ONU ALEGE INTENTIONAT HALLOWEEN-ul PENTRU A DECRETA ZIUA “SUPRAPOPULARII” PLANETEI! De ce oare?!

31-10-2011 3 minute Sublinieri

Se recunoaste: nu conteaza data exacta, ci mesajul malthusian: “SUNTEM PREA MULTI”



Luni, 31 octombrie 2011, populaţia Terrei va depăşi pragul de 7 miliarde de oameni, conform estimărilor ONU. Nu toată lumea este însă de acord. Spre exemplu, calculele Biroului de Recensământ al SUA arată că pragul va fi atins abia pe 12 martie 2012. Nici măcar nu contează data exactă, spun specialiştii, ci mesajul pe care ONU a reuşit să-l transmită: avem o populaţie uriaşă, iar consecinţele trebuie cântărite cu mare atenţie.

Estimările privind populaţia suferă din start: nu toate statele din lume furnizează date credibile. “Unele guverne nu dispun de sisteme statistice puternice sau uneori datele privind populaţia sunt incomplete”, a explicat Richard Kollodge, senior editor al raportului ONU intitulat “Starea populaţiei lumii 2011“, conform National Geographic. De exemplu, raportările din China nu sunt credibile, pentru că legea privind familiile cu mai mult de un copil i-a făcut pe milioane de părinţi să nu declare naşterea fetelor, băieţii fiind favorizaţi de societatea şi legislaţia chineză.

Cum a ajuns ONU să stabilească atingerea acestui prag demografic exact pe data de 31 octombrie, care, întâmplător sau nu, coincide cu populara sărbătoare americană de Halloween? “Nu există nici un sistem care să monitorizeze instantaneu naşterile şi morţile care au loc”, spune Daniel Goodkind, de la Divizia Populaţie a Biroului American de Recensământ. Teoretic, calculul se face astfel: se iau cifrele cele mai recente ale populaţiei fiecărui stat, se scade numărul estimat al morţilor, se adaugă numărul estimat al nou-născuţilor, plus tendinţa estimată de migrare a populaţiilor. Practic, toate acestea sunt variabile, bazate pe date care nici măcar nu sunt la zi.

Exactitatea acestui calcul este însă ultima grijă pe care lumea ar trebui să o aibă. “Să-ţi faci griji dacă populaţia este de 6,95 miliarde sau de 7,05 miliarde înseamnă să-ţi scape puţin din vedere sensul imaginii de ansamblu. Mesajul este că avem o populaţie uriaşă şi trebuie să învăţăm să fim atenţi la impactul pe care îl are”, spune John Bongaarts, vicepreşedinte al Consiliului Populaţiei, un ONG din New York.

Exact acest lucru a reuşit ONU să-l facă, stabilind că luni planeta va avea o populaţie de 7 miliarde de oameni.A fost o idee foarte bună să aleagă o dată exactă, pentru că evoluţia populaţiei este o problemă cu care toată lumea trebuie să aibă de-a face şi pe care toţi o ignoră. ONU a reuşit să atragă atenţia asupra acestui fapt mai mult decât am văzut eu în foarte mulţi ani”, crede Jack Goldstone, expert în politici publice al Universităţii George Mason din Virginia, SUA.

Avem 7 miliarde. Aproape un sfert trăiesc cu sub 1,25 dolari pe zi

“Dimensiunea populaţiei noastre poate fi văzut în multe feluri ca un succes pentru umanitate. Dar nu toată lumea a beneficiat de pe urma acestei realizări sau a calităţii implicit mai ridicate a vieţii. Există mari disparităţi între şi în interiorul ţărilor. (…) Trasarea unei căi de dezvoltare care să promoveze egalitatea, în loc să exacerbeze şi să întărească inegalităţile este acum mai importantă decât niciodată”, scriu specialiştii în demografie ai ONU în raportul “Starea populaţiei lumii 2011”. Într-adevăr, discrepanţele sunt foarte mari între oamenii care compun această cifră simbolică. “În jur de 1,8 miliarde de oameni trăiesc cu echivalentul a 1,25 dolari sau mai puţin pe zi. Milioane de tineri au acces limitat la educaţie sau la locuri de muncă. Peste 900 de milioane de oameni suferă de foamete”, spune Richard Kollodge, oficialul ONU.

Evoluţiile pozitive sunt însă la fel de multe, arată raportul. În ultimii 60 de ani, media speranţei de viaţă a crescut de la 48 de ani la 68 de ani, moartea infantilă a scăzut de la 133 la mia de naşteri, la 46 la mia de naşteri. Totodată, fertilitatea, adică numărul de copii care se estimează că vor fi născuţi de o femeie, a scăzut de la 6 la 2,5, din cauza “creşterii economice şi a dezvoltării, dar şi din cauza unui mix complex de forţe culturale şi a accesului mai ridicat al femeilor la educaţie, la oportunităţi de a câştiga bani sau la servicii medicale privind sexualitatea şi reproducerea”.

Cum va arăta lumea peste 100 de ani

Estimările ONU arată că populaţia globului va atinge în anul 2050 9,3 miliarde de oameni, iar până în 2100 vom ajunge la 10 miliarde. Ritmul de creştere a populaţiei va încetini drastic în unele zone, în timp ce în altele va exploda. Populaţia Africii se va tripla până în 2100, de la 1 miliard în 2011, la 3,6 miliarde. Dacă în prezent 60% din populaţia globului trăieşte în Asia, iar în Africa doar 15%, ritmul de creştere a populaţiilor africane este de 2,3% pe an, în timp ce la populaţiile asiatice este de doar 1%. De altfel, Asia îşi va începe declinul în ce priveşte populaţia în jurul anului 2052, începând să scadă de la 5,2 miliarde.

Europa este continentul care îşi va începe cel mai rapid declinul demografic: în 2025 îşi va atinge vârful de 740 de milioane de oameni, apoi va începe să scadă. Împreună, Americile, Europa şi Oceania vor atinge 2 miliarde de oameni în jurul anului 2060, apoi va începe declinul. O altă schimbare va avea loc în 2025: India va deveni statul cu cea mai mare populaţie şi va detrona China. Populaţia Indiei va creşte până în 2060, când va atinge 1,7 miliarde, apoi va începe să scadă. Declinul demografic al Chinei va începe în 2025, ajungând în 2060 la 1,3 miliarde. În prezent, China are 1,35 miliarde de oameni, iar India 1,24 miliarde.

România: populaţie în scădere, peste 200.000 de oameni trăiesc cu sub 1,25 dolari pe zi

Populaţia României este estimată la 21,4 milioane de oameni, cu o tendinţă de scădere de 0,2% pe an, până în 2015, ceea ce ar însemna că atunci vor exista cu 200.000 de români mai puţin, fără a ţine cont de fenomenul migraţiei. În România, 2% din populaţie, adică peste 200.000 de oameni, trăiau în 2008 cu mai puţin de 1,25 dolari pe zi. În comparaţie, în Liberia 84% din oameni trăiesc astfel, iar în alte ţări africane precum Mozambic sau Malawi, procentul este în jur de 75%. În Bulgaria sau Albania, procentul este egal cu cel din România.

În România, rata fertilităţii este de 1,4 copii la o femeie cu vârsta între 15 şi 49 de ani. Doar 72% din populaţie are acces la o instalaţie de igienă modernă. Rata de naşteri la fetele cu vârsta între 15 şi 19 ani este de 36 de cazuri la mia de locuitori. Doar 74% dintre copiii de şcoală merg la gimnaziu (clasele 5-8).

Miliard cu miliard:

1 miliard: anul 1804
2 miliarde: anul 1927
3 miliarde: anul 1959
4 miliarde: anul 1974
5 miliarde: anul 1987
6 miliarde: anul 1999
7 miliarde: anul 2011


Categorii

1. DIVERSE, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “ONU ALEGE INTENTIONAT HALLOWEEN-ul PENTRU A DECRETA ZIUA “SUPRAPOPULARII” PLANETEI! De ce oare?!

  1. Pingback: HALLOWEEN - O SARBATOARE DEMONICA sau cum sunt initiati copiii nostri in practici oculte inclusiv in gradinite si scoli! (si VIDEO)
  2. Stiti situl overpopulationisamyth.com?

    Cred ca merita vizitat. Este concis si educativ:

    http://overpopulationisamyth.com/category/categories/pop101

  3. Pingback: [video]: SUNTEM PREA MULTI... SARACI SI BOLNAVI IN ROMANIA? Statul roman vrea sa ne reduca si-si ia mana de pe cei oropsiti prin viitoarea lege a asistentei sociale
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare