IN GRECIA, INSULELE NU SUNT DE VANZARE, iar bisericile ii ajuta pe somerii tot mai numerosi cu mancare zilnica

9-07-2011 1 minut Sublinieri

Ultimele împrumuturi acordate de FMI şi de UE vor ajuta Grecia pentru o perioadă de timp dar va fi dificil pentru eleni să se pună din nou pe picioare. Ţara lor a fost ruinată de trei regimuri politice diferite care au creat un sistem economic bazat pe consum, relatează Spiegel Online.

În fiecare zi la prânz în faţa tribunalului din Atena se strânge o mulţime de oameni pentru ca mai apoi să se îndrepte spre adăpostul din spatele pieţei Omonia. Pensionari, şomeri, imigranţi aşteaptă să primească pachete cu mâncare de la biserici. Unul dintre ei este Georgios Levedogiannis, şomer în vârstă de 38 de ani. Vine de nouă luni să îşi primească pacheţelul cu mâncare. Spune că nu are de ales, doar aşa poate supravieţui. Lucra de şapte ani la aeroportul din Atena până când în 2009 a fost dat afară. Are hainele curate deşi doarme în adăposturile oferite de Crucea Roşie şi mănâncă la biserică. Cu lacrimi în ochi mărturiseşte că nu mai are bani deloc şi îi este foarte greu să se angajeze căci nu are relaţii.

Aproape toate cele 400 de biserici din Grecia împart mâncare săracilor. Un voluntar povesteşte că numărul nevoiaşilor creşte pe zi ce trece şi nu se ştie dacă această situaţie se va rezolva curând. Cel mai probabil că nu, pentru că în urmă cu o săptămână Grecia a adoptat un nou plan de austeritate pe 5 ani. A împrumutat de la Uniunea Europeană şi de la FMI 12 miliarde de euro fără de care nu şi-ar putea înapoia datoriile. Fără acest împrumut Grecia nu ar fi putut supravieţui, este de părere guvernatorul Băncii Naţionale a Greciei, George Provopoulus, în ciuda faptului că opoziţia a încercat să împiedice acest lucru. Elenii au ajuns la limită, nu mai au de unde să li se ia mai mult de cât li s-a luat până acum. Fără urmă de îndoială, deficitul sistemului politic existent a împiedicat punerea în aplicare a politicilor care ar fi putut evita aceste măsuri drastice. Acum plătim pentru greşelile din trecut.”

(…)

Ministrul Culturii şi Tursimului de la Atena a declarat că, în ciuda tuturor speculaţiilor, nici o insulă grecească nu va fi scoasă la vânzare ca urmare a crizei datoriilor din această ţară.

“Nici o insulă grecească nu este de vânzare, în afara cazului în care este deja proprietate privată” a spus Pavlos Geroulanos, citat de CNN Turk, într-un interviu recent acordat la consulatul grecesc de la Istanbul. Clarificarea este foarte importantă pentru relaţiile turco-elene: mai mulţi turci s-au arătat ofensaţi de zvonul cum că cetăţeni de orice naţionalitate pot cumpăra insule greceşti, cu excepţia turcilor. Fiecare ţară are restricţii la cumpărarea terenurilor de către străini. Şi Grecia are, iar asta nu are legătură cu relaţiile bilaterale. Avem un proces cu un cetăţean american care a cumpărat pământ într-o zonă în care terenurile nu pot fi vândute străinilor” a spus ministrul grec.

Guvernul de la Atena are un program prin care speră să obţină circa 50 de miliarde de euro în cinci ani din privatizarea unor aeroporturi, porturi sau companii de stat. Unii politicieni europeni, mai ales germani, au sfătuit Guvernul să vândă unele proprietăţi imobiliare, inclusiv insule, pentru a-şi plăti datoriile.


Categorii

1. DIVERSE, Acordul cu FMI, Criza mondiala

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “IN GRECIA, INSULELE NU SUNT DE VANZARE, iar bisericile ii ajuta pe somerii tot mai numerosi cu mancare zilnica

  1. Faza cu împărţitul mâncării de Biserică în Grecia mi-a fost spusă şi mie de un misionar român din Africa ce aparţine canonic de greci doarece doar ei fac misiune în Africa (http://sfappetrupavelandrei.wordpress.com/2011/06/07/ortodoxia-in-africa/). Sfinţia sa ne spunea că nu e vorba că ar fi mai bogată Biserica Grecie decât BOR sau că o ajută oameni bogaţi ci fiecare om când îşi cumpără de exemplu roşii în loc să ia 2kg ei iau 3kg din care 1kg e pentru mesele ce se dau de Biserică. Aşa ar trebui să facem şi noi spunea acest părinte.

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Biserica Ortodoxa a Greciei se implica in criza datoriei publice a tarii. CE SOLUTIE A GASIT?
  3. Pingback: Sub pretextul crizei grecesti, dusmanii seculari ai lui Hristos arata cu degetul spre... AVERILE BISERICII ORTODOXE DIN GRECIA
  4. Pingback: Sinodul Bisericii Greciei, alaturi de popor, intr-o marturisire impresionanta: AJUNG ARMATELE DE SOMERI, AJUNG ATATEA TAXE SI IMPOZITE ASUPRA CELOR SARACI!
  5. Pingback: GRECIA vrea ajutor financiar de la RUSIA. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu PRESEAZA Biserica Greciei pentru GUVERNUL PAPANDREOU?
  6. Pingback: CALUGARII DIN GRECIA, o "CORPORATIE" care ar fi dus STATUL GREC LA FALIMENT!
  7. Pingback: BISERICA ORTODOXA GREACA da zilnic de mancare unui sfert de milion de oameni - Razboi întru Cuvânt
  8. Pingback: Criza in Grecia: a crescut RATA SINUCIDERILOR si a celor GRAV BOLNAVI SI PARASITI DE STAT - Razboi întru Cuvânt
  9. Pingback: Patriarhia Romana instrainata de popor? Vaticanul “EMPATIZEAZA” CU CEI SARACI la intalnirea cu Traian Basescu - Razboi întru Cuvânt
  10. Pingback: MUSTRARILE MITROPOLITULUI HIEROTHEOS REFERITOARE LA DEPENDENTA GRECIEI DE CAMATARII MONDIALI: “Vom astepta totdeauna de la negustorii mondiali de ‘substante narcotice’ sa ne dea dozele?” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare