CHINA ACUZA SUA CA E IN FALIMENT, iar Alan Greenspan, fostul sef al Rezervelor Ferderale, da ca sigura ”INTRAREA GRECIEI IN INCAPACITATE DE PLATA

17-06-2011 2 minute Sublinieri

Nu am gresi prea mult daca am conota acest mesaj din partea chineza drept rezultatul unei tactici geopolitice, mai degraba decat rezultatul unor calcule strict economice…

  • Capital:

Acuzație bombă a chinezilor: Statele Unite au dat faliment

Chinezilor începe să le fie teamă că suma uriașă pe care au împrumutat-o americanilor nu va mai fi recuperată. Teama și îngrojările au crescut în ultima vreme, după ce datoria Statelor Unite a depășit limita legal admisă. O agenție de rating financiar din China a exprimat temerile țării privind datoria americanilor, arătând că Statele Unite au intrat deja în incapacitate de plată.“În opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, spune Guan Jianzhong, președinte al Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China.

Datoria publică a SUA a atins, la mijlocul lunii mai, limita maximă autorizată de Congres, 14.294 de miliarde de dolari, Trezoreria americană fiind obligată să adopte o serie de măsuri excepţionale pentru a putea să emită în continuare obligaţiuni fără a majora gradul de îndatorare al statului.

Chinezii au împrumutat cam prea mult

Mai mult de 1.000 de miliarde de dolari. Aceasta este datoria americanilor către chinezi la momentul de față, fapt ce stârnește îngrijorare în rândul oficialilor de la Beijing de ceva vreme încoace. Directorul departamentului de analiză de la Banca Centrală a Chinei, Zhang Jianhua, a apreciat că îngrijorările referitoare la capacitatea guvernului american de a-şi rambursa datoriile ar putea conduce la creşterea randamentelor pentru bondurile americane şi ar conduce la volatilitatea preţurilor pentru obligaţiunile SUA.

Graţie în parte şi mărimii sale, piaţa obligaţiunilor americane este considerată una din cele mai sigure din lume, permiţând investitorilor să cumpere şi să vândă fără ca preţurile să se modifice semnificativ. Însă această piaţa în creştere este şi un semn al deteriorării situaţiei fiscale a SUA Potrivit ultimelor estimări ale Fondului Monetar Internaţional, datoria publică a SUA ar urma să ajungă la 99,5% din PIB în 2011, pentru ca în 2013 să ajungă la 105,6% din PIB.

Interesele Chinei sunt în joc dacă Europa nu-şi rezolvă criza datoriilor

Interesele ‘vitale’ ale Chinei sunt în joc, dacă Europa nu-şi poate rezolva criza datoriilor, a avertizat vineri Ministerul chinez de Externe, exprimându-şi astfel preocuparea în legătură cu problemele economice prin care trece principalul său partener comercial, relatează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă în pregătirea vizitei de săptămâna viitoare în Europa a premierului chinez Wen Jiabao, viceministrul chinez de externe Fu Ying a subliniat că ţara sa a încercat să ajute Europa să-şi depăşească problemele, cumpărând datorii guvernamentale şi încurajând comerţul bilateral.

Beijingul a indicat în trecut că a preluat din datoria Greciei, dar nu a precizat amploarea acestor investiţii, notează Reuters. Oficialul chinez a reiterat de asemenea vineri că Beijingul are încredere în zona euro. ‘Am sperat să putem ajuta ţările din zona euro să iasă din criza datoriilor, şi aceasta este şi o măsură benefică pentru dezvoltarea Chinei’, a declarat Fu Ying.

Totuşi, aminteşte Reuters, Banca centrală a Chinei a publicat săptămâna aceasta un raport în care afirmă că problemele blocului comunitar riscă să se agraveze dacă nu se reglementează nivelul datoriilor. Premierul chinez va efectua spre finalul săptămânii viitoare un turneu în Ungaria, Marea Britanie şi Germania, la câteva luni după o serie de vizite în Franţa, Portugalia şi Spania, în cadrul cărora a oferit ajutorul Chinei pentru soluţionarea dificultăţilor financiare ale Europei.

SURSA: Agerpres

Alan Greenspan: Falimentul Greciei este aproape sigur

Fostul preşedinte al Federal Reserve, Alan Greenspan, a declarat vineri că intrarea Greciei în incapacitate de plată este ‘aproape sigură‘ iar acest lucru ar putea arunca economia americană în recesiune, transmite Bloomberg. ‘Este puţin probabil ca sistemul politic să lucreze într-un mod care să scoată Grecia din criză. Şansele ca Grecia să nu intre în default sunt foarte mici’, a declarat Alan Greenspan, care a condus Banca centrală a SUA între 1987 şi 2006.

Obligaţiunile emise de guvernul grec s-au prăbuşit iar randamentul la certificatele pe doi a trecut de 30%, după ce premierul George Papandreou nu a reuşit să obţină sprijinul necesar pentru adoptarea de noi măsuri de austeritate. Şansele ca Grecia să intre în incapcitate de plăţi sunt ‘atât de mari încât poţi să spui că nu există altă variantă’, a mai spus Alan Greenspan. Default-ul Greciei ar putea pune şi unele bănci americane ‘cu spatele la zid’, a apreciat Greenspan. În plus, potrivit fostului şef al Fed, criza datoriilor Greciei ar putea arunca SUA într-o nouă recesiune, lucru care ar fi puţin probabil dacă nu ar exista problemele Greciei.

SURSA: Agerpres


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “CHINA ACUZA SUA CA E IN FALIMENT, iar Alan Greenspan, fostul sef al Rezervelor Ferderale, da ca sigura ”INTRAREA GRECIEI IN INCAPACITATE DE PLATA

  1. ” … criza datoriilor Greciei ar putea arunca SUA într-o nouă recesiune, lucru care ar fi puţin probabil dacă nu ar exista problemele Greciei. ”

    -Nici usturoi n-ai mancat , nici gura nu-ti miroase -cam asa vine , nu ? Oare din cauza Greciei a ajuns datoria SUA la un asa nivel record ? Oare din cauza Greciei a tiparit FED-ul verzisori fara numar , fara numar ? Americanii sunt acum in stare sa ingroape pe oricine numai sa scape ei basma curata . Toata agitatia economica si politica internationala din 2008 incoace a fost creata de ei si pentru ei , doar , doar vor scapa , doar , doar se va mai duce pragul indatorarii mai sus ( si se va duce iar Grecia va fi folosita ca exemplu negativ -” daca Grecia a provocat atatea valuri , dar caderea noastra ce va fi ? ” ) . Perversa natiune !

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “PREVIZIUNILE” FMI: SUA ESTE BINE, PERICOLUL VINE DE LA MICILE TARI DIN PERIFERIA ZONEI EURO/ Despre minciuna ”revolutiei creditelor” facuta de BNR si cum joaca banca nationala in favoarea multinationalelor!
  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Sinteza money.ro: ECONOMIA GLOBALA E IN PRAGUL UNUI NOU DEZASTRU
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CUM SE INDREAPTA CHINA SI SUA SPRE RAZBOI. Deocamdata, China cucereste economic Europa
  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (Video) FALIMENT IN SUA: statul Minnesota a intrat in shut down
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se prabuseste China? Ce se ascunde in spatele gigantului cu picioare de lut si pana cand alianta cu Rusia?
  7. Pingback: Ratingul SUA RETROGRADAT, pentru prima data in istorie/ Urmarile: EFECTUL DE DOMINO/ Reactia CHINEI/ Care sunt DEOSEBIRILE fata de CRIZA din 2008
  8. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE. In schimb, in Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A CRIZEI, PROBABIL DECISIVA
  9. Pingback: CHINA AR PREGATI UN ATAC CU RACHETE IMPOTRIVA SUA. Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, critica iar scutul de la Deveselu
  10. Alan Greenspan da dreptate Chinei si spune “investitorilor” ca Titanicul se scufunda si nu sunt barci de salvare decat pentru cativa
    Alan Greenspan: Investors should prepare for the worst, the correction would be painful: “At the end of that run, run for cover.”
    https://edition.cnn.com/2018/12/18/business/alan-greenspan-stock-market-party-over/index.html

  11. Congress had ordered an independent audit of the Department of Defense
    $21 trillion of Pentagon financial transactions between 1998 and 2015 could not be traced, documented, or explained
    https://www.thenation.com/article/pentagon-audit-budget-fraud/
    https://libertyblitzkrieg.com/2018/11/28/the-pentagon-fails-audit-21-trillion-in-transactions-could-not-be-traced-documented-or-explained/
    Donald Rumsfeld announces 2.3 Trillion missing from the Pentagon on September 10th 2001
    https://www.youtube.com/watch?v=E12b4V1ilmg

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare