Gravidele si bolnavii cronici – amenintati de vaccinul ucigas / ADEVARATELE CRIZE ABIA URMEAZA/ Manevrele senatorului Urban si Google-Big Brother / HIBRIDA “MANTUIRE” ORTODOX-CATOLICA (Stiri 9 – 11 dec. 2009)

11-12-2009 9 minute Sublinieri

pregnant_mother_vaccine_50563700

 

Vaccinarea se va face numai la recomandarea medicului obstetrician şi doar în cazul pacientelor cu risc mare de deces, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani recomandând vaccinarea anti AH1N1 a gravidelor aflate în trimestrul II şi III de sarcină. Indicaţia vine în condiţiile în care vaccinul Cantgrip, produs de Institutul Cantacuzino nu a fost încă testat pe femeile însărcinate. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun însă că riscul merită asumat. ”Vaccinarea se face la recomandarea medicului obstetrician şi doar în cazul femeilor care prezintă risc obstetrical ridicat. În acest caz, riscul să decedeze este peste orice alt risc potenţial indus de vaccin”, a declarat pentru REALITATEA.NET, Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Numărul total de cazuri de gripă nouă a ajuns în România la la 4245. Până în prezent au fost vaccinate 25.000 de persoane. Ministerul Sănătăţii a anunţat că va extinde campania de vaccinare la întreaga populaţie din categoriile de risc. În următoarea perioadă vor fi vaccinate persoanele cu afecţiuni cronice, dar şi angajaţii din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg.

  • Mediafax:  Mortalitatea provocată în Marea Britanie de gripa A/H1N1 este mult mai mică decât se credea – studiu

Nota: Stirea e preluata doar de Romania libera: Mortalitatea provocată în Marea Britanie de gripa A/H1N1 este mult mai mică decât se credea

PARIS (MEDIAFAX) – Mortalitatea cauzată de gripa A/H1N1 în Marea Britanie a fost, la data de 8 noiembrie, de 26 la 100.000 de cazuri (0,026 la sută), considerabil mai redusă decât se credea iniţial, conform unui studiu publicat joi de British Medical Journal, relatează AFP.

“Prima pandemie de gripă din secolul 21 este mult mai puţin letală decât se credea la început“, afirmă autorii studiului, efectuat sub autoritatea principalului consilier al Guvernului britanic în materie de sănătate, Sir Liam Donaldson.

Potrivit analiştilor, 63 la sută dintre pacienţii care au murit sufereau de boli patologice grave.

De altfel, studiul constată că persoanele peste vârsta de 65 de ani au mai puţine şanse să ia virusul A/H1N1, dar cei care îl iau comportă riscuri mai mari de deces.

Mortalitatea gripei A/H1N1 pare mult mai scăzută decât a celorlalte pandemii: gripa spaniolă a provocat în 1918 moartea a 2 – 3 la sută dintre persoanele infectate, iar pandemile din 1957-1958 şi din 1967-1968 au avut o mortalitate de 0,2 la sută.

catedrala***

Un grup de 75 de ingineri şi arhitecţi s-au întrunit ieri, la Palatul Patriarhiei, pentru a discuta despre viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, al cărei proiect a fost deja conturat.

Punte între Răsărit şi Apus

Preafericitul Daniel, prezent şi el la deschiderea simpozionului, a prezentat argumentele teologice pe baza cărora s-a făcut proiectul. Astfel, „clădirea va trebui să îmbine forma de navă cu cea de cruce şi cu forma potirului, pentru că prin potir, trupul euharistic al lui Iisus Hristos se dăruieşte credincioşilor, care devin astfel trupul său mistic”, a explicat PF Daniel, citat de agenţia de ştiri Basilica. Patriarhul a mai subliniat că, prin stilul său, catedrala trebuie să evidenţieze rolul ortodoxiei româneşti, de punte între Răsărit şi Apus.

Şapte ani de lucru, 5 niveluri, 38.000 de metri pătraţi

Cât despre detaliile tehnice ale Catedralei, acestea au fost discutate de arhitecţi şi ingineri, fără însă ca presa să aibă acces la simpozion. Scopul principal a fost acela de a dezbate principiile de proiectare, caietul de sarcini şi condiţiile de selecţionare a firmei ce va executa lucrările, iar discuţia va continua şi astăzi. Aceasta este a treia manifestare dedicată proiectului, organizată de Sectorul „Catedrala Mântuirii Neamului”. Execuţia este estimată la şapte ani, dintre care trei ani pentru faza de „roşu”.

  • Clădirea va totaliza 38.000 de metri pătraţi, pe cele cinci niveluri, iar cu această suprafaţă va fi de zece ori mai mică decât Casa Poporului.
  • Capacitatea bisericii va fi de 5.000 de locuri, însă alte 120.000 de persoane vor putea participa la slujbe în curte, unde vor fi amplasate permanent două ecrane-gigant.

Cost estimativ: 400 de milioane de euro

Deşi va fi amplasată la in tersecţia străzilor 13 Septembrie şi Izvor, adică în spatele clădirii parlamentului, crucea sa va putea fi văzută din Piaţa Unirii. Alături de ea, pe terenul de 11 hectare primit de Patriarhie, va fi ridicată şi o clădire administrativă, precum şi Casa Pelerinul, cu 500 de locuri de cazare. Hramurile Catedralei vor fi Înălţarea Domnului şi Sfântul Apostol Andrei, pentru paraclisul de la demisol fiind probabilă şi declararea unui al treilea hram, Sfântul Dionisie.

Piatra de temelie a catedralei a fost pusă pe 29 noiembrie 2007, până acum fiind obţinute aproape toate avizele necesare demarării lucrărilor. Inclusiv terenul a fost pregătit pentru deschiderea şantierului, prin defrişare, însă data începerii lucrărilor nu este cunoscută încă. O parte din suma necesară, estimată de Patriarhie la 400 de milioane de euro, a fost deja strânsă prin donaţii.

PF Kirill a subliniat importanta dialogului Ortodox-Catolic in impotrivirea provocarilor aduse de societatea ateista. “Astazi ne confruntam cu provocarile ateismului. Avem nevoie raspundem provocarilor impreuna pe baza experientei istorice”, a afirmat PF Kirill in cadrul unei intalniri cu delegatia Bisericii Romano-Catolice din Franta.

Urandu-le bun venit oaspetilor, Patriarhul a subliniat importanta dialogului cu Biserica Catolica, dar a notat ca relatiile intre crestini s-au complicat cu numeroase probleme aparute recent, inclusiv criza din miscarea ecumenica moderna. De aceea Bisericile ce lucreaza in traditia apostolica sunt chemate la o interactiune stransa”, a spus PF Kirill.

poverty***

Iar ceea ce este mai rău abia urmează, pentru că acest balon numit sistem de pensii de stat se va sparge curând, iar pensiile plătite românilor vor fi mult mai mici decât cele de azi – în acest fel, pensia de la stat şi-a câştigat renumele de «bombă cu ceas». Nevoia reformei sistemului de pensii de stat este acum mai clară şi mai urgentă ca oricând, iar sistemul complementar de pensii administrate privat este mai necesar şi mai important decât sunt dispuşi azi politicienii noştri să o recunoască”, subliniază Andănuţ.

  • EvZ:

Săracii îşi aruncă în stradă copiii, din cauza crizei

Căderea economică a Greciei, semnal de alarmă

Dacă tranşele de la FMI şi CE nu vin în următoarele trei luni, statul român ar putea ajunge curând într-un impas financiar similar. România ar putea ajunge în situaţia Greciei dacă nu va primi următoarele tranşe de la FMI şi Comisia Europeană înainte de luna martie a anului viitor. În acest moment, grecii se află într-o situaţie gravă, cu o datorie externă ajunsă la un nivel-record, de 300 de miliarde de euro, adică 125% din produsul intern brut (PIB), cum a recunoscut ministrul adjunct de finanţe elen, Filippos Sahinidis. În acelaşi timp, previziunile arată că, la finele acestui an, deficitul bugetar al ţării va fi de 12,7%, de patru ori peste pragul maxim de 3% acceptat de Comisia Europeană.

Alături de statul grec, primele patru bănci din această ţară – toate cu investiţii în România – au primit un calificativ mai slab din partea agenţiilor de rating.

Zvonurile privind o iminentă intrare în incapacitate de plată a nu mai puţin de şase state UE (între care şi România) par să aibă cea mai mare îndreptăţire în cazul Greciei, ţară considerată “veriga slabă a Zonei Euro”. Mai întâi, agenţia Standard & Poor’s a atras atenţia asupra riscurilor privind capacitatea Greciei de a-şi achita datoriile, apoi Fitch a redus calificativul privind solvabilitatea, de la AAA minus la BBB plus. Bursa de la Atena a reacţionat imediat cu o scădere de 6% şi alte burse au înregistrat scăderi ale cotaţiilor. Potrivit Le Figaro, explicaţia dată de Fitch a fost că “această degradare reflectă îngrijorările noastre privind perspectivele pe termen mediu ale finanţelor publice, din pricina slăbiciunii instituţiilor bugetare şi a contextului politic grec”. Un “verdict” suficient pentru a transmite o undă de şoc înspre Comisia Europeană (CE) şi Banca Centrală Europeană (BCE)[…]

Comisarul pentru Afaceri monetare, Joaquin Almunia, a spus că “este clar că Grecia înfruntă mari sfidări economice şi fiscale”, adăugând: “Comisia Europeană este gata să ajute guvernul grec pentru a-şi pune în aplicare planul de reformă şi consolidare fiscală”. Germania (cea mai puternică economie din Zona Euro) a făcut un apel ca Grecia “să revină la finanţe publice sănătoase”.

“Impasul financiar ameninţă suveranitatea ţării”

Confruntat cu nemulţumiri sociale, care au răbufnit iarăşi, duminică, în lupte de stradă, premierul socialist al Greciei, Georges Papandreou, a confirmat situaţia dificilă a ţării. “Pentru prima dată din 1974 (când s-a pus capăt dictaturii militare – n.r.), impasul financiar al ţării ameninţă suveranitatea noastră naţională“, a declarat el într-o şedinţă de guvern, relatează Agerpres. Suntem hotărâţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ţine sub control enormul deficit, a restaura stabilitatea finanţelor publice şi a promova dezvoltarea”, le-a promis Papandreou partenerilor din UE, însă nu se ştie cum va reuşi să-şi îndeplinească promisiunea. Atena trebuie să scadă cu 3% cheltuielile publice, în condiţiile în care – la un an de la violenţele prilejuite de împuşcarea unui adolescent de către poliţie – sute de tineri au ieşit pe străzi. De duminică încoace, poliţia a efectuat 230 de arestări.

  • Trenduri Economice:

Din Grecia cu dragoste

Interesant este un alt element. Situaţia din Grecia reprezintă un caz clar de contagiune direct legată de problemele din Dubai. Părerea mea este că suntem la începutul unei reacţii în lanţ, cauzată de comportamentul iraţional al statelor în lupta cu criza financiară. Dacă anul trecut am trăit criza băncilor, se pare că acum trăim începutul crizei statelor. În funcţie de amplitudinea acestei posibile crize, putem vedea probleme serioase în vârful “lanţului trofic”, adică la construcţiile suprastatale şi la instituţiile financiare mondiale. (…)

Renaşterea otomană

Ceea ce se simte mai mult ca oricând în Turcia actuală este recursul la istorie. Turcii par a-şi redescoperi istoria care, de la Kemal Ataturk încoace, părea dată uitării. Şi aceasta pentru că reforma introdusă de Ataturk a fost menită occidentalizării unei societăţi mult prea tradiţionale pentru necesităţile acelor vremuri. Reforma a reuşit, dar acum turcii, alături de celelalte state care în trecut făceau parte din Imperiu, redescoperă tradiţia otomană. Puţini ştiu că în statele musulmane persistă o dorinţă de refacere a vechiului Imperiu care, pentru mulţi, reprezintă Împărăţia lui Alah (această viziune a persistat timp de mai mult de jumătate de secol şi a fost promovată semi-legal în instituţiile de învăţământ ale statelor în cauză).(…)

 

tip1_3915

***

  • Hotnews:

Bogdan Aurescu, din nou in fata CIJ: El a pledat impotriva independentei Kosovo

Oficial american: Statele Unite sunt pe cale sa piarda razboiul din Afganistan

Statele Unite sunt pe cale sa piarda razboiul din Afganistan, chiar daca in acest moment lupta nu este inca pierduta, a afirmat miercuri Bruce Riedel, fost consilier al presedintelui Barack Obama pe problemele din Afganistan, relateaza AFP. Dupa 30 de ani petrecuti in slujba CIA, Bruce Riedel, care a facut parte si din echipa de campanie a candidatului Barack Obama, a condus, la inceputul acestui an, echipa de specialisti care a evaluat strategia americana in Pakistan si Afganistan, care l-a ajutat pe Barack Obama sa decida cati militari mai trebuie trimisi in regiune. “Toti indicatorii si toate statisticile arata ca in acest moment dinamica este pe deplin in favoarea talibanilor”, a declarat el in cadrul unui colocviu organizat la Washington de un grup de reflexie, Jamestown Foundation.

  • Antena 3:

Pentagon: Situaţia din Afganistan se va înrăutăţi

Puterile Occidentale pregătesc noi sancţiuni contra Iranului. Rusia şi China sunt reticente

Iran dă asigurări agenţiei nucleare a ONU

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad declara că planul ţării sale de a construi 10 noi fabrici de îmbogăţire a uraniului nu este menit a provoca agenţia nucleară a ONU. El a specificat totuşi că Iran va continua să le construiască, adăugând că locaţiile pentru cinci dintre ele au fost finalizate. La puţin timp după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a condamnat Iranul pentru construirea unei noi fabrici de îmbogăţire a uraniului, luna trecută, Ahmadinejad a anunţat decizia guvernului de a construi alte 10 fabrici. Vicepreşedintele iranian şi şeful domeniului nuclear Ali Akbar Salehi declara atunci că planul pentru construcţia noilor fabrici este un răspuns la decizia AIEA. “Decizia luată astăzi este o replică fermă la mutarea nepotrivită a grupului de cinci plus unu în ultima iniţiativă AIEA“, declara Salehi pe 29 noiembrie, referindu-se la cei cinci permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi Germania.

Statuie în cinstea lui Obama. Întâmplare sau nu, o statuie din bronz care îl înfăţişrază pe Barack Obama la vârsta de 10 ani a fost inaugurată, astăzi, într-un parc din capitala Indoneziei, Jakarta, oraşul unde actualul preşedinte american a locuit 3 ani în copilărie.

La câteva zile după ce a decis o suplimentare cu peste 30.000 de oameni a efectivelor SUA din Afganistan şi aflat la cel puţin un an distanţă de anunţarea etapei finale a retragerii americanilor din Irak, Obama s-a văzut nevoit să explice “războaiele necesare” pe care le poartă ţara sa. EI a oferit lămuriri despre purtarea războiului în zilele noastre tocmai într-un discurs de acceptare a unui premiu pentru… pace. “Acolo unde forţa este necesară, avem un interes moral şi strategic să ne supunem anumitor reguli. Şi chiar dacă ne confruntăm cu un adversar violent, care nu se supune niciunei reguli, cred că SUA trebuie să respecte standardele atunci când poartă un război”, a declarat Obama.

***

global_warming_is_a_global_hoax_tshirt-p235426743478038560q6vb_400

Delegaţiile ţărilor sărace denunţă presiunile şi modul netransparent în care au loc negocierile pentru un eventual acord final al reuniunii.

Conferinţa de la Copenhaga, cel mai mare summit pe teme climatice organizat până în prezent, pare să fi debutat cu stângul, pe fondul unor negocieri deja tensionate privind încheierea unui compromis istoric în lupta împotriva încălzirii globale, după ce un proiect de acord a provocat iritarea delegaţiilor statelor în curs de dezvoltare. Potrivit cotidianului britanic „The Guardian”, un document redactat de un grup de experţi danezi, britanici şi americani, ajuns doar prin intermediul presei pe mâna reprezentanţilor ţărilor sărace, prevede redistribuirea ponderii în cadrul viitoarelor tratative pe teme climatice în favoarea statelor influente şi în detrimentul Naţiunilor Unite.

Mai mult, delegaţii ţărilor în curs de dezvoltare susţin că, potrivit recomandărilor din textul respectiv, va exista o diferenţă netă între limitele emisiilor de dioxid de carbon impuse acestora şi plafoanele stabilite pentru statele industrializate. Documentul contravine astfel principiului stipulat în Protocolul de la Kyoto, potrivit căruia ţările dezvoltate, principalii poluatori ai lumii, sunt primele care trebuie să adopte măsuri ferme şi obligatorii pentru a limita efectele încălzirii globale. Textul menţionează, de asemenea, că toate fondurile asociate eforturilor mondiale de combatere a schimbărilor climatice vor fi controlate de Banca Mondială.

Paragraful care, probabil, a iritat cel mai mult o parte din delegaţiile aflate zilele acestea la Copenhaga este acela care leagă obligatoriu asistenţa financiară acordată ţărilor sărace de punerea în practică de către acestea a unui set impus de măsuri, menite să combată efectele schimbărilor climatice. Proiectul mai divizează ţările în curs de dezvoltare prin crearea unei noi categorii de aşa-zise „state vulnerabile”, aparent pentru a le afecta unitatea în procesul de negocieri.

„Jocuri murdare”

Participanţii „modeşti” la lucrările conferinţei găzduite de capitala daneză acuză, de asemenea, presiunile enorme la care sunt supuşi de către ţările occidentale pentru a le limita rolul în negocierea unui eventual acord final.

  • Hotnews:

Summitul de la Copenhaga: George Soros propune crearea unui fond de 100 miliarde de dolari

Romania, criticata la summit-ul de la Copenhaga din cauza neseriozitatii in problema ariilor protejate

VIDEO Spirala ciudata pe cerul Norvegiei inaintea sosirii presedintelui Obama pentru a primi premiul Nobel. Speculatii: vine de la o racheta ruseasca

***

cn_kaessmann2_DW_Po_242438g

  • Interfax-Religion:

Woman halts dialog between Russian Orthodox Church and German Evangelicals

Biserica Ortodoxa Rusa nu este pregatita sa continue dialogul cu Biserica Evanghelica din Germania asa cum a avut loc pana in prezent, dar ar putea discuta despre dezacordurile curente, a afirmat intr-o scrisoare adresata sefului Bisericii Evanghelice, dna Margot Kassman, seful Departamentului de Externe al Patriarhiei Ruse, IPS Ilarion Volokolamsk. “Desi nu am recunoscut preotia in comunitatile protestante si nu am numit aceste comunitati ‘Biserici’, am avut contacte cu cateva din ele in formatul Biserica – catre – Biserica”, se afirma in scrisoare.

“Totusi situatia s-a schimbat prin alegerea unei femei in fruntea Bisericilor Evanghelice din Germania. Acest lucru a pus in dificultate continuarea comunicarii in formatul precedent”, dupa cum este notat in scrisoare.
In ciuda a 50 de ani de dialog cu Biserica Ortodoxa, “cealalta parte a ales o cale care largeste in mod drastic prapastia intre traditiile noastre”, a spus Arhepiscopul. Trebuie sa luam in considerare parerea credinciosilor nostri care numesc absolut inadmisibile intalnirile cu reprezentanti ai unei Biserici conduse de o femeie, a afirmat Arhiepiscopul. El regreta ca noua administratie a Bisericii Evanghelice din Germania a anulat in mod unilateral celebrarea a 50 de ani de dialog cu Biserica Ortodoxa Rusa. “Pe masura ce trece timpul, va fi imposibil sa discutam situatia pe un ton calm”, a spus Arhiepiscopul Ilarion. El s-a oferit sa viziteze Germania in primavara urmatoare pentru discutie.

Athos monks discover devil’s number in new ID numbers


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Gravidele si bolnavii cronici – amenintati de vaccinul ucigas / ADEVARATELE CRIZE ABIA URMEAZA/ Manevrele senatorului Urban si Google-Big Brother / HIBRIDA “MANTUIRE” ORTODOX-CATOLICA (Stiri 9 – 11 dec. 2009)

  1. Oare intamplator e Grecia pe primul loc in Europa candidata la incapacitate de plata, urmata de Romania si Bulgaria? Iari ieri spuneau ca Ucraina e in primele 3 locuri din toata lumea ca pericol de incapacitate de plata.

    Eu cred ca nu e intamplator. Acelasi ‘tratament’ duce la acelasi efect si e dovada ca planul cu tarile ortodoxe e unul singur peste tot.

  2. pana la urma la ce ar folosi o astfel de catedrala? chiar seamana cu vaticanul…. cu banii astia s.ar face cateva sute de biserici pe unde nu are omul nimic. Si chiar cateva pentru romanii din afara unde se slujeste “cu spor” in “bisericile” catolicilor!

  3. Pai, care vasazica, suntem nevoiti sa platim pe cei care nu au, populatia statului si apoi datoria catre cei care ne-au imprumutat. Inseamna ca cei care ne-au imprumutat, o duceau bine taica, ca au avut ei bani sa imprumute atatea state. Dar de ce ne-o fi imprumutat? Pai pentru ca ei cu asta se ocupa, cu camataria, numai ca si-au schimbat targetul, sau strategia de marketing, gasind ca e mai de folos sa stopeze creditarea populatiei, bani trecand astfel prin toate verigile economiei, asigurandu-se astfel ungerea ei, si au considerat ca deja toata populatia care putea sa se indatoreze la banci au facut-o deja, iar cireasa de pe tort este insusi statul, stat care se lafaia pe spatele populatiei indatorate, laudandu-se cu numai stiu ce fel de motoare care “duduiau” , cica. Inseamna ca: daca populatia nu poate plati datoria la banca, vine si-i ia bunul, cumparat cu banii bancii. Dar daca statul nu poate plati cum o fi oare. Pai la stat nu e asa, ca nu poate sa ia tara gaj. Nu, e un pic altfel, dar tot acolo ajungem urmarind urmatorul rationament:

  4. Nu am stiut unde sa pun aceasta intrebare, asa ca o pun aici : ce parere aveti despre atribuirea Ministerului Culturii si Cultelor UDMR-ului ?

  5. Aceasta gripa nu exista. La stiri da ,,Pai a murit ca avea si canger la cap” deci nu exista.Deci,a mai spus este creata de americani într-un laborator secret.Eu vreau sa-mi dechid un sait pe nume ,,Sa discutam despre gripa porcina” puteti sa va treceti pe lista si in cateva zile va voi da numele saitului.tot aici unde am scris.Va multumesc!!!

  6. Pingback: De ce unii ierarhi ai Bisericii noastre premiaza marionetele care au distrus tara? BOC PRIMESTE CRUCEA TRANSILVANA DE LA MITROPOLITUL ANDREI, iar BOR o impunsatura, via Deutsche Welle, pe tema Catedralei Mantuirii Neamului
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare