Iarasi despre foamete: statistica ar spune ca nu se mai acopera cererea de porumb

23-02-2011 22 secunde Sublinieri

Statistici îngrijorătoare. La nivel mondial,  oferta de porumb acoperă doar 15% din cerere. De altfel, stocurile au atins minimul ultimilor 37 de ani, arată datele Departamentului pentru Agricultură din Statele unite ale Americii. 

Potrivit Bloomberg, deşi alimentele se scumpesc, iar suprafaţa însămânţată se măreşte, producătorii din întreaga lume nu reuşesc să acopere consumul mereu în creştere. Statisticile americanilor arată că agricultorii din întreaga lume au majorat producţia de grâu, orez şi cereale furajere cu 16% din 2000, însă acest lucru nu a fost suficient.

În prezent doar 80% din cerere este acoperită. Şi veştile proaste continuă: americanii estimează că stocurile pentru toate tipurile de cereale se vor reduce cu 13% înainte de următoarea recoltă.


Categorii

1. DIVERSE, Criza preturilor, criza alimentara

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Iarasi despre foamete: statistica ar spune ca nu se mai acopera cererea de porumb

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DISTRUGEREA SANATATII: limitarea medicamentelor compensate, abuzuri, norme absurde si presiuni fara precedent asupra medicilor de familie, care ar putea inceta activitatea la 1 aprilie!/ CRIZA ALIMENTARA, INTRE FACATURA IDEOL
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI observa ca cresc preturile la alimente. Dar gura nu-i miroase a usturoi…
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare