BILL GATES VREA SA INSTITUIE “DECENIUL VACCINURILOR”!/Demascarea minciunilor Cantgrip/ ECONOMIA INTRE SCLAVAGISM FISCAL SI RISC MAJOR DE PROBLEME SOCIALE / Oamenii “cinstiti” care necinstesc Sfanta Treime (Stiri noi 29-31 ianuarie 2010)

1-02-2010 14 minute Sublinieri

UPDATE (ora 20.00)

Sa ne reamintim si:

MAI MULT DIN ACEASTA EMISIUNE:

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului a trimis sesizari oficiale Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului pentru a afla in ce conditii se face testarea vaccinului impotriva virusului AH1N1 pe copii, anunta RFI.

Institutia s-a autosesizat in acest caz dupa ce presa centrala a semnalat ca testarile pe acesti copii se fac contracost. Romania Libera scrie ca un parinte primeste 600 de euro pentru a-si supune copilul unor teste ale caror efecte sunt greu de anticipat.

Purtatorul de cuvant al ANPDC, Izabela Popa, spune, la RFI, ca, pentru a fi siguri ca drepturile copilului sunt respectate, este nevoie de mai multe informatii de la Agentia Nationala a Medicamentului.

“Conventia Europeana pentru Protectia Drepturilor Omului si a Demnitatii fiintei umane fata de aplicatiile biologiei si medicinei, ratificata de Romania in 2001, contine prevederile prin care persoanele isi pot da acordul. La copii trebuie sa isi dea acordul reprezentantul sau sau o alta persoana desemnata prin lege. Noi am realizat insa ca trebuie sa fie mai mult in legislatie, adica  niste proceduri mult mai clare fata de ce zice Conventia pentru ca aceasta nu face nicio referire la remunerare, de aceea avem nevoie de mai multe informatii de la Ministerul Sanatatii. Agentia Nationala a Medicamentului trebuie sa aiba prevederi clare”.

Agentia Nationala a Medicamentului  exercita controlul asupra acestor studii clinice, modul cum functioneaza ele. “Legislatia europeana in materie mai stabileste ca testarea o faci doar daca prezinta un risc minim si o povara minima pentru persoana in cauza si daca se obtine in final un beneficiu pentru persoana in cauza”, explica Izabela Popa.

Colegiul Medicilor: Sumele nu trebuie sa fie exagerate

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie, spune insa ca “este legal sa existe pentru subiectii unui studiu clinic, indiferent ca sunt adulti sau copii, o anumita indemnizatie, care acopera eventualele pierderi pe care un asemenea subiect ar putea sa le aiba.

Recomandarea este ca aceste sume sa nu fie exagerate in asa fel incit sa determine persoanele vulnerabile sa participe la un asemenea studiu”.

In general, la astfel de studii e bine sa existe si o comisie de etica care sa supravegheze cercetarea, adauga presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoaie.

Testarea vaccinului Cantgrip pe copii ridica numeroase semne de intrebare, dar statul refuza sa explice procedurile la care cei mici sunt supusi in timpul experimentelor. In lipsa unor reactii oficiale, Romania libera a patruns incognito intr-una dintre clinicile in care copii proveniti din familii sarace sunt expusi de medici si parinti unor riscuri necunoscute. Oficial, copiii sunt considerati voluntari. Neoficial, parintii lor sunt recompensati cu aproape 600 de euro. […]

Proceduri discrete

“Studiul e confidential”, ne-a spus dr. Dana Negru, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Arad (DSP).E o procedura interna a firmei care realizeaza testarea. Nu tine de noi”, ne-a declarat si directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel, iar de la Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii ni s-a transmis ca nu pot oferi momentan informatii. Testarea Cantgrip pe copii este realizata de firma IFE Human Pharmacology (rebotezata recent Pierrel Research HP-RO), cu puncte de lucru deschise la Arad si Timisoara. La Arad, sediul societatii functioneaza la parterul unui bloc dintr-un cartier marginas al orasului, alaturi de alte trei cabinete ale unor medici de familie. Printre acestea se numara si cel al doctoritei Rodica Lenesiu, mama medicului care coordoneaza testele de vaccin pentru copii, Diana Zoller. Date fiind legaturile, afacerea intruneste toate calitatile uneia de familie.

Unic participant la licitatie

Firma IFE Romania SRL, actionarul unic al IFE Human Pharmacology, a castigat si licitatia de testare pe adulti a vaccinului contra A/H1N1 pe data de 18 noiembrie 2009. Potrivit contractului, societatea primeste din partea Institutului Cantacuzino peste 600.000 de euro. IFE Romania a fost unic participant la licitatie, iar suma primita de la Cantacuzino a fost destinata doar testarii pentru prima faza a vaccinului. La numai doua zile distanta, Agentia Nationala a Medicamentului a anuntat ca vaccinul Cantgrip, contra gripei porcine, va fi gata pe 21 noiembrie. Practic, intre castigarea licitatiei pentru testare si lansarea Cantgrip au trecut numai doua zile. Datele de la Registrul Comertului arata ca IFE Romania, firma care a castigat licitatia pentru testarea vaccinului impotriva gripei noi, a avut cresteri permanente de profit in ultimii patru ani. In 2005 societatea avea 18 angajati, o cifra de afaceri de 1.000.000 de euro si un profit de 30.000 de euro. Anul trecut cifra de afaceri a firmei a ajuns la 2.700.000 de euro, avand un profit de 57.000 de euro. Aceste cifre au facut ca societatea sa fie prima din Timis in topul firmelor de cercetari in biotehnologie din punct de vedere al cifrei de afaceri si al profitului.

Detinuta de IFE Romania, IFE Human Pharmacology (rebotezata Pierrel Research HP-Ro SRL, care testeaza varianta pentru copii a vaccinului Cantgrip) a fost implicata in urma cu un an intr-un scandal. Dr. Dana Negru de la DSP Arad isi aminteste de acest caz: “Au fost testate niste medicamente pe femei. Erau doua produse, ambele licentiate, si testarea a constat in modul de administrare a celor doua. Atunci au existat probleme, pentru ca voluntarele nu au respectat toate conditiile medicale”. Experimentul a constat in administrarea in paralel a doua medicamente pe o perioada de o luna de zile, femeile fiind monitorizate. Varianta oficiala sustine ca probleme au aparut doar la cele care nu au respectat toate indicatiile primite de la medic. Voluntarele au primit echivalentul in lei a 700 de euro.

  • Antena3:

Arad. Femeia care a paralizat după vaccinul anti-AH1N1 cere şi opinia medicilor din Germania

Tânara din Arad, care a acuzat reacţii secundare grave, după vaccinarea împotriva gripei noi, a hotărât să se interneze la Szeged. De altfel, femeia şi-a trimis analizele şi în Germania, unde medicii urmează să stabilească dacă starea de sănătate s-a înrăutăţit din cauza vaccinului împotriva virusuliui AH1N1. A doua zi dupa vaccinare, tânăra nu şi-a mai putut mişca picioarele şi avea dureri musculare cumplite. Ministerul Sănătăţii a negat categoric că acestea ar putea fi provocate de vaccinul împotriva gripei noi.

  • EvZ:

Tânăra paralizată după vaccinare, internată în Ungaria

Arădeanca de 30 de ani care a avut reacţii neobişnuite după ce a fost vaccinată contra gripei noi a fost transferată ieri într-o clinică din Ungaria, de la spitalul judeţean Arad unde era internată. Transferul la clinica din Szeged a fost făcut la cererea familiei, care a motivat că, de la internare, starea ei de sănătate nu s-a îmbunătăţit deloc. După vaccinarea contra gripei noi, Geta Catrinţa (foto) a acuzat ameţeli, dureri de cap, febră şi paralizie parţială la nivelul picioarelor. Familia speră că în Ungaria tânăra are mai multe şanse de vindecare. „La externare, starea ei era nemodificată”, a declarat dr. Dana Negru, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate îi va deconta aproximativ 3.600 lei din valoarea spitalizării în Ungaria. Diferenţa de plată va fi suportată de pacientă. Familia tinerei a făcut un apel umanitar pentru sprijin financiar, deoarece nu poate acoperi în totalitate costurile spitalizării în Ungaria.

În ce măsură v-a schimbat activitatea epidemia de gripă nouă?

Cum se aude de o epidemie, oamenii vin înnebuniţi la doctor pentru semne care nu au nicio legătură cu boala.

  • Hotnews:

OMS: Gripa porcina a provocat moartea a 14.711 persoane in intreaga lume

VIDEO Dr. Philip Davies: Trebuie sa fim constienti ca aproape fiecare din noi a fost infectat la un moment dat cu HPV

Rusinoasa campanie de promovare a unor interese obscure si nocive legate de vaccinul Gardasil, sustinut de oameni politici mari si, printre altii, si de (acelasi) Streinu-Cercel.

Bill Gates doneaza 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri si distribuirea lor in tarile sarace

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a declarat vineri la Forumului Economic de la Davos ca Fundatia Bill si Melinda Gates va dona 10 miliarde de dolari pe parcursul urmatorilor 10 ani pentru activitati de cercetare si dezvoltare de vaccinuri si distribuirea acestora in tarile sarace. Miliardarul american a mai declarat ca tinta acestor donatii este o rata de imunizare de 90% in randul copiilor din tarile sarace impotriva bolilor periculoase precum diareea sau pneumonia. Trebuie sa facem din acest deceniu deceniul vaccinurilor. Acestea salveaza si amelioreaza deja milioane de vieti in randul locuitorilor din tarile in curs de dezvoltare. Inovatia va face posibila salvarea mai multor copii decat oricand anterior”, a adaugat Gates, citat de Washington Post. De-a lungul ultimilor 10 ani fondatorul Microsoft a donat prin intermediul fundatiei aproximativ 4,5 miliarde de dolari in acelasi scop. Mai mult, acesta a avut un rol esential in formarea aliantei publice-private GAVI, care se ocupa cu strangerea de fonduri pentru vaccinarea copiilor din tari sarace. Peste 7,6 milioane de copii cu varsta sub 5 ani ar putea sa fie salvati pana in 2019 ca urmare a donatiei. De asemenea, peste 1,1 milioane de copii ar fi salvati daca se va reusi crearea unui vaccin impotriva malariei, iar un vaccin impotriva tuberculozei ar salva si mai multe vieti. “Vaccinurile sunt un miracol. Doar cateva doze ar putea impiedica boli mortale pe timpul intregii vieti”, a declarat Melinda Gates.

Ne intrebam si noi, care vaccinuri or fi un miracol? Cele cu timerosal, cu squalena, cu adjuvanti sau cele bazate pe celule canceroase?  Mentionam ca generosul Bill Gates este la fel de entuziast si in privinta culturilor agricole cu OMG (organisme modificate genetic), pe care le considera solutia pentru eradicarea foametei in aceleasi tari sarace. Cata “dragoste”! Sa mori, nu alta…

O familie de cetateni germani a primit azil politic in Statele Unite dupa ce a sustinut ca a fost persecutata de oficialii din Germania deoarece nu si-a trimis copiii la scoala si a preferat sa-i mediteze acasa, potrivit abcnews.com. Decizia judecatorului american este considerata “o miscare fara precedent” de catre expertii in domeniul imigratiei. Uwe Romeike si familia sa au “fugit” din statul german Baden-Wuerttemberg in Memphis (Tennessee) in august 2008 dupa ce, afirma ei, au fost peresecutati ca si-au retras copiii de la scolile publice si private si i-au meditat singuri acasa. Acum, dupa mai putin de doi ani, familia a primit dreptul de a ramane in Statele Unite si de a aplica pentru cetatenia americana. Mike Donnelly, avocatul familiei, a declarat ca acestia “sunt crestini care considera ca este o problema de constiinta ca religia le cere sa-si instruiasca singuri copiii”. Potrivit avocatului, judecatorul a admis cererea germanilor deoarece a considerat ca acestia au fost persecutati din cauza religiei lor si a faptului ca apartin unui grup social, acela al parintiilor care-si instruiesc singuri copiii. Familia s-a declarat “entuziasmata” de verdictul magistratului american. Ei au declarat, prin avocatul lor, ca “au fost ingrijorati de felul in care se desfasoara lucrurile in scolile publice, de hartuirea copiilor si in legatura cu programa scolara despre care simteau ca ii invata pe copii lucruri care sunt impotriva religiei lor”. Ei au decis sa paraseasca Germania dupa ce politisti si asistenti sociali mergeau regulat la casa lor si ii luau pe copii la scoala, impotriva vointei lor. Potrivit unor legi din Germania, copiii trebuie sa mearga la scoli publice sau private, iar parintii nu au dreptul sa-i tina pe copii acasa si sa-i instruiasca singuri. Familia a primit amenzi de aproape 10.000 de dolari pentru ca nu si-a inscris copiii la scoala.

***


  • Hotnews:

Paranoia sau atacuri speculative reale? Grecii si americanii acuza comploturi internationale impotriva economiilor proprii

Grecia a acuzat vineri un puternic atac speculativ la adresa economiei sale, informeaza AFP citandu-l pe primul ministru grec Georgios Papandreu. Potrivit oficialului grec, dobanzile mai mari pe care Grecia este obligata sa le tina sus din cauza problemelor financiare, atrag capitalurile speculative. „Banii fierbinti”, cum mai sunt denumite capitalurile speculative, urmeaza sa „atace” Portugalia si Spania, a mai declarat Papandreu in cadrul unui interviu pentru CNBC. Premierul elen spune ca atacurile speculative vizeaza intreaga zona euro, dar tinta predilecta a fost Grecia, lucru dezmintit public de Franta si de Germania. Oficiali francezi si germani au precizat ca dimpotriva, daca Grecia va intra in faliment, statele europene vor gasi mijloace de a veni in ajutorul statului elen, chiar daca un asemenea sprijin nu este prevazut in niciun tratat bilateral. Deocamdata insa nimeni nu admite oficial ca grecii ar putea intra in incapacitate de plata pentru a nu inflama si mai mult neincrederea in economia elena. Acuzatiile de atac speculativ ale grecilor vin la scurt timp dupa ce SUA a acuzat de complot economic, Rusia. Fostul secretar al Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii, Henry Paulson a acuzat Rusia de incercare de complot, cu conducerea chineza, pentru a face rau economiei SUA, cu putin timp inainte de inceperea crizei ipotecare. China a refuzat sa se implice in complot si l-a anuntat pe secretarul american al Trezoreriei in legatura cu propunerea Rusiei.

Rusia dezminte ca a incercat, cu ajutorul Chinei, sa distruga societatile imobiliare Fannie Mae si Freddie Mac, pentru a destabiliza SUA

  • Financiarul:

Impozitele microintreprinderilor cresc de doua ori

Se inchid zilnic 540 de companii. Intr-un asemenea ritm, in cinci ani, vor disparea toate

Ca sa castigi un leu trebuie sa platesti statului 1,39 lei

Guvernantii si-au facut planurile pe termen lung in ceea ce priveste mediul de afaceri. Vor ca, in cinci ani, in Romania sa nu mai existe nici macar o societate comerciala. Obiectiv lesne de atins in conditiile in care mult asteptatele masuri anticriza au fost inlocuite cu masuri antieconomice, iar sclavagismul fiscal pare sa fie cuvantul de ordine pentru aceasta perioada. In prezent, 540 de firme ies zilnic din peisajul de afaceri, cifra care ar putea creste semnificativ daca fanteziile fiscale guverna­mentale vor fi puse in practica…

Potrivit unui studiu recent publicat de compania de consultanta in management, McKinsey, intre 2000-2008 cresterea datoriei agregate publice si private in principalele tari avansate economic a fost de peste 40.000 de miliarde de dolari. Circa 75% din astfel de crestere a fost generata nu de statele cu datorie publica, ci de sectorul privat, prin datorii ale familiilor, bancilor si intreprinderilor, noteaza un editorial publicat in editia de vineri de ziarul italian Il Messaggero. […] Intr-un articol scris de fostul presedinte al Italiei, Carlo Azeglio Ciampi, imediat dupa declansarea bulei imprumuturilor subprime, el a apreciat ca una din principalele cauze ale crizei din SUA, care ulterior s-a transformat intr-o criza globala, trebuia cautata in faptul ca dinamica economiei a fost “drogata” timp de prea multi ani, generand o “euforie nesanatoasa”. Acum, asa cum recunosc toti, drogul a fost furnizat de datoriile private, lasate sa creasca nu numai de catre SUA ci si de multe alte state, in timp ce toate aceste tari afisau datorii publice reduse, ca dovada de seriozitate si soliditate financiara, pentru a atrage investitorii.

  • Hotnews:

Comisia Europeana va cere Greciei sa reduca salariile bugetarilor

Comisia Europeana va solicita saptamana viitoare Greciei sa ia noi masuri pana in 15 mai, intre care si reducerea salariilor din sectorul bugetar, pentru a imbunatati situatia finantelor publice, relateaza sambata cotidianul grec Ta Nea, citat de NewsIn.

A trecut criza sau n-a trecut?

Economia mondiala sufera acum de leucemie monetara. Sa luam cazul Americii, de-o pilda. SUA au fost inundate de lichiditate pentru a iesi din criza, ceea ce e foarte ok. S-au dat bani la 0% dbanda, bani luati de sistemul bancar si apoi plasati in active exterioare sau in activitati de tip “carry trade” (pe care bancile le abandonasera la inceputul crizei). In tot acest timp, restul economiei private (companiile, ca sa fiu mai explicit), au fost private de credit (exceptie facand sectorul auto). Oamenii sunt fie someri, fie supraindatorati. Bomba zilei de ieri a fost stirea privind cresterea SUA din trimestrul IV 2009: 5,7%. Aparent nemaipomenit. Numai ca daca te uiti mai atent la structura acestei cresteri, vezi ca e bazata pe stocurile intreprinderilor. Vanzarile finale au urcat cu doar 2,2%.

Nouriel Roubini: Cresterea economiei SUA este “deprimanta si saraca”

Roubini, care este numit Dr. Doom al economiei, a spus ca cele 5.7% procente de crestere sunt bazate pe reluarea procesului de constituire a stocurilor. Profesorul de la New York University a prognozat ca economia americana va inregistra o rata de crestere de doar 1.5% in a doua jumatate a acestui an. “Numerele din titlu arata mari, dar, daca le disesci, sunt foarte deprimante si sarace. Cred ca avem probleme”, a spus Roubini, prezent la lucrarile Forumului Economic Mondial de la Davos. Roubini a spus ca economia americana nu va aluneca din nou in recesiune, insa rata somajului va depasi cele 10% inregistrate in prezent, ducand la aparitia de probleme sociale si politice.

Hillary Clinton: Disputele Republicii Moldova cu Romania si prezenta trupelor ruse, motive de ingrijorare

Disputele Republicii Moldova cu Romania privind frontiera si prezenta trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de ingrijorare, declara secretarul de Stat american, Hillary Clinton, intr-un interviu publicat de Voice of America. Republica “Moldova se lupta sa isi imbunatateasca economia, este eligibila pentru programul Compact al Millennium Challenge Corporation (MCC) deoarece este inca o tara saraca si are nevoie de mult ajutor”, a declarat Hillary Clinton. Cu siguranta, disputele privind frontiera cu Romania si prezenta trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de ingrijorare. Dar vrem sa ajutam Moldova sa imbunatateasca vietile cetatenilor sai si, speram, ca in timp, problemele cu care se confrunta sa fie rezolvate“, a adaugat sefa diplomatiei americane.

FMI a aprobat un imprumut de 574.4 milioane de dolari pentru Republica Moldova

Fondul Monetar International (FMI) a aprobat vineri un imprumut de 574.4 milioane de dolari destinat Republicii Moldova, informeaza Newsin. Banii sunt destinatii ajutorarii acestei tari in depasirea crizei economice.

“Indiscutabil, in lunile martie-aprile vom avea de-a face, deja, cu un urias val de infractionalitati. Desigur, si rata criminalitatii este in continua crestere. S-au inmultit spargerile si talhariile care, dupa cum vedem, nu mai tintesc neaparat sucursale bancare sau oficii pentru schimbarea valutei. Din contra, am vazut ca sunt jefuite simple magazine alimentare. Este vorba despre supravietuire si saracie. Exista o relatie cauzala cat se poate de logica si de fireasca intre criza financiara si cresterea ratei ciminalitatii si infractionalitatii. Lipsa resurselor, somajul, starea de anxietate, sunt cauze ale infractionalitatii. Autoritatile competente trebuie sa grabeasca implementarea tehnicilor si programelor de preventie”, ne-a explicat fostul sef al Politiei, chestorul Pavel Abraham.

Indiscutabil, val urias de infractiuni? Chestorul Pavel Abraham ori stie ceva ce noi nu stim (si nici datele sociale nu ne pot spune la aceasta ora) ori vrea sa promoveze statul politienesc.

  • Hotnews:

Analiza. Moldova, pe harta Europei?

[…] Sincer vorbind, pina acum Europa a continuat sa priveasca Moldova ca pe un stat aflat in zona de influenta a Rusiei si a dat, in general, putina atentie initiativelor romanesti in zona. Putem sa ne gandim la episodul alegerilor din 7 aprilie, cind Europa (pe motiv de Paste Catolic ) a reactionat tarziu si timid. Situatia se poate schimba. Grupul de prieteni ai Moldovei, lansat luni la Bruxelles si co-prezidat de Romania si de Franta, este un prim pas. Dupa cum declara pentru RFI Pierre Lellouche, ministru francez al Afacerilor Europene, grupul va trimite o scrisoare lui Catherine Ashton, Inaltul Reprezentant pe Politica Externa al Uniunii Europene, o scrisoare in care ii va cere sa se « mobilizeze » pe dosarul moldovenesc. […] Condusa de o coalitie care se numeste Alianta pentru Integrare Europeana, Moldova pare acum un teren mai fertil pentru acest proiect european decit tari ca Ucraina sau Belarus.

Vladimir Voronin: Romania a fost acceptata in UE numai pentru ca a acceptat doua baze militare americane

“Influenţa României în Republica Moldova creşte simţitor. Doar în ultima jumătate de an s-a anunţat despre lansarea a două mari grupuri media româneşti (Publika TV şi Jurnal TV – n. red.), care, în scurt timp, vor domina total piaţa mass-media din Republica Moldova”, scrie Nezavisimaia Gazeta.

***

  • Adevarul:

A deschis Kosovo cutia separatismelor?

Cel mai plauzibil răspuns este acesta: Kosovo este doar începutul unui şir de modificări care vor bulversa lumea mai mult decât colapsul URSS. Printre argumentele care susţin acest scenariu posibil se numără atitudinea miilor de manifestanţi kurzi, armeni, ceceni şi de alte naţionalităţi care, la anunţul deciziei Administraţiei americane de a recunoaşte independenţa provinciei Kosovo, au protestat în faţa Casei Albe afişând panouri pe care scria: „De ce pentru Kosovo da şi pentru noi nu?”. „Kosovo este un caz unic”, au răspuns atunci SUA.

Război rece între China şi SUA

Washingtonul vinde arme Taiwanului. Beijingul ameninţă cu „repercusiuni grave“. Pentagonul a declanşat cea mai mare criză sino-americană de la începutul mandatului preşedintelui Barack Obama, aprobând un contract de vânzare de arme Taiwanului.

  • Adevarul:

Tony Blair: Iranul din 2010,mai periculos decât Irakul din 2003

Iranul reprezintă în 2010 o ameninţare mai mare decât cea a Irak ului în 2003, în ce priveşte proliferarea nucleară, a spus vineri fostul premier britanic Tony Blair. El a a făcut această declaraţie în faţa comisiei care anchetează implicarea militară a Londrei în războiul din Irak, informează AFP. Tony Blair a sugerat, într-un fel, că o intervenţie militară în Iran s-ar putea dovedi necesară, atunci când şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ca arme de distrugere în masă să cadă în mâinile teroriştilor, transmite Agerpres. “Opinia mea – deşi se poate ca alte persoane să nu o împărtăşească (…) – este că nu trebuie să ne asumăm niciun risc în această privinţă“, a explicat Tony Blair în faţa comisiei Chilcot. “Aş spune că această teamă /de proliferarea nucleară/ este şi mai puternică astăzi din cauza acţiunilor Iranului”, a adăugat Blair. “Când analizez felul în care Iranul este legat astăzi de grupări teroriste (…), aş spune că o mare parte a destabilizării actuale în Orientul Mijlociu vine de la Iran”, a insistat fostul prim-ministru, în prezent emisar al Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu (SUA, Uniunea Europeană, Rusia, ONU). Intrebat de comisia care anchetează implicarea Marii Britanii în război dacă încearcă regrete pentru această decizie, Blair a răspuns: “O responsabilitate da, însă nu am niciun regret pentru că l-am răsturnat pe Saddam Hussein”. Potrivit BBC, fraza, lansată în ultimele minute ale depoziţiei sale, a fost primită cu strigăte de “ucigaşule” şi “mincinosule” în sala de audieri, unde mai multe locuri au fost rezervate familiilor militarilor britanici morţi în Irak.

  • Antena3:

Rusia se declară liberă să vândă arme Iranului

Nu există nimic care să oprească Rusia să vândă echipament militar Iranului, arăta şeful companiei exportatoare de armament a Rusiei. “Nimic nu împiedică continuarea cooperării militare în acele direcţii de interes pentru Rusia şi Iran,” declara preşedintele Rosoboronexport, Anatoli Isaikin. “Iran a nu a încălcat niciodată niciun angajament pe care l-a asumat cu privire la contractele militare”.

Presa italiană: România deţine supremaţia serviciilor secrete din Europa

Potrivit unui articol din cotidianul italian “La Repubblica” numărul agenţilor sub acoperire din România îl depăşeşte pe cel al Securităţii de pe vremea lui Ceauşescu. Cifrele sunt şi mai impresionate în comparaţie cu serviciile renumite din lume. SRI şi SIE au la un loc de 6 ori mai mulţi agenţi decât are FBI şi de 5 ori mai mulţi decât MI5. Jurnaliştii italieni au început să investigheze serviciile de secrete române după ce au aflat că premierul Emil Boc a suplimentat în 2010 fondurile pentru serviciile de informaţii. Asta după ce bugetul pentru administraţiile publice şi locale au fost reduse drastic. La Repubblica a aflat că unele departamente ale SRI şi SIE au primit un buget cu 40 la sută mai mare. Cele două servicii secrete au devenit astfel mai mari decât era Securitatea pe vremea lui Ceauşescu. Fosta structură secretă avea 6 departamente şi 11.000 de agenţii. În comparaţie, Serviciul Român de Informaţii are acum 12 mii de agenţii, cu o mie mai mult decât fosta Securitate.

***

Destul de stangist “inamicul” fundamentalist nr. 1 al planetei…

Un nou mesaj audio al liderului Al-Qaeda, Ossama ben Laden, a fost dat astăzi publicităţii de televiziunea de limbă arabă, Al-Jazeera. Cel mai căutat terorist de pe planetă a făcut un apel la boicotarea dolarului, pentru a pune capăt, spune el, sclaviei practicate de americani. În noul său mesaj, Ossama ben Laden spune că toate ţările industrializate, şi mai ales statele mari, sunt responsabile de încălzirea climatică.

  • EvZ:

Americanii nu mai tratează răniţii grav din Haiti | VIDEO

Până când nu se va şti cu precizie cine va plăti pentru tratamentul persoanelor rănite grav în urma cutremurului din Haiti, Statele Unite au suspendat evacuarea medicală a acestora.

Raport copiat pe încălzirea globală

LONDRA. Grupul Interguvernamental de Experţi privind Evoluţia Climei (GIEC) şi-a bazat concluziile unui raport asupra topirii gheţurilor din mai multe lanţuri muntoase din lume pe lucrarea unui student la geografie şi pe un articol dintr-o revistă de alpinism, relatează publicaţia „Sunday Telegraph”, citată de AFP. Aceste informaţii ar putea pune acest grup de experţi ai ONU într-o nouă situaţie jenantă, în contextul în care GIEC a fost deja obligat să recunoască în ianuarie că o previziune pe care o făcuse cu privire la topirea până în 2035 a gheţarilor din munţii Himalaya era „slab fondată”. Studentul la care face referire ziarul britanic este masterand la Universitatea din Berna, capitala Elveţiei.

“Sunt mulţi oameni care sunt sceptici, dar cine sunt este mai puţin important decât ce spun, iar ceea ce spun este profund de periculos’ .

Pericolul scepticilor climatici, crede el, este că ar clădi nemulţumire pentru decizii nepopulare precum creşterea facturilor la energie şi investiţii în turbine eoliene.

  • Cotidianul:

Guvernul SUA îşi va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 28% până în 2020

Francezii, respinși la medicină în țara lor, au găsit paradisul la noi: facem anul întâi la Cluj!

  • Romania Libera:

Premierul Gordon Brown, acuzat ca si-ar fi agresat de mai multe ori personalul

Miss America 2010, o studenta care se opune casatoriilor intre persoane de acelasi sex (Video) – de data asta au gasit pe cineva care sa dea raspunsul corect politic!

  • Gandul:

Scade indemnizaţia pentru mame. Vezi câţi bani mai primeşti la naştere!

Noul godfather – mafiotul închis, dar liber pe Facebook

Numerele auto între YAD şi SEX

  • EvZ:

Studenţii, victimele magazinelor de vise

Delfinii ar putea urca pe „scara socială”

Seful agentiei ONU pentru comunicatii: E nevoie de un tratat de pace pentru a preveni un razboi pe Internet

Postul CBS, acuzat de discriminare dupa ce a respins de la difuzare o reclama la un site de socializare pentru homosexuali

Ca parte a măsurilor stricte pentru intarirea securitatii aeroportuare, autorităţile americane pot folosi un scanner cititor al mintii produs de israelieni care se presupune că prezice dacă un pasager este un potenţial pericol sau nu. Administraţia Transportului şi pentru Siguranţa (TSA) şi Homeland Security au în vedere instalarea unui sistem controversat de citire a mintii , care a fost recent dezvoltat de tehnologiile bazate pe WeCU ale Israelului, în toate aeroporturile americane, a raportat joi AP. Dispozitivul, care funcţionează pe baza unui amestec dintre înalta tehnologie informatică şi psihologia comportamentala, în esenţă, este conceput pentru a “intra în interiorul capului nelegiuiţilor” , fără cunoştinţa subiectului şi de a-l impiedica pe el (sau ea) de a pune viaţa călătorilor colegi în pericol.

***

Cristina şi Traian Cătană, doi tineri în vârstă de 23 de ani din Craiova, au ales să îşi unească destinele într-o locaţie cu totul specială, la peste 2.000 de metri altitudine. Cei doi îşi vor spune „DA“ unul celuilalt la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, chiar de Sfântul Valentin. Este prima cununie care se oficiază în acest sezon la biserica de la Bâlea Lac.

  • Theologhia:

Speranta lui Bichir: francmasonii pasoptisti

Omul cinstit in viziunea Trinitas Tv

In data de 30 ianuarie (sambata), in jurul orei 20.30, la emisiunea care se intituleaza “Omul cinstit”, a fost prezentat D-l Ion Pusca, enolog recunoscut in Romania si in strainatate, mai ales pentru sampania de Panciu. Am vazut emisiunea cand aceasta era catre final, prinzand ultimele 5-10 min., fiindu-mi insa de ajuns ca sa-mi formez opinia. Omul intr-adevar este cinstit, cu onoruri si grade, fiind facut acum cativa ani cavaler al Ordinului Templului din Ierusalim – una dintre gruparile care se revendica de la traditia Ordinului Templierilor, scriind la momentul respectiv despre acest lucru – *(vezi AICI).

Lumina promoveaza conceptiile evolutioniste si explicatiile pseudo-stiintifice ale diac. Sorin Mihalache, ce citeaza din clasici ateisti precum St. Hawking. Macar de ar fi facut o lucrare neutra, in care sa prezinte toate ipotezele cu privire la originea si expansiunea Universului, evidentiind si hiatusurile lor… Dar nu, autorul articolului este cucerit in mod irational (si contrar teologiei patristice) de fanteziile evolutioniste…

Dawkins trăieşte “trăieşte într-o lume de poveşti” zise expertul in biologie moleculară James Shapiro cu prilejul unei conferinţe recente ţinute la Laboratorul National Fermi (via Paul Nelson pe UD).


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

28 Commentarii la “BILL GATES VREA SA INSTITUIE “DECENIUL VACCINURILOR”!/Demascarea minciunilor Cantgrip/ ECONOMIA INTRE SCLAVAGISM FISCAL SI RISC MAJOR DE PROBLEME SOCIALE / Oamenii “cinstiti” care necinstesc Sfanta Treime (Stiri noi 29-31 ianuarie 2010)

  1. Se pare ca guvernantii nostri urmaresc sa distruga complet economia (romaneasca a) tarii, si sa deschida din ce in ce mai larg portile pentru investitorii din vest de calibru mare (de genul hipermarketurilor, multinationalelor), astfel incat acestia sa faca profituri colosale pe spatele bietilor romani. Cel putin eu (ca om fara pricepere in domeniul economic), asta inteleg. Din moment ce pun taxe atat de mari micilor intreprinzatori, acestia ajung sa falimenteze foarte repede (si, o data cu aceste firme, dispar si taxele pe care le-ar fi platit statului, daca ar mai fi existat).

    Fabricile romanesti mari (ex.: Tractorul) se inchid una dupa una, locurile lor fiind luate de.. hipermarketuri si hipermalluri (care apar peste tot, iar in Bucuresti, au ajuns la ordinul zecilor..). Intrebarea care se pune este, cum de sunt mereu (sau deseori) pline de oameni?!.. daca somajul atinge cote atat de mari, iar “nivelul de trai” al majoritatii romanilor nu este foarte bun.

  2. Catre Admin,

    Ar fi foarte utila o trecere in revista a vaccinurilor “obligatorii” pentru bebelusi – copii (asa numita schema de vaccinare), precum si comentarii fata de compozitia vaccinurilor din aceasta schema (ce este periculos, etc). Se vorbeste mult prea teoretic despre vaccinuri sau mult prea exceptional (gardasil, cantgrip).
    De exemplu, pentru vaccinul diftero-tetano-pertussis am gasit acest prospect: http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3006
    Ce sare in ochi acolo este acel “fostat de aluminiu”.

    Probabil sunt multi parinti care nu stiu ce sa faca in legatura cu aceste vaccinuri obligatorii. Stai si te gandesti uneori ce e mai optim un alzerheimer sau o poliomielita ?

    Va rog, in numele acestor parinti, sa ne prezentati si sa ne sprijiniti fata de acest subiect arzator pt orice parinte, mai ales si crestin. Concret, care sunt vaccinurile cu risc si care e riscul.

    Multumesc.

  3. pentru paul

    sotia mea trebuie sa nasca la sfarsitul lunii februarie. personal o sa ma straduiesc ca bebelusul sa nu faca niciun vaccin.

  4. @emilian:

    fara primul vaccin nu va da drumul din maternitate (daca va naste intr-una).
    fara celelalte nu aveti acces la gradinita si scoala.

    daca se va imbolnavi cumva de o boala “prevenita” de vaccine, nu veti avea acces la finantare din partea statului (spitalizare, etc). cel putin asa am auzit.

  5. Daca e intr-adevar asa cum spune Paul, inseamna ca in Romania statul politienesc e mai ager decat cel din Canada, unde exista camere de luat vederi la fiecare intersectie aproape!
    Eu n-am vaccinat pe cel mic cu nimic si nu s-a pus nici o problema pana acum (desigur cu exceptia medicilor pe care i-am scos din sarite cand am raspuns ” Nu” la intrebarea “E la zi cu vaccinurile?”.)
    De altfel, aici exista o miscare mai putin cunsocuta impotriva vaccinurilor, inca de multa vreme, insa vad ca romanii inca nu s-au dumirit cu privire la faptul ca sant foarte “iubiti” si li se vrea doar “binele”…

    Azi, cu ajutorul Domnului, il inscriu la scoala pe cel mic, pe baza actului de nastere si-atat, pt ca va merge la scoala din toamna.

    N-am vrut sa patesc cu al doilea asa cum am patit-o cu cel mare, pe care l-am imbolnavit de la vaccinurile aplicate in numar considerabil in Romania.

    Si inca ceva, in legatura cu vaccinurile contra gripei porcine.Ascultand ce spune d-l Vania Atudorei despre faptul ca in Romania s-a pus cu multa usurintza diagnosticul de gripa porcina pe orice semana a fi asta.

    Vreau sa va spun ca si-n Montreal s-a procedat la fel, si va spun asta ca sa nu va maniati doar pe medicii romani. Personal, am un prieten care a facut o infectie in gat si a suportat-o mult fara tratament, sperand ca va trece de la sine.Cand n-a mai putut de durere a mers la medicul generalist care i-a spus: mergi acasa si ia calmant, n-am ce sa-ti fac, e gripa porcina!Fara sa-i faca nici o analiza!
    Dupa inca o noapte de chin a mers la urgenta acuzand dureri crunte in urechi si la cap. Infectia urcase deja. I s-a facut punctie, pt ca un simplu tratament cu antibiotice n-ar mai fi fost de ajuns.

    Asa ca , cu siguranta acel medic generalist a raportat un nou caz de gripa porcina si si-a indeplinit astfel obligatiile fatza de ” Partid”, ca aici sant asa de servili fatza de sistem ca parca ar fi trecut majoritatea prin reeducare!

  6. Eu nu cred totusi sa fie asa in Romania, cum zice Paul ca se pune conditia vaccinarii copilului la inscrierea in scoala. Am prieteni in Romania care au refuzat vaccinarea total, tuturor celor 3 copii ai lor si, din cate stiu, cel mare merge deja la scoala.

  7. Acolo unde-mi faci trimitere, pe situl cu pricina, este doar o discutie despre o situatie ipotetica.
    Art. 308 (si celelalte invocate acolo)CP, se refera la raspandirea unor boli molipsitoare care deja exista la o persoana, nu care ar putea exista intr-un viitor incert (daca persoana nu se vaccineaza, spunem noi, nu Codul Penal !).
    Oare cum ar putea invoca un director de scoala, netam-nesam, un articol de lege pe care sa-l interpreteze dupa bunul sau plac?

    Eu zic ca le dam idei celor care ne vor “sanatosi si numerosi”.

    Eu sant originara din Piatra Neamt si prietenii mei despre care am vorbit sant tot de acolo.
    … la scoli publice in tot cazul, daca asta e intrebarea.

    Deocamdata, din ceea ce stiu, legea in Romania iti da voie sa optezi daca sa fii tratat preventiv sau nu prin vaccinuri, ca si pt orice alt tratament. Dar nu vreau sa gresesc.

    Merita sa ne interesam, pentru ca multi profita si vor profita de necunoasterea legii ca sa-si impuna vointa lor, pana la cei care fac legea….

  8. @ Paul, Alina:

    Si noi am auzit de mai multe situatii de refuz din partea parintilor. Exista o presiune psihologica si situatii penibile in care esti pus, dar nu poate fi o fortare, decat daca dai peste niste directori (de gradinita, de scoala) foarte duri si rai, care iti pot pune bete in roate, gasind un motiv bun in asta pentru a nu-ti inscrie copilul sau a pretinde spaga mai mare. Oricum, legal nu au cum, ci mai mult psihologic, prin intimidare si amenintare. Parintele care refuza insa trebuie sa aiba nervii tari, fermitate si sa stie sa argumenteze. Nu e usor deloc.

  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OFICIALII MINISTERULUI AGRICULTURII PROMOVEAZA AGRESIV OMG-URILE, CONSIDERANDU-LE ”VIITORUL OMENIRII”/ Bulgaria le respinge…/ CUM FUNCTIONEAZA IDEOLOGIA PRO-OMG?/ Vaccinul Pandemrix contra gripei porcine, pentru car
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CUM INCEARCA UNIUNEA EUROPEANA SA NE INVETE CA DOAR MEDICAMENTELE ‘BIG PHARMA’ SUNT SANATOASE? Ce se intampla de la 1 aprilie? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica procesul si sugereaza ipoteza REDUCERII DEL
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Curtea Suprema din SUA decide ca parintii nu mai au dreptul de a da in judecata producatorii de vaccinuri. PRILEJ DE REFLETIE ASUPRA MEGA-CAPCANEI CARE NI SE INTINDE ASTAZI, PRIN PROVOCAREA DISPERARII SI A REVOLTEI
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ONU ne va da sa mancam insecte? Se agita din nou teza: POPULATIE NUMEROASA = FOAMETE GLOBALA
  13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TRAIAN BASESCU A CERUT PERSONAL LUI OBAMA, DE URGENTA, VACCIN ANTI-GRIPAL H1N1
  14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CARNETELE DE VACCINARE: Copiii care nu au toate vaccinurile vor fi respinsi la inscrierea la gradinita si la scoala?
  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Din lucrurile pe care le stiam deja despre Bill Gates: co-fondator al fundatiei ALIANTA GLOBALA PENTRU VACCINARI SI IMUNIZARI, ce a demarat recent o campanie in vederea vaccinari a 243 milioane de copii din tarile sarace. DAV
  16. Pingback: O NOUA FORMA DE COLONIALISM: experimente medicale ale industriei Big Pharma pe COBAII UMANI din tarile ”periferice” Occidentului
  17. Pingback: STARE DE URGENTA LA NEW YORK SI COD ROSU IN EUROPA DIN CAUZA GRIPEI. Epidemie de… ISTERIE PROGRAMATA pentru VACCINARE IN MASA, DE URGENTA, INCLUSIV A BEBELUSILOR (!) si pentru profitul BIG PHARMA. Se pare ca e programata sa ajunga si la noi… -
  18. Pingback: ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  19. Pingback: CAZ INGRIJORATOR DE ABUZ ASUPRA FAMILIEI. Copii “confiscati”de autoritati pe motiv de “SUSPICIUNI” legate inclusiv de “VALORI MISTICO-RELIGIOASE”. Dezbatere la Universul Credintei cu Virgiliu Gheorghe [VIDEO] - Recomand
  20. Pingback: CAZUL FAMILIEI BODNARIU, careia statul i-a rapit copiii peste noapte – IN CE MASURA SE POATE INTAMPLA SI LA NOI? Sinistra POLITIE A COPILULUI din Norvegia. Metode SECURISTICE de DENUNT si SANTAJ EMOTIONAL practicate in “avansata” tara no
  21. Pingback: STOP BARNEVERNET! Proteste fata de ABUZUL CRIMINAL al autoritatii de protectie a copilului din Norvegia. INSTITUTIA ORORII ANTIHRISTICE are un statut de “stat in stat” si are la activ zeci de mii copii RAPITI “LEGAL” de la imigrant
  22. Pingback: STOP BARNEVERNET! Proteste fata de ABUZUL CRIMINAL al autoritatii de protectie a copilului din Norvegia. INSTITUTIA ORORII ANTIHRISTICE are o pozitie de “stat in stat” si are la activ zeci de mii copii RAPITI “LEGAL” de la imigrant
  23. Pingback: OSTATICI IN FINLANDA. Inca un caz de ABUZ grav al POLITIEI COPILULUI dintr-o tara nordica. DRAMA FAMILIEI CAMELIEI JALASKOSKI, MEDIC ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE PROPRII COPII IN PLASAMENT: “Parerea mea e ca in Finlanda este o dictatura sociala. Oficiali
  24. Pingback: ABUZ INCREDIBIL: Copiii unei familii româno-norvegiene penticostale din Norvegia – ”CONFISCATI” DE STAT PE BAZA DE DENUNT SI PE MOTIV DE ”CRESTINISM RADICAL SI INDOCTRINARE RELIGIOASA”! | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE. Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea unui caz similar cu al FAMILIEI BODNARIU. AUTORITATILE ROMÂNE SUNT, INSA, PASIVE/ Luiza Mo
  26. Pingback: Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de ABUZ ÎMPOTRIVA CREŞTINĂTĂŢII!”/ Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE. Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea u
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare