Razboiul cibernetic intre state ia proportii/ “PORTOFELUL-GOOGLE”, MIJLOC DE PLATA PRIN TELEFONUL MOBIL/ In Romania se traieste din ce in ce mai VIRTUAL… la propriu si la figurat

20-09-2011 3 minute Sublinieri

Razboiul cibernetic

Mitsubishi Heavy Industries a anunţat că a fost ţinta unui atac cibernetic de proporţi în urmă cu o lună, reţelele fiind infectate de malware (software care afectează în mod negativ activitatea calculatoarelor).

Mitsubishi este cel mai mare producător de armament din Japonia, acesta construind de la rachete, la submarine, avioane de luptă, vase şi sisteme de operare pentru centrale atomo-electrice, conform Business Insider.

Cel puţin opt tipuri de software malware au fost identificate în reţelele companiei, inclusiv software de tip Trojan, care permit furtul de date de pe calculatoare.

Oficialii companiei au declarat că nu au fost compromise date cruciale, dar că urmează o investigaţie extinsă.

Mitsubishi a menţionat că atacul a avut loc la 11 august, la două luni după ce oficialii americani au anunţat că China a lansat un atac cibernetic asupra Lockheed Martin şi a altor agenţii de apărare.

Cel mai mare producător de armament din Japonia, Mitsubishi Heavy Industries (MHI), a fost victima unor atacuri informatice care ar avea ca țintă informații despre rachete, submarine și centrale nucleare, informează BBC News online.

Angajații au primit mesaje care i-au păcălit să acceseze pagini web false și să-și dezvăluie datele conturilor. Atacurile, despre care se crede că sunt primele de acest fel împotriva industriei de apărare a Japoniei, au fost pornite din afara rețelei companiei.

Un reprezentant al companiei a declarat că au fost găsiți viruși pe mai mult de 80 de servere și calculatoare luna trecută, dar că nu au fost găsite scurgeri de informații.

Ministerul Apărării nipon a cerut companiei să demareze o investigație. Oficialii s-au înfuriat când au aflat despre incindent din presa locală.

Ministerul Apărării va decide dacă informațiile sunt importante sau nu. Nu este decizia MHI“, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Reuters.

Potrivit postului de televiziune NHK, virușii au avut ca destinație calculatoarele de pe un șantier naval din Nagasaki, unde se construiesc distrugătoare, și de la o fabrică din Kobe, care construiește submarine și piese pentru centrale nucleare. De asemenea, o fabrică din Nagoya, unde compania proiectează și construiește sisteme de ghidare și propulsie pentru rachete, ar fi fost compromisă.

Există, de asemenea, informații că unele site-uri ale guvernului japonez, inclusiv cel al biroului premierului, au fost atacate.

Luna trecută, un document al ministerului apărării japonez a cerut o protecție mai bună împotriva atacurilor informatice, după ce câțiva producători de armament din SUA au fost loviți de mai multe ori de atacuri cibernetice.

Google va lansa un nou serviciu, care va permite efectuarea de plăţi doar cu ajutorul telefonului mobil şi al unui dispozitiv special.
“Portofelul” Google va permite efectuarea de plăţi prin simpla trecere a telefonului prin faţa unui dispozitiv Mastercard, fără a fi nevoie de card de credit, scrie dailymail.co.uk.

Utilizatorii vor avea însă nevoie de un cod PIN, însă telefoanele care au tehnologia NFC (Near Field Communication) vor permite realizarea plăţii prin mişcarea telefonului în faţa dispozitivului de plată.

Credem că lansarea Portofelului Google este începutul unei noi ere a comerţului“, au declarat reprezentanţii Google.

Pe blogul oficial al Google, inginerii proiectului, Rob von Behren şi Jonathan Wall, au scris că noua aplicaţie le va permite utilizatorilor să-şi transforme telefonul în portofel.

Veţi putea stoca cardurile de credit, ofertele, cardurile de loialitate şi cardurile cadou“, au scris inginerii.

Compania a realizat o reclamă pentru produs, cu ajutorul actorului Jason Alexander, interpretul personajului George Constanza din serialul “Seinfeld”.

Conform serviciului de analiză Facebrands.ro, în acest moment sunt 3.728.280 de utilizatori de Facebook în România, din care 90,57% şi-au declarat oraşul de reşedinţă.

Numărul de utilizatori români ai acestei reţele sociale a crescut cu 54% faţă de începutul acestui an, când erau doar 2.405.920 utilizatori.

Din datele culese de serviciile Facebrands.ro şi Facebrands PRO, 3.376.560 de utilizatori ai reţelei sociale Facebook şi-au declarat în profilul creat pe această reţea oraşul de reşedinţă. Procentul utilizatorilor români de Facebook care şi-au declarat oraşul de reşedinţă s-a dublat de la începutul anului, de la 48% în ianuarie 2011.

Astfel, cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în România sunt în Bucureşti (1.049.400 de utilizatori, 31,08%), oraş urmat la mare distanţă de Cluj-Napoca (160.100), Timişoara (160.040) şi Iaşi (151.660). Cei mai puţini utilizatori ai acestei reţele sociale sunt din Tecuci – 10.300.

Către utilizatorii români de Facebook au fost afişate în ultimele două luni peste 4.500 de ad-uri locale, din care 4.440 au fost strânse de echipa Facebrands PRO într-un modul dedicat de Intelligence, disponibil în cadrul oricărui abonament Facebrands PRO.

În acest moment orice advertiser poate urmări pe Facebrands PRO, dincolo de performanţa comparată a paginilor monitorizate, şi activitatea de marketing derulată în fiecare categorie, ce ad-uri au rulat concurenţii, ce variante creative au folosit, iar în cadrul campaniilor mai complexe, avem câteva sute de studii de caz care arată în ce a constat campania, totul corelat cu performanţele obţinute de pagini în perioada respectivă“, a declarat Ionuţ Oprea, managerul agenţiei Standout, care gestionează împreună cu Byte Flux serviciile Facebrands.

Dupa trei luni de test in care internautii puteau deveni membri ai retelei Google+ doar daca primeau invitatie, compania a decis sa ofere acces liber tuturor si a adaugat noi functionalitati. Cei care detin telefoane cu camera frontala si cel putin versiunea 2.3 de Android pot face chat video prin Google+, iar compania a lansat si o optiune de cautare in retaua sociala. Nu s-au publicat date oficiale recente, insa este sigur ca Google+ are peste 25 de milioane de utilizatori.

Dupa ce 12 saptamani Google+ a fost in perioada de testare, compania a decis sa ofere acces liber tuturor, iar invitatiile nu mai sunt necesare. Google a fost criticata pentru ca nu a deschis reteaua inca de la inceput pentru toti si destui potentiali utilizatori s-au plans ca nu au putut obtine invitatii in primele zile. Google a prezentat si noi imbunatatiri si functionalitati pentru o mai usoara partajare a informatiilor, link-urilor si clipurilor video intre prietenii din retea. O aplicatie extrem de interesanta tine de posibilitatea de a face chat video pe Google+ prin intermediul smartphone-ului, cu conditia ca terminalele sa fie compatibile si sa ruleze cel putin Android 2.3. Aplicatia Hangouts pe telefon poate fi descarcata din Android Market.

O alta veste importanta tine de lansarea unei optiuni de cautare in Google+, asa-numita “social search”, optiune care va fi extrem de populara, spun cei de la Google. Google+ intra astfel intr-o noua etapa si, fata de incercarile precedente de creare a unei retele sociale – Orkut si Buzz – aceasta pare mult mai de succes. Totusi, in aceasta saptamana va fi conferinta dezvoltatorilor Facebook si toata lumea se intreaba daca cea mai mare retea sociala (750 milioane de utilizatori) vine sau nu cu o surpriza care sa-i mentina avansul consistent in “lupta” cu Google+.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Facebook, Google, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Razboiul cibernetic intre state ia proportii/ “PORTOFELUL-GOOGLE”, MIJLOC DE PLATA PRIN TELEFONUL MOBIL/ In Romania se traieste din ce in ce mai VIRTUAL… la propriu si la figurat

  1. Offtopic! Sunt deja blocat!?
    Am observat astazi acest lucru! Probleme cu accesarea acestui site aveam de mai multa vreme.
    Cand vreau sa accesez de acasa “http://atitudini.com/”, nu reusesc. Intrand pe conexiune remote la cativa prieteni observ cu stupoare ca site-ul se incarca…in acelasi timp in care la mine acasa nu se incarca! Incerc sa ma conectez de la mine cu diverse browsere: Internet Explorer, Firefox, Opera si acelasi rezultat!
    Incerc sa vad daca imi anonimizez conexiunea printr-un proxy, reusesc sa vad acest site (ex.: “http://www.daveproxy.co.uk/”). Stupoare: Vad site-ul parintelui Iustin!
    Mentionez ca oricare alt site national sau international se incarca fara probleme de la mine de acasa!
    Si mai mentionez ca sunt adeptul site-urilor: “Razboi intru cuvant”, “Saccsiv”, “Atitudini”, “Familia Ortodoxa” si al multor altele in aceeasi stare de spirit!
    Cei care aveti probleme cu accesarea unor site-uri din acest gen, incercati sa va conectati prin proxy-uri diferite. Va puteti da seama daca aveti adresa blocata.

  2. Pingback: (video) TELEFOANELE INTELIGENTE (smartphone): instrumente sofisticate de spionaj
  3. Pingback: AUTENTIFICAREA BIOMETRICA pentru telefoane, calculatoare si conturi bancare sau SFARSITUL PAROLELOR in 2012? [video] - Razboi întru Cuvânt
  4. Pingback: "Google-Berg" - FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea lumii, de tip "Big Brother"- LA VEDERE SI OFICIAL PRIN FUZIUNE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare