Reeducare si in Europa, din seria: “Adoram sclavia, puneti-ne lanturi!”. “OAMENII SUNT PREGATITI SA RENUNTE LA INTIMITATE DE DRAGUL SECURITATII” – declara raportorul PE Luis de Grandes Pascual referitor la scanerele corporale din aeroporturi

29-05-2011 1 minut Sublinieri
VIDEO Scanerele corporale: Cat de eficiente sunt? Renuntam la o parte din intimitate de dragul securitatii?

In momentul de fata, scannerele corporale nu fac parte din lista metodelor si tehnologiilor de control care au capacitatea de a detecta obiecte ascunse in haine – lista stabilita in cadrul legal al UE privind securitatea aeriana. Aceste scanere au fost testate in Germania, Italia, Franta si Finlanda si se folosesc numai in Regatul Unit si Olanda. Standardele sunt diferite in functie de aeroporturi: Heathrow, de exemplu, foloseste scanarea cu raze X, pe cand Schiphol foloseste undele milimetrice.
vezi videoreportajul

Comisia pentru transport a spus ieri ca scanarea corporala poate ameliora securitatea in aeroporturi, dar ca aceasta trebuie sa fie voluntara. Eurodeputatii au cerut ca aparatele sa respecte intimitatea pasagerilor si sa nu fie riscante pentru sanatate. Raportul a fost redactat de spaniolul Luis de Grandes Pascual de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat).

In momentul de fata, scannerele corporale nu fac parte din lista metodelor si tehnologiilor de control care au capacitatea de a detecta obiecte ascunse in haine – lista stabilita in cadrul legal al UE privind securitatea aeriana. Aceste scanere au fost testate in Germania, Italia, Franta si Finlanda si se folosesc numai in Regatul Unit si Olanda. Standardele sunt diferite in functie de aeroporturi: Heathrow, de exemplu, foloseste scanarea cu raze X, pe cand Schiphol foloseste undele milimetrice.

Ingrijorari pentru sanatatea si intimitatea pasagerilor

Comisia Europeana va prezenta in vara reguli ce vor autoriza scanarea corporala, insa statele sunt cele care vor decide daca aceasta se poate folosi pe teritoriul lor. Parlamentul European va avea drept de veto asupra noilor reguli, in momentul de fata exprimandu-si opinia asupra acestei teme, potrivit site-ului PE.

Deputatii europeni de la comisia pentru transport au cerut ca scanerele corporale permise sa nu foloseasca raze X, iar oamenii sa nu fie expusi la radiatiile ionizante. In ceea ce priveste intimitatea pasagerilor, eurodeputatii au cerut sa nu fie produse imagini ale corpului, in locul acestora fiind folosite imagini schitate, si interzicerea stocarii imaginilor.

„Oamenii sunt pregatiti sa renunte la o parte din intimitate de dragul securitatii“

Performanta de detectare a scanerelor de securitate este mai mare decat cea oferita de actualele detectoare de metale, in special in ceea ce priveste obiectele nemetalice si lichidele. Este important insa ca pasagerii sa poata sa refuze scanarea corporala si sa opteze pentru alte metode care asigura acelasi nivel de securitate – de exemplu perchezitia manuala.

„Cred ca oamenii sunt pregatiti sa renunte la o parte din intimitate de dragul securitatii. Tehnologia va produce pe ecran doar date. Nu vor fi stocate imaginile“, a spus raportorul Luis de Grandes Pascual. „Trebuie sa asiguram ca noul echipament nu va avea un impact negativ asupra sanatatii oamenilor; de aceea trebuie respinse scanerele care folosesc razele X“, a adaugat dumnealui.

Propunerea de raport a fost votata in comisia pentru transport cu 37 de voturi pentru, 2 impotriva si 3 abtineri. Votul in plen este programat pentru 23 iunie.

de Ionut Baias


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Teroarea "terorismului", Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Reeducare si in Europa, din seria: “Adoram sclavia, puneti-ne lanturi!”. “OAMENII SUNT PREGATITI SA RENUNTE LA INTIMITATE DE DRAGUL SECURITATII” – declara raportorul PE Luis de Grandes Pascual referitor la scanerele corporale din aeroporturi

  1. Cum spunea un general american, cine renunta la libertate de dragul securitatii probabil nu merita nici una nici alta.

  2. @adri

    Suna asa: cine renunta la putina libertate pentru a castiga putina securitate, nu le merita pe niciuna, si le va pierde pe amandoua. A spus-o un presedinte american.

  3. Pingback: 10 ani de la atentatele 9/11: MINCIUNI, FAPTE, URMARI. CE MECANISME SI MANIPULARI SE FOLOSESC PENTRU A JUSTIFICA UN RAZBOI?
  4. Pingback: SCANARE MOLECULARA in aeroporturile si puncturile rutiere in SUA, inca un atac de tip BIG BROTHER la adresa VIETII PRIVATE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: MAJORITATEA AMERICANILOR - FERICITA CA E SUPRAVEGHEATA ORWELLIAN!. Isterizarea securitara prin "TEROAREA TERORISMULUI" a dat rezultate: sclavii cer si mai multa sclavie si isi arunca intimitatea la cosul istoriei TRAIASCA "FRATELE CEL MARE&
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare