FMI VREA SA VINDEM TOT CE A MAI RAMAS SI DA DRUMUL BANCILOR STRAINE SA PLECE/ Cancer la robinet si o minunata pilda de rabdare muceniceasca in boala/ INTOTDEAUNA ESTE CINEVA CARE INCEARCA SA TE OPREASCA SA VORBESTI/ Cyberscepticism sau alte semnale de alarma asupra… ‘EFECTELOR SECUNDARE’ ALE VIETII PE INTERNET (20 – 25 ianuarie 2011)

25-01-2011 21 minute Sublinieri

Revolte serioase in Albania si “revolutie permanenta” in Tunisia; in Egipt izbucneste REVOLUTIA TWITTER.

Mocneste ceva revolutie si la noi sub semnul “Internationalei”?

Traian Basescu, ranjind cu sange rece, duce umilirea romanilor la cotele cele mai inalte

Atentat terorist grav in Rusia. Concluzie previzibila: mai mult control, ubicuu daca se poate.

Cine ştie datele tale confidenţiale?

“Epidemia” de panica porcina este “convocata” sa-si aduca si ea contributia la accentuarea starii explozive generale si la pregatirea  starii de urgenta si de… control total. In Bulgaria s-a decretat epidemie si s-au inchis mai multe scoli pentru o saptamana. In Moldova se imbolnavesc si oameni vaccinati deja…

  • Gandul:

FMI cere urgentarea privatizărilor. Câte miliarde de euro ar putea obţine statul din vânzarea ultimelor companii

Privatizarea, reorganizarea sau lichidarea marilor companii de stat sunt din nou sub lupa FMI. Aproximativ 11 miliarde de euro ar putea obţine numai Ministerul Economiei şi Ministerul Transporturilor.

Marţi începe vizita oficială a misiunii FMI în România, pentru a şaptea evaluare a acordului stand-by şi începerea negocierilor pentru viitorul aranjament financiar. Vizita reprezentanţilor Fondului are loc în acelaşi timp cu cea a misiunii Comisiei Europene şi Băncii Mondiale şi va dura până pe 8 februarie. Evaluarea performanţelor economice obţinute de România este importantă pentru că de ea depinde acordarea celei de-a opta tranşe, în valoare de 874 milioane DST (circa un miliard de euro). Rezultatele contează şi pentru viitorul acord de tip preventiv, care ar putea să se ridice la aproximativ 3,6 miliarde de euro, cifră avansată recent de Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI. Cât despre durată, surse oficiale apropiate negocierilor dintre FMI şi Guvern au declarat că noul acord ar putea să dureze între nouă luni şi trei ani. Oficialii români ar prefera însă ca acordul să fie doar pe un an, respectiv să se termine în anul electoral 2012.

FMI ar putea renunţa la acordul de la Viena, întrucât băncile menţin voluntar expunerea pe România

Fondul Monetar Internaţional ar putea renunţa la acordul de la Viena odată cu încheierea unei noi înţelegeri, de tip preventiv, întrucât băncile-mamă îşi menţin voluntar expunerea pe România, au declarat surse oficiale. (…) Grupurile mamă ale principalelor nouă bănci cu capital străin au semnat, în august 2009, la Viena, scrisori bilaterale de angajament pentru menţinerea nivelului expunerii pe piaţa românească la nivelul din martie şi a ratei de solvabilitate a sucursalelor peste 10%.

Nota noastra:

Prin acest acord bancile se angajau ca nu isi retrag expunerile din Romania. In orice caz, economistii au aratat ca banii din acordurile cu FMI au ajuns, oricum, tot in conturile bancilor straine, via BNR. Deci nu aveau niciun motiv sa plece deocamdata. Insa de acum, prin noul imprumut, care va obliga la vinderea ultimelor companii detinute de statul roman (companii strategice din energie), bancile sunt “dezlegate” de orice obligatie fata de Romania. Adica pot sa (ne) ia banii si sa plece.

PROTEST DE PROPORŢII LA UZINELE DACIA: câteva mii de muncitori au ieşit în stradă. La difuzoare s-a pus “INTERNAŢIONALA”

Băsescu, unui oficial european: “Fără voia noastră, suntem în tensiune publică. Nu putem sta să se prăvălească furtuna pe noi”

“Ne bucură vizita dumneavoastră şi a vicepreşedintelui grupului PPE (Jaime Mayor Oreja – n.r.) la Bucureşti, mai ales că se pare că, fără voia noastră, suntem într-o tensiune publică şi în mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem să stăm să se prăvălească furtuna pe noi”, a spus Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

TRAIAN BĂSESCU, HUIDUIT LA IAŞI ÎN TIMPUL PRIMIRII ONORULUI MILITAR ŞI INTONĂRII IMNULUI. Cum a reacţionat preşedintele. UPDATE: Huiduit şi aplaudat la Focşani

Nu suntem în Congo [CTP]

Guvernul Boc, întrucât nu e în stare şi nici nu vrea să lupte cu hoţii de top, căci mulţi sunt chiar ai lui, se năpusteşte asupra câte unui grup social pe care îl jefuieşte pur şi simplu ziua-n amiaza mare – asta se cheamă reformă. Până când intervine Justiţia şi declară infracţională acţiunea guvernului, militarii bătrâni, de pildă, cele mai proaspete victime, pot să ajungă în ambulanţă şi să crape de inimă rea. Remarcabil mi se pare sângele rece cu care actualul executiv calcă în picioare oameni şi legi. Asemenea dispreţ faţă de cetăţeni, văzuţi ca o turmă datoare să se lase jupuită de vie fără să crâcnească, nu-mi mai amintesc decât în anii `80. (…) Nu ştiu dacă cetăţenii României o duc azi mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu ca nivel de trai. Ce mi se pare însă superior în regimul Băsescu este nivelul de umilire a oamenilor. (…)

De două zile încoace, de când a vorbit în parcare, domnul preşedinte rânjeşte. De fiecare dată când comunică ceva, cum ar fi că guvernul Boc se află în ilegalitate, că tocmai a comis o infracţiune, fapt stabilit de ÎCCJ, domnul Băsescu rânjeşte. Apoi, vine seara şi ne explică ce şi cum în urma şedinţei de guvern. Şi domnul Băsescu rânjeşte. De fiecare dată când spune ceva despre militari, despre pensionari, Băsescu rânjeşte. Pare foarte încântat de ce se întâmplă. Amuzat. Astăzi, l-aţi putut vedea după evenimentul de la Iaşi, în care a fost huiduit imnul înainte de a fi huiduit preşedintele, pe domnul Băsescu la Focşani rânjind şi mai larg, dansând şi simţindu-se perfect.

 

Nota noastra:

Cum e posibila atata inconstienta, atata iresponsabilitate cinica? Ceea ce este ingrijorator la detinatorii puterii, in acest moment, este aparenta lor totala de a fi rupti de realitate si de oameni, de societate, precum si adoptarea unei viziuni conform careia toate protestele grupurilor sociale atinse de “reforma” austeritatii de tip FMI&UE sunt de fapt niste conspiratii opozitioniste si moguliste. O stratagema ideologica cu nimic diferita de cea a “sabotorilor” lui Stalin si a “dusmanilor poporului”, a celor provocati de “agenturi” impotriva conducerii luminate… Nu isi dau seama, bietii ticalosi (o spunem cu compasiune) de faptul ca va veni momentul in care vor fi lasati din brate de FMI/UE, atunci cand elitele isi vor fi facut treaba cu ei si va veni next level al experimentului social ce se desfasoara in Romania...

Pentru ca e tot mai ingrijorator traseul pe care se inscrie Romania, unul care seamana tot mai mult cu Tunisia si cu Albania, parca cineva ar vrea cu tot dinadinsul sa creeze o “revolutie” serioasa de tot aici… Se lucreaza din greu la explozia mamaligii!

Economiştii din spitale susţin că nu va exista un control riguros al cazurilor de neasiguraţi care se internează în spitalele din România până când nu se va rezolva problema informatizării spitalelor şi până când nu va apărea cardul naţional de sănătate. În România nu se ştie nici la ora actuală cât spirt, câtă vată sau câte feşe sunt folosite în cadrul unei intervenţii chirurgicale minore. Spitalele nu au costurile stabilite, iar unii directori de spital nu au calculat nici tariful mediu pe ziua de spitalizare“, comentează economistul Florin Stroe.

Nota noastra: Flasneta guvernamental-mediatica a panaceului informatic pentru toate problemele sociale trebuie sa cante inainte, oricat de fals si strident ar suna…

***


  • Hotnews:

VIDEO Presa rusa: Autoritatile au intensificat operatiunile din Nordul Caucazului, uitand ca oriunde in Rusia poate sari ceva in aer

Daveed Gartenstein-Ross, expert in contraterorism: Atentatul din Rusia arata cat de greu e sa protejezi aeroporturile impotriva unui atac terorist

Explozia a avut loc in afara punctelor de control de securitate ale aeroportului Domodedovo, lucru care indica dificultatea protejarii aeroporturile impotriva atacurilor teroriste. Nu conteaza unde sunt mutate punctele de control de securitate: va exista in continuare suficient spatiu pentru ca teroristii sa loveasca in afara acestor puncte de control. Mai mult decat atat, cu cat autoritatile adauga niveluri de securitate suplimentare la un aeroport, teroristii vor reusi in continuare sa determine cresterea cheltuielilor de securitate si sa faca traficul aerian mai greoi si mai dificil. Aceasta deoarece protejarea spatiilor mari, aglomerate de atacurile teroriste este un lucru dificil, iar implementarea unor politici corespunzatoare – inclusiv evaluarea amenintarilor concepute pentru a-i identifica pe potentialii teroristi – este necesara“.

VIDEO UPDATE Atentat sinucigas pe aeroportul international Domodedovo din Moscova. Bilantul se agraveaza: 31 de morti, peste 130 de raniti. Medvedev: Vinovatii vor fi urmariti si pedepsiti

Atentatul terorist din Domodedovo: Serviciile speciale rusesti fusesera informate de iminenta unui atac – surse

  • Adevarul:

Albania ar putea avea soarta Tunisiei

Opoziţia încearcă să-l răstoarne de la putere pe premierul Sali Berisha, pe care-l acuză de corupţie. Mii de albanezi au ieşit în stradă. Trei au murit.. Aseară au avut loc confruntări între poliţie şi manifestanţii care cereau demisia guvernului Berisha. Trei oameni au murit şi 17 poliţişti au fost răniţi.

După demisia vicepremierului Ilir Meta (în urma difuzării unor înregistrări video în care este acuzat într-o afacere de corupţie), opoziţia socialistă a decis să cheme cetăţenii să iasă în stradă pentru a cere demisia guvernului condus de Sali Berisha. Opoziţia consideră că premierul este „arhitectul”  corupţiei instituţionalizate şi că doar protestele populaţiei mai pot să-l elimine de la putere, cum s-a întâmplat în primăvara anului 1997, când Sali Berisha a fost forţat să demisioneze după scandalul prăbuşirii fondurilor piramidale care au adus ţara în faliment.

(…) Şomajul face ravagii

Albania de astăzi nu este diferită faţă de Tunisia, unde un guvern autoritar şi corupt a fost răsturnat în urma unei revolte populare, scrie publicaţia albaneză „Shekulli”, citată de „Courrier International”. În Tunisia, 10 milioane de oameni se confruntă cu şomajul, creşterea preţurilor, corupţia la toate nivelurile, clientelismul politic, aroganţa puterii şi lipsa de perspectivă pentru tineri.

Cu toate aceste probleme se confruntă şi albanezii. Tânăra generaţie albaneză are de ales între şomaj şi emigrarea în Europa. Pentru a obţine un loc de muncă trebuie să dea mită sau să se „lipească” de un partid politic, la putere dacă este posibil. Aşadar, Balcanii au şi ei «Tunisia» lor şi aceasta este Albania, notează publicaţia. La ultimele alegeri, câştigate prin manipularea rezultatelor, premierul Sali Berisha a promis 160 mii  de noi locuri de muncă, salarii şi pensii mai mari, fel de fel de ajutoare, îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi o accelerare a creşterii economice. La aproape un an de la aceste promisiuni, ţara e departe de a atinge aceste deziderate.

Criza economică a afectat grav statul, sute de mii de albanezi şi-au pierdut locurile de muncă, mii de firme au dat faliment, preţurile la bunurile de consum şi servicii au crescut în mod nejustificat. Ca şi în Tunisia, poporul albanez nu s-a putut bucura de miracolul economic pe care Berisha susţine că l-a înfăptuit în ţară în timpul mandatului său. Şi în  Albania, ca şi în Tunisia, profiturile şi alte venituri generate de economia publică şi banii contribuabililor i-au îmbogăţit pe înalţii funcţionari şi anturajul acestora. În plus a crescut monopolul guvernamental în sectoare precum energia, sănătatea, educaţia şi comunicaţiile.

Blocaj politic

Albania s-a împotmolit în criza politică după alegerile parlamentare din iunie 2009, câştigate de Partidul Democrat al lui Sali Berisha. Opoziţia Socialistă contestă rezultatele, boicotând Parlamentul şi refuză orice negocieri, în ciuda insistenţelor diverşilor mediatori străini. O coaliţie cu un mic partid de stânga, condus de Ilir Meta, a permis totuşi formarea acestui guvern.

Comisia Europeană: Este regretabil că au murit oameni în timpul unei acţiuni de protest

Albania fierbe: “Fie vom avea un dictator, fie război civil!”

“E ca şi cum ai trăi într-o zonă de război”, spune Fatos Lubonja, un intelectual albanez care a petrecut 13 ani într-un lagăr de muncă în vremea dictatorului stalinist Enver Hohxa care a condus Albania din 1945 până în 1985. “Conflictul nu are nimic de-a face cu interesele oamenilor, este doar lupta unor două mari grupuri de interese politico-economice”, a adăugat Lubonja şi “chiar dacă participi la această luptă sau nu, vei suporta oricum consecinţele” Lubonja spune că după ce demonstraţiile anti-guvernamentale au degenerat în violenţă, trei albanezi au murit şi alţi câţiva zeci au fost răniţi, tensiunea rămâne la fel de mare în Tirana. “Sunt două alternative. Fie vom avea un dictator, fie un război civil”, a continuat Lubonja, potrivit căruia “ambele variante sunt inacceptabile pentru oameni”.

  • Hotnews:

Noi tensiuni in capitala Tunisiei, protestatarii cer inlaturarea din guvernul de uniune nationala a ministrilor fostului regim

Mii de tunisieni au protestat duminica in fata palatului guvernamental, cerand demisia guvernului de tranzitie format in urma cu o saptamana, principalul motiv de nemultumire fiind legat de prezenta in cabinet a unor ministri care au facut parte din regimul presedintelui demis Zine El Abidine Ben Ali.

“Dumnezeule, ceva este pe cale să se întâmple,” spunea un utilizator al canalului Twitter cu câteva momente înainte. Pe acest canal s-a creat tagul #Cairo, unde bloggerii postează live ce se întâmplă pe străzile din centrul oraşului. De exemplu, un utilizator semnala la ora 12:56 că „poliţia tocmai a arestat toţi clienţii cafenelei Cilanntro, iar altul scria la 12:49 că mai multe dube ale poliţiei au apărut în faţa unui cinematograf. La intrare în Cairo, poliţia opreşte toate maşinile venite din provincie, iar un alt utilizator semnal că protestele nu vor avea loc numai în Cairo. În centrul oraşului, poliţia a descins cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene, iar protestatarii răspund cu pietre, spune BintYonus pe Twitter., via #cairo. Aproximativ 10 000 de oameni protestează împotriva regilului lui Mubarak numai pe străzile din Cairo. Protestele din faţa Universităţii din Cairo au fost anulate. În schimb, profesorii iau parte la demonstraţii în faţa Înaltei Curţi, se arată pe tagul #Jan 25.

Brutalitatea poliţiei este recunoscută

Regizorul egiptean Mohammed Ramadan a declarat postului Al Jazeera că va participa la proteste şi a numit această zi „una istorică pentru Egipt.” Protestez împotriva tuturor nedreptăţilor, dar mai ales împotriva brutalităţii poliţiei, a spus regizorul. Pe 25 ianuarie, protestatarii egipteni îşi vor lua camerele de filmat pe post de arme, scria cineva pe Facebook la 10 zile după ce dictatorul Tunisian a fost pus pe fugă. În centrul oraşului, poliţia foloseşte tunurile cu apă şi gazul lacrimogen împotriva protestatarilor. SUA au o mare problemă în ceea ce priveşte revolta de la Cairo, care se petrece chiar în momentul în care scriu. În primul rând, regimul dictatorial al lui Mubarak este un aliat important al Statelor Unite în regiune. După Irak, Afganistan şi Israel, Egiptul este ţara care primeşte ajutoare din partea SUA, cum ar fi armament în valoare de peste 1,3 miliarde de dolari, conform publicaţiei The Atlantic.  Dacă SUA au păstrat liniştea când dictatorul tunisian Ben Ali a căzut, o tăcere asemănătoare faţă de evenimentele din Egipt ar însemna complicitate, susţine publicaţia mai sus amintită. Apoi, ce se va întâmpla dacă armata va deschide focul asupra populaţiei neînarmate. Se va simţi preşedintele Obama responsabil pentru ajutorul militar oferit lui Mubarak?

Revoluţie cu două tăişuri

“Ce se întâmplă acum în Nordul Africii are două părţi: una bună şi una foarte riscantă,” spune criticul de film Laurenţiu Brătan, un frecvent vizitator al lumii islamice.Toate revoluţiile sunt foarte uşor de confiscat de partidele de extremă islamică, vezi Frăţia Musulmană în Egipt.Ţările astea nu au nici tradiţia, nici vocaţia democratiei aşa cum o înţelegem în Europa. Exact aşa s-a întamplat în Iran în ’79. Au gonit de la putere un regim brutal şi foarte corupt şi a venit la putere clanul ayatolahilor. Aşa că partidele fundamentaliste abia aşteaptă ocazia. Dacă ne uităm la simbolul democraţiei arabe, Libanul, vedem că Hezbollahul mai aruncă câte o atenţionare, vrând să spun că are foarte mare putere pe care o poate folosi pentru provocarea unui nou razboi civil, dacă vrea. Apoi, Algeria s-a luptat 15 ani cu islamiştii şi încă sunt atentate. Sporadice, dar sunt. Siria e o dictatură şi e o oaza de stabilitate în zonă. Probabil că doar în Iordania funcţionează o oarecare “democraţie”, dar şi acolo stabilitatea o asigură o monarhie.” De la revoluţia din Tunisia, în urma căreia dictatorul Zine Abidine Ben Ali a fost înlăturat după 24 de ani de domnie, presa internaţională a urmărit cu interes evenimentele din celelalte state arabe, multe dintre ele subjugate de dictatori înţepeniţi în funcţii parcă de la începutul lumii. Şi totuşi, revoluţia tunisiană nu a reverberat încă prea puternic în state ca Egipt, Libia şi Algeria.

Diferenţe între Egipt şi Tunisia

Deşi gestul lui Mohammed Bouazizi, vânzătorul ambulant care s-a autoincendiat pe 17 decembrie în oraşul tunisian Sidi Bouzid, a fost imitat de alţi oameni disperaţi din Egipt, Algeria şi Mauritania, scânteia revoluţiei se lasă aşteptată. Dictatura din Tunisia este prima înlăturată de revoltele din stradă, fără revoluţie islamică, fără invazie americană şi fără să aibă un lider, precizează revista TIME. „Tunisia este un model pentru întreaga lume arabă. Timpul dictatorilor şi al dictaturilor s-a încheiat”, a declarat pentru Al Jazeera profesorul Mohamed Lagab, de la Universitatea de Ştiinţe Politice din Algeria. Doar că Ben Ali este primul lider al lumii arabe pus pe fugă de protestele din stradă după generaţii întregi. În Egipt, Hosni Mubarak este la conducerea celei mai numeroase ţări arabe din 14 octombrie 1981 şi pare că va fi în funcţie cât va trăi. În Egipt, şomajul şi inflaţia l-au făcut pe un propietar de magazin să spună „preţurile au crescut atât de mult, încât ni s-a îngroşat pielea.” Procentual populaţiei care trăieşte sub pragul sărăciei este mai mare decât în Tunisia, iar populaţia este sătulă de dictatura lui Mubarak, care ştie mai multe despre tortură, decât despre serviciul public, se arată în revista TIME. Doar că regimul din Egipt diferă de cel din Tunisia. În primul rând, o mare parte a populaţiei tunisiene este educată. Guvernul tunisian a cheltuit mulţi bani pentru educaţia tinerilor, care au absolvit facultăţi şi apoi s-au trezit ca nu au unde să se angajeze. În contrast, sistemul de învăţămând din Egipt a decăzut în ultimile două decenii şi mulţi spun că situaţia i se datorează lui Mubarak, care şi-a făcut calculele cu cinism. „80 de milioane de oameni nu au putere, nu au cunoştinţe şi nu sunt organizaţi, spune scriitoare feministă Nawal el-Saadawi, poate cea mai critică voce din Egipt. În al doilea rând, armata din Tunisia a fraternizat repede cu revoluţionarii. În Egipt armata este mult mai ataşată de Mubarak. La fel şi Ministerul Interior, care conduce poliţia. „Guvernul de aici este mai tare decât cel din Tunisia – de aceea oamenii sunt speriaţi,” spune un cetăţean din Cairo. Totuşi, spre deosebire de Tunisia, opoziţia din Egipt este mai populară şi are rădăcini adânci. Un exemplu este Frăţia Musulmană. Doar că alegerile parlamentare din noiembrie 2010 nu au mai adus niciun loc în parlament pentru partidele de opoziţie din Egipt. Şi în mod misterios, opoziţia nu pare să împingă populaţia spre revolte. Deşi peste 90 000 de oameni au semnat o petiţie pe Facebook în semn de protest împotrivă torturii, sărăciei şi şomajului, iar astâzi, cu ocazia Zilei Poliţiei, sunt aşteptate proteste în stradă, Frăţia Musulmană a declarat că nu va participa.

Deşi Cehia şi-a deschis ambasată la Priştina, capitala Kosova, preşedintele Vaclav Klaus se opune trimiterii unei delegaţii diplomatice în provincia sârbă cu populaţie majoritar albaneză care şi-a autoproclamat independenţa în februarie 2008. Preşedintele Vaclav Klaus a declarat vineri că nu va numi un ambasador al ţării sale în Kosovo atât timp cât se va afla la conducerea statului ceh. “Republica cehă nu îşi va trimite un ambasador în Kosovo, cât timp eu voi fi preşedinte”, a declarat Klaus, aflat în vizită la Belgrad.

  • Gandul:

Rusia ameninţă NATO cu rachete

“Aşteptăm de la partenerii noştri din NATO un răspuns clar şi fără ambiguităţi privind locul pe care îl văd pentru Rusia”în sistemul antirachetă din Europa, a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev. În cazul lipsei unui acord, “va trebui să luăm decizii dezagreabile referitor la desfăşurarea unor unităţi de rachete destinate atacurilor nucleare”, a adăugat el, în cursul unei întrevederi cu Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO. La Summitul NATO de la Lisabona (noiembrie 2010), Medvedev a spus că Moscova nu va răspunde pozitiv unui scut în Europa decât dacă Rusia este implicată pe deplin.

Iranul, aproape de a construi o BOMBĂ NUCLEARĂ, potrivit oamenilor de ştiinţă americani

***

In fiecare zi, lăsăm urme lungi de informații personale doar prin simplul fapt că trăim în lumea modernă. Dăm click pe pagini de internet, schimbăm canalele, trecem pe la punctele automate de încasare a taxei de autostradă, facem cumpărături cu cardul de credit și vorbim la telefonul mobil. Companii precum Yahoo! și Google colectează cam 2.500 de detalii despre noi în fiecare lună. (…) “Companiile și autoritățile vor să ne identifice și să ne localizeze. Datele pe care le aruncăm în spațiul virtual creează nenumărate cărări până la ușa noastră. Chiar dacă nu-ti dai numele, e un fleac să te găsească. Un studiu a demonstrat că prin simpla declarare a sexului, a datei de naștere și a codului poștal, s-ar putea stabili cu precizie identitatea a 87% din populația Statelor Unite“, scrie Stephen Baker, în cartea sa Numerati, apărută la Editura Publica. Cartea “Numerati” este scrisă de Stephen Baker, jurnalist la Business Week de mai bine de 20 de ani. Producem date zilnic. Telefonul pe care îl ai lângă tine în timp ce citești aceste rânduri îi poate ajuta pe cei de la operatorul de telefonie mobilă să-ți stabilească locul în care ești cu o precizie de câțiva metri. Visa poate să spună despre tine că aseară ai cumpărat dintr-o benzinărie o sticlă de vin și un pachet de țigări, iar magazinele în care intrăm înregistrează, cu detalii de ore, minute și secunde, imagini cu și despre noi. Unde ajung și cine folosește aceste date?

  • Gandul:

Papa a binecuvântat reţelele sociale, dar a dat şi avertizări privind pericolele din lumea digitală

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat reţelele de socializare, Facebook, Twitter şi YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării, care se celebrează luni, şi a făcut apel la respect în exprimarea online, informează Reuters. In mesajul său adresat catolicilor cu ocazia Zilei Comunicării, papa le-a recomandat internauţilor să fie respectuoşi, responsabili, oneşti şi discreţi. De asemenea, suveranul pontif le-a făcut o recomandare bloggerilor care vor să răspândească mesajul Evangheliei pe internet, subliniind că scopul lor nu trebuie să fie obţinerea unui număr mare de accesări. (…)

Totuşi, în mesajul său, papa a reiterat unele din temele sale predilecte din ultimii ani, printre care avantajele şi pericolele epocii digitale. El a subliniat că reţelele de socializare sunt un mod minunat de a construi relaţii şi comunităţi, dar a avertizat că relaţiile de prietenie de pe internet nu trebuie să le înlocuiască pe cele reale şi oamenii trebuie să îşi construiască profiluri autentice pe aceste platforme. [?!, n.n.]

Un val de cyberscepticism în SUA: Facebook şi Twitter, reţelele sociale care duc la izolare

Nu socializare, dimpotrivă: izolare de realitate, acesta este verdictul pe care lumea academică îl dă reţelelor virtuale

Felul în care oamenii comunică frenetic online prin intermediul Twitter, Facebook sau al mesageriei instant poate fi văzut ca o formă de nebunie modernă, potrivit unui sociolog american de top, scrie The Guardian. “Acest comportament care a devenit rutină poate exprima probleme pe care altădată le-am fi considerat patologice”, explică Sherry Turkle, profesor la MIT, în noua sa carte, Alone Together. Volumul, publicat în Marea Britanie luna trecută, a făcut senzaţie în Statele Unite, o ţară care preamăreşte meritele reţelelor sociale. Autoarea, invitată săptămâna trecută de Stephen Colbert la comedy show-ul pe care acesta îl prezintă, a spus că oamenii au ajuns acum să-şi verifice iPhone-ul chiar şi atunci când se află la o înmormântare. O afirmaţie la care moderatorul a replicat: “Fiecare ne luăm «La revedere» într-un fel propriu”. Teza lui Turkle este simplă: tehnologia tinde să ne acapareze viaţa şi să ne facă mai puţin umani. Iluzionându-ne că ne ajută să comunicăm mai bine, de fapt nu facem decât să ne izolăm unii de alţii. Ajungem astfel să trăim într-un fel de cyberrealitate, care este o copie pală a lumii reale, susţine autoarea.

Social media pusă la zid

Cartea lui Turkle nu este singura lucrare de acest gen. Intelectualitatea americană a reacţionat şi a cerut respingerea unora dintre valorile şi metodele de comunicare moderne.E o reacţie negativă uriaşă. Diferitele mijloace de comunicare pe care oamenii le folosesc au început să sperie”, susţine profesorul William Kist, expert în educaţie la Universitatea de Stat din Kent, Ohio. Lista celor care atacă social media este lungă şi cuprinde nume din mediul academic, dar şi al pop-culturii. Un recent bestseller în Statele Unite, The Shallows al lui Nicholas Carr, sugerează că utilizarea internetului a modificat modul în care gândim, transformându-ne în indivizi mai puţin capabili să digerăm cantităţi mari şi complexe de informaţii. Cartea se bazează pe un eseu scris de Carr pentru Atlanticmagazine, titrat categoric: “Ne face Google stupizi?”

Un alt val de cyberscepticism se regăseşte în The Net Delusion, a lui Evgeny Morozov. El susţine că social media a creat o generaţie de “falşi activişti”, susţinători pasivi ai cauzelor pe internet; i-a transformat pe oameni în leneşi făcându-i să trăiască cu iluzia că pot schimba lumea cu un clic de mouse şi că asta ar fi egalul unor voluntariate sau strângeri de fonduri în lumea reală. Şi cum fiecare val de reacţii este urmat de un altul, n-au întârziat să apară nici apărătorii social media, care susţin că Twitter şi Facebook au îmbunătăţit comunicarea, în special pentru cei cărora le e greu să se întâlnească în lumea reală din cauza distanţelor sau a diferenţelor sociale.

Avocaţii reţelelor sociale mai spun că acestea reprezintă o formă de comunicare diferită cu care poate unora le e mai greu să se obişnuiască. Sunt voci care susţin însă că dezbaterea pe tema social media este atât de acerbă deoarece este un domeniu nou, care nu dispune încă de reguli ce trebuie respectate şi de aceea apar şi incidente, precum cel al tinerei care a anunţat pe Facebook că se sinucide şi niciunul dintre cei 1.048 de prieteni ai săi nu a oprit-o. “Dar, când va exista «netiquetta», se vor rezolva mai multe aspecte”, susţine profesorul Kist.

El a mai spus că “lumea reală”, pe care mulţi dintre criticii social media o evocă, nici nu a existat cu adevărat. Înainte de a călători toată lumea cu capul îngropat într-un iPad ori într-un smart phone, fiecare mergea în linişte, susţine acesta. “Nu am văzut oameni vorbind spontan cu necunoscuţii. Poate o făceau doar pentru a se întreţine”, a mai spus Kist.

Nota noastra:

Este deosebit de important scurtul articol-studiu asupra fenomenului internetului. Ne-au atras atentia, indeosebi, acest fragment:

social media a creat o generaţie de “falşi activişti”, susţinători pasivi ai cauzelor pe internet; i-a transformat pe oameni în leneşi făcându-i să trăiască cu iluzia că pot schimba lumea cu un clic de mouse şi că asta ar fi egalul unor voluntariate sau strângeri de fonduri în lumea reală.

Readucem aminte si de un studiu in care se atragea atentia tot asupra falsei senzatii de participare si de modul de gandire – activa, dar pe termen scurt, neaprofundata, pe care il favorizeaza mediul internautic.

Scriam atunci:

Principala diferenta intre tv si internet este ca, in primul caz, efectul este de hipnoza si de activare a zonelor pasive ale creierului – cele responsabile cu visarea, si cu punerea in “adormire” a activitatii analitice, a gandirii. Internetul, in schimb, activeaza zonele gandirii, insa numai ale celei pe termen scurt, dezavantajand gandirea profunda. Este foarte relevant acest studiu si trebuie sa fie un semnal de avertizare si pentru noi, cei ce utilizam internetul, deoarece capacitatea de inselare a celui ce foloseste internetul poate fi, intr-un anume sens, mai mare decat cea a consumatorului de tv: “consumatorul” de internet e incitat la gandire si la participare, insa, cel mai adesea, intr-o forma surogat, intr-o forma lipsita de profunzime si de luciditate.

Intr-adevar, un mediu cu doua taisuri: spatiu al libertatii de exprimare, inca, dar si mediu posibil de manipulare a oamenilor, atunci cand li se servesc “hoax”-uri si li se livreaza scheme ideologice facile, prefabricate, atunci cand se cultiva senzationalul in detrimentul reflectiei, a aprofundarii, a argumentatiei solide si oneste. E nevoie de o mare trezvie si atentie cand folosim acest mijloc de “informare” si comunicare, mai ales pentru crestinii care isi doresc si o viata duhovniceasca, fara sa fie deprinsi insa de realitatea care ii inconjoara.

Facebook are in Romania aproape 2,6 milioane de utilizatori, jumatate dintre ei trecandu-si la profil si orasul de resedinta, arata datele serviciului de monitorizare facebrands lansat de agentia de comunicare in social media Standout si dezvoltatorul de solutii web Byte Flux. Facebrands.ro monitorizeaza in acest moment peste 5.000 de pagini romanesti create pe Facebook de persoane si institutii. Cifrele sunt calculate pe baza datelor despre orasul de resedinta introduse la crearea profilului de catre utilizatorii retelei de socializare. Dintr-un total de 2,59 milioane utilizatori de Facebook in Romania, 1,25 milioane (48,34%) au adaugat orasul de resedinta la profilul lor de Facebook, iar din acestia, 24,22% (303.360) sunt in Bucuresti. Orasele cu cei mai multi utilizatori de facebook, in afara de Bucuresti sunt: Cluj-Napoca (105.100 utilizatori, 8,39%), Timisoara (90.780, 7,25%), Iasi (84.440, 6,74%), Constanta (61.860, 4,94%) si Brasov (56.720, 4,53%). Facebrands.ro monitorizeaza in acest moment peste 5.000 de pagini romanesti create pe Facebook de persoane si institutii [companii, ONG-uri etc], aratand cresterea numarului de fani al acestora pe zile si saptamani, impreuna cu alte pagini din aceeasi categorie.

***

Un raport primit vineri de Nicolas Sarkozy (“Sistemul monetar internaţional in secolul XXI”) sugereaza un rol in crestere al Fondului Monetar Internaţional, atât în termeni de supraveghere, cat şi in cei ai cooperarii dintre bancherii centrali. Raportul privind consideră că ar fi “interesant” de examinat rolul potenţial ca monedă de rezervă al DST (drepturi speciale de tragere), unitatea de cont a FMI într-o lume “ce în ce mai multipolară.” Documentul este semnat de nume mari în domeniul finanţelor,  Michel Camdessus, Horst Köhler, Paul Volcker si Hu Xiaolian (fost viceguvernator chinez)

Raportul exprima si ingrijorarile privind “dezvoltarea rapidă” a unui sistem bancar din umbra (shadow banking) sau lipsa unui tratament la slăbiciunile structurale ale regimul monetar internaţional. Volatilitatea ratelor de schimb, este o altă sursă de îngrijorare dintre autorii raportului, care mai propun înfiinţarea de indicatori pe baza datelor macroeconomice pentru ţările mari care sa evalueze gradul de instabilitate sau de inadaptare a monedelor lor şi propun unele politici corective. In plus, operatiunile de control strict a miscarilor de capital din unele  state (pentru a-si proteja economiile lor) ca Brazilia sau Chile, ar trebui “limitate la minimum necesar.”

  • Bloombiz:

[Ilie Serbanescu] Bugetele la control!

Bugetele la control! Aceasta este procedura instituita in Uniunea Europeana incepand din 2011, potrivit careia se introduce verificarea si avizarea de catre Comisia de la Bruxelles a proiectelor de buget ale statelor membre inaintea adoptarii lor de catre parlamentele nationale. Calendarul este foarte precis. In luna martie, in baza unui raport al Comisiei, Consiliul European (organismul de decizie in Uniune) va atrage atentia asupra principalelor provocari economice, facand, totodata, “recomandari strategice” statelor. De care, in mod evident, acestea trebuie sa tina seama! Apoi, in aprilie, fiecare stat trebuie sa prezinte obiectivele bugetare pe termen mediu in fata Comisiei Europene si a Consiliului European. Iar, dupa examinarea acestora, cele doua foruri europene vor trimite catre state un aviz pe proiectele de buget, prin iunie-iulie, adica inainte ca guvernele sa finalizeze bugetele.(…) La o analiza atenta, procedura “bugetele la control”, desi pare a fi un raspuns de conjunctura la o problema de indisciplina financiara, poate fi de importanta strategica pentru ceea ce ar vrea si ar trebui sa fie Uniunea Europeana: o adevarata uniune cu politici comune, daca nu chiar unice, sau macar cu o corelare inalta in principalele domenii care sa genereze abordari unitare, si nu disjuncte, convergente, si nu divergente. Daca ramane un simplu control al unor norme de deficit bugetar sau de datorie publica nu va realiza mare lucru! Dar, daca acest control – care se va realiza, ca un lucru foarte bun, inca din faza conceperii bugetelor in baza unor programe multianuale -, atunci procedura va putea reprezenta un mijloc de formulare de obiective strategice ale Uniunii Europene si de implementare a acestora in practica.

Nota noastra: De o uimitoare naivitate analistul economic Ilie Serbanescu, ce nu vede capcanele sistemului centralizat de putere european…

[“Marele maestru” Eugen Ov. Chirovici]: China ajuta Europa. Cine va ajuta China?!

Grecia trebuie sa isi restructureze cat mai curand datoriile

(?!…n.n. Ei, e bine daca Davos este cu a A treia forta, chiar putem dormi linistiti de acum.)

Peste 40 de ani, pe la jumătatea secolului, omenirea va avea nevoie de 40% mai multe alimente, de 30% mai multă apă şi de 50% mai multă energie, avertizează consilierul ştiinţific al Guvernului britanic, Sir John Beddington. Pe lângă obişnuite “sperietori” vehiculate şi de alţi cercetători britanici (încălzirea globală, creşterea populaţiei, crizele energetice), Beddington vine cu una nouă, anume că guvernele şi cetăţenii agravează problema prin reticenţa lor faţă de organismele modificate genetic (GMO). Acestea ar putea fi mai degrabă o soluţie de combatere a foametei şi de a evita ca lumea întreagă să fie cuprinsă de revolte privind preţurile alimentelor, precum cele recente din Tunisia (unde s-a şi ajuns la “revoluţia iasomiei”) şi din Algeria. “Dacă există organisme modificate genetic care să rezolve problemele pe care nu le putem rezolva în alt fel şi dacă se demonstrează că sunt sigure din punctul de vedere al sănătăţii umane şi al me­diului, atunci ar trebui să le folosim”, a spus Sir John Beddington. “Mă gândesc la noi boli aduse de încălzirea globală, care au de-a face cu seceta, cu salinitatea solului. Avem nevoie de organisme care să facă faţă acestora”, a precizat oficialul britanic. Fost profesor de biologia populaţiei la Imperial College din Londra, Beddington crede că există “multe soluţii” de a preveni crizele alimentare. Îmbunătăţirea tehnologiei agricole ar fi una, iar alta – respingerea “sperietorilor” legate de GMO de circa două decenii încoace. Beddington prevede că, în 2030, mai bine de 60% din populaţia lumii va locui în mediul urban, fără a fi implicată în cultivarea pământului şi creşterea animalelor.

Nota noastra:

Iata cum sunt folosite aceste sperietori: incalzirea globala si revolta din Tunisia sunt argumente pentru… industria OMG!


***

  • Jurnal TV:

Gripa porcina se extinde (VIDEO)

Gripa porcină tot mai ameninţătoare în Bulgaria! Timp de o săptămână uşile şcolilor din câteva oraşe inclusiv din capitala Sofia, vor fi închise. A fost decretată epidemie de gripă în mai multe regiuni.

Vaccinaţi, dar bolnavi (VIDEO)

S-au îmbolnăvit chiar dacă au fost vaccinaţi. Doua persoane, vaccinate contra virusului AH1N1, au fost contaminate de gripă, deşi autorităţile asigurau populaţia că acesta este efectiv.

Vezi si:  REVINE EPIDEMIA DE MINCIUNA PORCINA cu comentariul nostru si cu linkurile de ajutor in intelegerea temei

*

O femeie din judeţul Dolj a suferit şapte operaţii, după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă: cancer.

Celulele canceroase i-au afectat ochii, pancreasul, plămânii şi s-au extins la sân şi colul uterin. Drama Elisabetei Diaconescu (47 de ani), din judeţul Dolj, a început în urmă cu opt ani, când doctorii i-au depistat o boală necruţătoare: cancer la ochi. Din acel moment, viaţa sa a devenit un calvar. „M-am dus dintr-un spital într-altul, sperând că mă voi vindeca“, ne-a spus femeia.

A aflat că are cancer “din întâmplare. Conduceam maşina când, dintr-o dată, mi s-a pus ceva în faţa ochilor, un fel de ceaţă. Am oprit maşina şi am stat puţin, ca să-mi revin. Credeam că starea vine de la oboseală. Dar zilele următoare situaţia s-a repetat tot când mă aflam la volan. Aşa am zis să merg la doctor, să văd ce am”, a adăugat femeia. (…)

Din 2003 până în prezent, a suferit intervenţii chirurgicale la colul uterin, sân, abdomen, la nivelul gâtului şi la plămâni. Ne-a mărturisit că viaţa i s-a schimbat în ultimii ani, dar că nicio clipă nu a căzut în deznădejde.

“Eu nu am fost supărată din cauza acestei cruci pe care Dumnezeu mi-a dat-o. Din contră. În fiecare zi mă rog şi spun: «Mulţumesc, Doamne, că m-am îmbolnăvit, pentru că doar aşa am putut să descopăr că în viaţă există şi alte lucruri de care trebuie să mă îngrijesc, nu numai de bani. Să am grijă de suflet»”,a încheiat femeia.

Cristina Bobe: Ce parere si-a format profesorul francez Claude Karnoouh despre mediul universitar romanesc?

Claude Karnoouh: Din anumite puncte de vedere mi se pare mai interesant in Romania decat in Franta. Discutiile cu studentii sunt mai interesante, chiar daca studentii sunt un pic tacuti. In Franta este prezent un conformism atat de dreapta, cat si de stanga care este extrem de plictisitor. In ultimii 30-35 de ani, in Franta, s-a instituit un fel de autocenzura. Pe anumite teme, ideile care se vehiculeaza ajung sa fie destul de penibile. Spre exemplu, in filosofie, ceea ce este legat de Heidegger. La un moment dat se vorbea la curs despre Heidegger, iar din sala s-a ridicat un student si a spus: “Este interzis sa vorbiti aici despre un ganditor nazist!”. Eu l-am dat afara, iar el s-a dus sa faca plangere la seful departamentului. La fel se intampla cu aceasta cale de gandire germana, cum ar fi in filosofia politica cu Carl Schmitt. Nu trebuie sa vorbim despre istoria ideilor legate de comunismul real sau fascismul italian. Intotdeauna este cineva care vrea sa te opreasca sa vorbesti. Faptul ca are o idee opusa nu este o problema. Fiecare are ideile lui. Insa faptul ca cineva incearca sa te opreasca sa vorbesti devine din ce in ce mai penibil.
Rep: Poate fi spus in universitatile din Romania chiar orice?
Claude Karnoouh: N-am spus niciodata ca in universitatile din Romania poate fi spus chiar orice. E o curiozitate aici prin studentii buni pe care ii consider disparuti in Franta. Am un prieten care preda la o universitate din provincie si care spune ca este absolut disperat pentru ca el poate spune orice, in timp ce studentii asculta ca niste vitei sau gaste. Aici la Bucuresti tinerii sunt naivi, dar exista un mediu de discutie.
Rep: De ce se tem studentii sa deschida anumite subiecte?
Claude Karnoouh: In ciuda succesului de care pare sa se bucure in Franta, antropologia este destul de conventionala, plina de clisee. Asta le place studentilor. Nu vor sa fie surprinsi, nu vor sa fie destabilizati. E o teama de necunoscut, care i-ar sili sa gandeasca. In “Marele inchizitor” era acest citat: “Noi le-am dat de mancare, iar ei si-au depus libertatea la picioarele noastre”. Oamenii se tem de libertate. E o angoasa foarte mare atunci cand esti liber. Acest fapt este valabil atat in societate, cat si in relatiile interpersonale. (…)
Rep: Poate fi asemuit comunismul cu un act de credinta?
Claude Karnoouh: In comunism partidul era impotriva religiei fiindca, asa cum a fost conceput in anii 20 in Rusia, el era o religie. Lenin a conceput in practica o religie, o biserica. Aceasta a fost lectia invatata de la Berdiaev. Partidul dorea sa inlocuiasca credinta oamenilor in Dumnezeu. Erau, cu alte cuvinte, doua biserici in competitie.
Rep: Credeti ca a reusit “religia” lui Lenin sa converteasca sufletele oamenilor la ideologia comunista?
Claude Karnoouh: Cred ca intr-o anumita masura implementarea “bisericii lui Lenin” a reusit. Numai ca seful lor a propavaduit raiul pe pamant, iar asta nu le-a reusit si, prin urmare, oamenii au fost foarte dezamagiti. In acelasi timp biserica crestina traditionala propavaduieste raiul, insa nu pe pamant. Trebuie sa avem nadejde ca cea de-a doua parte a vietii noastre, dincolo, va fi mai buna. Insa nimeni nu s-a intors de acolo sa ne spuna daca viata este mai buna. Aceasta este enigma adanca a sufletului si a mintii umane.
Rep: Faptul ca astazi intalnim putini oameni cu credinta adevarata in Dumnezeu este o consecinta a acestei ideologizari comuniste?
Claude Karnoouh: Faptul ca astazi intalnim putini oameni care mai pastreaza o credinta autentica este o urmare a modernitatii, fie comunista, fie capitalista. In Europa de Vest este acelasi lucru. Biserica este in cadere. Capitalismul propune si el o religie care are ca element central consumul. Prin consum este implinit raiul pe pamant. Pana cand va tine aceasta credinta, nu stiu! Pana cand vom crapa. Numai ca acest consum al unora implica o mare saracie pentru altii. (…)
Rep: Propuneti sa integram tiganii prin forta, dar totodata si in spiritul tolerantei?
Claude Karnoouh: Toleranta? Eu nu stiu ce este toleranta. Eu cunosc numai case de toleranta. Toleranta moderna a luat un sens stupid. Acum se practica toleranta analfabetismului, toleranta relativismului general. Singurul sens in care toleranta are valoare este acela in care este exprimata in preambulul Edictului de Nantes. In acest preambul se intalneste modelul teoretic si practic al tolerantei.
Ce inseamna toleranta? Faptul ca tiganii pot face orice, fiindca in momentul in care vei semnala anumite nereguli, te vor acuza de rasism. Acesta este un joc pervers. Am vazut in Moldova un deal plin de case care aratau ca niste palate. Toate aceste case erau legate la electricitate ilegal. L-am intrebat pe primar: “Domnule, pai ce faceti in sensul acesta?”. Primarul mi-a spus ca nu poate face nimic. Daca face ceva, un reprezentant al tiganilor va merge la Bruxelles si va spune ca romanii sunt rasisti. Exista o mica minoritate foarte bogata intre tigani, care se joaca foarte bine cu legile din Uniunea Europeana, astfel incat sa beneficieze de toate avantajele, fara sa aiba nicio datorie civica. (…)


Categorii

Acordul cu FMI, Al treilea razboi mondial, Egipt, Era Big Brother, Facebook, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Razboiul impotriva sanatatii, Tunisia

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “FMI VREA SA VINDEM TOT CE A MAI RAMAS SI DA DRUMUL BANCILOR STRAINE SA PLECE/ Cancer la robinet si o minunata pilda de rabdare muceniceasca in boala/ INTOTDEAUNA ESTE CINEVA CARE INCEARCA SA TE OPREASCA SA VORBESTI/ Cyberscepticism sau alte semnale de alarma asupra… ‘EFECTELOR SECUNDARE’ ALE VIETII PE INTERNET (20 – 25 ianuarie 2011)

  1. Am facut si eu un cont de twitter, si, dupa ce m`am lamurit cat de cat cum se foloseste, am ramas blocat cand am vazut cat de serioasa e si revolta de acolo. Pe langa ca se trimit mesaje non-stop in care se lauda ca sunt cu corturile pe strazi ca sa continue de dimineata .. in fine, cica armata umbla prin spitale si ii aresteaza pe raniti, impuscaturi pe la tv sa`i sperie pe protestatari, ambasada israeliana e pazita pana in dinti si familii apropiate puterii au parasit tara .. oricum ideea e ca par seriosi oamenii, si in cea mai mare pare sunt studenti, oameni tineri, masa destul de ‘labila’ si usor de ‘activat’ care se vad revolutionari.
    Plus ca pune din greu gaz pe foc si cnn`u care ii zgandare cum poate. Om vedea ce`o iesi, dar se pare ca se ‘tunisizeaza’ si egiptu`.
    Si toti spun ca azi vor iesi mai multi in strada,

    ” More Egyptian groups call for demonstration today in the morning #Egypt #Cairo
    57 minutes ago Favorite Retweet Reply “

  2. Lovitura de stat din Chile din 1973 care a inlaturat de la putere presedintele marxist Salvador Aliende a fost aprobata atat de URSS cat si de SUA. Rusilor nu le convenea un comunism care accepta pluralismul poliric; era prea periculos. SUA au considerat intotdeauna america latina ca fiind un sfera lor de influenta.

    In 1996 sau 1997, presdintele Suharto – presedintele al celui mai populat stat musulman din lume, a fost “intrebat” de respectarea drepturilor omului. Le-a raspuns globalistilor, ca drepturile omului reprezinta un produs cultural occidental care nu e compatibil cu traditiile islamice. Au urmat violente manivesatii, care l-au silit sa-si dea demisia. Trebuie mentionat ca ajuns la putere in 1967 cand a dejucat o lovitura de stat comunista, care dorea sa transforme Indonezia intr-un nou Vietnam. In perioada razboiului rece a fost sprijinit de americani, care vedeau in el un bastion anticomunist.

    In perioada razboiului rece, atat el cat si presedintele Chilian Augusto Pinocet – care l-a inlaturat de la putere pe Salvadoe Aliende – au folosit masuride reprimare a comunistilor care la vremea respectiva au fost aplaudate la Washington. Dupa 1991 amandoi au fost acuzati de nerespectarea drepturilor omului, presedintele Pinochet ajungand chiar sa fie judecat.

    Pe internat am citit ca incepand cu 2020 rusii vor fi “chestionati” privind drepturile omului – evident asa cum le vad globalistii.

  3. Observ, din pacate, ca va ingrijiti, in recomandarile dvs., din ce in ce mai mult de razboiul lumesc si mai putin de cel duhovnicesc. Cred ca stirea cu femeia care ii multumeste lui Dumnezeu pentru crucea bolii sale ar fi trebuit sa fie prima pentru ca o astfel de stire poate da putere si altora care au nevoie. Sigur ca este bine sa cunoastem si mersul lumii, dar cred ca este mai important sa ne intarim mai intai duhovniceste.
    Doamne ajuta!

  4. Radio Europa FM a anuntat in aceasta dimineata ca si detinutii din penitenciare vor primi carduri.
    In penitenciare se vor introduce info-chioscuri. Cu ajutorul cardului detinutii vor putea prmi bani, vor putea vedea stadiul proceslor in care sunt implicati, vor putea vedea cate zile au mai ramas pana la eliberare si altele asemenea.

  5. @Remus:

    Nu este razboi “lumesc”, ci al lumii. Diferenta poate explica totul – adica, de ce ii dam atentie. Am fi putut incepe cu acest exemplu, insa am gandit sa il punem dupa cateva evenimente ingrijoratoare, tocmai pentru a pune si o pilda de curaj in atata intunecime.

    Iertare!

  6. Admin
    “Ceea ce este ingrijorator la detinatorii puterii, in acest moment, este aparenta lor totala de a fi rupti de realitate si de oameni, de societate”

    Puteti sa fiti de alta parere, insa starea actuala arata clar ca acestora nu le mai pasa de ce-i din jur, si se comporta ca cei demonizati.
    Sunt demonizati.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Duminica a fost dintotdeauna si este prima zi a saptamanii si in calendarele din Sfantul Munte, si in cele vechi. NOI DOVEZI SI ULTIME RASPUNSURI (numai pentru cei care cauta sincer adevarul si nu se impotrivesc evidentei)
  8. Nu cautam senzationalul,dar senzationalul intra cu bocancii in viata noastra.
    Se reduc alocatii complementre si ajutoare sociale pentru familiile nevoiase.Gradul de supurtabilitate al populatiei e demult depasit.Dar ne-am dresat cum spunea Parintele Paisie despre broasca care este oparita treptat si nu brusc pentru ca ar fugi.
    Locuiesc in mediul rural si m-am invatat sa supravietuiesc saptamani de zile fara nici un ban in casa. Si avem un salariu.Nu pot sa-mi imaginez ce poate improviza o familie fara nici un venit care sta la oras si nu poate iesi din casa fara bani.
    Deduc ca un segment important din populatie este pregatit pentru momirea cu iesirea in strada.Dar ca si in decembrie 1989 bricheta o va aprinde cine trebuie…

  9. In legatura cu facebook-ul, am vazut deunazi filmul “The social network”, in care se arata cum a fost infiintat facebook-ul, de catre un student la informatica si ce mare succes a avut cu el de la inceput. Studentul, un baiat extrem de inteligent, lipsit insa de minimum de constiinta- isi tradeaza propriul prieten cu care incepuse afacerea si de banii caruia se folosise pentru a lansa facebook-ul. In fine, sa va mai spun ca e nominalizat la premiile Oscar anul asta si are toate sansele sa castige ! Inca o reclama in plus pentru un lucru nociv ! Sa ma iertati , comentariul meu sper sa se incadreze in razboiul lumii, desi are si putin din razboiul lumesc -oscarurile 🙂

  10. Nu cred ca Facebook-ul este un succes de piata intamplator, ci un experiment (instrument)gandit si pus la punct cu mult dinainte de aparitia sa si foarte abil folosit pentru atingerea unor rezultate pe multiple planuri ( in constiinta individuala si in constiinta sociala). Nu intamplator Time desemneaza ca om al anului pe Mark Zuckerberg in 2010. De altfel pare sa se contureze o legatura cat mai stransa intre retelele de socializare si Wikileaks, Julian Assange fiind de asemenea desemnat omul anului de catre votul popular inregistrat de Time Magazine in 2010 si omul anului in viziunea lui Le Monde.
    Avem prin urmare doua “personalitati” care poate nu intamplator au avut in ultimul timp o evolutie cu puncte comune si “incendiare” la propriu si la figurat.
    Referitor la comentariul lui Remus consider ca este bine totusi sa deschidem ochii la ceea ce se intampla in jurul nostru, si , in masura in care ne va lumina Domnul, sa incercam sa intelegem sensul schimbarilor.
    Asa cum s-a mai spus si de alti comentatori, senzatia evidenta este aceea ca evenimente nefaste se precipita intr-un ritm infricosator de rapid.

  11. Facebook`ul este de asemenea un instrument excelent pentru viitoarele softuri de recunoastere faciala care vor exista pretutindeni. Daca ii zici cuiva sa vina sa il pozezi din toate unghiurile pentru a il recunoaste ulterior nu i se va parea normal, si probabil, se va da inapoi de la asa tactici, insa, daca e sa se dea mare pe o ‘retea de socializare’ atunci individul va fi mai mult decat incantat sa se pozeze din toate partile. E o idee ..

    Un alt proces de obisnuire cu ‘digitalizarea’ mi se pare necesitatea la metrou de a pune degetului pentru deschiderea usilor. Obisnuiesc mentalul cu ideea de a folosi degetu` ca si cheie .. doar un gand …

    (AhlulBayt News Agency) – Mubarak’s son, who is considered his successor, along with his family left the country amid the anti-government protests across Egypt which are the largest since Mubarak took power three decades ago.
    Am inteles ca au fugi in Mare Britanie.

  12. Bine zice C. T. Popescu: “de Zuckerberg nu ştiu decât că e un “blue eyed boy” de copertă, adică un computer genius cât se poate de standard, ce-i cu el ca fiinţă omenească eu n-am reuşit să bag de seamă.” Si
    “ Pentru tinerii din România de azi s-ar putea să fie însă ceva mai rău. Căci iluzia cea mai puternică pe care o induce acest superficiu e uşurinţa cu care s-ar face bani foarte mulţi pocnind din degete. Zuckerberg în viziunea Fincher e doar un şmecher fiţos care a făcut o postare norocoasă, a apăsat pe enter când trebuia şi gata, a ajuns miliardar. Un “băiat deştept” al calculatoarelor. Studentul Zuckerberg nu vine la cursuri, persiflează toţi profesorii, nu-l vedem vreodată învăţând la vreo materie, doar clapetează laptopuri şi se umple de bani. Dacă ne gândim bine, avem şi noi pe aici din ce în ce mai mulţi ţucări, care nu vor ajunge însă miliardari, ci doar rataţi, simpli, nici măcar de geniu.”

  13. Frati dragi, va rog sa ma iertati ca vars aici o teama si o neputinta. Am citit astazi stirea despre “autentificarea sociala” pe Facebook. Ma uit la ce fel de actiune pretind ei ca este aceasta reactie si… va marturisesc ca mie imi da mai multi fiori o asemenea “retea sociala” decat cipul. Devenim dependenti de ceva ce nu e al nostru, nu e firesc si nici nu stim cum este folosit. Ba cand aflam cum este folosit, si nu ne place deloc, deja face parte din “nevoile” noastre si mergem inainte tot asa.
    Dar, vorba lunga, saracia omului. Atat voiam sa va rog, daca vi se pare potrivit, sa incurajati oamenii sa se distanteze de retele sociale precum Facebook. Daca ati facut-o deja, poate reluati acest indemn…
    De arta fotografica de aici nu mai zic nimic: http://www.bloomberg.com/news/2010-07-20/facebook-lawyer-unsure-whether-founder-mark-zuckerberg-signed-contract.html
    Eu nu pot decat sa ma rog sa-mi dea Dumnezeu putere sa spun “Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac”. Doamne, ajuta.

  14. @ un om slab:

    Aveti dreptate. Dar chiar avem extrem de frecvent materiale despre nocivitatea si pericolul acestor retele de socializare, nu este primul cel de acum. Dati o cautare pe aceasta pagina dupa “Facebook” si veti gasi.

  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » LUMEA ARABA PARJOLITA DE “REVOLUTII”: din Egipt pana in Iordania si Yemen/ Solutia israeliana pentru terorism – paranoia biometrica totala/ UDMR PROMITE AUTONOMIE UNGURILOR. VOM RENUNTA LA 1 DECEMBRIE CA ZI
  16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cand secretul devine doar discret. AGENDA DE MODELARE SOCIALA SI CENTRALIZARE GLOBALA ESTE ACUM LA VEDERE. La ce ar trebui sa fim mai atenti cand “dezvaluirile” curg, care ar putea fi noile capcane si ce avem de f
  17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  18. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: DESPRE OMUL “TRANSPARENT”, PERMANENT OBSERVAT, CONTROLAT SI DEPERSONALIZAT AL BIG BROTHERULUI DIGITAL
  19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DIN SERIA ‘APOCALIPSA ACUM’: NASA isi alarmeaza angajatii privind o iminenta catastrofa. SE PREGATESTE CEVA?
  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAPIRILE DE COPII: legenda urbana si psihoza sociala construita dupa manual. S-A AJUNS LA AGRESAREA AMBULANTELOR si s-a amplificat prin haznaua poporului, OTV. ANALIZA MECANISMELOR SI MIZELOR POSIBILE ALE DIVERSIUNII
  21. Pingback: "JOCURILE" GENERATIEI DIGITALE sau cum devine copilaria amintire PE CALE DE DISPARITIE
  22. Pingback: "NU POT TRAI FARA INTERNET".../ Romania, a doua tara din lume la viteza de internet!/ RUSIA SUSTINE "REGLEMENTAREA" INTERNETULUI
  23. Pingback: Dependenta de tehnologie afecteaza grav creierul: JOCURILE PE COMPUTER POT DUCE LA DEMENTA (studiu)
  24. Pingback: Noi boli digitale: INSOMNIA electronica, diminuarea EMPATIEI si incapacitatea distingerii intre BINE si RAU, SMOGUL INFORMATIONAL si CYBERUTOPISMUL (STUDII) - Razboi întru Cuvânt
  25. Pingback: Facebook stimuleaza NARCISISMUL, VANITATEA si AGRESIVITATEA/ Undele GSM (telefonul mobil) dauneaza SARCINII/ Salvati copilaria de iPAD-uri si de OBSESIA DE A FI CEL MAI BUN (stiri si studii internet) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: Social Media SCHIMBA MINTEA OMULUI, pregatindu-l pentru participarea la MAREA SCAMATORIE [infografic] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: PARINTELE SAVATIE LA SOPHIA despre “desteptaciune”, (i)responsabilitatea cuvintelor, provocarile de pe internet si stricarea dragostei: “SUNTEM IN FAZA DE BUIMACEALA. VOR CA TOTI SA DEVENIM OBRAZNICI SI MANDRI” (video) - Razboi în
  28. Pingback: TABLOIDIZAREA APOCALIPSEI sau cum ne anunta ”Libertatea” ca ”Antihristul e printre noi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: INTERNETUL NU DA DOAR DEPENDENTA, CI SI NEBUNIE/ Nu ai cont pe Facebook? Esti suspect!/ AGRESIVITATEA COMENTATORILOR ONLINE/ CV-ul, inlocuit de PROFILUL ONLINE (articole internet) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: COPILUL SI ECRANUL (de calculator, televizor s.a.): EFECTE DEVASTATOARE ASUPRA SANATATII FIZICE SI PSIHICE/ Dependenta de internet – posibila boala psihica/ CITIM COPIILOR POVESTI SAU LE PUNEM DESENE ANIMATE? - Recomandari
  31. Pingback: Ce este si cum (nu) se citeste o PROFETIE ORTODOXA? Scurta lamurire pentru neavizati sau AMATORI DE SENZATIONALISM APOCALIPTIC - Recomandari
  32. Pingback: ICE BUCKET CHALLENGE – experiment de snobism “caritabil” prin “social media”. “Ce-ar fi sa contribuim la o cauza nobila pentru ca VREM si nu pentru ca e TRENDY sa fii parte dintr-un ultra-mediatizat joc de domino?”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare