VACCINUL DTP POATE PROVOCA MOARTEA? Argumentele Dr. Christa Todea-Gross

31-08-2011 5 minute Sublinieri

Vaccinul DTP (diftero-tetano-pertussis) poate fi letal?

Câţi dintre părinţi ştiu că, în urma acestui trivaccin, copilul lor poate suferi leziuni cerebrale sau chiar poate muri? Câti oameni cunosc faptul că vaccinul anti-pertussis (componenta P din DTP) are o istorie de-a dreptul dramatică, trecută sub tăcere timp de cel puţin 50 de ani de către medici, oameni de ştiinţă, producătorii de vaccinuri şi Instituţiile de Sănătate? Câţi cetăţeni americani ştiu (dar şi est-europeni, inclusiv românii) că vaccinul antipertussis nu mai este recomandat în unele ţări vesteuropene, deoarece s-a ajuns la concluzia că riscul vaccinării este mult mai mare decât boala însăşi (tusea convulsivă de care suferă copiii la ora actuală fiind o formă moderată de boală).[1]

Cu toate că numărul victimelor acestui vaccin este necunoscut, se ştie însă că el este foarte mare în întreaga lume. Autorii cărţii A Shot in the Dark” (“O împuşcătură în întuneric”), ne descriu o serie de cazuri din care relatez doar unul, pentru a scoate în evidenţa lipsa de informare a medicilor precum şi indiferenţa acestora, lipsa de informare a părinţilor şi lipsa recunoaşterii complicaţiilor grave, postvaccinale, de către medici şi Instituţiile de Sănătate:

În data de 12 ianuarie 1983, mă pregăteam să-l duc pe fiul meu Richie, în vârstă de 2 luni, la un consult medical. […].Cumnata mea mă sunase în aceeaşi zi să mă întrebe dacă am văzut un show al lui Phil Donnehue despre efectele secundare ale vaccinurilor. I-am răspuns că nu am avut timp, dar o voi întreba mai târziu despre asta […].”

Mama (Janet), povesteşte în continuare că Richie mânca foarte bine, copilaşul ei fiind un sugar sănătos, vesel şi tare ager, cu toate că îl mai chinuiau uneori colicile.  După consultaţie, medicul pediatru îi spune mamei că sugarul este sănătos, că nu are nicio problemă şi îi administrează pentru prima dată vaccinul DTP şi vaccinul antipolio oral, cu recomandarea ca, în primele 4 ore de la vaccin, să-i administreze o jumătate de doză de aspirină pentru copii. Mama cunoştea deja problemele ce pot apare după acest vaccin căci şi fiul ei mai mare, Ryan, acum în vârstă de 5 ani, avusese reacţii adverse după fiecare vaccin DTP. Ea ne relatează:

de fiecare dată îi creştea febra peste 40 grade Celsius, scotea ţipete ascuţite, neîntrerupte şi nu-l puteam linişti cu absolut nimic. […] I se  înroşise şi se tumefiase foarte tare coapsa unde i se făcuse injecţia, încât mă temeam că nu-i mai circulă sângele prin picior. Copilul mai avea diaree şi vărsături.Toate acestea dureau 48 de ore după fiecare DTP. De câte ori l-am sunat pe medicul pediatru, acesta îmi spunea că, sunt de fapt efectele secundare normale după vaccinul DTP şi să nu-mi fac griji.”

Janet lucrează ca asistentă medicală într-o secţie de Ortopedie şi Neurologie a unei Clinici din SUA şi unde nu a fost informată niciodată în legătură cu existenţa unor reacţii adverse grave postvaccinale sau a unor contraindicaţii. Nimeni din colegii ei, chiar şi cei cu studii superioare, nu-i puteau da un răspuns concret despre efectele secundare ale vaccinurilor. Janet spune că acum, după ce a aflat şi cunoaşte atâtea lucrurui despre vaccinul DTP, regretă enorm că medicul ei pediatru, nu a întrebat-o niciodată despre istoricul familial, al ei şi al soţului, adică despre antecedentele heredo-colaterale. Ea se gândeşte că poate acestea ar fi putut fi o contraindicatie  a vaccinului, ceea ce este însă puţin probabil […]. [2] (Nu cunosc bine situatia din SUA, dar ştiu că medicii de familie pediatrii din România, nu sunt informaţi în acest sens şi vaccinarea sugarilor cu DTP se face fără ca să se ţină cont de aceste antecedente). D-na Janet enumeră aceste boli familiale: epilepsie, un caz de surditate, boli reumatice, diabet zaharat şi alergii, inclusiv alergie la lapte de vacă. Încrederea totală în medicul ei pediatru a determinat-o să-şi vaccineze ambii băieţi, dar, din nefericire, problemele pe care le-a avut primul ei băiat au început să se repete şi cu cel de-al doilea. Janet relatează:

În seara zilei în care l-am vaccinat, coapsa lui Richie a început să se umfle la locul injecţiei şi să se coloreze în violet, iar apoi să se extindă tumefierea şi coloraţia la întreaga coapsă. Nu avea febră şi mânca, dar ţipa când îi atingeam coapsa. Noaptea s-a trezit pe la orele 1,30 ţipând iar după câteva înghiţituri de lapte a adormit şi s-a trezit  la ora 6 dimineaţa, când a început iar să ţipe.Tipătul era ciudat şi semăna cu cel al unei pisici care are dureri. Apoi, fiind obosit, adormea. Pe la ora 8 fără un sfert s-a trezit iar plângând, dar de data asta plângea mai încet. Era moale, fără vlagă şi nu-şi putea ţine nici capul.[…] A adormit din nou şi pe la orele 8,30 începe să elimine zgomotos un scaun diareic. Mă miram că nu se trezeşte fiindcă nu dormea de obicei când era murdar […]. Când l-am schimbat, scutecele erau murdare, cu scaun diareic, cu mult mucus, de culoare maro deschis.[…] Copilul era foarte transpirat, scutecele şi hainele erau ude de transpiraţie şi emanau un miros puternic şi neplăcut, pe care n-o să-l mai uit niciodată”.

Janet, în continuare, i-a făcut baie copilului care, deşi era treaz, nu reacţiona aproape deloc, era moale şi avea mânuţele reci. Peste zi a mai avut 3 scaune diareice. Cu toate acestea, nu l-a sunat pe medic ştiind că şi băiatul cel mare a avut simptome asemănătoare şi medicul nu intervenise. Era liniştită şi fiindcă copilul nu prezenta febră. Se mira chiar că temperatura era mai mică decât normal.  La ora 16, sugarul  a vărsat din nou puţinul lapte pe care îl mâncase. La ora 20, copilul tot nu avea febră dar mânuţele lui erau tot mai reci şi era apatic. La ora 22,45 mama încearcă să-l trezească ca să-i dea lapte, dar copilul suge doar de două ori după care nu mai reacţionează. Deşi mama îl scutură, copilul nu schiţează nicio reacţie, fruntea îi este rece.

Speriată, mama îl sună de data aceasta pe medicul pediatru şi îi explică starea copilului şi toate simptomele pe care le-a avut începând din ziua vaccinării. Medicul nu se arată îngrijorat, dar recunoaşte că poate fi o reacţie postvaccinală, fără însă să recomande internarea lui. Doar când mama îi transmite că soţul ei tocmai observase lipsa reflexului pupilar la lumină a copilului, medicul îi recomandă în sfârşit internarea la spital, dar nu de urgenţă, adică cu salvarea. În timp ce părinţii se pregătesc să plece la spital, fratele mai mare observă că micuţul Richie are privirea ţintită în sus şi suspină, iar apoi nu mai respiră deloc. Părinţii începi speriati să-l resusciteze dar nu mai reuşesc. Deşi vine ambulanţa, copilul nu mai poate fi salvat. La 33 de ore după vaccinul DTP, copilul murise.

Urmează un dialog telefonic între medicul pediatru şi mamă, imediat după moartea copilului:

Mama (disperată):  ”De ce nu mi-ati spus că un vaccin poate provoca moartea unui copil? “

Medicul:”  Oh, dar nu vaccinul este de vină!”

Mama:”Nu-mi povestiţi aşa ceva, că şi celălalt fiu al meu a avut diaree, i s-a umflat piciorul..”

Medicul:” Vaccinul nu poate da diaree..”

Mama:” Atunci cum vă explicaţi că amândoi au făcut diaree doar după vaccinul DTP şi asta din prima zi de după vaccin…?”

Medicul nu i-a mai dat niciun răspuns […], dar, între timp, numeroase studii au dovedit modul în care vaccinurile provoacă enterocolite, encefalite  şi toate celelalte simptome, inclusiv decesul, care are loc uneori în mod brusc la copilul vaccinat, fără alte simptome premergătoare. Decesul în acest cazuri, a fost denumit incorect Sindromul morţii subite la sugar”, adică o moarte fără o cauză cunoscută […]. În alt articol am descris astfel de cazuri în care, la autopsie, se constată modificări la nivelul SNC, provocate de acest vaccin.

Ca o concluzie la acest caz, putem spune că, encefalita acută, dată de vaccin, i-a fost fatală sugarului de 2 luni. Necunoaşterea şi indiferenţa unui cadru medical vorbesc de la sine…, iar încrederea oarbă a unei mame într-un cadru medical o va marca pe viaţă. A învăţat din greşeli, dar a fost prea târziu pentru micuţul Richie.

Singura ţară care a dispus scoaterea componentei pertussis (P) din vaccin, a fost Japonia unde, ca şi în alte ţări  s-au înregistrat decese după vaccinul DTP, dar unde au fost recunoscute ca fiind cauzate de acesta. Ulterior s-a reintrodus componenta pertussis dar vaccinarea cu DTP nu s-a mai făcut la vârsta de sugar, ci s-a amânat până când împlineşte copilul 2 ani, când sistemul lui imun este mai matur şi sistemul nervos  mai dezvoltat. Nu s-au mai înregistrat cazuri de morti subite la sugari. Chiar şi aşa, japonezii nu au mai avut încredere în vechiul trivaccin şi s-a înregistrat o scădere drastică a vaccinărilor, motiv pentru care Japonia, în anul 1981, a sintetizat şi a pus pe piaţă un nou vaccin antipertussis, “acelular” (componenta  aP din nou trivaccin: DTaP ), despre care se consideră că este mai puţin toxic (în procent de 10% faţă de cel cu bacteria întreagă de Bordetella Pertussis). [3]

Cu toate acestea, în SUA (ţara cu cea mare rată de vaccinare),  noul vaccin a fost pus pe piaţă doar în primăvara anului 2005, iar în România, vaccinul DTP, cu vechea componentă  antipertussis celulară,  este administrat în continuare, gratuit, tuturor sugarilor la 2, 4 şi 6 luni de zile, cu rapeluri  la 12 luni  şi la 30 – 35 luni (5 doze în total). Efectele secundare de temut rămân în continuare convulsiile epileptice, encefalopatia acută şi decesul, ce pot apare în primele 7 zile de la vaccin.  Ele sunt mai frecvente în familiile cu cazuri cunoscute cu epilepsie, dar pot aparea la orice copil, indiferent de antecedentele heredo-colaterale. Noul vaccin se poate procura şi la noi în ţară din farmacii, dar contra cost. Cu toate acestea, nu a fost eliminată toxicitatea vaccinului  în întregime (lucru imposibil, indiferent de vaccin!),  la care se adaugă şi efectele celorlalte două vaccinuri: antidifteric şi antitetanos, descrise în alte articole.

(vezi: www.pentruviatacluj.ro).

Dr Christa Todea-Gross,

26.08.2011, Cluj-Napoca


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “VACCINUL DTP POATE PROVOCA MOARTEA? Argumentele Dr. Christa Todea-Gross

  1. Avem o datorie sfanta sa ne aparam copiii de aceasta imensa manipulare,macar acum ca ne-am prins in ceasul al 12-lea.Generatiile noastre au fost cobai din toate punctele de vedere.Cautati acum la tara,unde lumea se cunoaste,familii de intelectuali.Daca gasiti unul aveti grija de el…e pe cale de disparitie.
    Incultura,acest somn al ratiunii naste monstrii…

  2. Sunt atat de revoltata sa citesc astfel de cazuri. Din nefericire, medicii pediatrii sunt destul de convingatori, iar parintii nu stiu ca vaccinarea NU este obligatorie.
    Sotul meu este medic, iar eu nu am reusit sa-l conving ca vaccinarea copiiilor nu este necesara. Considera ca aceste cazuri tragice sunt rare si prea mediatizate, o exagerare, manipulare a opiniei publice, etc.

  3. Doamne ajuta
    Ce pot sa mai spun acum cand baitul cel mare, cel ce este baiat de altar, are sindrom Asperger(forma non specifica de autism) aparut dupa de cinci ori vacinarea cu DTP + 2 sau 3 rapeluri la ROR
    Bebelus puternic vioi si comunicativ,dupa vaccinari pierde incet incet contactul vizual,incepe sa se joace cu lucruri care se invart, sta in fund abia la 9 luni si merge la un an si jumatate usor pe varfuri, plus probleme de mal absortie intestinale, probleme de dictie si de motricitate fina
    Acum dupa ani de rugaciuni si de efortri din parte intregii famili, este la un liceu de elita din quebec, peste media clasei,dar inca cu probleme de organizare si de relationare
    O sansa ca boala s-a manifestat fara pirdera capacitatilor intelectuale
    Medicii ne-au spus ca asa se manifesta boale , dupa varste de 9 luni,
    dar noua ni se pare absurd ca autismul sa se declanseze abia atat de tarziu
    Ori il ai ori nu
    De obicei, dupa vaccinare, nu facea febra, dar dupa repelul de la 4 sau 6 luni a avut un puseu mare de febra,iar alta data la un alt rapel,a fost invers cu scadere temperaturii. Poate ca in urma acestor doua rapeluri sa se fi produs modificarile
    Ne-au spus ca mal-abilitatea, o are pentru ca ar fi suferit la nastere si ca ar fi avut din cauza suferintei, o usoara semnatura de tetra-pareza ,vizibila clinic abia dupa 6 luni,
    dar el statea cu capul ridicat pe buta fiind la doua luni cu mult mai devreme decat ar fi trebuit. Unde era atunci tetra pareza? si care ar fi fost motivul sa faca tetra pareza la nastere cand el a venit pe lume prin cezariana pentru cara mal plasat
    N-am vrea sa acuzam pe nedrept dar noi suntem convisi ca vaccinurile care i s-au administrat,i-au declansat boala
    Cred ca Dumnezeu a lasat special bolile copilariei ,ca sa ne formam un sistem imunitar puternic pe cale naturala ,si venim noi oamenii si ne mai ascultand e Dumnezeu incepem noi sa “imbunatatim” creatia , dar toate aceste doar pentru imbogatire unora fare de inima si credinta
    Noi ne-am vazut de amarul nostru,dar ei cum or da ochii la judecata

  4. Pingback: OFICIAL: Vaccinul impotriva tusei convulsive este "valabil" numai 3 ani!
  5. Pingback: Copil PARALIZAT in urma unui VACCIN anti-poliomielitic (Slatina)
  6. Pingback: California: NU ESTI VACCINAT, NU AI VOIE LA SCOALA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross demonteaza MITUL VACCINARILOR. Distrugerea SISTEMULUI IMUNITAR prin proliferarea SCHEMELOR DE VACCINARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Dr. Christa Todea-Gross despre INUTILITATEA VACCINULUI ANTIPNEUMOCOCIC SI REACTIILE SALE ADVERSE - Recomandari
  9. Pingback: Interviu cu Dr. Christa Todea-Gross: CARE SUNT EFECTELE REALE ALE VACCINURILOR SI CE POT FACE PARINTII? - Recomandari
  10. Ceea ce descrie respectiva seamana cu simptomele unei intoxicatii cu piretrine si piretrinoizi, insa sunt foarte multe substante toxice care sa dea astfel de simptome (posibil si unele metale grele, cum ar fi mercurul, plumbul). In primul rand mama trebuia sa fuga cu copilul repede la spitalul de urgenta, dar nu cred ca a stiut (decesul a fost in timp foarte scurt 33 ore), insa principala raspundere o are medicul, care nu a indrumat-o corespunzator, nu a trimis-o de urgenta cu copilul la spital si nu s-a gandit la o analiza pe la laboratorul de toxicologie sa vada de ce natura e substanta toxica; apoi copilul trebuia retinut in spital sub supraveghere si cel mai probabil tragedia s-ar fi evitat.
    Medicul insa a aburit-o cu explicatia ca asa e normal; ar trebui sa-l “manance” puscaria, e caz de malpraxis.
    Nu stiu daca ceea ce a cauzat e componenta pertussis sau alta; trebuie vazut exact ceea ce contine acest vaccin trivalent. Oricum eu va spun ca vaccinul antitetanus este extrem de dur. Eu l-am facut la varsta de 23-24 de ani (pentru ca m-a muscat un caine) si vreau sa va spun ca locul injectiei a fost inflamat si tumefiat, vaccinul a fost cumplit de dureros, o zi nu mi-am putut misca bratul de durere. Nu va expuneti copiii de doua luni la asa ceva, nu exista la varsta respectiva risc de tetanus. Inainte de a lua o decizie cercetati cu mare atentie cum stau lucrurile. Internetul nu este intotdeauna o sursa sigura.

  11. Cum adica i.a dat aspirina pt copii?!Aspirina nu se da sub 12 ani.(poate da Sindromul Reye).

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare