Patologia sangeroasa a tiranului din LIBIA, IPOCRIZIA MARILOR PUTERI si CRIZA PETROLULUI. Internationalizarea revoltelor isi continua marsul programat

2-03-2011 2 minute Sublinieri

1. Patologia puterii

Gaddafi este in plin delir mental. E in plin proces de negare a realitatii, o negare cu gloante, multe gloante, mult sange si multi morti. Marturii despre aceasta o arata numeroasele stiri aparute in mass-media. Ca este vorba de o patologie a puterii, consideram ca nu e nevoie de mari eforturi argumentative.

  • Antena3:

Libia: Trupele lui Gaddafi au încercat să intre cu tancurile în oraşele controlate de opoziţie

Gaddafi: Poporul mă iubeşte, oamenii din stradă sunt drogaţi

  • Gandul:

Gaddafi: “Urmaţi-mă sau voi arde Libia!”. Martorii vorbesc de mii de morţi

Interviu cu Gaddafi. Cum izbucneşte în râs liderul libian când e întrebat dacă-şi dă demisia VIDEO

Gaddafi: „Poporul meu ar muri ca să mă protejeze”. Ambasador SUA: „Gaddafi e alienat mintal”

Gaddafi îi anunţă pe libieni prin SMS că le dă 400 de dolari dacă îl lasă în pace. În faţa băncilor s-au format cozi

Vezi si News razbointrucuvant:

Patologia tiraniei lui Gaddafi si macel civil dezlantuit in Libia

2. Ipocrizia ”europeana”

Dar despre patologicul Gaddafi se stia demult. Si se stia si ce-i poate pielea. E ceva grotesc in  razboiul civil din Libia, cu sicofantii de ”occidentali” (intelegand aici nu doar europenii, ci tot ce inseamna occident – inclusiv SUA) batandu-si palmele inmanusate in alb si vaitandu-se de oribilul macelar, luand ”drasticele” masuri de inghetare a activelor sale din strainatate sau amenintand ”fioros” cu ”consecinte” pe viitor… De parca nu ar vedea si ei ceea ce se vede din avion: ca timpul lui Gaddafi a trecut, ca este o problema de zile pana cand va pierde puterea. De parca nu era evident ca daca se va incerca scenariul revoltelor in Liban, nu se va starni o astfel de reactie genocidala din partea nebunului.

Brusc insa, ”europenii”, in ciuda oripilarii lor fata de cel care nu are ce cauta in lumea civilizata, si-au adus aminte de regulile internationale si de respectul fata de principiile ONU.

Intr-un tarziu, abia, si-au adus aminte sa il si amendeze… verbal.

De ce ipocrizie? Pentru ca pana acum cateva luni Gaddafi era primit cu toate onorurile de toata floarea cea vestita a Apusului (dupa ce fusese ”reabilitat” inca din 2004). Si pentru ca in alte cazuri, cum ar fi Irakul lui Saddam Hussein sau Iugoslavia lui Slobodan Milosevici, nu au ezitat sa declanseze razboaie sau bombardamente, desi in primul caz nu exista mandat ONU si in celalalt au fost ajutati niste teroristi traficanti de organe omenesti. In ambele cazuri, pretextele de declansare a atacurilor au fost false (ceea ce nu inseamna ca respectivii tirani nu erau odiosi – insa nu asta conteaza… dupa cum se vede acum).

Intr-un tarziu, s-au gandit totusi sa isi faca loc de interventii militare. Dar nu se grabesc, caci nu asta e prioritatea lor in acest moment. Gaddafi poate sa-si decimeze in continuare poporul…]

3. Criza petrolului

Si totusi… Dezinteresul si legalitatea, principialitatea ipocrite a occidentului nu sunt explicabile doar prin inexistenta unor conjucturi internationale ”specifice” care sa genereze un interes pur cinic pe care acesta sa il urmareasca.

Consecintele razboiului civil din Libia sunt foarte serioase – si lovesc chiar in ”sangele” economiei atat de grav afectata de criza. Criza petrolului, caci despre aceasta este vorba, nu este generata doar de situatia din Libia, ci de intregul sir al revoltelor din tarile arabe. Un sir care continua si pare a fi fara sfarsit, chiar si in tarile in care tiranii au cedat puterea, cum este cazul Tunisiei.

Sa fie oare acesta inca un indiciu care sa arate ca in acest moment, importanta miscarilor revolutionare/intretinerea revoltelor (ce are drept consecinte, pentru spatiul arab, instabilitatea profunda interna si internationala, inrautatirea climatului economic si crearea premiselor pentru declansarea unei noi etape a recesiunii) este prima pe agenda ”puternicilor pamantului? Au devenit revoltele mai ”profitabile” decat petrolul?

4. Internationalizarea revoltelor

De altfel, pe langa tarile arabe, exista clare presiuni de transferare a revoltelor in tari ca Iranul (ceea ce nu ar fi tocmai o surpriza) si China. Rusia a marait si ea ceva referitor la niste ”ei” care ar genera astfel de fenomene. Contagiunea se face simtita si in tari mai mici, ca Armenia sau Croatia.

Imagini şocante – Revoluţia Iasomiei “aprinde” încă o ţară arabă

Armenia. 10.000 de protestatari în stradă cer demisia Guvernului şi noi alegeri

  • News razbointrucuvant:

Presedintele rus Dmitri Medvedev: EI CAUTA SA REPETE SI IN RUSIA SCENARIUL REVOLTELOR

Tentative de creare a unei miscari protestatare si in China

Legaturi:


Categorii

Al treilea razboi mondial, Libia, Opinii, analize, Presa, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Patologia sangeroasa a tiranului din LIBIA, IPOCRIZIA MARILOR PUTERI si CRIZA PETROLULUI. Internationalizarea revoltelor isi continua marsul programat

  1. Q: Au devenit revoltele mai ”profitabile” decat petrolul?

    A: Pe termen scurt, nu cred. Pe termen mediu-lung, cu siguranta. Pe de alta parte, strict legat de petrol, cred ca asistam la un nou episod al bataliei pentru resurse.
    Dictatorii din regiunea respectiva (pana acum sprijiniti de “vest”, pe fata sau prin dos) au devenit dispensabili (si sunt pline cimitirele de d-astia, nu?) pentru ca evident si-au incheiat ciclul de viata dar si pentru ca sunt, in genere, psihopati (unii sangerosi, altii mai putin) si – “pre cale de consecinta” – INSTABILI.
    Vor fi inlocuiti de marionete cu alura democratica si PREDICTIBILE (predictibilitate atat de necesara functionarii unui sistem). Iara asta, pe termen mediu-lung, nu poate fi decat benefic pentru cei care le controleaza. Pe marionete. Desigur.

    P.S. vazand ce se petrece in Egipt, ma gandeam la o scriitura despre sevraj (ca tot sunt drogurile un subiect la ordinea zilei). Sa inteleaga si lumea ca (nu numa in cazul heroinei) prima doza e intotdeauna gratis dar ce urmeaza dupa este iadul dependentei ci nu libertatea si fericirea eterna.

  2. Ma intreb totusi daca toate “fosilele” astea n-au ajuns de fapt, sau nu vor ajunge, intr-un soi de “Paradis al batranilor” precum cel din cartea pr. Savatie, ca dupa ce si-au regizat iesirea din scena cu surle si trambite si imbecilizarea violenta a propriilor popoare, cu complicitatea acelor “ei” de care vorbeste Medvedev, nu s-au retras in colonia dictatorilor miliardari ca sa-si savureze batranetile vizionand la tv filmul de groaza ce s-a pregatit lumii? tavalugul acesta n-ar fi pornit fara un real impuls din interiorul autocratiilor musulmane, al propriilor servicii secrete, activisti de stanga sau fundamentalisti religiosi, toti deopotriva controlati de sistemul trans-ideologic, trans-cultural, trans-religios, trans-politic global. nu vi se pare dubios felul cum se perpetueza stafia lui Bin Laden tocmai de catre cei chemati si presupusi a sti cine este, al cui este si de ce exista(if) Bin Laden? Pe de alta parte realizati de cate resurse si alternative dispune “sistemul”, cu o mana pune focul, cu celalta pretinde ritos a-l stinge, cu un cap porneste revolte, cu altul le gestioneaza, cu altul le inabusa, cu altul joaca in champions league cu altul in parlamentul european, cu altul face listele pentru Oscar, cu altul ii pune calus lui galliano, cu altul promulga noul cod al muncii….etc si sa nu uitam, cu altul face preturile la petrol si alimente …

  3. Dragii mei,

    Atita timp cit oamenii mor, planul elitelor de reducere a populatiei este in aplicare ! Gadafi face jocul lor, chiar fara sa-si dea seama. Nu este nici o Al-Quaeda ci este mafia masonica care conduce globul ! Suflete chinuite de diavol…

    DOAMNE IARTA-I CA NU STIU CE FAC !

    Mircea

  4. fratilor am gasit ceva foarte important in ceea ce priveste liderul libian, iata de ce este vorba..

    http://www.dailymotion.com/video/xha4oj_kadhafi-un-autre-adepte-de-l-occultisme_news#from=embed

    Doamne ajuta!..

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII (3): Filiere revolutionare sau cum au fost scoliti bloggerii lideri ai miscarii egiptente si pe banii cui?
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DIN NOU DESPRE CRIZA PETROLULUI. Cum se resimt presiunile inflationiste la noi in tara
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CHEMARE LA REVOLTE SI IN ARABIA SAUDITA, PRODUCATORUL DE PETROL CHEIE IN ACEST MOMENT. In Libia, Gaddafi pare ca recupereaza teren
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Interventia militara a Arabiei Saudite in Bahrain. Mizele regionale si globale
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » 8 ani de la ultimul razboi si un alt “casus belli” scos din joben. Victima: Libia. / Se creaza un precedent periculos pentru atac la suveranitatea oricarui stat / UPDATE: Ultimele evolutii ale situatiei din zona
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare