MAJORITATEA AMERICANILOR – FERICITA CA E SUPRAVEGHEATA ORWELLIAN! Isterizarea securitara prin “TEROAREA TERORISMULUI” a dat rezultate: sclavii cer si mai multa sclavie si isi arunca intimitatea la cosul istoriei

11-06-2013 6 minute Sublinieri

TRAIASCA “FRATELE CEL MARE”!

w-nsapoll0611

O larga majoritate a americanilor spun ca guvernul federal ar trebui sa se concentreze asupra posibilelor amenintari teroriste chiar daca intimitatea personala este compromisa astfel, si cei mai multi dintre ei sprijina urmarirea “oarba” a apelurilor telefonice in efortul de a descoperi activitatea terorista, conform unui sondaj al Washington Post-Pew Research Center Poll.

45% dintre americani spun ca guvernul ar trebui sa mearga chiar mai departe decat atat, spunand ca ar trebui sa fie capabil sa monitorizeze activitatea online a tuturor daca acest lucru ar duce la prevenirea atacurilor teroriste. O majoritate subtire de doar 52% spune ca o asemenea monitorizare nu ar trebui sa fie permisa. 

Noul sondaj apare in contextul revelatiilor despre colectarile extensive de date din telecomunicatii realizate de Agentia Nationala de Securitate (NSA) pentru a facilita investigatiile asupra terorismului.

56% dintre americani considera ca accesarea, de catre NSA, a apelurilor telefonice a milioane de americani prin decizii juridice secrete, este “acceptabila”, in timp de 41% considera practica “inacceptabila”. In 2006, cand au aparut stiri despre monitorizarea, tot de catre NSA, fara aprobarea unui tribunal, a telefoanelor si mailurilor, era o apropiere mai mare intre cele doua tabere: 51% pentru cei care “acceptau” si 47% pentru cei care nu erau de acord. 

Prioritatile generale sunt similare cu cele din 2006: 62% dintre americani spun, acum, ca este mai important pentru guvern sa investigheze amenintarile teroriste, chiar daca acestea sunt intruzive fata de intimitatea personala, in timp ce 34% spun ca intimitatea ar trebui sa fie mai importanta, indiferent de efectul pe care acest lucru l-ar avea asupra investigatiilor. 

Dar cu un presedinte democratic la putere in locul unuia republican, viziunile influentate de afilierea partizana s-au dovedit a fi semnificative.

69% dintre democrati spun ca investigatiile asupra terorismului, nu intimitatea, ar trebui sa fie principala grija a guvernului, un procent cu 18% mai mare decat in 2006, cand activitatea NSA a fost dezvaluita pentru prima oara, sub mandatul presedintelui G Bush. Comparativ cu acea perioada, sustinerea intimitatii de catre republicani a crescut cu 22%.

In privinta practicilor NSA influenta e si mai dramatica. In 2006, 37% dintre democrati gaseau activitatile agentiei acceptabile; in prezent, aproape de doua ori mai multi – 64%, spun ca folosirea inregistrarilor telefonice este ok. In contrast, republicanii au scazut de la 75% acceptare la 52% in prezent. […]

 

Edward Snowden are 29 de ani și este consultant pe probleme de tehnologia informației la firma Booz Allen Hamilton, în 0609-edward-snowden.jpg_full_600Hong-Kong. Înainte de aceasta, Snowden a lucrat patru ani pentru National Security Agency. Duminică, el a recunoscut, într-o postare pe The Guardian, că este omul din spatele scurgerii de informații despre modul în care intelligence-ul american spionează rețelele de telefonie mobilă, internetul și mai ales rețelele de socializare (cele mai mari nouă, printre care și Facebook). Asadar, acest tânăr de 29 de ani este sursa care a creat un mic dezastru în cadrul serviciilor americane și intrarea în stare de alertă a departamentelor de PR ale administrației SUA.

”Aceste revelații însemna pentru mine sfârșitul”

’’NSA este în aproape toate ţările din lume. Nici măcar nu vă daţi seama de ce e în stare NSA, e înfricoşător ce capacităţi au, nimeni nu va mai fi în siguranţă“, spune fostul angajat NSA. ’’Unicul meu obiectiv a fost de a informa oamenii despre ceea ce se face în numele lor și de ceea ce se face împotriva lor.’’ El nu a putut ’’permite guvernului american să distruga viața privată, libertatea internetului și libertățile fundamentale ale persoanelor prin acest sistem gigant de supraveghere pe care îl contruiește în secret.’’’Știu că voi suferi pentru ceea ce am făcut și că aceste revelații însemna pentru mine sfârșitul’’, a spus Snowden [oare?!, n.n.]. SUA și Hong-Kong au semnat un acord de extradare în 1996, cu un an înainte de retrocedarea fostei colonii britanice către China. Soarta lui Snowden este deocamdată incertă, având în vedere statutul actual al Hong-Kong-ului.

Ceea ce ce însa pentru tânărul american poate însemna sfârșitul, așa cum se pare că a însemnat și pentru Bradley Manning (sursa WikiLeaks) sau pentru Julian Assange (fondatorul WikiLeaks, refugiat acum în ambasada Ecuadorului la Londra), pentru o nouă generație poate însemna începutul. Începutul conștientizării faptului că, așa cum spunea Umberto Eco după afacerea WikiLeaks, raportul dintre stat, cetățeni și presă se bazează în primul rând pe ipocrizie [ce revelatie, n.n.!] și că șefii serviciilor de informații sunt aproape prin definiție înguști la minte.

Reversul raporturilor orwell-iene stat-cetățean

Iar lenea guvernează în raporturile dintre intelligence și țintele lor. Nobila artă de odinioară lasă locul mult mai comodelor SIGINT, GEOINT și alte cuceriri ale epocii comodității, mult mai susceptibile de a dar rezultate operative imediate, raspunzând imperativelor administrațiilor conduse după precepte aglo-saxone.

Numai că acum raporturile orwelliene funcționează și invers. ’’Puterea controlează fiecare cetăţean, dar fiecare cetăţean, sau cel puţin hackerul – ales ca răzbunător al cetăţeanului -, poate cunoaşte toate secretele puterii”, scria Umberto Eco. Si mai spunea el: “Am avut ocazia să scriu că tehnologia avansează astăzi ca un crab, adică de-a îndărătelea. La un secol după ce telegraful fără fir a revoluţionat comunicaţiile, Internetul a restabilit un telegraf cu fire (telefonice). Videocasetele (analogice) permiseseră cercetărilor în cinema să exploreze un film pas cu pas, mergând înainte şi înapoi şi descoperind toate secretele de montaj, în timp ce astăzi CD-urile (numerice) nu permit să sari decât din capitol în capitol, adică prin macroproporţii. (…) Nu este deci deloc extraordinar faptul că politica şi tehnicile de comunicare revin încet la maşinile trase de cai.”

SUA, victimă a propriului excepționalism

Întâmplarea a făcut ca incidentul dezvăluirii mașinilor teribile de spionaj electronic ale SUA să aibă loc la începerea procesului lui Bradley Manning. Si, la fel ca și în cazul tânărului caporal american, cazul Snowden să poată fi fie o criză de conștiință, fie o recrutare sub drapel fals, fie orice altceva, dar care poate fi speculat pentru îngrădirea si mai drastică a accesului la informații, așa cum s-a întâmplat după episodul WikiLeaks, când SUA au regândit ’’arhitectura de securitate’’.

The InOwenJonesdependent a publicat un articol de opinie al scriitorului britanic Owen Jones, ’’un socialist de generația a patra’’, așa cum se consideră acesta, fiul unor troțkiști britanici. Cu toate acestea, Owen Jones vorbește despre adevăruri care dor și care vizează existenta oricărei puteri de natură imperială. În aceste momente au intrat în colimator SUA, și aceasta tocmai pentru că această țară este cea mai liberă dintre toace cele cu alonjă imperială, singura care s-a sacrificat pentru libertatea altora și poate națiunea cu cei mai mulți adulți care cred în îngeri. (Ne putem imagina cum ar fi tratați un Manning, Assange sau Snowden de puterea rusă sau chineză?)

Sub această rezerva și sub cea a faptului că SUA nu au respins, ci au promovat idealismul (ce a stat în bună măsură și la baza a ceea ce a fost România Mare) iată articolul publicat de Owen Jones:

Nu judecați supușii, judecați imperiile

’’Puterea americana a declanșat războaie injuste și ilegale, ce au consecințe catastrofale în plan uman. A contribuit la înlăturarea unor guverne alese democratic. A înarmat și susține dictaturi din cele mai nemiloase; este cunoscută pentru susținerea unor mișcări teroriste. Chiar și cei mai fervenți simpatizanți ai săi recunosc că elita diplomatică americană are un trecut cel puțin discutabil.BradleyManning_2411026b

Astăzi, un american se află în banca acuzaților, blestemat pentru că a aruncat o rază de lumină, chiar și slabă, asupra celor mai sumbre activități ale acestei elite. În urma cu trei ani, Bradley Manning – acum în vârstă de 25 de ani – a făcut publice 250.000 de telegrame diplomatice și o jumătate de milion de rapoarte militare americane. Niciodată în istoria lor, SUA nu au suferit o scurgere mai mare de documente confidențiale.

Pedeapsa aplicată lui Manning este deja una severă. După Juan Mendez, raportor special al ONU pentru tortură, el a fost supus unui tratament crud, inuman și degradant. Timp de luni de zile, el a fost deținut în secret. Dezbrăcat, lipsit de intimitate, el a fost obligat să doarmă în plină lumină.

Procesul lui Manning a început, în urmă cu o săptămână, în fața unui tribunal militar.
Este judecat în cadrul legii asupra spionajului, un text care își are originile în timpul Primului Război Mondial. Este în fața a 22 de capete de acuzare: pledează vinovat pentru zece dintre ele, inclusiv cel al comunicării deliberate de informatii unei persoane neautorizate. Este acuzat că a ajutat în mod deliberat Al-Qaeda.

Adevărul este că Manning a facut un mare serviciu atât poporului american, cât și lumii întregi. Politica externă a SUA depinde de menținerea secretului nu numai din cauza temerilor legate de inamici, ci și pentru că realitatea i-ar îngrozi pe americani.

În anii 1970, junta militară sângeroasă a lui Pinochet a ajuns la putere cu ajutorul CIA. Cum a spus-o Henry Kissinger înainte de înlăturarea președintelui socialist chilian Salvador Allende: ’’Nu văd de ce ar trebui să așteptăm ca o țară să încline către comunism din cauza iresponsabilității poporului ei.’’ În timpul lui Reagan, teroriștii de dreapta sprijiniți de SUA s-au dedat unei orgii a violenței în toata America centrală.

Este mult de atunci, ar spune unii. Până la urma, a fost Războiul Rece, iar regulile normale nu erau aplicabile. Dar, de fapt, politica externă americană demonstrează o remarcabilă continuitate după 1898, când a avut loc invazia Filipinelor.

Manevrele elitei politice americane fac rareori obiectul unei analize. Astăzi facem ca mii de tineri bărbați sau femei să fie uciși sau mutilați. Cei care cer reîntoarcerea lor în țară sunt acuzați de lipsă de patriotism. Civilii americai sunt amenintați de către CIA cu consecințele tocmai ale acestor intervenții în străinătate. Iar uneori răzbunările sunt dezastruoase. În anii 1950, SUA au contribuit la îndepărtarea premierului ales democratic al Iranului, Mohammad Mossadegh, alimentând un sentiment antiamerican care a servit apoi drept motor al revoluției iraniene.

De aceea Manning a făcut un serviciu important. Ne-a incitat să supraveghem tot mai mult puterea americană, să simțim consecințele teribile ale deciziilor luate în cel mai mare secret. SUA se îndreaptă către un declin pe termen lung, iar China autocratică poate să le ia locul, folosindu-se de puterea sa într-un mod și mai injust. Atunci, mai bine să acționăm acum împotriva unei asemenea ordini mondiale. Se încearcă să fim convinși că o alta lume nu este decât rodul unei gândiri naive. Dar ea poate și trebuie să fie construită. Și oricare ar fi deznodământul procesului tău, Bradley Maning, vei rămâne în memoria noastră pentru rolul pe care l-ai avut în edificarea acestei lumi.’’

 

pizza cia

Nota noastra:

Intr-adevar, nu este primul sondaj de acest gen. Iata un altul asemanator, legat de legislatia Patriot Act, ce limiteaza libertatile civile in baza aceleiasi “isterii securitare” legate de terorism:

Nici europenii nu sunt prea in urma la reeducare:

Insa sondajul din acest moment are o relevanta particulara data de context: uriasa discutie care a explodat in mass-media despre monitorizarea exhaustiva si abuziva condusa de NSA si FBI, prin intermediul gigantilor internetului (Google, Skype, Yahoo, Facebook s.a.) a mailurilor si telefoanelor …oricui:

Cineva spunea ca toata tevatura mediatica ar fi, de fapt, doar un pretext facut tocmai pentru a justifica aceste practici si pentru a le face acceptabile pentru majoritatea opiniei publice.

Si iata ca aflam, acum, ca a mai existat un scandal de acelasi gen in 2006, cu aceleasi institutii de spionaj implicate (NSA) si cu un sondaj care a testat opinia publica americana cu fix acelasi tip de intrebari. Asadar, “dezvaluirea” mediatica e insotita, atat in 2006 cat si in 2013, de o prompta si standardizata cercetare a opiniei publice care inregistreaza “progrese” insemnate in cresterea nivelului de acceptare a renuntarii la libertatea personala si intimitate in favoarea supravegherii permanente. 

Din tot acest tablou de familie, “armonios” si coerent, lipseste un Swift contemporan care sa imagineze calatorii guliveriene in tari “imaginate” unde conducatorii intelepti ai complexului militaro-industrialo-orwellian organizeaza, in vederea interesului public al mentinerii unei stari pozitive de incredere nelimitata in autoritati, niste accidente facute de tot felul de “idioti utili” intitulate “acte teroriste” pe care apoi le propaga cu o considerabila putere mediatica pana in maduva concetatenilor pentru a-i convinge de necesitatea renuntarii la libertate…

bb1984


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Opinii, analize, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “MAJORITATEA AMERICANILOR – FERICITA CA E SUPRAVEGHEATA ORWELLIAN! Isterizarea securitara prin “TEROAREA TERORISMULUI” a dat rezultate: sclavii cer si mai multa sclavie si isi arunca intimitatea la cosul istoriei

  1. Spunea cineva un mare adevăr: acela care nu pune bază pe libertate, nici de securitate nu va avea parte. De luat aminte!

  2. Daca este vorba de Washington Post (organul lui big broather) nu te poti astepta la nimic autentic si la nimic bun, este ca si cum te-ai fi asteptat de la “Scanteia” pe vremea stalinismului sa fie in duhul adevarului. Este aproape sigur ca s-a facut o dezbatere publica pentru “lamurirea” situatiei, pentru reeducare.

  3. Si in Franta sondajele referitoare la homosexuali aratau o mare majoritate a populatiei de acord cu “dreptul” lor la “casatorie” si adoptie…cu toate acestea strada a aratat altceva…la 150.000 pentru au fost 1.000.000 contra…
    Astea-s sondaje comandate ! Sigur ca nu este mai putin evident faptul ca peste tot in lume se instaureaza o dictatura “mascata”, fiindca este mult mai usor sa faci acceptabila o dictatura care speculeaza instinctele, sentimentele, poftele oamenilor, decat una care le limiteaza sau interzice….

  4. Trebuie sa mai apara un whistleblower care sa spuna ca atentatele teroriste din 9/11 2001 sint opera guvernului american,CIA,Mossad,structuri ale armatei americane,justitie si mass-media ( parte a lor )…ca majoritatea atentatelor teroriste in lume sint opera serviciilor de securitate ( parte a lor ) ale unor tari vest-europene,SUA si Israelului…si aceasta ar fi cireasa de pe tort.

    Se va dovedi astfel ca razboiul impotriva terorismului este de fapt razboiul impotriva umanitatii declansat de Ana si Caiafa Ltd si Rotschild & Sons plus trepadusii francmasoni si cocosatii recrutati din provincii.

    Mai are cineva dubiu ca CIA (NSA )macar stie de orice atentat terorist care se va intimpla in lume dupa acest volum urias de spionaj ( probabil ca este cu mult mai mult ).Doar si teroristii acestia trebuie sa vorbeasca la telefon,poate folosesc si ei computere,trebuie sa faca cumparaturi …

    Si cum mai mint si presedintele Obama,si NSA si ziarele,aproape continuu,din vorba in vorba.

    Auzi,ei colecteaza doar metadatele ( cine suna si unde suna,cine trimite si unde trimite,numai atit )nu deschid emailurile si asculta convorbirile telefonice,nu…ce,vreti sa afle ce planuiesc “teroristii” ?…nu,aceasta nu fac.
    Probabil ca s-au obisnuit atit de mult sa minta,incit nu-si mai dau seama ca arata precum niste copii la minte,pe care nu-i mai ia nimeni in serios.Or sa ajunga si structurile de putere americane si vest europene precum ciobanasul nostru cu “Uite lupul “…nu o sa-i mai creda nimeni,nici macar cind or spune adevarul.

    …..

    Daca si parlamentarii nostri cocosati s-au speriat de evenimente si au cotit-o cu discriminarea,trebuie sa se regrupeze baietii,sa vada ce mai dezvaluie Edward Snowden,poate e vorba si despre ei…deja Rusia ii ofera azil politic,si nu pe degeaba,banuiesc.

  5. Pt sherlock: “Trebuie sa mai apara un whistleblower care sa spuna ca atentatele teroriste din 9/11 2001 sint opera guvernului american,CIA,Mossad,”
    Demult au demontat teoria AlQaida ref la 9/11 oameni cu capul pe umeri din mai multe ţări. Spre referinţă citeşte-l pe Eric Hufschmid. Şi dă-l mai departe.

  6. Te ascult,ce sa fac!

    http://www.youtube.com/watch?v=fsYHVHm3Y20&list=PL0854B8484A1CC331

    Sint 6 parti in dreapta ecranului,le-am urmarit pe toate,interesant si de bun simt ce spune omul.

    http://www.ae911truth.org/

    1934 de arhitecti si ingineri au semnat petitia de deschidere a unei anchete independente de verificare a atentatelor teroriste,spunind ca versiunea guvernului american sfideaza legile fizicii.

    Ar trebui ca si tarile sa se implice,parerea mea,mai ales dupa ultimile evenimente cu Libia,Siria,sponsorizarea si conlucrarea cu teroristii Al-Qaeda a guvernelor SUA,Israel,Anglia si Franta,spionajul global si limitarea adevaratelor drepturi ale omului mai peste tot…deschisa o ancheta ONU,mai exista inca tari neocupate in lume,cit mai exista si ele,care ar trebui sa aibe curajul sa salveze omenirea de la ce este planuit si in curs de desfasurare.

  7. Pingback: SUPRAVEGHERE FARA FRONTIERE. Harta spionajului american global: GERMANIA, cea mai monitorizata tara din EUROPA? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: BIG BROTHER VREA MAI MULT. Oficial al securitatii americane: VREM SA COLECTAM SI MAI MULTE DATE!/ Giganticul sediu al NSA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Sefii serviciilor secrete din RUSIA si SUA la Bucuresti. Posibile teme de discutie: SCUTUL ANTIRACHETA si SPIONAJUL ELECTRONIC/ Spionaj la summit-ul G8 din 2009/ Secta mormonilor: candidati manciurieni si in cazul NSA, GIGANTUL SECURISTIC AMERICAN - Răzb
  10. Pingback: “Cel mai mare sistem de supraveghere din istoria omenirii.” SPIONAJUL ELECTRONIC FOLOSESTE SI DATE BIOMETRICE/ Combaterea terorismului: “ARGUMENTUL UCIGAS OMNIPOTENT” cu care se justifica MONITORIZAREA ORWELLIANA a INTREGII LUMI -
  11. Pingback: Aldous Huxley: REVOLUTIA FINALA sau cum sa-i faci pe oameni SA-SI IUBEASCA ROBIA - Recomandari
  12. Pingback: 7 metode de ASCULTAT TELEFOANELE [video]/ In plin scandal mondial, SUA OFICIALIZEAZA SI PRELUNGESTE PROGRAMUL DE SPIONAJ TOTAL PRISM - Recomandari
  13. Pingback: LEGISLATIVUL SUA A VOTAT >CONTINUAREA PROGRAMULUI PRISM. Cale libera SPIONAJULUI TOTALITAR - Recomandari
  14. Pingback: Se pregateste ceva? ALERTA MONDIALA: RISC DE ATENTATE TERORISTE. SUA, Franta, Germania si Marea Britanie isi inchid AMBASADELE din tarile musulmane. Alerta a fost declarata si pe TERITORIUL SUA - Recomandari
  15. Pingback: NSA are un soft prin care poate MONITORIZA TOT ce face un utilizator pe INTERNET. “Suntem în fața celui mai diabolic instrument de control creat de om” - Recomandari
  16. Pingback: CUM A DEVENIT SUA NOUA URSS - Recomandari
  17. Pingback: Reactia komisaresei REDING la scandalul NSA: CREAREA UNUI SERVICIU SECRET EUROPEAN! SUPRAVEGHEREA EUROPEANA exista deja: serviciile secrete din vest copereaza pentru monitorizarea telefoanelor si a internetului/ SNOWDEN: “SPIONAJUL AMENINTA LIBERTAT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare