INTERNETUL: NOUA REVOLUTIE INDUSTRIALA – concluzia summit-ului G8/ Facebook pentru copii, control si identificare pentru adulti/ CATI MINORI SUNT DE FAPT PE FACEBOOK?

26-05-2011 13 minute Sublinieri

Compania CISCO a ajutat China sa-si monitorizeze cetatenii/ ALTE INOVATII REVOLUTIONARE LA MCDONALDS, MICROSOFT SI GOOGLE/ Jocuri piramidale pe internet si Bucurestiul, obiectiv IBM

(Stiri internet, retele sociale si noile tehnologii)


Internetul ca Noua Revolutie Industriala, tema a unui summit G8 pe timp de criza, spune foarte mult. Spune mai ales ca internetul si toate aplicatiile care sunt conexe acestui fenomen – retele sociale, internetul obiectelor, dar si e-guvernarea vor fi, odata in plus, decretate drept dimensiuni de activitate si obiective strategice de prima importanta, drept solutii miraculoase de scoatere a lumii din criza si de rezolvare a problemelor care o framanta, de la problemele democratice pana la cele economice. Acest lucru deja se intampla, dupa cum bine stim si din propria noastra tara si dupa cum vedem si din Agenda Digitala asumata de Comisia Europeana. De asemenea, programele demarate sub eticheta Internetul Obiectelor precum si folosirea etichetelor RFID sunt, pentru aceeasi entitate europeana, mijloace de combatere a crizei economice, de progres si de tot bla-bla-ul propagandistic…

  • Antena3: Concluziile summitului e-G8: Internetul pune bazele unei noi Revoluţii Industriale
  • Cei mai importanţi lideri din domeniul internetului s-au întâlnit în cadrul Forumului e-G8, care a avut loc săptămâna aceasta în Franţa. Personalităţi precum Eric Shmidt (CEO-ul Google), Mark Zuckerberg (fondatorul Facebook), Jeffrey P. Bezos (fondatorul Amazon.com) şi Rupert Murdoch (preşedintele News Corp.) au discutat despre impactul impresionat pe care îl are internetul asupra economiei mondiale. Conferinţa G8 a fost organizată de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

    Forumul G8 a fost dominat de o temă de actualitate: impactul impresionant pe care internetul îl are asupra economiei. Potrivit unui studiu prezentat de digitaltrends.com şi realizat de McKinsey Global Institute, internetul a contribuit la creşterea cu 20% a PIB-ului în cele 13 state analizate. Nici la nivel economiei globale, contribuţia internetului nu a fost de neglijat: a ajutat la creşterea cu 2,9% a PIB-ului.

    Acelaşi studiu arată că internetul are, la nivel economic, o importanţă mai mare decât ramuri consacrate ale economiei, precum agricultura sau mineritul. Aproimativ două miliarde de oameni utilizează în prezent internetul. Datorită automatizării, internetul a determinat desfinţarea unor locuri de muncă. Cu toate acestea, numărul locurilor de muncă create cu ajutorul internetul este de 2,4 mai mare decat numarul job-urilor desfiinţate. La nivel global, SUA generează cele mai mari venituri (30 %), în timp ce în China şi India importanţa internetului a crescut enorm în ultima perioadă.

  • Hotnews: Internetul a ajutat cresterea economica mai mult decat revolutia industriala in secolul 19 – studiu

Internetul a adus dupa sine in ultimii 15 ani crestere economica superioara celei aduse in 50 de ani de revolutie industriala in secolul 19, arata un studiu realizat de McKinsey Global Institute in randul a  4.800 de IMM-uri din 13 tari importante. Daca internetul ar fi fost un sector al economiei in sine, ar fi avut o pondere mai mare in PIB decat sectoare precum energia sau agricultura, mai arata cercetarea care conchide ca internetul este un factor de progres de prima importanta. (…)

Reprezentanţii unor companii precum Google, Microsoft sau Facebook s-au adunat la Paris, înainte de summitul G8, unde noile tehnologii vor fi luate în discuţie. Gazda întâlnirii a fost preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, care le-a vorbit unor oameni precum fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Google, Eric Schmidt, sau mogulul media Rupert Murdoch.

Rolul jucat de site-urile de socializare sau de Internet în timpul revoltelor care au avut loc recent în Orientul Mijlociu va fi unul dintre principalele subiecte ale summitului, unde se vor lua în calcul şi reglementări mai stricte ale utilizării Internetului.

Chiar preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, care a servit drept gazdă, a vorbit de “Revoluţia Internetului“, avertizând, în acelaşi timp, că, odată cu puterea, trebuie să urmeze şi responsabilitatea. “Oamenii din lumea arabă au demonstrat lumii că Internetul nu aparţine statelor. Internetul a devenit etalonul credibilităţii şi al democraţiei, precum şi etalonul ruşinii şi al dictaturii, a spus Sarkozy.

Totuşi, reprezentaţii site-urilor de socializare sunt nemulţumiţi de ceea ce consideră încălcarea dreptului la liberă exprimare din partea autorităţilor din mai multe ţări ale lumii. Google a avut numeroase probleme în China, unde hackeri angajaţi de stat au spart conturile de e-mail ale dizidenţilor chinezi. Asociaţia Reporteri Fără Frontiere a mai criticat şi legile franceze care consideră infracţiune penală descărcarea ilegală de filme sau muzică.

De asemenea, există nemulţumiri faţă de deciziile unor ţări precum Germania sau Italia de a restricţiona programul Google Street View, invocând dreptul la confidenţialitate. Reprezentanţii media vor întocmi o declaraţie care va fi prezentată vineri în cadrul summitului G8.

Munca voastră poate fi considerată istorică şi poate schimba cursul civilizaţiei. În virtutea acestui lucru, însă, nivelul vostru de responsabilitate îl depăşeşte cu mult pe cel al oricărui grup de indivizi care nu lucrează în sectorul public sau nu reprezintă un stat“, le-a mai zis Sarkozy invitaţilor.

Minori pe Facebook

  • Gandul: Facebook pentru copii. Mark Zuckerberg vrea ca şi minorii sub 13 ani să poată avea cont pe reţelele de socializare
  • Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a ţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că doreşte ca pe site-ul de socializare să se poată înscrie şi copiii, informează CNN. Momentan, minorii sub 13 ani din SUA nu au voie să îşi facă un cont pe reţelele de socializare. Mark Zuckerberg şi echipa sa spun că Facebook poate fi o platformă de socializare educaţională pentru copii şi că elevii ar putea învăţa astfel împreună şi ar putea face schimb de informaţii şi de materiale de studiu. Din cauza restricţiilor legislative, rolul educativ al reţelelor de socializare nu este suficient exploatat, a mai declarat Zuckerberg.

    Cei care nu au împlinit încă 13 ani nu au voie să aibă cont pe site-urile de socializare, fiindcă acestea colecţionează date despre utilizatori pentru companiile de publicitate, lucru interzis în cazul copiilor conform Actului de Protecţie Online a Copiilor adoptat în 1998 în SUA.Va trebui să luptăm cu aceasta la un moment dat. Eu cred că educaţia trebuie începută de la o vârstă foarte fragedă. Din cauza restricţiilor nici măcar nu am început procesul educativ. Dacă vor fi ridicate, îl vom începe. Ne vom lua o mulţime de precauţii pentru a ne asigura că cei mici sunt în siguranţă“, a spus Zuckerberg.

    […]

    Mark Zuckerberg are 27 de ani şi a renunţat la facultate pentru a pune bazele companiei Facebook, însă pune mare preţ pe educaţie şi investeşte milioane de dolari în sistemul de învăţământ american. Recent, el a donat 100 de milioane de dolari pentru şcolile din New Jersey. Zuckerberg spune că educaţia este una dintre marile sale preocupări. “Educaţia este clar cel mai important lucru care va determina felul în care evoluează economia pe termen lung. La noi în companie se vorbeşte foarte mult pe tema aceasta. În viitor, tehnologia îi va ajuta pe oameni să comunice mai bine. Studenţii vor putea învăţa împreună online, ceea ce îi va încuraja pe mai mulţi dintre ei să studieze pentru teste“, spune Zuckerberg.

  • PCWorld: Ar trebui ca minorii sa aiba acces la Facebook? Expertii sunt sceptici (traducere din limba engleza)
  • Ar trebui copii sub 13 ani să aibă cont de Facebook? Experţii sunt sceptici

    La sfârşitul săptămânii, directorul exectiv al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg şi-a exprimat dorinţa ca copii mai mici să aibă acces la site-ul reţelei de socializare. Zuckerberg a propus ca Facebook-ul să devină un instrument implicat în educarea copiilor în ceea ce priveşte utilizarea Internetului, sugerând înainte că COPPA (o lege federală concepută pentru a proteja intimitatea online a copiilor sub vârsta de 13 ani) stă în calea atingerii acestui obiectiv .

    Această afirmaţie a atras critici online, inclusiv din partea unora dintre noi. La baza criticilor stă faptul că Facebook va ajunge în acest fel sa profite de pe urma colectării datelor personale a minorilor sub 13 ani. Dar care este părerea experţiilor? Poate Facebook-ul sa devină un instrument folositor pentru educaţia online a copiilor sau nu?

    Experţii nu sunt atât de siguri de acest lucru

    Dr. Gwenn O’Keeffe, autoarea Cybersafe şi fondatoarea site-ului Pediatrics Now – site dedicat părinţiilor care pot afla rapid şi uşor informaţii noi din domeniul pediatriei –  spune că Zuckerberg are dreptate când afirmă că educarea copiilor în ceea ce priveşte utilizatea Internetului este importantă. „Este un subiect interesant deoarece cetăţenia digitală este centru sferei online în momentul de faţă”. Dr. O’Keeffe şi alţi experţi au fost de acord că, de vreme ce utilizarea Internetului a devenit din ce în ce mai importantă în viaţa noastră, educarea copiilor pentru a deveni responsabili online de la o vârstă mică este necesară.

    Cu toate acestea Dr. O’Keeffe a sugerat că Facebook-ul nu se află în poziţia de a oferi nici o educaţie în acest sens, în forma actuală. „Lecţiile privitoare la cetăţenia digitală trebuie să înceapă de la o vârstă mică, dar nu consider că Facebook-ul este locul unde aceste lecţii ar trebui să aibă loc. O mulţime de pasi greşiti se pot face usor în cadrul acestui site chiar daca se face in prealabil o educare serioasa.

    Şi alţi experţi sunt de acord că Facebook-ul, cel puţin în forma actuală nu este locul cel mai potrivit unde copii pot învaţa despre comunicare online. Amanda Lenhart, de la Pew Research Center afirmă că pentru copii mici este dificilă utilizarea reţeleor de socializare. “Ce reprezintă cu adevărat o provocare este că în multe dintre aceste spaţii online este extrem de dificil să ţii minte cu cine comunici de fapt”, afirmă Lenhart. Acest tip de confuzie poate duce la cyber-intimidare sau chiar mai rău.

    Experţii sunt de asemenea sceptici în privinţa faptului că COPPA  stă în calea Facebook-ului. COPPA nu interzice copiilor utilizarea niciuneia dintre platformele de socializare, ci încearcă să ofere protecţie împotriva agenţiilor de publicitate lipsite de scrupule în ceea ce priveşte folosirea datelor personale. Dr. O’Keeffe afirmă că această functie este importantă. Anunţurile direcţionate pe Facebook, împreună cu unele dintre cele mai periculoase interacţiuni sociale pe care site-ul  le face posibile, poate expune copiii la o mulţime de informaţii cu conţinut discutabil în cazul în care nu există anumite restricţii.

    Denise Terry,  “Mama-Sefa raspunzatoare de Siguranta” la site-ul de control parental Safety Web sustine aceeasi pozitie. “Scopul COPPA este de a proteja copii şi intimitatea acestora şi copii au dreptul la protecţie” Sunt lucruri pe care Facebook le poate face pentru a se conforma cu prevederile COPPA. “Cea mai uşoară cale prin care Facebook poate face acest lucru este adăugarea unui formular prin care părintele îşi dă acordul

    Doamna Lenhart a spus că Pew Research Center nu a adoptat o poziţie clară privind problemele de politică precum COPPA. Ea a mai afirmat de asemenea că viaţa online a copiilor are nevoie de o protecţie oficială în momentul în care ei învaţă să comunice online. “Există anumite lucruri pe care trebuie sa le învăţăm mai întâi, ca în cazul unui proces de licenţiere pentru maşini, de exemplu. Trebuie îndeplinite anumite condiţii de vârstă şi atins un anumit nivel de maturitate înainte de a vă permite să operaţi echipamentul respectiv.” (…)

  • PCWorld: 7,5 milioane de minori sunt deja utilizatori Facebook (engleza)
  • Marketing to children has always been risky terrain that should be navigated only with the utmost of care–or not at all.
    Turns out, however, that many companies are actively selling to children without even realizing it. Specifically, the companies in question are the ones that use Facebook to connect with customers and promote their products and services. According to a recent report, a shockingly large number of the Facebook users they’re likely reaching are actually kids.

    Facebook’s terms of service require that users be at least 13 years old to use the site. As a parent, however, I know from experience that kids routinely lie about their age so as to participate; after all, besides that stated requirement, there’s no further verification involved, and no kid wants to be left out.

  • Realitatea: Fetele din Constanţa, fugite de acasă ca să-şi întâlnească iubiţii de pe Facebook, au fost găsite
  • Cele două eleve din Constanţa care au fugit de acasă, în urmă cu trei zile, au fost găsite miercuri dimineaţă. Poliţiştii le-au descoperit într-un parc, după ce mai mulţi oameni au sunat la 112 şi au anunţat că le-au văzut. Autorităţile au fost alertate de părinţi încă de duminică. Aceştia au povestit că elevele, de 11 şi 13 ani, au plecat să îi întâlnească pe prietenii pe care şi-i făcuseră pe Facebook.

    Poliţiştii au luat calculatoarelele fetelor ca să descopere cu cine au corespondat ele. Miercuri dimineaţă, elevele au fost confuze în primele declaraţii date poliţiei, care încearcă să afle unde au stat ele şi ce li s-a întâmplat în cele trei zile. Fetele au spus că au dormit prin parcuri.

  • Antena3: Compania Cisco, acuzată că a asistat China în monitorizarea şi cenzurarea Internetului
  • Practicanţii Falungong au dat în judecată compania Cisco Systems pentru faptul că a ajutat Guvernul din China să monitorizeze, intercepteze şi cenzureze practicanţii acestei religii. Cisco este acuzată că a construit un sistem după specificaţii exacte, “Golden Shield” (Scutul de aur), care să localizeze persoanele devotate acestei mişcări religioase, informează AFP.

    Dosarul înaintat unui tribunal federal din San Jose, din statul american California, cere companiei Cisco să plătească daune şi să oprească asistenţa oferită Chinei în scopul de a descoperi practicanţii de Falungong. Cisco, companie californiană, a instituit în 1998, la Beijing, o subsidiară care a creat şi întreţinut o reţea de supraveghere, cunoscută sub numele de “Golden Shield”. Reţeaua a fost folosită de oficialităţile din China pentru identificarea, supravegherea, cenzurarea, reţinerea sau chiar torturarea practicanţilor de Falungong, susţin avocaţii care au înaintat dosarul.

    Falungong este o mişcare religioasă bazată pe învăţăturile lui Li Hiogzhi, apărută în China în 1992, care include concepte preluate din qigong, budism şi taoism, dar se diferenţiază de credinţele tradiţionale prin absenţa ritualurilor, punând accent pe natura morală şi teologică a învăţămintelor sale.

    Mişcarea religioasă a fost scoasă în afara legii în China odată cu adoptarea unei măsuri care prevedea interzicerea religiilor “heterodoxe” în 1999. Oficialităţile chineze au pornit o campanie combinată de propagandă, pedepse cu închisoarea şi alte forme coercitive, care adesea rezultau în moarte, în speranţa de a eradica practicanţii de Falungong.

  • Realitatea.net: Google lansează sistemul de plată cu telefonul mobil

Google, compania care deţine cel mai popular motor de căutare din lume, va lansa joi un sistem de plată care va transforma telefoanele mobile, prevăzute cu sistemul de operare Android, în portofele digitale, conform BBC, anunţă Capital.ro. Google va prezenta joi seară sistemul de plată NFC (Near Field Communication), un standard pentru comunicații radio, conceput pentru transferul de date între dispozitive alăturate la o distanță de aproximativ 10 centimetri. NFC face posibilă plata cu telefonul mobil în locul cardului sau a banilor cash. Jurnaliştii de la Wall Street Journal au scris că sistemul va fi disponibil mai întâi în oraşele New York şi San Francisco, iar apoi se va extinde în toată America.

  • Blogul Trenduri: Cealalta fata a stirilor
  • (…)O să încep cu cea referitoare la McDonalds, mai precis la decizia gigantului fast food de a înlocui casierii cu dispozitive electronice de comandă. Mişcarea se va face deocamdată în Europa şi reprezintă un mega experiment al companiei menit a-i eficientiza activităţile. Presa a insistat asupra faptului că, în timp ce în SUA McDonalds angajează, în Europa are în desfăşurare un program de concedieri masive. Ceea ce nu ştiu cei care au interpretat în acest mod ştirea este un alt lucru, anume că McDonalds pregăteşte modificări revoluţionare în întreg business-ul său, o strategie în care înlocuirea casierilor este primul pas. Motivul pentru care au decis utilizarea terminalelor electronice ţine de credinţa celor din conducerea companiei că un terminal poate vinde mult mai bine decât un angajat prost plătit. În plus, un terminal obligă la utilizarea cardului pentru efectuarea plăţii, ceea ce reprezintă o mină de aur pentru companie. În momentul în care utilizezi propriul card deja sistemul îţi va cunoaşte preferinţele şi va fi mult mai simplu să-ţi facă o ofertă specială de nerefuzat. În acest fel, bătrânul cross selling neinspirat care făcea ca atunci când îţi cumpărai o plăcintă să constaţi cum angajatul te întreba aberant dacă nu doreşti şi cartofi prăjiţi, se va transforma radical. Spre exemplu, sistemul va şti că preferi dulciurile şi, în loc să-ţi propună nu ştiu ce nouă varietate de hamburger, îţi va promova noua prăjitură delicioasă cu cremă caramel. Acesta însă este doar primul pas. Ceea ce doreşte McDonalds cu adevărat este să devină echivalentul fast food-ului total, în care timpul de preparare să se reducă la maxim, oferind o experienţă maximă cumpărătorului. Pentru a realiza acest lucru, factorul uman va fi înlocuit aproape total din restaurante. Prepararea, ambalarea şi servirea produselor se va face automat, fără niciun fel de implicare a factorului uman. Tehnologia permite acest lucru, dar pentru introducerea noului concept este necesar ca oamenii să se obişnuiască cu interacţiunea cu maşinile, lucru care este experimentat acum în Europa. Desigur, noua strategie a McDonalds va conduce la economii enorme, dar, de asemenea, implică anumite investiţii în echipamente şi regândiri ale fluxurilor. Câştigurile însă pot fi imense. Practic, vom vedea un restaurant sub forma unui mega-automat inteligent capabil să-ţi ofere o experienţă superioară celei din prezent. Strategia se pretează perfect modelului de business al companiei. La urma urmei, la ce te poţi aştepta de la un fast food decât la o servire cât mai rapidă a hranei(fie ea şi de plastic) în condiţii depline de securitate alimentară. Sunt activităţi pe care maşina le face mult mai bine decât omul.

    Cealaltă ştire a venit dintr-un domeniu complet diferit, anume comunicaţiile. Bloggerul rus Eldar Murtazin a anunţat pe blogul său că există negocieri de preluare a diviziei de telefoane mobile a Nokia de către Microsoft. Rusul a dat până acum informaţii atât de exacte despre companie finlandeză încât am fi tentaţi să credem că deţine un spiriduş care supraveghează invizibil ceea ce se întâmplă prin cercurile rarefiate ale conducerii Nokia.Această ultimă ştire este însă extrem de importantă şi, personal, cred că este adevărată. Preluarea Nokia de către Microsoft este un element strategic pentru compania lui Bill Gates. Practic, prin această achiziţie Microsoft şi-ar dezvolta un nou centru de profit pe modelul Xbox.Ca să nu mai vorbim că aceasta ar fi continuarea logică a achiziţiei Skype şi intrarea în forţă pe piaţă comunicaţiilor. O piaţă din ce în ce mai ofertantă şi aflată într-o schimbare profundă. Telefonul mobil va înceta în scurt timp să mai existe aşa cum îl ştim noi, adică sub forma unui dispozitiv dezvoltat în jurul telefoniei. Va deveni un dispozitiv de comunicaţie globală, în timp ce operatorii locali telecom se vor transforma cel mai probabil în furnizori de net mobil. Pentru cei care nu ştiu, epoca telefoniei GSM e pe cale să apună. În urmă cu câteva luni, un grup de hackeri a reuşit spargerea protocolului de criptare GSM cu ajutorul unor echipamente relativ ieftine. Aceasta ne sugerează că data la care convorbirile efectuate printr-un site gsm vor putea fi ascultate de orice neica nimeni este aproape. Cum tehnologia menţionată dă semne de oboseală, rezultă că noua paradigmă a comunicaţiilor va fi cea a operatorilor globali. Privind din această perspectivă, achiziţia Nokia nu este decât încă o cărămidă pe care Microsoft ar pune-o pentru dezvoltarea unui gigant în comunicaţii care ar deţine atât tehnologiile cât şi patentele hardware şi software. Controlând totul, Microsoft ar putea dezvolta o companie globală de comunicaţii care ar putea deveni mai mare decât actualul Microsoft. De asemenea, va putea face faţă presiunii teribile venite din partea Google care deja are atât sistemul de operare cât şi partea de voce. (…)

Mai multe persoane reclamă faptul că au fost păcălite cu joburi pe internet: ar fi trebuit doar să dea click-uri pe anumite site-uri pentru a primi bani. Câştigurile promise nu au ajuns însă la ei. În jocurile piramidale din lumea virtuală, naivilor li se cer bani și să-și atragă prietenii să participe “Vrei să câştigi mulţi bani stând acasă. Poţi câştiga 70-100 de dolari pe săptămâna, pentru doar una-două ore de lucru pe zi. Pentru informaţii suplimentare, trimite un e-mail cu subiectul «Info» pe adresa de e-mail dxzyxyz4@yahoo.com. Jobul este valabil în toate oraşele şi pentru toate vârstele. Oferta (bonusuri/ avantaje): lucru de acasă, lucru cu internetul etc”.

Este tipul de anunţ căruia i-au căzut pradă mulţi români, care susţin că nu au primit banii câştigaţi şi chiar au plătit din buzunar pentru a avea şanse să primească sumele promise.

Îţi iei banii câştigaţi doar dacă plăteşti 4 dolari

“Am văzut acum vreo patru luni un astfel de anunţ pe internet. Eram într-o perioadă proastă, îmi pierdusem slujba şi nu prea găseam altceva, aşa că m-am decis să încerc să văd dacă pot câştiga un ban în plus la bugetul familiei”, îşi aminteşte Radu Anghel.

Primul pas pentru “temerar” a fost să răspundă la adresa de e-mail din anunţ. “Mi-au fost trimise câteva instrucţiuni. Era vorba de un sistem piramidal. Trebuia să intru să fac click-uri pe câteva site-uri şi pentru asta aveam în contul virtual de pe un site 21 de dolari, însă pentru a intra în posesia banilor trebuia să mai adun alte câteva credite că să ajung la 26 de dolari, suma minimă care putea fi retrasă. Însă, pentru asta, trebuia să conving măcar vreo trei-patru prieteni care să intre şi ei pe site-uri şi să facă click-uri. Iar prietenii mei, la rândul lor, ar fi trebuit să convingă pe alţii. Altă variantă pentru a intra în posesia banilor era să plătesc trei-patru dolari pentru a lua creditele necesare pentru a scoate banii de pe site”, ne-a mai explicat Radu. Bucureşteanul a ales să plătească taxa de 4 dolari pentru a încasa suma de 26 de dolari. “Nu am primit banii câştigaţi niciodată”, îşi spune năduful Radu.

Plătit pentru clickuri sau GDI

Schema în care şi-a pierdut bucureşteanul banii se numeşte Pay Per Click (Plată pentru clickuri) şi este unul dintre jocurile piramidale din lumea internetului. Pentru a intra în posesia banilor fie trebuie să atragi alţi prieteni să facă click-uri, fie plăteşti câţiva euro pentru a acumula credit. Cu cât atragi mai mulţi prieteni în acest joc, cu atât speri la câştiguri mai mari, fapt ce conferă caracterul piramidal al sistemului.

“Am adunat suma minimă, am trimis mail, dar nu am primit banii“, ne-a explicat şi Corina Bute, din Galaţi. În plus, în cazul în care cumperi credit şi ţi-ai completat contul bancar rişti să te trezeşti cu credite pe numele tău şi banii dispăruţi din cont. Printre site-urile de tipul PPC se regasesc: www.AWSurveys.com şi kindness80.webs.com.

Al doilea tip de jocuri piramidale care se ascund în spatele acestor anunţuri e numit GDI (Global Domain International). Pentru a avea parte de câştigurile mult dorite naivii sunt învăţaţi să plătească un abonament lunar de 10 dolari şi primesc în schimb un domeniu de internet, plus posibilitatea de a avea dreptul la un câştig ce atinge peste 3.000 de dolari pe lună.

Detaliat, fiecare participant primeşte câte un dolar pentru fiecare prieten atras în joc, dar şi pentru fiecare participant atras de prieteni. Paginile web de acest tip: www.afaceripro.ro, dar şi de site-uri care au extensia “.ws”, ca de exemplul www.sellcare.ws.

La limita legii

Noile jocuri piramidale dau de furcă autorităţilor, care spun că este foarte dificil de demonstrat escrocheria. “Aceste sisteme sunt foarte greu de depistat. Iniţiatorii spun că sunt consilieri de imagine şi alte funcţii de tipul acesta. E o problemă care ne preocupă“, ne explică Viorica Colgiu, director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, unul din judeţele unde sunt prezente aceste sisteme piramidale.

Specialiştii din sectorul “Protecţiei Consumatorilor” cred că ar fi nevoie de sprijinul inspectoratelor de muncă. “Fiind vorba de oferte de muncă, situaţiile reclamate ar trebui aduse şi la cunostinţa inspectoratelor teritoriale de muncă”, crede Mihai Titichi, avocat şi expert al Centrului European al Consumatorilor România.

Poziţia geopolitică, populaţia educată şi rata scăzută a criminalităţii sunt câteva atuuri ale Capitalei care i-ar putea permite ca, pe termen mediu, să se transforme într-un centru comercial pentru Europa Centrală şi de Est, a declarat joi, directorul general IBM România, Bogdan Balaci. Compania a prezentat, joi, raportul “IBM Executive Service Corps Influencer Roundtable”, elaborat de patru experţi voluntari IBM, din trei ţări, în cadrul primei misiuni Executive Service Corps (ESC), program filantropic pentru dezvoltarea unei strategii privind dezvoltarea unui oraş inteligent.

În urma analizei făcute, experţii IBM au sugerat transformarea Capitalei României într-un centru comercial, în care să fie organizate conferinţe internaţionale şi activităţi culturale sau sportive, astfel încât, în timp, să înceapă să se dezvolte şi turismul de weekend. “Această viziune poate fi atinsă, este realistă. Credem că are şanse pe termen mediu, prin implementarea recomandărilor făcute. (…) Bucureştiul prezintă o serie de provocări interesante (…) are o poziţie geografică foarte bună, are o populaţie educată şi este un oraş plin de viaţă. Avem un cadru legal propice pentru investiţii, astfel încât este viabil să devină un centru comercial care să găzduiască conferinţe sau activităţi sportive şi în felul acesta să se dezvolte şi turismul de weekend”, a precizat Bogdan Balaci.

Recomandările experţilor IBM se referă dezvoltarea economică, la îmbunătăţirea calităţii vieţii, dezvoltarea operaţiunilor şi a infrastructurii. În privinţa dezvoltării economice, s-a recomandat autorităţilor să se focalizeze pe organizarea evenimentelor de business, sportive şi culturale pentru a dezvolta turismul, iar în ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii s-a sugerat creşterea implicării cetăţenilor în rezolvarea problemelor ce ţin de dezvoltarea oraşului, acest lucru putând fi făcut şi cu ajutorul noilor tehnologii, respectiv reţelele de socializare sau bloguri. (…)


Categorii

Era Big Brother, Facebook, Google, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “INTERNETUL: NOUA REVOLUTIE INDUSTRIALA – concluzia summit-ului G8/ Facebook pentru copii, control si identificare pentru adulti/ CATI MINORI SUNT DE FAPT PE FACEBOOK?

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DREPTUL LA INTERNET – DREPT AL OMULUI, considera Google, Facebook si… ONU!/ ROMANII SI REBELIUNILE VIRTUALE/ Noi victime ale retelei magice FACEBOOK: concedieri in companii si depresii la adolescenti. FACEBOOK NU-
  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SANTAJUL FOAMETEI: Franta preseaza pentru un acord al G20 asupra agriculturii: ORI GUVERNANTA GLOBALA ASUPRA AGRICULTURII, ORI ”SECOLUL FOAMETEI”
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » INTERNETUL – MIZA ESENTIALA PENTRU MAI-MARII LUMII
  4. Pingback: eLEARNING sau MINTEA DIGITALA: cum se incearca "schimbarea la fata" a invatamantului romanesc si EDUCAREA INTRU NOUA ERA DIGITALA A COPIILOR INCA DE LA GRADINITA!
  5. Pingback: Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu: MINCIUNI TICALOASE DESPRE "NOUA NORMALITATE"
  6. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi: TRAIM INTR-O MARE PESTERA DIGITALA/ Cum se DISTRUGE un cont pe FACEBOOK? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: PIATA NEAGRA A COPIILOR ADOPTATI SI FORMELE DE SCLAVIE MODERNA. Cum ajuta Facebook la vanzarea copiilor catre PEDOFILI (VIDEO) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare