Lobby agresiv si campanie manipulatorie in Cluj pentru alegerea PS Irineu Bistriteanul ca Mitropolit. Parca totusi nu Clujul era cetatea… banilor :(

12-03-2011 1 minut Sublinieri

Intelectualii, clericii si credinciosii au demarat la Cluj o campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea candidaturii Episcopului Irineu Bistriteanul la scaunul de Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

In urma mesajului Prea Fericitului de dupa ziua inmormantarii cum ca in 90% din cazuri decizia celor din tara este baza alegerii noului mitropolit, credinciosii si evident indrumati de clerul din Arhiepiscopie au hotarat sa stranga semnaturi, intr-un fel sa arate ca il vor pe Prea Sfintia Sa Irineu Bistriteanul ca mitropolit al Clujului, a declarat pentru Stiri de Cluj prorectorul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” Cluj, prof. univ. dr. Maria Banciu.

Reprezentantii grupului de initiativa considera ca in primul rand va fi ales arhiepiscopul Clujului, Vadului, Crisanei si Maramuresului, care va fi totodata si mitropolit, iar aceasta persoana trebuie sa fie una pe care credinciosii clujeni o cunosc si o vor.

In primul rand se alege arhiepiescopul Clujului, care va fi si mitropolit, iar credinciosii din eparhie, cunoscandu-l il prefera pe Prea Sfintitul Irineu Bistriteanul. Nu sunt liste special trimise la bisericile din judet, ci acestea umbla pe la credinciosi din mana in mana. Cineva, un intelectual le strange si le are la dansul, iar undeva in cursul saptamanii viitoare le vom colecta si vom dovedi ca noi clujenii avem un candidat pe care il vrem ca si mitropolit“, a mai spus Maria Banciu.

Initiativa credinciosilor este apreciata de reprezentantii Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului dar acestia sustin ca  este putin probabil ca ea sa conteze in alegerea mitropolitului Clujului. “Este laudabil ceea ce au facut, dar initiava este in afara randuielilor bisericesti. Regulile prin care mitropolitul Clujului va fi ales sunt clar stabilite de Biserica Ortodoxa, asa ca nu stiu cat va conta o astfel de intiativa”, a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Cele doua propuneri ale Sinodului Mitropolitan Cluj, pentru scaunul de mitropolit, vor fi facute in data de 14 martie, cand va fi organizata o adunare speciala a sinodului, condusa de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). In 15 martie, in adunarea eparhiala, cei doi candidati vor fi prezentati public.

Sinodul BOR va decide in 18 martie cine va fi continuatorul mitropolitului Bartolomeu. In total vor fi sase candidati, dintre care 4 vor ramane in cursa finala si unul dintre ei va fi uns mitropolit al Clujului.


Categorii

1. DIVERSE, IPS Irineu Pop

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Lobby agresiv si campanie manipulatorie in Cluj pentru alegerea PS Irineu Bistriteanul ca Mitropolit. Parca totusi nu Clujul era cetatea… banilor :(

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Au fost alesi PRIMII DOI CANDIDATI pentru Mitropolia Clujului: IPS ANDREI si PS IRINEU
  2. Ce sa zic? Trist… dar ma asteptam. Nu intelegem, nu intelegem, nu intelegem…

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DECLARATIA “SMERITA” A PS IRINEU BISTRITEANUL. Primele puseuri de… “scrasnete din dinti” publice ale candidatului preferat de patriarh la Mitropolia Clujului
  4. Pingback: Război întru Cuvânt » Update – O NOUA MARE SUPRIZA: In ziua in care Inaltul Anania ar fi implinit 90 de ani, IPS ANDREI A FOST ALES URMASUL SAU LA MITROPOLIA CLUJULUI!
  5. V-ati inselat domnule administrator,v-ati mira sa vedeti ca intr-adevar Clujul este adevarata cetatate a banilor,doar ca,asa cum ne sta noua bine,ardelenilor:fuduli si cu o mie de fete,le facem pe toate ascuns si pe la spate,iar de fatada suntem sinceri,ospitalieri si draguti.Vai de saraca cetate si de “animalele” din ea!
    V-ati mira sa vedeti cum acesti oameni,gen doamna Maria Banciu,fac legea in acest oras,cum isi plaseaza pilele(si nu putine)in posturi frumoase si grase de stat,cum preotii isi angajeaza preotesele in posturi de conducere si altele asemenea.Voi nu stiti cate se ascund in acest oras,nu stiti ca ardelenii habar nu au ce inseamna patriotismul,nu stiu ce inseamna sentimentul national.E o alta Romanie aici,una mai corupta si mai rea decat va imaginati!!!
    Doamne ajuta si Dumnezeu sa faca dreptate in acest oras.

  6. Si inca ceva:daca Clujul nu e cetatea banilor,v-ati intrebat vreodata de ce e cel mai scump oras din Romania?De ce mancarea e mai scumpa ca in Bucuresti,apartamentele cu 20% mai scumpe ca in Bucuresti,chiriile mai scumpe?
    Si de unde are Clujul atitia bani,in conditiile in care asa zisi clujeni acuza ca banii muncipiului se duc tot in capitala?
    Cu iertare,dar multi ar trebui sa vina aici sa vada realitatea din acest oras!

  7. @ Ana:

    Peste tot sunt astfel de probleme, evident, intr-o tara ca Romania, unde coruptia este un cancer in metastaza… Sa nu ajungem sa exageram insa. Nu se compara Clujul cu Bucurestiul sau, fiindca tot am facut aluzie, cu Craiova… Noi sagetam insa, discret, catre altceva, care tinea de ambitiile de marire ale unui ierarh despre care toti cei ai locului stiu ca are mai multe afinitati cu un anume personaj de pe vremea apostolilor… Simon (Magul). Si de la cap incepe totul…

    Dar legat de patriotism nu avem cum sa va dam dreptate. Si acum e si o sansa in plus, cu noul Mitropolit, de a nu pierde aluatul de patriotism si de traditionalism din Cluj.

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Greu pentru Alba: P.S. Irineu Bistriteanul, ales arhiepiscop/ Papa Benedict il invita pe Patriarhul Daniel la evenimentul mega-ecumenist de la Assisi (27 octombrie 2011)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare