Papa Francisc a semnat un document SINCRETIST cu Marele Imam al Egiptului: Pluralismul religios este voia lui Dumnezeu. Unii teologi catolici califica afirmatia drept EREZIE

6-02-2019 1 minut Sublinieri

Papa Francisc a starnit noi controverse in lumea catolica dupa ce a semnat o declaratie comuna cu Marele Imam al Egiptului care contine o afirmatie sincretista cu privire la existenta religiilor. 

Papa Francisc a semnat “Document on Human Fraternity for World Peace and Living Together,”/ “Documentul asupra fraternitatii umane pentru pace mondiala si convietuire” impreuna cu Ahmad el-Tayeb, Marele Imam al Moscheii al-Azhar din Egipt, in cadrul unei intalniri interreligioase din Abu Dhabi ce a avut loc pe 4 februarie.

Documentul face apel la “toate persoanele care au credinta in Dumnezeu si in fraternitatea umana sa se uneasca si sa lucreze impreuna astfel incat sa fie un exemplu pentru generatiile viitoare de a promova o cultura a respectului reciproc prin constientizarea maretei gratii divine care face ca toate fiinte umane sa fie frati si surori”.

Pasajul care a starnit controversele este urmatorul:

“Libertatea este un drept al fiecarei persoane: fiecare persoana se bucura de libertatea de credinta, de gandire, de exprimare si de actiune. Pluralismul si diversitatea religioasa, de culoare, de sex, rasa si lingvistica sunt voia lui Dumnezeu in intelepciunea Sa, prin care El a creat fiintele umane. Intelepciunea divina este sursa din care dreptul la libertatea de credinta si libertatea de a fi diferit deriva. Prin urmare, faptul ca oamenii sunt fortati sa adere la o anumita religie sau cultura trebuie respins, ca si impunerea unui mod cultural de viata pe care altii nu il accepta.”

Unii clerici catolici au incercat sa explice ca sensul paragrafului nu ar fi o acceptare a pluralitatii daunatoare a falselor religii, ci o constatare a faptului ca pluralitata religiilor ar demonstra o dorinta naturala a oamenilor de a-L cauta pe Dumnezeu. Alti comentatori, insa, au punctat ca afirmatia este falsa si eretica din punct de vedere catolic. “Dumnezeu ingaduie altor religii sa existe; dar ingaduinta nu este acelasi lucru cu a fi voit. Dumnezeu ingaduie, de pilda, ca multi oameni sa fie ucisi – dar asta nu inseamna ca vrea acest lucru.”, a comentat un teolog dominican pentru siteul lifesitenews.com.

Acelasi teolog, care a dorit sa ramana anonim, a aratat ca si sensul cuvantului “credinta” (faith) din document este problematic. Credinta este virtutea de a accede la ceea ce ne-a revelat Dumnezeu prin Vechiul Testament si Apostolii Sai si, mai cu seama, prin Fiul Sau. Alte religii sunt, in acest sens, mai degraba opinii omenesti (beliefs) decat credinta, a aratat sursa citata. Folosirea unui astfel de sens al termenului “credinta” (faith) contravine, astfel, manierei in care termenul a fost definit in documentele doctrinare ale Bisericii Catolice de catre Cardinalul si Papa Emerit Benedict Ratzinger.

Papa Francisc va efectua, la sfarsitul lunii mai, o vizita “apostolica” in România.


Categorii

1. ȘTIRI, Ecumenism, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

53 Commentarii la “Papa Francisc a semnat un document SINCRETIST cu Marele Imam al Egiptului: Pluralismul religios este voia lui Dumnezeu. Unii teologi catolici califica afirmatia drept EREZIE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @petru

  Tot de la Părintele Petroniu Tănase:

  Despre documentele româneşti din Sfântul Munte Athos

  “Sunt cel puţin vreo 25-30 de mii de documente, aşa a evaluat un domn Florin Marinescu, care trăieşte în Grecia şi s-a pus să le cerceteze şi să le tipărească. Au apărut mai multe lucrări în limba greacă, dar şi un volum în limba română, despre documentele de la Xiropotamu, editat de Universitatea din Iaşi. Ele se referă îndeosebi la relaţiile Ţărilor Române cu Muntele Athos, la danii, la închinări, la tot felul de binefaceri. După căderea Bizanţului sub turci, la 1453, Ţările Române au fost vreme de vreo 500 de ani una dintre resursele principale de susţinere şi întreţinere a Sfântului Munte, ca de altfel şi a altor locuri sfinte. Şi asta fără recompense şi fără interese. Gratis! De unde aveau Moldova şi Muntenia această putere? Că nu erau atunci tractoare, maşini şi unelte pentru o agricultură intensivă. Se lucra cu sapa, cu hârleţul, cu grebla, cu coasa… Ăstea erau uneltele. Şi, cu aceste unelte, poporul avea destul pentru dânsul, şi a avut de-ajuns ca să dea şi la alţii. Erau aşa de mari producţiile şi bunurile care ieşeau, încât se făcea negoţ intens cu ţările Occidentului. Şi acuma?”
  Deci ATENȚIE, repet :
  “Țările Române au fost vreme de vreo 500 de ani una dintre resursele principale de susţinere şi întreţinere a Sfântului Munte, ca de altfel şi a altor locuri sfinte. Şi asta fără recompense şi fără interese. Gratis! De unde aveau Moldova şi Muntenia această putere? Că nu erau atunci tractoare, maşini şi unelte pentru o agricultură intensivă. Se lucra cu sapa, cu hârleţul, cu grebla, cu coasa… Ăstea erau uneltele. Şi, cu aceste unelte, poporul avea destul pentru dânsul, şi a avut de-ajuns ca să dea şi la alţii. Erau aşa de mari producţiile şi bunurile care ieşeau, încât se făcea negoţ intens cu ţările Occidentului. Şi acuma ?”
  Deci :
  1.Este vorba doar de două Țări Române, Moldova și Muntenia.
  2.Cele două țări aveau o suprafață mai mare decât au provinciile Moldovei și Munteniei astăzi.
  3.”Se lucra cu sapa, cu hârleţul, cu grebla, cu coasa…”
  4.Erau mai tot timpul năvăliri ale tătarilor, turcilor, leșilor, etc., cu care se duceau bătălii de apărare.
  Probabil că erau mai credincioșii străbunii noștri și binecuvântarea Domnului era pe măsură.

  Dar ACUMA ???

  Revenind la problema sfinților papistași, aceștia nu mai sunt sfinți după 1054. Fiind eretici, schismatici nu mai pot fi sfinți. Punct.
  Biserica Cea Una cinstește Sfinții din Apus recunoscuți ca Sfinți înainte de 1054. Atât.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. @TitusL
  Dragul meu, nu pot eu nevrednicul să fac altceva decât să-mi plâng mulțimea păcatelor și nu a teologhisi despre cele înalte întrucât în mare primejdie m-aș afla. Dar mânat de dragostea firească îndrăznesc să spun că după cum ne-au învățat Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, Sfântul Apostol Pavel, Sfântul Siluan Atonitul și alți Sfinți, nimeni nu poate recunoaște pe Domnul Iisus Hristos DECÂT în Duhul Sfânt. Deci, Sfântul Ioan Botezătorul L-a recunoscut în Duhul Sfânt (adică Domnul Iisus Hristos și Sfântul Ioan Botezătorul erau amândoi umbriți de Duhul Sfânt, evident fiecare la măsura lui). Vezi și cazul Sfântului Serafim de la Sarov și a boierului Motovilov. În Sfânta Evanghelie după Ioan aceste lucruri sunt foarte clare. Acolo le spune Mântuitorul că ei, ucenicii, sunt Martorii Lui. De asemenea le făgăduiește că le va trimite un Alt Mângâietor, Care Mângâietor va mărturisi tot despre Iisus Hristos. Plus că sunt destule tâlcuiri ale Sfinților Părinți la Sfânta Scriptură. Ce să-ți mai spun eu nevrednicul ? Dacă cineva nu ia aminte la cele spuse de Sfânta Scriptură și de Sfinții Părinți, evident sub îndrumarea unui duhovnic îmbunătățit, acela poate, Doamne ferește !, foarte ușor să rătăcească drumul…Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 3. Mulțumesc frate Romil .
  Mărturisești adevărat . Nu știam unele lucruri .
  Va mulțumesc ca împărtășiti din cultura dv .
  Folositoare .
  O ultima întrebare , sa o luam ca o chemare ..

  Hristos : Romile, Romile unde ești ?
  Romil : Aici Doamne !
  H : ce face prietenul meu bun ?
  R : râvna Bisericii tale ma mistuie .
  H: bine sluga buna , ești intru bucuria Mea . Vreau sa te întreb ceva . Ce sa fac cu cel care își zice locțiitorul Meu pe pământ ? Unde sa îl pun in Imparatiile mele sau afara din Imparatie ? Cu buzele ma mărturisește , dar inima lui e departe de mine . Mi a propovăduit numele Meu cu forța , cu toate ca nu asta am cerut . Si atâtea daruri a nesocotit . Iar cu oameni virtuoși care sau Sfințit pentru Mine de la anul 1054 si pana acuma , fiind sfâșiați pe nedrept de Biserica Mea cea una , unde sa i pun ? In care Imparatie ?

  Cu iertare frate .

 4. Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!
  In una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica! Biserica Ortodoxa!
  Sa nu ne lasa amagiti si inselati de dusman si de ego ul nostru!

 5. @ Petru(ma iertati ca ma bag in discutie!)
  … o comparatie intre sfinti ortodocsi si “sfinti catolici”: http://www.odaiadesus.ro/comparatie.html

  @ “Iar cu oameni virtuoși care sau Sfințit pentru Mine de la anul 1054 si pana acuma , fiind sfâșiați pe nedrept de Biserica Mea cea una , unde sa i pun ? In care Imparatie ?”
  -Pai tocmai ca nu s-au sfintit si nu pot “emana” sfintenie de la 1054, vor fi judecati dupa legea constiintei ca si cei de alta religie daca au fost sinceri in credinta lor. S-au sfasiat singuri – alegerea lor!

  @”H: bine sluga buna , ești intru bucuria Mea . Vreau sa te întreb ceva . Ce sa fac cu cel care își zice locțiitorul Meu pe pământ ? Unde sa îl pun in Imparatiile mele sau afara din Imparatie ?”

  Raspuns: eu Doamne ma rog sa il luminezi ca sa ajunga si el in Imparatie… dar Tu cunosti cu adevarat ce e in inima lui si Tu esti Cel care decide in privinta aceasta! … si daca el se crede deja in locul Tau aici pe pamant si ajunge in STAREA ACEASTA in Imparatie apoi vezi Doamne… stii si Tu ca ai mai avut “unul” de acesta acolo sus si ce a vrut sa faca si pe cati i-a intunecat si ce a urmat… offf Doamne, Tu stii mai bine, faca-se voia Ta!

 6. Asa este frate Romil, ai spus bine ce ai spus.

 7. @Petru
  “H: bine sluga buna , ești intru bucuria Mea . Vreau sa te întreb ceva . Ce sa fac cu cel care își zice locțiitorul Meu pe pământ ? Unde sa îl pun in Imparatiile mele sau afara din Imparatie ?”

  Raspuns: Doamne eu te rog sa-l luminezi ca sa se intoarca pe calea cea buna si sa se invredniceasca si el de Imparatia Ta!… Dar Tu cunosti mai bine ce se afla in inima lui si Tu decizi pana la urma… daca el aici pe pamant se crede in locul tau si ajunge in STAREA ACEASTA in imparatia Ta, apoi vezi Doamne… ai mai avut “unul” din acestia acolo sus la Tine si ce a vrut sa faca, pe cati i-a intunecat… si ce a urmat stii si Tu mai bine… faca-se voia Ta!

  “Iar cu oameni virtuoși care sau Sfințit pentru Mine de la anul 1054 si pana acuma , fiind sfâșiați pe nedrept de Biserica Mea cea una , unde sa i pun ? In care Imparatie ?”

  Pai nu s-au sfintit de la 1054… si vor fi judecati dupa legea constiintei ca si cei de alta relgie… Unii s-au sfasiat singuri din mandrie si i-au sfasiat si pe restul(o jumate de europa) “pe nedrept de Biserica Mea cea una”…

  Diferenta intre sfintii ortodocsi si “sfintii” “catolici”:
  http://www.odaiadesus.ro/comparatie.html

  Doamne ajuta!

 8. @petru
  “Cu iertare frate”, dar dacă Sfântul Antonie cel Mare (dacă mi-aduc bine aminte) a spus :”Credeți-mă fraților, acolo unde este Satana voi fi și eu”, cum pot eu să îndrăznesc a mă gândi măcar, la ceea ce se spune în dialogul imaginat de frăția ta ? Oare nu prin jertfa Domnului Iisus Hristos de pe Cruce suntem mântuiți ? Eu mă cunosc vrednic de iad, dar nu deznădăjduiesc de mila Domnului. La El am toată nădejdea, precum și la mila și rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor Sfinților care din veac au bineplăcut Domnului.
  Dar asta presupune să fiu “nevinovat ca porumbelul și înțelept că șarpele”. Iar înțelepciunea cea adevărată, care ne conduce la Domnul, vine de la Domnul (“pentru că toată darea cea bună și tot darul de Sus este, pogorând de la Tine Părintele luminilor”, după cum auzim la dumnezeiasca Liturghie). Pentru a o primi e nevoie de curăție, de nevinovăție, ori eu fiind plin de păcate trebuie să alerg permanent la “spălătorie”, la Taina Sfintei Spovedanii pentru a mă curăța de păcate și apoi să pot primi înțelepciune de la Domnul, la măsura în care Domnul socotește de cuviință că îmi este de folos pe Calea mântuirii.
  Deci, pentru a merge la Sfânta Spovedanie, trebuie să știu că nu mă duc aiurea, ci acolo unde Sfintele Taine sunt lucrătoare, în Biserica Cea Una (iar Biserica Cea Una este Biserica Ortodoxă).
  Papistașii Nu au Sfinte Taine lucrătoare, ci au un simulacru de liturghie (messă), de spovedanie, etc., deoarece Duhul Sfânt NU este prezent în “biserica catolică”. Prin urmare nu au nici Sfinți, ci doar niște “beatificați” după bunul plac al papilor. Și în consecință, mă feresc din toate puterile “de orice înfățișare a răului” după îndemnul Sfântului Apostol Pavel, rugându-L pe Domnul să aibă milă de noi toți și de mine păcătosul. Ba chiar mă rog uneori cu o rugăciune a Sfântului Ambrozie de la Optina (+10 octombrie 1891), pe care el o recomanda într-o scrisoare unui ucenic (sau ucenică, nu mai știu exact) al lui :
  “Doamne Iisus Hristoase miluiește-mă pe mine înșelatul ! Doamne nu îngădui vrăjmașilor să batjocorească până în sfârșit zidirea Ta, pe care Tu ai răscumpărat-o cu Cinstit Sângele Tău !”
  Trăind într-o localitate în care sunt atâtea ispite, atâtea credințe (ortodocși, papistași, adventiști, atei) și înșelătorii (descântece, farmece), această rugăciune a fost și este de un real folos.
  La fel ca și rugăciunea pentru cei care ne prigonesc și ne asupresc pe noi, folosită de deținuții politici în temnițele comuniste:
  “Doamne Iisuse Hristoase, Tu Care ai pătimit pentru întreg neamul omenesc și pe toți cei care s-au pocăit i-ai iertat, fă că nici unul dintre cei care ne prigonesc și ne asupresc pe noi să nu pătimească ceva rău din pricina noastră la Judecata Ta, ci întoarce sufletele lor spre conștiința Adevărului și le dă lor pocăință adevărată ca și printr-înșii să se preaslăvească Preasfânt Numele Tău. Iar pe noi învrednicește-ne să Te mărturisim pe Tine Dumnezeul Cel adevărat, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, spre Slava Numelui Tău și mântuirea sufletelor noastre. Amin.”(Din “Imn pentru Crucea purtată” , de Virgil Maxim, unul din Fericiții Mărturisitori ai temnițelor comuniste, alături de Fericitul Valeriu Gafencu, de la a cărei trecere la Domnul se împlinesc astăzi 67de ani).
  Deci nu doresc NIMĂNUI să ajungă la rău (în iad), că nu m-a pus Domnul Iisus Hristos pe mine păcătosul să fiu judecător nimănui, El fiind Singurul și Adevăratul Judecător. Atât doar că doresc să mă lumineze Bunul Dumnezeu să mă pot feri “de orice înfățișare a răului”, iar dacă știu că papa și papalitatea este “înfățișare a răului” mărturisesc aceasta pentru cei care nu știu acest lucru.

  “Unde sa îl pun in Imparatiile mele sau afara din Imparatie ?”
  Păi nu este treaba mea să judec asta. Iar în ceea ce privește Împărăția Cerurilor este Una singură, nu mai multe.
  “Iar cu oameni virtuoși care sau Sfințit pentru Mine de la anul 1054 si pana acuma , fiind sfâșiați pe nedrept de Biserica Mea cea una , unde sa i pun ? In care Imparatie ?”
  Biserica Cea Una n-a sfâșiat pe nimeni frate. Papistașii s-au RUPT de Biserica Cea Una la 1054. “…oameni virtuoși” or fi fost la papistași, dar de sfințit nu s-au sfințit, pentru că nu este Duhul Sfânt în “biserica catolică” și atunci cum puteau să devină sfinți (plini de Duh Sfânt) ?
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 9. @ Eu cred
  Nu eu sunt Dușmanul pe aici …
  Da , recunosc ca din egoism am întrebat , deoarece mila e cea care ma cuprinde , ma întrebam ce Doamne se întâmpla cu miliardele de oameni care sunt pe lângă Biserica .
  Mereu am spus ca îmi lipsește cultura .. din varii motive .

  Denis
  Prin linkul dv , m-am folosit mai mult decât toată discuția . Nu trebuie sa va cereți iertare , vedeți si dv uneori ce înseamnă o vorba , un link .

  Romil
  Cu iertare între ghilimele ce înseamnă ??
  Chiar nu credeți ca sunt sincer ? Unde va e credinta ?
  Dacă timpul meu aici pe site încă din începuturi , ba si numele mi l-am dezvăluit precum si orașul unde locuiesc , cati ani am , data nașteri … atunci nu știu ce sa zic . Poate ca mândria ca sunt dintr-un început pe CO ma face sa tot pun întrebări , prostește sau incomode , poate se prinde ceva de mine .. Nu sint unul din cei care se semnează – nimeni – stați linistit 🙂
  Zic încă o data cu iertare sa ma ierți pentru impertinenta de a va adresa întrebări .
  Mila nu a suferit sa vadă miliardele de oameni pe lângă Biserica , ba sa fie si conduși de însuși Antihrist.
  Dar No , cultura mea e limitată .

  Doamne ajuta si in pace sa fim .

 10. Aş vrea să vă reamintesc parabola „Fariseului şi vameşului”. Vameşul intră în Templu şi rămâne la uşă. Se ştie condamnat, ştie că după dreptate nu are nici o speranţă, fiindcă este străin de Împărăţia lui Dumnezeu, de împărăţia dreptăţii, de împărăţia dragostei, fiindcă el nu ţine nici de lumea dreptăţii, nici de aceea iubirii. Dar în cursul vieţii sale atât de urâte, plină de cruzime şi de violenţă, el a învăţat un lucru despre care fariseul nu are nici cea mai mică idee. El a învăţat că într-o lume a concurenţei, într-o lume de fiare, într-o lume crudă şi neîndurătoare, singura speranţă ce rămâne este aceea într-un gest de milostivire, într-un gest de compătimire, într-un gest cu totul neaşteptat, care nu-şi află temeiul nici într-o obligaţie, nici în relaţiile naturale, într-un gest care va suspenda acţiunea lumii crude şi nemiloase în care trăim.

  Tot ce ştie el, de exemplu, şi aceasta fiindcă el însuşi e primitor de mită, cămătar, hoţ etc. este faptul că în anumite momente, fără niciun fel de motiv – căci obiceiurile sunt altele – i se întâmplă să ierte o datorie, fiindcă inima i s-a înduioşat, a devenit vulnerabilă; ştie că, într-o altă împrejurare, el nu va întemniţa pe cineva, deoarece chipul lui îi va aminti ceva ori vocea lui îi va fi mers la inimă. Nicio logică în toate acestea. Lumea nu procedează astfel şi chiar el, de obicei, nu se comportă în felul acesta. Ceva apare deodată, ceva cu totul lipsit de raţiune şi irezistibil; ştie de asemenea, probabil, că el însuşi a fost salvat adeseori din catastrofa finală prin această apariţie a ceva neaşteptat şi imposibil prin apariţia milei, compătimirii, iertării.

  Aşa că el se opreşte la uşa Templului, ştiind că întreg spaţiul interior al locului sfânt este împărăţia dreptăţii şi a iubirii, căreia el nu-i aparţine şi la care nu ar putea să ajungă. Dar din experienţă ştie şi aceea că imposibilul poate să se întâmple şi de aceea zice: „Fie-Ţi milă; nu ţine socoteală de legile dreptăţii, de legile religiei, în mila Ta coboară spre noi cei care nu avem niciun drept să fim iertaţi şi nici să fim primiţi în Templu!”. Şi de aici cred că ar trebui să plecăm totdeauna.

  (Antonie Mitropolit de Suroj, Şcoala Rugăciunii, Sfânta Mănăstire Polovragi, 1994, pp. 25-26)

 11. @petru

  Dumneavoastra v-ati pus din mila problema ce se intampla cu miliardele de oameni care s-au nascut in afara Bisericii fara sa aiba o vina, tot asa cum si noi ne-am nascut in Biserica fara sa avem vreun merit….Credeti ca mila dvs este mai mare ca a lui Dumnezeu? Sau oare Tatalui nu Ii este mila de aceste suflete? Sa nu fie!
  Sa lasam in Voia si Intelepciunea Sa soarta acestor oameni si sa ne ingrijim de ce raspuns vom da noi care facem parte din categoria celora carora mult li s-a dat si mult li se va cere. De asemenea, cred ca trebuie facuta o distinctie clara intre persoanele nascute in biserica eretica care se autointituleaza catolica si institutia Papalitatii care a dovedit de-a lungul timpului, prin fapte si erezii, ca este patrunsa pana in maduva oaselor de un spirit demonic. Mai recent, acest spirit a devenit din ce in ce mai subtire si mai abil in a se camufla intr-o formula umanista dar ramane in continuare destul de evident. Asta nu inseamna ca printre clericii catolici nu exista oameni care isi traiesc sincer credinta fara sa fii ajuns, din pacate, la inteleagerea ca se afla in erezie. Dumnezeu sa ii lumineze si pe ei, si pe noi!

 12. @petru
  Iertare frate petru…Chiar nu mi-am dorit să te supăr, nici măcar nu mi-a trecut prin cap că s-ar putea să te supăr dacă pun expresia frăției tale între ghilimele… Am încercat să vorbim aceeași limbă, același lucru, dar se vede treaba că limba română este o limbă cu multe înțelesuri. Așa că te rog încă o dată să mă ierți. Nici un moment nu mi s-a părut că ai fi nesincer, ba dimpotrivă, am fost și sunt de părere că dai dovadă de bunăcuviință, cumpătare, înțelegere și dorință sinceră de îndreptare a frăției tale și a tuturor dreptcredincioșilor pe Calea mântuirii. Tocmai de aceea am relatat cum în copilărie, am fost sfătuit (din neștiință), de mama, Bunul Dumnezeu să o ierte, să mai trec pe la “biserica catolică” să mai aprind o lumânare, ca să nu te simți vinovat că doar frăția ta ai trecut prin experiența asta.
  În ceea ce privește papalitatea și papistașii, chiar dacă papii au fost mereu în înșelare, începând de la 1054, nu pot eu nevrednicul să știu ce se va întâmpla cu credincioșii sinceri, de bună credință, din sânul “bisericii catolice”. Bunul Dumnezeu, Care se uită la inima omului, va proceda cu ei după inima lor, nu stă în puterea mea să judec asta, are Cine să o facă, Dreptul Judecător. Eu știu doar că Bunul Dumnezeu mi-a făcut și ne-a făcut, cinstea de a mă naște și de a ne naște creștini ortodocși într-o țară predominant ortodoxă. Prin urmare trebuie să dau permanent Slavă Domnului pentru acest lucru și să mă rog pentru ca Domnul să aibă milă de noi toți și să ne povățuiască la Calea mântuirii “pe toți și pe toate”, deci și pe toți cei care s-au născut la papistași, la protestanți și la neoprotestanți, la musulmani, la mozaici, la budiști, la confucianiști, la chinezi, la coreeni, la japonezi, la africani etc.,etc.,etc., așa cum numai El Singur știe. Dacă nouă ne este milă “de miliardele de oameni pe lângă Biserica , ba sa fie si conduși de însuși Antihrist.”, apoi Bunului Dumnezeu Îi este de “n” ori mai milă decât nouă și de aceea ne oferă tuturor permanent prilejul de a afla credința cea adevărată spre mântuirea sufletelor noastre. Omul a fost înzestrat cu voie liberă, deci poate și trebuie să caute “Calea, Adevărul și Viața”, iar Bunul Dumnezeu îi respectă omului libertatea. Deci fiecare dintre noi “cum își așterne, așa doarme”. Iadul este cea mai mare durere a Domnului pentru că Domnul nu a făcut pe nimeni pentru Iad. Iadul a fost “pregătit diavolului și îngerilor lui, atenție nu oamenilor”, pentru că diavolii nu vor să se pocăiască.
  Să ne ajute Bunul Dumnezeu tuturor, să ni se descopere tuturor, încă din viața aceasta trecătoare așa încât cu harul Lui să ajungem în Împărăția Cerurilor !!! Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 13. @Denis
  Foarte util și lămuritor linkul. Foarte mari pagube a produs credința papistașă în rândul celor care au studiat în Apusul Europei, chiar dacă s-au născut printre ortodocși, așa cum a fost și cazul lui Lev Tolstoi, care a ajuns și a murit în rătăcire (din păcate) așa cum a mărturisit cu inima plină de durere pentru pierderea lui, Sfântul Varsanufie de la Optina.
  @Elena
  Corecte observațiile și foarte binevenite.
  “De asemenea, cred ca trebuie facuta o distinctie clara intre persoanele nascute in biserica eretica care se autointituleaza catolica si institutia Papalitatii care a dovedit de-a lungul timpului, prin fapte si erezii, ca este patrunsa pana in maduva oaselor de un spirit demonic. Mai recent, acest spirit a devenit din ce in ce mai subtire si mai abil in a se camufla intr-o formula umanista dar ramane in continuare destul de evident.”
  Așa cum observa părintele Jean Boboc, autorul cărții “Transumanismul decriptat” (după cum am aflat dintr-o postare a admin aici pe site) umanismul epocii Iluministe se vrea depășit astăzi de noii exponenți ai transumanismului, o ideologie care dorește trecerea cvasidefinitivă de la umanismul renascentist, impregnat totuși de idea de sacru, la un umanism desacralizat complet, în care omul își este propriul dumnezeu (iartă-mă Doamne că am scris aceste lucruri pentru a explica la ce nebunie s-a ajuns în cazul celor care conduc destinele lumii din umbră).
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare