Vicepresedintele Parlamentului Ungariei cheama la lupta pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”

29-05-2011 50 secunde Sublinieri

Balczó-Zoltán-Jobbik

HOTNEWS: Vicepresedintele Parlamentului ungar: Trebuie sa convingem Guvernul si Parlamentul Ungariei sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, vicepresedinte al partidului Jobbik, a declarat, sambata, in cadrul unei serbari organizate la Ghindari, ca Guvernul si Parlamentul Ungariei trebuie convinse sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc.

Trebuie sa convingem Guvernul si Parlamentul Ungariei sa sprijine lupta pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Stim foarte bine ca Uniunea Europeana nu e prea deschisa asupra acestor lucruri, dar trebuie sa facem sa inteleaga Europa asta mare ca sunt regiuni unde sunt unele nationalitati cu pondere mare si formele de autonomie pot fi viabile si chiar bune pentru Europa. Trebuie sa facem UE sa inteleaga ca pentru aceste lucruri trebuie luptat“, a declarat Balczo, citat de Agerpres.

Politicianul a aratat ca, daca Guvernul Ungariei e de acord cu aceste lucruri, ‘atunci nu numai din punct de vedere moral trebuie sa sprijine aceasta lupta, ci si din punct de vedere material trebuie sa fie un aliat la fel de important‘.

Noi, partidul Jobbik, trebuie sa tratam fiecare persoana la fel, sa le dam aceeasi importanta tuturor. Trebuie sa votam pozitiv in orice for unde suntem, pentru ca natia maghiara sa nu dispara, aceasta ar trebui sa fie cea mai mare obligatie a fiecarui partid din Ungaria“, a mai spus Zoltan Balczo.

Vicepresedintele Parlamentului de la Budapesta a mai sustinut ca, in afara granitelor Ungariei, exista doua organizatii pentru atingerea obiectivului autonomiei Tinutului Secuiesc – Consiliul National Secuiesc si Partidul Civic Maghiar – care trebuie sa lupte in continuare si sa nu se opreasca la jumatatea drumului.

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei a mai subliniat ca data de 4 iunie (1920, semnarea Tratatului de la Trianon – n.r.) a fost declarata zi de doliu national de catre Guvernul FIDES, fiind, in acelasi timp, denumita si ziua reuniunii maghiarilor de pretutindeni.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Vicepresedintele Parlamentului Ungariei cheama la lupta pentru autonomia “Tinutului Secuiesc”

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » OBSESIA REVIZIONISTA: actiuni maghiare de contestare a Tratatului de la Trianon prin care Transilvania s-a unit cu Romania. 91 ANI DE LA SEMNAREA TRATATULUI
  2. saracii,nu vad ca ne aflam in aceiasi tabara,atacati de un vrasmas nemilos.crastin ecumenist.

  3. Pingback: Declaratii provocatoare ale oficialilor din Ungaria la Univ. de vara Baile Tusnad: ”AVEM NEVOIE DE UNIFICAREA NATIUNII MAGHIARE” SI ”TINUTUL SECUIESC AR INTARI SUVERANITATEA ROMANEASCA”
  4. Pingback: TINUTUL SECUIESC PE STEMA IPJ Covasna, prin ordinul tradator al ministrului agramat Traian Igas!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare