IRINEU, NOUL PATRIARH AL SERBIEI – promotor acerb al agendei ecumeniste si europeniste inca din prima zi!

28-01-2010 1 minut Sublinieri

Belgrad, 28 ian /Agerpres/ – Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, a întins mâna Vaticanului, propunând joi o mare întâlnire ecumenică în 2013, în Serbia.

Exprimându-se în cadrul primei sale conferinţe de presă de la alegerea sa, vinerea trecută, patriarhul Irineu a propus ca această întâlnire să aibă loc la Niş, al treilea oraş ca mărime din Serbia, cu ocazia împlinirii a 1700 de ani de la Edictul de la Milano (313), prin care împăratul Constantin recunoştea religia creştină în Imperiul Roman.

O astfel de întâlnire la Niş, oraşul natal al împăratului Constantin,

‘va fi poate o ocazie pentru Bisericile noastre de a stabili un prim contact şi, cu un pic de şansă, de a continua aceste contacte şi de a lua o nouă cale’, a declarat patriarhul sârb, potrivit AFP.

‘Această nouă cale va fi creştină şi sinceră cu dorinţa de a constitui o singură Biserică a lui Hristos’, a subliniat succesorul patriarhului Pavle, decedat în noiembrie anul trecut.

Biserica Ortodoxă Sârbă, a adăugat patriarhul Irineu,

‘este conştientă că, în trecut, Papa şi-a exprimat dorinţa de a se deplasa în Serbia, dar că această vizită a fost amânată pentru vremuri mai prielnice’.

Ca mitropolit de Niş, înainte de alegerea sa în fruntea Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Irineu s-a pronunţat deschis în favoarea unei vizite a Papei Benedict al XVI-lea în Serbia în 2013. În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, patriarhul Irineu şi-a manifestat clar susţinerea sa pentru perspectivele europene ale Serbiei.

Dorim să facem parte din această familie a popoarelor (Uniunea Europeană) şi vom accepta Europa cu speranţa că şi ea ne va respecta identitatea noastră culturală şi religioasă’, a mai afirmat noul patriarh sârb.

AGERPRES/(Flori Tiulea)

***


Catholica.ro: Pontiful îl salută pe noul Patriarh ortodox sârb

Papa Benedict al XVI-lea i-a transmis felicitările sale şi l-a asigurat de rugăciunile sale pe noul lider al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irineu, Arhiepiscop de Pec, Mitropolit de Belgrad şi Karlovici.

În mesajul trimis vineri, Papa afirmă:

“Am fost bucuros să aflu de alegerea Dvs ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe şi mă rog ca Domnul să vă dea haruri din plin şi înţelepciune pentru îndeplinirea responsabilităţilor deosebite ce vă revin, în slujba Bisericii şi a poporului încredinţat Dvs.”

“Îi urmaţi Patriarhului Pavle, fratele nostru de fericită memorie, care a fost un păstor fervent şi stimat, şi care v-a lăsat o moştenire spirituală bogată şi profundă”, i-a mai scris Pontiful.  “Doresc să îmi exprim aprecierea pentru exemplul său de fidelitate faţă de Domnul şi pentru numeroasele gesturi de deschidere faţă de Biserica Catolică.”

Amintim că Patriarhul Pavle a murit la 15 noiembrie 2009, la vârsta de 95 de ani. Patriarhul nou ales va împlini anul acesta 80 de ani.

“Mă rog Domnului să dea Preafericirii Voastre tăria interioară de a consolida unitatea şi creşterea spirituală a Bisericii Ortodoxe Sârbe, precum şi pentru a construi legături fraterne cu celelalte Biserici şi comunităţi ecleziale. Vă asigur de apropierea spirituală a Bisericii Catolice şi de angajamentul ei pentru promovarea de relaţii fraterne şi dialog teologic, pentru ca acele obstacole ce încă blochează comuniunea deplină dintre noi să fie depăşite“.

Pontiful îşi încheie mesajul cu o rugăciune ca Domnul

să binecuvânteze eforturile noastre comune pentru unitate, astfel ca discipolii lui Cristos să dea din nou o mărturie unică în faţa lumii despre iubirea sa răscumpărătoare”.

Patriarhul Irineu a fost ales vineri ca Patriarh, fiind intronizat a doua zi. A slujit ca Episcop de Niş din 1975. Papa Benedict ar putea să viziteze Serbia în 2013, când se aniversează 1700 de ani de la Edictul din Milano. Acesta a fost făcut posibil de împăratul Constantin cel Mare, născut la Niş.



Categorii

Ecumenism

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “IRINEU, NOUL PATRIARH AL SERBIEI – promotor acerb al agendei ecumeniste si europeniste inca din prima zi!

  1. incredibil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nimic nu e de mirare, judecind dupa tendinta actuala. Chiar ma miram ca Serbia sa ramina o oaza de ortodoxism autentic intr-o Europa degradata si putreda. Ce e scris in Biblie trebuie sa se adevereasca si sa se infaptuiasca si ne dovedeste inca odata, ca este scris acolo este adevarat. Vai noua care traim in vremurile astea si lasam ca toate aceste lucruri sa se intimple.

  3. Am auzit ca a fost o femeie anul trecut la Parintele Iustin care a cerut binecuvantare pentru a se face calugarita(2009). Parintele i-a spus ca mai bine sa astepte, ca dupa 4 ani s-ar putea sa ii scoata pe toti din manastiri(2013).

    Sfantul Kuksa al Odessei are o profetie in care vorbeste despre al 8-lea Sinod:
    “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.”
    citat de aici, de pe site:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/30/stati-in-credinta-ortodoxa-pana-la-ultima-suflare/

    Pai este deja foarte clar ce se va intampla.
    Doamne ajuta!

  4. Pe mine nu ma mai surprinde aproape nimic.Poate doar ca Dumnezeu ingaduie atatea..la mine si apoi la altii..mitropoliti,patriarhi,etc..doar rugaciunea a mai ramas.

  5. @ Boddyca:

    Fara suparare, citeste, te rugam, ce am scris aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/01/27/sa-nu-ne-ingaduim-naivitatea-sa-nu-dormim-in-opinci-clarificari-si-avertismente-necesare-privind-profetiile-si-falsele-profetii-apocaliptice/

    si nu mai duce si tu mai departe astfel de zvonuri si cam tot ce incepe cu “am auzit ca parintele cutare a zis…”.

    Suntem siguri ca parintele Iustin n-a precizat niciun fel de termen, gen 2013, 4 ani! Prigoana pentru monahism, da, este profetita de mai multi sfinti, am dat si alte cuvinte de acest fel, dar nicaieri nimeni nu da zile si ani! Iar restul tine de taina duhovniciei, daca parintele chiar a spus asa ceva cuiva. AU fost si destule persoane carora le-a dat blagoslovenie sa intre in monahism, probabil ca in functie de cum le simtea de pregatite sau hotarate. Haideti sa manifestam si noi un pic de responsabilitate.

  6. Incet, incet isi pun in toate tarile oamenii lor. Cum altfel si-ar putea atinge telurile ecumeniste.
    Pacat ca succesorul nu este de calibrul antecesorului. Mult martirizata Serbie merita mai mult.
    Din nefericire observ ca marii oameni duhovnicesti nu sunt preocupati de a-si asigura urmasi pe pamint. Se bazeaza pe Pronia cereasca. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista.
    Daca nu a impus din timp un sinod de calibrul sau duhovnicesc, nu ma mir ca a venit vindutul asta. Tocmai dragostea si buna credinta a crestinilor este exploatata de antihristi.
    Sa luam aminte!

  7. @ MSD:

    Da, era previzibil, dar ceea ce spui tu (“nu a impus din timp un sinod de calibrul sau duhovnicesc”) implica puteri sau apucaturi papiste, autoritariste (vezi miscarile in sensul asta ale PF Daniel) pe care mai ales sfantul patriarh Pavle nu le avea… si bine ca nu le avea. Si destui sfinti ierarhi MARI din calendarul nostru ar putea sa intre sub acelasi repros, daca e asa. Dar nu prea ai cum sa impiedici anumite “tendinte”, mai ales cand agenda este facuta din afara. Nu cred ca la 80 de ani, acest Irineu avea el nu stiu ce ambitii, nu e un Kirill si nici un Daniel macar. Dar executa ce i s-a ordonat. E prea evident, fiind vorba de prima conferinta de presa. (La noi, patriarhul a avut un cu totul alt discurs la inceput, tocmai de calmare a temerilor si tensiunilor, asta fiindca el nu era obligat sa trimita unde trebuie anumite semnale de fidelitate, de angajament, asa cum sunt obligati cei care nu sunt printre “intimii” celor din “culisele oculte”. El prezenta toata increderea si atunci mesajul sau era adresat exclusiv celor din interior).

  8. “este conştientă că, în trecut, Papa şi-a exprimat dorinţa de a se deplasa în Serbia, dar că această vizită a fost amânată pentru vremuri MAI PRIELNICE”..

    Cu alte cuvinte, “sfantul” parinte de la Vatican astepta sa se produca o.. schimbare, sa dispara fericitul Patriarh Pavle, si in locul sau sa ajunga cineva foarte usor de manipulat si fara coloana vertebrala..

  9. E foarte trist ce se intanpla nu ne ramane decat sa ne punem sufletul la punct si sa ne spalam pe dinti si pe interior si pe exterior cu sarea care nu se strica si sa radem cu toti ca am priceput in mica parte planul si agendele masonilor .Dar sa nu le facem jocul sau sa fim tristi .Bolnavi sunt acei care sunt trsisti, mai bine sa zambim sanatosi si trupeste dar mai mult sufleteste ca l-am gasit pe Dumnezeul cel adevarat pre care al rugam noi pacatosi sa ne pomeneasca intru inparatia sa.

  10. Au declarat că ESTE TRADIŢIONALIST! Ce porcărie!!!

  11. Cand vad cum cad stelele din Cer in abisul intunecat si nesfarsit…Si vad lacrimile de sange ale ortodocsilor care striga catre lumea oarba sa nu se scufunde in mocirla Corabia Mantuirii,iar caldiceii stau in taverne si cafenele,incep din nou “sa debitez prostii” (dupa parerea unora),sa afirm ca proorociile Cuviosului Paisie Aghioritul echivaleaza cu lecturarea presei de azi.Sunt inselati “si cei alesi” de satan.Sa plangem starea noastra mizerabila,dar nu avem dreptul sa cedam la rau si intr-un fel sa speram ca Venirea a Doua a Domnului se apropie cu pasi repezi spre izbavirea noastra.

  12. Iarta-ma admin am incarcat sa dau putina sparanta in cateva spuse si sa incerc macar sa fac putina lumina in interior cu un zambet pe care al mai avem dar am vazut ca nu poti da toate ale mele nici sa se spele pe dinti macar pe interior nu te intereseaza vrei sai inbolnavesti cu atata amar sincer e bine de stiut dar nu de intristat ca doar cei bolnavi sunt tristi Dumnezeu ne vrea veseli sa putem sa facem voia lui multumesc pentru ca nu dai aceste lumini macar ale sufletului iar daca am zis ca vrem sa radem am gresit multumesc stiu ca nu va aparea pe site dar incearca macar sa dai un zabet o alinare un suras sa putem sa ne insanatosim atat sufleteste cat si trupeste.Iarta-ma inca o data.Daca Dumnezeu s-ar fi luat dupa noi nu ar fi venit din dragoste pre pamant ci ne-ar fi dat un exemplu sal urmam de frica.Vezi tu Dragostea primeaza oare mai stim noi astazi cei aceia Dragoste atat in Dumnezeul cel adevarat cat si in aproapele nostru.Oare el de la noi vrea intristare amaraciune oare nu vrea o Nadejde O Dragoste O Credinta pura prin smerenie statornicie si rabdare.Iarta-ma .

  13. @ortodox pe vechi

    Tine-ti mintea in Iad si nu deznadajdui. Acesta este cuvantul potrivit situatiei in care ne regasim. Sperante (desarte?), ras (?), acestea poate sunt expresii nepotrivite ale unei stari sufletesti care sufera sub potopul atator vesti rele. Pe pagina principala se afla materiale care pot intari duhovniceste. Din nefericire, evenimentele chiar se intampla… mult amar in zilele noastre.

  14. “Patriarhul Irineu a fost ales vineri ca Patriarh, fiind intronizat a doua zi”.
    Patriarhii sunt toti alesi, iata cum sunt rataciti cei alesi.

  15. Dureros, extrem de dureros. Dumnezeu sa miluiasca de sufletele noastre.Sunt aproape trei ani de cand luam aproape zilnic cate un pumn in plina figura. Ce nu stiu ei, este ca din pumni s-ar putea sa ne trezim!

  16. Am citit mai demult ca motivul bombardarii Serbiei a fost neacceptarea de catre patriarh a vizitei Papei. Am admirat atunci verticalitatea sarbilor in frunte cu intaistatatorul lor. Au preferat jertfa decat sa accepte compromisul. A venit apoi problema cipurilor cand iarasi au avut o atitudine demna de toata admiratia. Ma intrebam de ce nu este si la noi asa. Iar acum uite ce se intampla? Incet, incet Dumnezeu lasa liber pe cel rau sa-si faca lucrarea. Macar de nu ne-ar lasa orfani pe noi cei ce ne punem nadejdea in EL.

  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “DRAGOSTEA” ECUMENISTA IN OFENSIVA: Papa invitat in Romania si cel mai marturisitor ierarh al Serbiei mazilit! / ILUZIA REFACERII, SPULBERATA DE RECESIUNE / Cum si de ce s-a prabusit Grecia? Cine-i la rand?/ SCUTU
  18. Pingback: Biserica Serbiei (NU) il mai invita pe Papa Benedict la sarbatorile de la Nis (2013) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare