar, atac la Suveranul Pontif: ”Când vine Antihristul, Papa să-l întâmpine”

“Vizita Papei de la Roma este un act politic, obiectivul fiind acela de a se uni toate bisericile din jurul Romei, iar când vine Antihristul, Papa să-l întâmpine”, a spus Mitropolitul Nikolai al Plovdivului, în discursul său rostit după Sfânta Liturghie Arhierească de la biserica “Sf. Gheorghe”, citat de Radio Plovdiv, ce ţine de Radioul Național Bulgar.

El a spus că vizita este un act politic, pe care Biserica Ortodoxă Bulgară nu îl poate susține pe linie religioasă, potrivit SEGA, citat de Rador.

“Îl întâmpinăm pe Papa de la Roma ca şef al unui stat suveran – Vaticanul – însă nimeni nu ne poate obliga să avem o liturghie comună cu el”, a spus Mitropolitul Nicolai. “Cu toţii vrem ca bisericile creştine să se unească. Acest lucru însă poate veni doar de la oamenii din interiorul bisericilor, când episcopii se întrunesc şi discută despre modul în care poate avea loc acest lucru. Politicienii nu vor asta, ei vor exact opusul. S-a creat, de exemplu, aşa-numita mişcare ecumenică, care urmăreşte unirea tuturor religiilor. Dar nu-i aşa că ştiţi că există şi o religie a Satanei. Cum să ne unim cu toţii? Nu e posibil să se unească lumina cu întunericul, a adăugat Mitropolitul Nicolai.

În discursul său, Mitropolitul Nicolai a suspectat şi un atac asupra Bisericii Ortodoxe, în pregătirea călătoriei papale și legat de informaţiile din presă.

Acest act a fost pregătit din timp. A început printr-o campanie media împotriva Bisericii Ortodoxe Bulgare. Aici nu e vorba de ceasul meu. Este vorba de tot ceea ce Sfântul Sinod a decis și nu a decis. Această campanie a fost pregătită, pentru a veni Papa şi a fi declarat drept Părinte Sfânt, care trăiește în lipsuri și sărăcie“, a comentat episcopul citat de podtepeto.com

Cel mai dificil război este cel invizibil, cea mai grea sabie este cea spirituală. Cele mai demne victorii sunt cele pe care le obținem în noi înșine, a mai spus el, și a subliniat că cei care abuzează de putere mai devreme sau mai târziu pierd totul în această viață. Cuvintele au avut, în mod evident, în vedere politica internă.

Părintele Nikolai a mai spus, citat de BNR, că: trebuie să devenim martiri? Asta vrea Dumnezeu de la noi? Nu! Dacă suntem dregători demni ai voinței Lui și dacă suntem curați înaintea noastră, pentru ca prin şi în noi lucrarea divină a credinței, a speranței și a dragostei, nu este neapărat nevoie să devenim martiri. Putem să îi fim credincioşi şi în activitatea modestă din viaţa noastră personală, ca oameni obişnuiţi şi creştini şi să ne străduim să îi respectăm cuvântul Său şi să îl ducem la îndeplinire”.

Adevarul:

VIDEO Boicotat de Biserica Ortodoxă Bulgară, Papa Francisc s-a rugat singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia

Papa Francisc s-a rugat singur în Catedrala Aleksandr Nevski din Sofia, unde a ajuns duminică pentru o vizită de două zile cu un puternic accent social.

Imaginea zilei de duminică vine de la Sofia. Aflat în vizită în Bulgaria, liderul catolicilor din lumea întreagă s-a rugat singur, în tăcere, în faţa Tronului Sfinţilor Chiril şi Metodie din Catedrala Aleksandr Nevski. La încheierea rugăciunii, suveranul pontif a ieşit pe esplanada catedralei pentru a recita împreună cu credincioşii antifonul marian pascal „Regina Coeli“ („Bucură-te, Regina Cerului“), transmite vaticannews.va.

Vizita Papei Francisc în Bulgaria, concentrată pe situaţia refugiaţilor, este boicotată de Biserica Ortodoxă locală.

Foarte conservator, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a decis să nu ia parte la evenimentele religioase prevăzute cu prilejul vizitei şefului de la Vatican. De altfel, Biserica Ortodoxă Bulgară nu participă la dialogul catolic-ortodox.

Suveranul Pontif s-a întâlnit însă la Palatul Sinodului cu Patriarhul Neofit şi cu fostul rege Simeon al II-lea. În cadrul acestei întâlniri, catalogată drept „fraternă“, Papa a adresat un mesaj de unitate.

Pe de altă parte, Francisc a fost primit duminică de către premierul Boiko Borisov şi preşedintele Rumen Radev. El le-a transmis să-şi deschidă inimile în faţa străinilor. „Bulgaria, la fel ca alte ţări de pe bătrânul continent, este nevoită să se confrunte cu (…) noua iarnă, o iarnă demografică, care a venit ca o pojghiţă de gheaţă peste întreaga Europă. Scăderea natalităţii, însoţită de un intens flux migratoriu, a dus la depopularea şi părăsirea a numeroase sate şi oraşe“, a atras atenţia el.

Luni dimineaţă, suveranul pontif s-a deplasat la Rakovski, un orăşel din centrul Bulgariei, pentru a celebra o liturghie în biserica „Inima Preasfântă a lui Isus“ şi a oferi Sfânta Împărtăşanie pentru 242 de copii. Luni seară, el se va întoarce la Sofia şi va ţine o „Rugăciune pentru pace“ în Piaţa Nezavisimost.

În ciuda numărului mic de catolici (1% dintr-o populaţie de 7 milioane), bulgarii ţin în mod deosebit la una dintre cele mai importante figuri din secolul XX ale Bisericii Catolice, Papa Ioan al XXIII-lea. Fostul Angelo Giuseppe Roncalli a fost trimisul Vaticanului în Bulgaria în perioada 1924-1934 şi este cunoscut drept „Papa bulgar“.

Din Bulgaria, Papa Francisc va pleca marţi dimineaţă în Macedonia de Nord pentru o vizită de o zi. În Macedonia de Nord, el va efectua o vizită de curtoazie la preşedintele în exerciţiu Gheorghe Ivanov, după care se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor, societăţii civile şi corpului diplomatic acreditat la Skopje. De asemenea, se va deplasa Memorialul Maicii Tereza de Calcutta şi va oficia o liturghie în Piaţa Macedonia.

Papa Francisc este aşteptat şi în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

***

BASILICA:

Papa Francisc s-a întâlnit cu Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare: „O întâlnire pe care am dorit-o mult”

Papa Francisc a purtat discuții cu Patriarhul Neofit și cu alți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare la Palatul Sinodal din Sofia după ce s-a întâlnit duminică cu autoritățile bulgare, reprezentanții societății civile și ai corpurilor diplomatice.

Pământul care poartă moștenirea Sfinților Chiril și Metodie

Patriarhul Neofit i-a adresat papei bun venit din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare „pe pământul care poartă moștenirea Sfinților Chiril și Metodie, a Sfântului Țar Boris Mihail Încreștinătorul, a Sfântului Clement de Ohrida și a multor alți sfinți ai lui Dumnezeu, datorită misiunii cărora de încreștinare în secolele 9 și 10, creștinismul s-a răspândit în Europa și dincolo de granițele ei”.

Respect reciproc

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare a menționat faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Bulgaria în 2002, iar „la doar 17 ani mai târziu, sunteți al doilea papă care vizitează Bulgaria, lucru pe care nu-l putem interpreta altfel decât ca o atitudine deosebită”.

„Dorința dumneavoastră de a ne vizita la Sfântul Sinod o înțelegem ca o expresie a respectului față de Biserica Ortodoxă Bulgară. Vă asigurăm că acest respect este reciproc”, a adăugat Patriarhul Bulgariei.

Patriarhul Neofit s-a arătat încântat de cuvintele puternice ale Papei Francisc privind apărarea rădăcinilor creștine ale Europei și care au semnalat pericolele și persecuțiile creștinilor din țările lor. „În aceste aspecte, părerile noastre sunt aceleași”.

Fără compromisuri în materie de credință

El a amintit de faptul că Papa Ioan Paul al II-lea a regretat lipsa de comuniune dintre cele două Biserici. „Permiteți-ne să spunem că aici, în reședința statului bulgar – Sofia – care poartă numele Înțelepciunii lui Dumnezeu, ne-am rugat mereu pentru unitatea lumii în Hristos, deoarece creștinii uniți vor fi mai puternici”.

Făcând referire la schisma încă existentă, Patriarhul Neofit a spus că „viața Bisericii este condusă de Domnul Iisus Hristos. Dacă Dumnezeu a îngăduit ceva să se întâmple, știe El de ce a permis acel lucru și se așteaptă ca noi să înțelegem de ce”.

„Noi, Biserica Ortodoxă Bulgară, suntem ferm convinși că în materie de credință nu pot exista și nu ar trebui să existe compromisuri”.

Papa Francisc invită la recunoașterea rănilor din trupul Bisericii

Papa Francisc și-a deschis discursul cu felicitări pascale, menționând că în calendarul ortodox este serbată Duminica Sfântului Apostol Toma, despre care a spus că este „cel care își pune mâna în coasta Domnului, îi atinge rănile și exclamă: Domnul meu și Dumnezeul meu (Ioan 20:28)”.

„Rănile deschise în cursul istoriei între noi creștinii rămân niște răni dureroase în Trupul lui Hristos care este Biserica”, a continuat papa atrăgând atenția că „efectele lor sunt tangibile chiar și astăzi”.

„Cu toate acestea, poate că împreună putem atinge aceste răni, mărturisim că Iisus a înviat și îl declarăm Domnul și Dumnezeu nostru. Poate că împreună putem să ne recunoaștem căderile și să pătrundem în rănile sale ale iubirii”.

Papa Francisc a spus că „această întâlnire pe care am dorit-o atât de mult” a avut loc după ce Ioan Paul II s-a întâlnit cu Patriarhul Maxim, predecesorul Preafericitului Părinte Neofit.

Relațiile Vaticanului cu Biserica Ortodoxă Bulgară

Papa le-a vorbit membrilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare despre relațiile stabilite din timpul Arhiepiscopului Angelo Giuseppe Roncalli, viitorul Papă Ioan XXIII, care a avut misiunea de delegat apostolic în Bulgaria în perioada 1925-1934.

El a amintit faptul că Biserica Ortodoxă Bulgară a avut observatori la Conciliul Vatican II și că în ultimii 50 de ani mai multe delegații bulgare au vizitat Roma pentru a cinsti sărbătoarea Sfinților Chiril și Metodie, serbată de catolici în data de 14 februarie, iar de ortodocși în 11 mai.

„Sunt încrezător că aceste contacte vor avea un efect pozitiv asupra multor altor dimensiuni ale dialogului nostru”, a mărturisit papa Francisc.

Ecumenismul săracilor

Papa Francisc a spus că Bisericile împărtășesc un „ecumenism al sângelui” prin martiriu și că „suntem chemați să mergem și să acționăm împreună pentru a da mărturie despre Domnul, în special slujindu-i pe cei mai săraci și mai neglijați frați ai noștri”, numind acest act un „ecumenism al săracilor”.

Sfinții Chiril și Metodie – sursă de inspirație comună

Călăuze în acest drum sunt Sfinții Chiril și Metodie „a căror memorie vie din Bisericile noastre continuă să fie o sursă de inspirație, deoarece, în pofida adversităților, ei au pus pe primul loc vestirea Domnului, chemarea la misiune”

Lucrarea apostolică plină de curaj a Sfinților Chiril și Metodie „rămâne pentru toți un model de evanghelizare”, a spus papa invocând exemplul dat de cei supranumiți „Luminătorii slavilor”.

În timp ce „Sfinții Chiril și Metodie au multe de spus chiar și în ceea ce privește viitorul societății europene”, a spus papa Francisc, „suntem chemați și noi, moștenitorii credinței Sfinților, să fim făcători de comuniune, instrumente de pace în numele lui Iisus”.

Rugăciune în Catedrala Sf. Alexandru Nevski

În încheiere, Papa a menționat că „va zăbovi în rugăciune” în catedrala patriarhală Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, solicitând „un loc în rugăciunile” reprezentanților Bisericii Ortodoxe.

Papa Francisc se află într-o vizită de trei zile în Bulgaria și Macedonia de Nord, țări unde catolicii reprezintă o minoritate.

Foto credit: Vatican News


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Bulgaria, Ecumenism, Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

21 Commentarii la “PAPA IN BULGARIA, primit cu respect rece de catre Biserica Ortodoxa. PATRIARHUL NEOFIT: “Noi, Biserica Ortodoxă Bulgară, suntem ferm convinși că în materie de credință nu pot exista și nu ar trebui să existe compromisuri”. PAPA FRANCISC face lobby pentru PRIMIREA MIGRANTILOR, invocand cinic “IARNA DEMOGRAFICA”/ Update: MITROPOLITUL NIKOLAI DE PLOVDIV face legatura intre ANTIHRIST, MISCAREA ECUMENICA, UNIREA RELIGIILOR SI… PAPA!

  1. Din nou , Biserica Ortodoxa Bulgara prin vocile ierarhilor sai , ne serveste o minunata lectie de credinta nezdruncinata , ignorand complet corectitudinea politica… Cinste lor !!!!

    …multa apa va curge , insa , la moara celor din tabara nepomenitorilor!!!! Doamne , ajuta-ne !

  2. @ fane:

    Amin. A se vedea si update-ul!

  3. Ce face papa asta nu mai e ecumenism, este glob-trotterism!

  4. Bravo lor! Sa vedem acum ce vor face ierarhi nostri. Sa le lumineze Domnul mintile si sufletele!

  5. poza cu papa singur in catedrala , e GENIALA !!!!!!! Reflexie perfecta a intregii vizite !!!!

    In privinta mitropolitului Nikolai , iata pastor vrednic de carja incredintata , perfect constient de sensul diferentei dintre Lumina si intuneric. Vrednic este !

    Cum sa compari toate astea cu o invitatie oficiala la o rugaciune comuna cu participarea multor inalti ierarhi ? Greu , extrem de greu sa “dregi busuiocul” …

  6. @ fane,

    Frate, firesc ar fi să curgă apă multă și la “moara celor din tabăra pomenitorilor” (vb vine), nu crezi? Ai ceva cu “nepomenitorii”?☺️
    De fapt, atitudinea bulgarilor este exemplară pt întreaga Ortodoxie!

  7. Eu inteleg de ce va bucura atit de mult situatia creata in Bulgaria. Dar bucuria vostra vine dintr-o privire foarte fragmentara asupra “poporului ortodox”. Avem ortodocsi in Romania si avem ortodocsi in afara Romaniei. Daca Biserica Catolica se trezeste ca aplica aceeasi detasare sfinta fata de noi asa cum am aplicat-o noi fata de episcopul lor in Bulgaria atunci nu stiu unde se vor mai duce la biserica 90% din cei plecati din tara.
    Asta asa, ca un aspect…si mai sint si altele…

  8. @ Ioan Ichie:

    Papa adica este…. ortodox?! Sau ce ati vrut sa spuneti totusi?

  9. @Ioan R,
    Frate , n-am nimic cu “nepomenitorii” , fiecare face ceea ce-i dicteaza constiinta , numai ca unii dintre ei fac ,fatis , jocul de-a schisma , de parca ei ar fi dintre cei indreptatiti sa ridice piatra si sa loveasca . Ti se pare ca atitudinea lor este ziditoare ?

    Stai linistit , si noi , “pomenitorii” adicatelea , putem si chiar o sa ne exprimam vis-a-vis de momentele din timpul vizitei papei in Romania . Totul este sa ne vedem barna noastra intai si , mai ales in aceste vremuri , sa avem in vedere ca diavolul abia asteapta zarva si dezbinarea. Uite cat de frumos spune chiar Mitropolitul Nikolai mai sus : “trebuie să devenim martiri? Asta vrea Dumnezeu de la noi? Nu! Dacă suntem dregători demni ai voinței Lui și dacă suntem curați înaintea noastră, pentru ca prin şi în noi lucrarea divină a credinței, a speranței și a dragostei, nu este neapărat nevoie să devenim martiri. Putem să îi fim credincioşi şi în activitatea modestă din viaţa noastră personală, ca oameni obişnuiţi şi creştini şi să ne străduim să îi respectăm cuvântul Său şi să îl ducem la îndeplinire”.

  10. Fireste ca nu am vrut sa spun ca papa este ortodox. Sa ma explic: papa (episcop catolic si capulet bisericii catolice) vine si viziteaza o tara ortodoxa, in cazul de fata Bulgaria. Stirea arata ca ierarhia bulgareasca l-a tratat cu raceala si comentatorii de pe aici sunt in delir cum ca bine i-au facut si ca spera ca si BOR sa procedeze asijderea.
    Eu vin si spun: daca si biserica catolica se apuca sa ne trateze pe noi romanii cu aceeasi raceala, atunci peste 90% din romanii din diaspora nu vor mai avea biserici unde sa mearga la slujbe si vor trebui sa se descurce altfel.

    Deci: daca tinem neaparat sa face pe interesantii, atunci sa facem pe interesantii in toate aspectele vietii, nu sa facem pe interesantii in Romania si in strainatate sa stam cu mana intinsa.

    Imi inchipui ca din punctul vostru de vedere aceste aspecte sint diferite, dar pentru mine nu sint diferite pentru ca incerc sa vad lucrurile in ansamblul lor si nu pe bucati, in functie de interese. E mai clar acum?

  11. @Ioan Ichie ,
    2 aspecte :
    1. Va referiti probabil la faptul ca in afara Romaniei , ortodocsii inchiriaza lacasurile catolicilor pentru oficierea slujbelor . Daca e vorba despre inchiriere , n-o fac gratis ci pe bani deci nu vad problema. Ba mai mult , poate ca ar fi mai bine daca s-ar renunta complet la a folosi lacasurile lor si sa se inchirieze alte imobile pentru savarsirea slujbelor ortodoxe .
    Daca va referiti insa la faptul ca ai nostri ortodocsi participa la slujbe catolice si astfel au impresia ca fac un lucru bun , atunci raman doar cu impresia…ca valoarea participarii la o piesa de teatru ieftin cu actori “piosi” cam cu atat este echivalenta , cu niste impresii…
    2.nu vad alte aspecte la care va referiti dvs. decat strict din perspectiva politica a vizitei personajului , adica exact cum au si enuntat intaistatatorii Bisericii Ortodoxe Bulgare, asadar nema problema de credinta , cu alte cuvinte d.p.d.v. al credintei , au spus-o raspicat , nu au nimic de discutat cu el.

    Acuma , v-as intreba pe dvs. :-ce cauta personajul asta in vizita oficiala intr-o tara care are 1%populatie declarata ca apartinand de bisericacatolica ?!?!
    Mie mi se pare ca nu face altceva decat bagarea-batului-prin-gard sau cautatul-cu-lumanarea ….ca alftel nici nu stiu cum as putea sa cataloghez actiunea lui.

  12. Vine papa Bened sau omul Bened ?
    Daca vine papa , i aratam Gradina Maicii Domnului si cu pace il zlobozim .
    Daca vine omul Bened , i dam mamaliga , branza si ceapa verde si in pace il petrecem .

  13. @petru

    Nici unul, nici altul. Vine Francisc iezuitul. 🙂

  14. No m-am incurcat la nume .
    Asta cu iezuitul nu miroase a bine .
    Atunci , sa vina sanatos , discutam , ne plimbam cu Johanis , ne gandim , facem poze cu el zambind lumeste ( ca nu are barba ) si cu al nostru luminos , dar serios . Apoi ne luam ramas bun . Cu pace , la fel ca si inainte .
    No ce sa facem altceva ?
    Asa o sa fie la stiri si tv . Toate bune si frumoase.

  15. @fane
    Nu este atit de relevant faptul ca parohiile noastre platesc citeodata si chirie pentru a face slujbele. Este relevanta DESCHIDEREA bisericii catolice in a permite ortodocsilor sa intre si sa slujeasca in bisericile lor.

    Apoi, faptul ca in Bulgaria sint foarte putin catolici nu ar trebui sa puna sub semnul intrebarii vizita papei. Si noi avem episcopi ortodocsi care se plimba prin tari unde sint foarte putin ortodocsi – gen Suedia, Norvegia si altele – si nu stiu ca acest lucru sa deranjeze. Ah, ca papa este alt fel de episcop si ca ascunde si o agenda politica, asta poate ca e adevarat dar pina la urma ce nu este politica? Biserica ortodoxa nu face politica? Eu cred ca face, doar impactul international este mult mai redus dar daca ar avea mai multa putere (atit de rivnita de unii), ce vizite si stingere de miini ati mai vedea…

  16. @Ioan Ichie:

    Data fiind starea de fapt, pare ca aveti dreptate.
    Personal, insa, consider ca exact aceasta este problema, ca preotii nostri, si fratii enoriasi totodata, nu doar ca accepta, dar chiar cauta DESCHIDEREA asta a bisericii catolice. Mie, repet: mie, nu mi se pare in regula.

    Am fost si eu plecat prin lume o perioada, si in diaspora mea de acolo preotul roman inchiria o casa de rugaciuni baptista. Eu nu am calcat pragul acelei case de rugaciuni, si nu ca as avea ceva cu baptistii, si cu atat mai putin cu cei de acolo, pe care i-am cunsocut si i-am apreciat ca oameni dar si pe unii dintre ei ca pe niste teologi de exceptie, chestie care nu se poate spune despre enoriasul ortodox de rand.
    Dar nu am considerat corect ca Sfintele Taine se pot face chiar asa in locuri unde nu e cazul. Cum sa pui Sfantul Antimist pe un altar eretic? Am simtit ca si cum ar fi o consimtire tacita la comuniune cu cineva cu care nu ai cum sa fii in comuniune euharistica. Deci m-am dus la greci, care aveau biserica ortodoxa si m-au primit si ei cu dragoste. Nu stiu limba lor, dar in fiecare moment incercam sa identific cuvintele romanesti de la Sfanta Liturghie si asa am simtit ca particip.
    Cu alte cuvinte, daca o comunitate de romani ortodocsi nu poate sa aiba o biserica a ei, mai bine sa NU caute nici un locas de cult pagan sau eretic. Sunt si alte comunitati ortodoxe mai vechi prin lume pe unde sunt romani, sunt greci, rusi poate si altii. Am putea incepe de acolo.

    Va rog sa ma iertati, nu vreau sa cert pe nimeni, dar ratiunile practice in materie de adevar duhovnicesc imi repugna total.

  17. “Nici unul, nici altul. Vine Francisc iezuitul.”
    Intocmai…

  18. Personal, insa, consider ca exact aceasta este problema, ca preotii nostri, si fratii enoriasi totodata, nu doar ca accepta, dar chiar cauta DESCHIDEREA asta a bisericii catolice. Mie, repet: mie, nu mi se pare in regula.
    Titus, subscriu.

    “Nu stiu limba lor, dar in fiecare moment incercam sa identific cuvintele romanesti de la Sfanta Liturghie si asa am simtit ca particip.”
    La fel am facut si eu in occident.
    De exemplu, in Toulouse, am mers la o mica biserica ruseasca, cu mai putin de 10 enoriasi prezenti – singura pe care am putut-o gasi sa pot participa la Sfanta Liturghie cum se cuvine, din mila Domnului. Nu stiam cuvintele, dar intelegeam cu inima…

  19. Pingback: Papa Francisc la București. IDOLATRIA SNOBILOR IPOCRITI. Val de emotie colectiva fata de Papa in tara in care massmedia isi dispretuieste profund Biserica si Ierarhia si in care „CULTURA URII”, denuntata de pontif, e cultivata sistematic/ COMPORTAMEN
  20. Pingback: PAPA FRANCISC, MEGASTAR IN ROMÂNIA. Din nou despre MODESTIA... OSTENTATIVA, pe profil antihristic, a "Sfantului Parinte". "MINUNILE" METEOROLOGICE si "PIOSENIA" FATARNICA a ziaristilor globalisti si a activistilor atei care
  21. Pingback: Dacă vrei să vezi cum va arăta „biserica” lui Antihrist, aruncă o privire la ÎNTÂLNIREA INTER-RELIGIOASĂ PENTRU PACE de la Roma. De ce „momentul istoric” în care lideri religioși, printre care și Mitropolitul Iosif al BOR, au semnat un A
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare