PARADA GAY si la Atena

5-06-2011 20 secunde Sublinieri

Sute de membri ai comunităţii gay din Grecia s-au adunat în Atena pentru a paticipa la parada anuală.  Homosexualitatea reprezintă în continuare un subiect tabu în Grecia. De-a lungul timpului, comunităţiile au luptat pentru legalizarea căsătoriilor între personele de acelaşi sex.  Actualul guvern sprijină comunitatea de gay, prin legalizarea căsătoriilor şi a adopţiilor, dar se confrunta cu opozitia dura a bisericii.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PARADA GAY si la Atena

  1. deci Grecia, Rusia, Romania, Bulgaria, Serbia… a fost uitata vreo tara ortodoxa? 😕 nu cred.

  2. Deci acolo guvernul insusi sprijina comunitatea gay pentru casatorii si adoptii! Apropo de idei venite din sfera politicienilor, ne aducem aminte ca la ideea legalizarii prostitutiei reactia Patriarhiei noastre a fost, macar acolo, prompta si dura. Nici atunci nu a fost insa prea vehiculata pe siteuri. E mult mai interesant, in general, ce fac rau sau ce nu fac ierarhii, decat sa raspandim si ceea ce fac bine, fie si ca exceptie. In fine, revenind la greci: pe Romfea cel putin nu exista niciun material dedicat subiectului paradei gay, nicio atitudine a vreunui ierarh, subiectul zilei fiind acolo cel economic. Nu zicem ca nu o fi fost, insa nu se gaseste pe principalul canal de stiri bisericesc de la ei.

    Iar faptul ca opozitia bisericii e citata in astfel de materiale de stiri e oricum text standard, dupa cum stim si noi despre materialele pe acest subiect aparut in stirile occidentale cand se ocupa de asa ceva la noi in tara. Acum, chiar se asteapta cineva ca, daca le trece prin cap guvernantilor sa promoveze drepturile gay, Biserica sa taca? Nu, evident nu va tacea. Nu acesta e pericolul, dupa noi. E doar tulburare a apelor facuta sa se mai scada la punctaj credibilitatea ierarhilor, a tuturor ierarhilor, mai ales a celor care chiar vladica pentru Biserica. Riscul este insa folosirea acestor teme – homosexualitatea, avortul, secularismul in general – pentru a justifica o apropiere substantiala de celelalte confesiuni, pe principiul “impreuna dam o marturie mai puternica, dezbinati suntem slabi”, bla-bla-bla.

  3. la noi guvernul ar accepta cu ochii inchisi casatoriile gay. parca zicea base acum vreo 2 ani, inainte de alegeri, ca 20% din populatia Romaniei = gay 🙂
    si daca incep eu, par exemple, sa promovez ceva bun care a fost zis de un ierarh de-al nostru, care in trecut a facut un pas spre ecumenism, direct sau indirect, sunt eretic. chiar… trist 😐

  4. si daca incep eu, par exemple, sa promovez ceva bun care a fost zis de un ierarh de-al nostru, care in trecut a facut un pas spre ecumenism, direct sau indirect, sunt eretic.

    Cum adica esti eretic? Adica iti zic altii asa? N-au decat!

  5. m-am dat ca exemplu pe mine 😀 am vazut cazuri de genul si neretinand numele celui care a scris, am zis de mine. oricum tot aia era, chiar nu conteaza ce zic altii, atata timp cat ne stim noi cu sufletul curat.

  6. Acum nu mai e vorba de recuperarea oilor celor pierdute, ci de turma de vaci si magari care fug de bunavoie de Pastor si se arunca in mainile macelarului, in abatorul cel vesnic care se numeste iad.

  7. @ boddyca:

    Nu stiu cum se face, ca tot nu e prea clar ce raspunzi. Nu e limpede ce gandesti fratia ta (nu altii) apropo de vorbi si de lucrurile bune ale unui episcop, de pilda. Mai ales azi, cand e un adevarat sport national denigrarea in bloc a lor.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare