PREGATESC EXTREMISTII MAGHIARI LANSAREA UNEI MONEDE PARALELE (SIC) IN TINUTUL SECUIESC?

25-08-2011 1 minut Sublinieri

Extremiştii maghiari vor decide, în 27 august, înfiinţarea unei monede paralele cu leul românesc şi care să circule în Ţinutul Secuiesc, sub denumirea de “sic”, susţine senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu. “Prima oară (când am auzit, n.r.) mi s-a părut incredibil, pentru că ar fi trebuit ca până acum să avem o reacţie din partea Guvernului care ar fi trebuit să fie informat de serviciile secrete vis-a-vis de o chestiune atât de gravă, dar ce pretenţii să avem de la un prim-ministru care într-o hotărâre de Guvern a recunoscut existenţa Ţinutului Secuiesc, care ştie că există steaguri maghiare pe instituţiile statului şi  nu ia nicio măsură prin structurile pe care le are în subordine, care nu are niciun fel de reacţie publică la toate declaraţiile împotriva unităţii statului român făcute de înalţi oficiali maghiari, a spus senatorul PSD, transmite Realitatea.net, care citează NewsIn.

Potrivit acesteia, moneda este un element de suveranitate a unui popor. În momentul în care aşa zis-ul Ţinut Secuiesc, paralel cu leul românesc, va circula o altă monedă înseamnă că în zona respectivă s-a pierdut un element important din suveranitate“, spune aceasta. Decizia privind emiterea unei noi monede ar urma să se ia în 27 august, la întrunirea de la Tuşnad, unde extremiştii maghiari vor crea Banca Siculorum Bes Bank. “(Până atunci n.r.) sper să avem totuşi o reacţie şi de la <preşurile> care conduc în acest moment România“, adaugă Vasilescu.

Senatorul PSD a mai explicat că extremiştii maghiari vor să folosească “sic”-ul pentru început ca o “filă de cec”, care să rulezeze printre investitorii maghiari până se va dezvolta banca şi se va transforma practic într-o monedă.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PREGATESC EXTREMISTII MAGHIARI LANSAREA UNEI MONEDE PARALELE (SIC) IN TINUTUL SECUIESC?

  1. ma intreb ,de ce romanii trebuie mereu sa stea cu frica in san ca li va lua o parte din tara lor.pai dc nu sunt ungurii sunt rusii si tot asa.o intrebare buna ar fi:unde sunt romanii care sa inlature aceste lepadaturi de la conducerea tarii.sau asta o fi soarta poporului roman,de a suferii continu.si nu suntem singurii din pacate.insa exista si o vorba care se adevareste.fiecare pasare pe limba ei piere.asa vor disparea si toti acesti indivizi,vanzatori de tara si neam,intrebarea este dc va veni cineva mai bun?.asta pana nu e chiar tarziu.

  2. @andy. E tirziu! Foarte!Iar Romania nu mai este tara romanilor, de citiva ani. Si nu de unguri este vorba. Cum vrei ca niste nomazi de prin fundurile Asiei, drojdia si scursura acesteia sa-i pese de “integritatea teritoriala” a unei tari in hotarele careia doar jecmanesc si manelesc? Cit despre cei care ne,de fapt ii conduc, ei nu sint decit niste tradatori. Deci tradatori romani + tigani= Nem tudom in Romania.

  3. Pingback: Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo: FACEM TOTUL CA MAGHIARII DIN CARPATI SA SE UNEASCA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare