MAREA PACALEALA CU INCALZIREA GLOBALA – articolul saptamanii! Inca un scandal legat de FALSIFICAREA DATELOR PENTRU PROMOVAREA UNEI IDEOLOGII

31-10-2011 1 minut Sublinieri

Cercetătorii din proiectul BEST, care susţin că au confirmat teoria încălzirii planetare, sunt acuzaţi că au ascuns date relevante, înşelând astfel opinia publică. Săptămâna trecută, profesorul Richard Muller de la Universitatea Berkeley din California (SUA) a prezentat un studiu, denumit BEST (Berkeley Earth Surface Temperatures Project Team), prin care susţinea că temperatura medie a Pământului a crescut cu aproape un grad Celsius din 1950 până la începutul anilor 2000.

Astfel, concluziile profesorului Muller veneau să contrazică o dată pentru totdeauna părerile scepticilor conform cărora nu există nicio dovadă ştiinţifică a încălzirii globale. Ştirea a făcut înconjurul lumii, readucând în discuţie problema emisiilor de carbon şi a măsurilor urgente ce trebuie luate pentru a stopa fenomenul. Ieri, un membru important din echipa lui Richard Muller l-a acuzat pe acesta că a încercat să înşele opinia publică, ascunzând adevărata concluzie a studiului: că procesul de încălzire a Planetei s-a oprit, în ciuda emisiilor tot mai ridicate de dioxid de carbon.

Temperatura a rămas constantă

Profesorul Judith Curry, de la Institutul de Tehnologie din Georgia (SUA), a declarat pentru presa din Marea Britanie că afirmaţia lui Muller potrivit căreia ar fi demonstrat şi confirmat teoria încălzirii globale este „o greşeală uriaşă”, fără nicio bază ştiinţifică. Cercetătoarea susţine că studiile au arătat, de fapt, că temperatura medie a Pământului n-a mai crescut de la sfârşitul anilor ’90. „Nu există nicio bază ştiinţifică care să susţină că încălzirea globală nu s-a oprit”, susţine Curry.

Graficul dat publicităţii de echipa profesorului Richard Muller arată o creştere continuă a temperaturii globale în perioada 1950 – 2000. În schimb, graficul emis ieri de Fundaţia pentru Prevenirea Încălzirii Globale şi bazat chiar pe datele studiului BEST demonstrează că temperatura a rămas constantă în ultimul deceniu.

Corespondenţă compromiţătoare

Teoreticienii încălzirii globale şi-au pierdut credibilitatea în urmă cu aproape doi ani, când corespondenţa electronică dintre Kevin Trenberth, climatolog la Centrul Naţional pentru Cercetarea Atmosferei din SUA, şi mai mulţi colegi de-ai săi a ajuns pe internet. Sute de e-mailuri şi mii de documente demonstrau că încălzirea globală este o conspiraţie creată şi întreţinută de un grup restrâns de persoane.

Discuţiile dintre oamenii de ştiinţă, toţi adepţi vocali ai acestei teorii, arătau că erau foarte preocupaţi să găsească metode de manipulare prin care să convingă publicul larg că schimbările climatice sunt mult mai grave decât în realitate. Mai mult, într-unul dintre e-mailuri cercetătorii căutau modalităţi de-a ascunde datele care dovedeau faptul că temperatura medie a Terrei n-a mai crescut din 1960.

Studiul BEST

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu 18 luni de un grup de profesori americani, care au centralizat datele de la 39.000 de staţii meteorologice. Judith Curry este un reputat cercetător în domeniul climatologiei şi coautor al studiului condus de profesorul Richard Muller.

CIick pe infografie pentru a mări


Categorii

Articolele saptamanii, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MAREA PACALEALA CU INCALZIREA GLOBALA – articolul saptamanii! Inca un scandal legat de FALSIFICAREA DATELOR PENTRU PROMOVAREA UNEI IDEOLOGII

 1. Cele doua grafice reprezinta perioade de timp diferite.

  Cel din stanga acopera perioada 1775 – 2000 (ca nu poate fi 1800-2025, nu am ajuns inca in 2025). Cel din dreapta acopera o perioada de 10 ani, anume 2000-2010.
  Cele doua perioade nu se suprapun.

  Nu contest afirmatiile din articol, si nici corectitudinea graficelor. Personal, cred ca “incalzirea globala” e o cacealma. Insa cele doua grafice nu pot fi comparate, asa cum faceti in articol.

  Folosirea argumentelor “dubioase” pentru demontarea unei teoriei are, de obicei, efect invers. Si ar fi pacat, in cazul de fata.

  Doamne ajuta!

 2. Revin cu o rectificare a comentariului anterior, scris cam in graba.

  1. Articolul nu l-ati scris dumneavoastra, asa cum gresit sugereaza cometariul meu, ci l-ati preluat, dupa cum, de altfel, ati si indicat.
  2. Graficele sunt in concordanta cu textul, si nu se contrazic, ci se completeaza. Insa textul articolului este neclar, si cred ca autorul a ratat concluzia.

  Am senzatia ca accentul nu trebuia pus pe “Adevar/Minciuna” (vedeti notele de pe cele doua grafice alaturate), ci mai degraba pe “omisiunea” prezentarii datelor pe anii 2000-2010 in studiul BEST, care permite o concluzie gresita, anume aceea ca temperatura medie ar fi continuat sa creasca si in perioada 2000-2010. Tocmai datele omise infirma concluzia studiului.

  In plus, cred ca ar fi fost interesant ca articolul sa contina comentariul unui geolog, legat de semnificatia/relevanta cresterii “fantastice” cu un grad a temperaturii medii, in 50 de ani: poate aceasta crestere sa fie considerata proba clara a “incalzirii globale”?

  Doamne ajuta!

 3. @ Constantin:

  Va multumim ca ati revenit si ca ati inteles. Nu mai reusim sa raspundem, din pacate, la prea multe dintre comentarii. Nu ne pricepem la geologie si nu stim daca vreunul dintre cititori e geolog… daca da, e binevenit. Iertati-ne! Doamne, ajuta!

 4. exercitiu de logica elementara (pt pre-scolari) : imaginati-va ca soarele nu mai rasare deloc, pentru un an. Urmeaza evident, o cumplita iarna polara totala , pe tot globul. Ati trecut deja 99% din test… fiindca ati inteles ca activitatea umana nu reprezinta nici macar 1% din caldura pe care Terra o primeste…

 5. E normal ca temperatura globului sa fi revenit la normal , dupa periaoda cunoscuta drept “mica glaciatiune” ( v. http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age), dintre anii 1550 AD si 1850 AD ( racirea a inceput de fapt cateva secole inainte de sec.al XVI-lea, cand ajunge la apogeu si dureaza cateva secole: 1250 – calota de gheata Atlantica incepe sa creasca semnificativ; 1300 – dispar verile calduroase in Nordul Europei; 1315-1317 – ploi interminabile si Marea Foamete; 1550 – expansiunea glaciara globala). Consecintele au fost devastatoare pentru Europa Nordica (fiind mult mai grav afectata decat regiunile sudice): diminuarea drastica a recoltelor de cereale (salvarea partiala de la foamete fiind posibila prin aducerea cartofului din America si prin emigratia spre America), disparitia viilor…
  Ca urmare a gerului cumplit ce se instaureaza cu noua Mica Glaciatiune, coloniile vikinge din Groenlanda sunt decimate complet de foamete (nu mai creste suficienta iarba pentru turmele care mor de foame), pana in sec. al XV-lea. Mai tarziu (mijlocul sec. al XVII-lea), sate pana atunci prospere din Alpii elvetieni sunt distruse de ghetarii in expansiune.
  Stramtoarea Bosfor ingheta la 1622, armata suedeza marsaluieste pe gheata pana in Danemarca la 1658.
  Populatia Islandei se injumatateste, etc, etc…

  Aceste fenomene nu existasera pana atunci, in precedentele 10 secole si mai bine…

  Ce se stie extrem de clar e ca Pamantul are cicluri de Glaciatiune Majora de aproximativ 100 000 de ani, alternate cu Incalziri Majore care dureaza intre 10 000 si 20 000 de ani. Ce se stie la fel de precis e ca actuala civilizatie umana asa cum ne este cunoscuta coincide perfect cu aceasta ultima perioada de Incalzire Majora si de asemenea ca ne aflam la sfarsitul acestei perioade si ca urmeaza (la scara geologica) o noua Glaciatiune Majora.

 6. Pingback: Canada denunta PROTOCOLUL KYOTO pe INCALZIREA GLOBALA, iar RUSIA constata ca acordul isi pierde relevanta
 7. Pingback: Fosti angajati si astronauti de la NASA contesta minciuna INCALZIRII GLOBALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: APOCALIPSA INCALZIRII GLOBALE: reluarea unei TEME FALSE de catre BANCA MONDIALA si “oamenii de stiinta” [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 9. Pingback: Obama foloseste propaganda INCALZIRII GLOBALE pentru a ajuta INDUSTRIA GAZELOR DE SIST. Presedintele american inaugureaza ERA EMISIILOR CONTROLATE DE CARBON - Recomandari
 10. Pingback: Agenda “SCHIMBARII CLIMATICE” si a “EMISIILOR DE CARBON”: INGINERIE SOCIALA menita remodelarii comportamentului uman - Recomandari
 11. Pingback: "BUNICA E O SCROAFA POLUANTA. NU VEI SCAPA NEPEDEPSITA!" - Propaganda ideologiei "verzi" sare la "nivelul urmator": de la INOCULAREA FRICII la INJECTAREA URII intre generatii si la ASALTUL ASUPRA MINTII COPIILOR. "Deja t
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare