Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo: FACEM TOTUL CA MAGHIARII DIN CARPATI SA SE UNEASCA

3-09-2011 1 minut Sublinieri

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo a declarat sambata, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta “va face totul” pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca, informează Hotnews.

“În numele partidului Jobbik facem totul ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca”, a spus Balczo, aratand ca reprezinta un Parlament care in ultimul an a inceput sa plateasca o datorie din 5 decembrie 2004 (cand a fost respins referendumul pentru acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii de peste hotare -n.red)“, a declarat Zoltan Balczo.

“Acesti ultimi ani au facut ca noi in Bazinul Carpatic sa simtim ca suntem membri ai aceleiasi natiuni. Aceasta s-a confirmat si cu ocazia sedintei Consiliului National Secuiesc de la Budapesta (in luna noiembrie 2010 -n.r.) cand pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Tarii (Parlamentul – n.r) a devenit Casa Natiunii. Noi cei din Casa Tarii (parlamentarii -n.r.) trebuie sa facem mai multe pentru ca Casa Tarii sa devina a Natiunii, a adaugat vicepresedintele Parlamentului Ungariei.

In privinta PCM, Balczo a spus ca aceasta formatiune a dovedit clar ca nu doar prin vorbe, ci si prin fapte ca vrea autonomia Secuimii si ca spera ca anul viitor, la alegeri, PCM sa aiba sprijinul majoritatii si sa raspunda la intrebarile maghiarilor.

Presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, a declarat sambata, la Consiliul National al Partidului Civic Maghiar, ca scopul principal al intalnirii PCM este primenirea formatiunii, dar si pregatirea pentru alegerile locale si parlamentare de anul viitor.

“In mass-media exista stiri ca organizatiile maghiare se lupta intre ele, dar putem demonstra ca nu se refera la noi. Regretam ca tocmai aceia ne condamna care raspund de esecul politic si economic al tarii, politicienii care fac totul de Bucuresti si nu au un alt tel decat propria bunastare”, a precizat acesta.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo: FACEM TOTUL CA MAGHIARII DIN CARPATI SA SE UNEASCA

  1. Pentru ei nu exista UE, nu exista criza economica, risc de pierdere de suveranitate si eventualitatea SUE ? (parca’s pe alta lume, undeva in secolul XIX..ori noi suntem alaturi de drum)

  2. c2,exista pronia divina.Pina una alta si noi si ei sintem `o apa si-un pamint`:orbi si surzi 🙁

  3. Semnalez cu dureroasă mâhnire preluarea şi difuzarea de către realitatea.net, a unor poziţii extremiste maghiare, INTEGRAL în limba maghiară. http://www.realitatea.net/balcz-jobbik-mindent-megtesz-nk-hogy-a-k-rp-t-medencei-magyars-g-egyes-lj-n_867534.html

    Postarea apărută pe PRIMA bandă din stânga a Breaking news-urilor a fost însoţită de o cenzură a comentariilor, care în cele din urmă a devenit totală, fiind şterse inclusiv cele în limba maghiară. Nu că ar fi spus ceva în plus faţă de ce aş spune eu pe pravda.ru dacă ar apărea un articol scris în română despre cât de tare este România. Am vorbit în altă parte, mult şi fără folos duhovnicesc, despre agresiunile mediatice la care suntem supuşi în mod voit pentru a se consolida în conştiinţa publică un sentiment/raport de Agresor – Victimă, de la care noi românii să plecăm într-un viitor foarte apropiat, atunci când ne vom justifica nouă înşine, pierderea de jure a Ardealului. Iertaţi-mă vă rog pe mine păcătosul! Doamne, ajută!

  4. http://www.realitatea.net/magyarhirek.html

    Ediţia bilingvă a realităţii. Se prea poate să greşesc eu şi să văd peste tot comploturi. Vă rog să-mi cenzuraţi mesajele dacă veţi considera că mă aflu într-o eroare. Doamne, ajută!

  5. Pingback: Guvernul ungar sprijina IREDENTISTII din Romania, tot mai pe fata/ Pledoarie pentru AUTONOMIE a ministrului de externe ungar in Evenimentul Zilei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: RAZBOIUL STEAGURILOR. Autoritatile UNGARIEI se amesteca in chestiunea drapelelor TINUTULUI SECUIESC. Va recunoaste BUDAPESTA, oficial, autonomia Tinutului? - Razboi întru Cuvânt
  7. Pingback: UNGARIA ANUNTA MASURI DIPLOMATICE ca raspuns la INTERZICEREA steagurilor Tinutului Secuiesc. BASESCU se spala pe maini. Articol propagandistic anti-romanesc si pro-autonomie in NEW YORK TIMES - Razboi întru Cuvânt
  8. Pingback: BASESCU "se" rade cu ORBAN-ul Ungariei. Cine e NEMETH ZSOLT si care e sensul provocarii MAGHIARE? [video] - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare