Trafic de organe in Africa (Sinai), cu refugiati mutilati de triburi beduine? (Reportaj video CNN)

18-11-2011 1 minut Sublinieri

Refugiaţii africani care încearcă să traverseze Deşertul Sinai sunt vânaţi de membrii unor triburi beduine care vor să le fure organele. Schimbul ilegal – bani pentru organe – se crede a fi a doua cea mai mare afacere ilegală din Egipt, după traficul de arme. Fundaţia Noua Generaţie pentru Drepturile Omului din Italia, a prezentat probe care demonstrează că trupuri ale refugiaţilor africani au fost găsite în deşert cu organe lipsă, scrie CNN.

Sawarka, unul dintre cele mai importante triburi beduine din Sinai, este implicat în traficul de organe, potrivit unei surse citate de jurnaliştii CNN. Unul dintre liderii tribului a declarat că această situaţie este cunoscută şi că, de multe ori, refugiaţii ajung sclavi şi sunt torturaţi. El a precizat însă că cei care comit asemenea fapte sunt elementele negative ale tribului. Niciun alt lider beduin nu a vrut să discute despre această problemă, comentează CNN. Ei spun ori că nu ştiu nimic, ori că au auzit doar zvonuri legate de subiect. Dar Hamdy Al-Azazy, preşedintele Fundaţiei, spune că totul este cât se poate de real şi că există imagini care arată corpuri mutilate, cu cicatrici în zona abdominală. Toate fotografiile au fost realizate la morga oraşului egiptean El Arish.

Mai mult, Hamdy Al-Azazy spune că organele au fost luate când refugiaţii încă erau în viaţă. “Organele nu mai sunt bune de nimic dacă sunt morţi. În primă instanţă, îi droghează, le scot organele, apoi îi lasă să moară şi îi aruncă într-o groapă, alături de alte sute de cadavre”, spune Al-Azazy. Hamdy Al-Azazy povesteşte că a fost dus într-un astfel de loc. Mai mult, preşedintele Fundaţiei crede că doctorii egipteni corupţi colaborează cu beduinii. Ei ajung în Sinai şi scot organele refugiaţilor în unităţi spitaliceşti mobile. “Clinicile mobile folosesc tehnologie avansată, toată aparatura fiind adusă de la un spital privat din Cairo“, continuă Al-Azazy.

“Sunt două tipuri de cicatrici. Una este de la o autopsie realizată post-mortem, iar cealaltă este de la operaţie”, a declarat doctorul Fakhry Saleh după ce jurnaliştii i-au arătat o fotografie a unuia dintre refugiaţii ucişi pentru organe. “Toate cicatricile sunt în zona ficatului şi a rinichilor. Te deschid, îţi scot organele şi te lasă să mori. Mafiei nu-i pasă dacă mori sau trăieşti”, spune Saleh, care a făcut o documentare serioasă legat de traficul ilegal de organe din Egipt. O investigaţie a doctorului a scos la iveală faptul că traficul de organe este una dintre cele mai profitabile afaceri din Egipt.

“Este a doua cea mai profitabilă afacere, după cel cu arme. Aduce mult mai mulţi bani decât traficul de droguri sau prostituţia”, explică Saleh. Şeful unui trib beduin i-a pus în contact pe jurnaliştii CNN cu un fost traficant de organe. “Doctorii negociază direct cu familia Sawarka şi cumpără organele începând de la 20.000 de dolari”, a declarat sursa. Potrivit materialului realizat de CNN, intitulat sugestiv “Moartea din deşert” (Death in Desert), mii de oameni au căzut pradă medicilor-măcelari.


Categorii

1. DIVERSE, Documentare/ Reportaje, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Trafic de organe in Africa (Sinai), cu refugiati mutilati de triburi beduine? (Reportaj video CNN)

  1. “doctorii egipteni corupţi colaborează cu beduinii. Ei ajung în Sinai şi scot organele refugiaţilor în unităţi spitaliceşti mobile.”
    Sunt foarte circumspect cu stirile, mai ales cu cele americane (CNN). Incerc mai intai sa ghicesc motivul pentru care sunt prezentate anumite lucruri. Mai apoi incerc sa ghicesc dimensiunea reala a evenimentelor vis-a-vis de cea exagerata.
    Oare ce mai urmeaza sa faca in Egipt? Ce mai au in plan cu tarile din Africa?
    Pentru ca in mod clar la aflarea unor astfel de fapte abominabile antipatia colectiva se indreapta catre acolo, ei capatand acceptul tacit al consumatorilor de media, marea masa de oameni …
    Si … In razboiul condus de ei se vorbeste cam pe la spate de ce s-a intamplat: Serbia, Irak. Fata de numarul de victime, cu mult mai multe au fost cele provocate de ei. Dar acelea sunt victime colaterale in edificarea scopului urmarit de ei.

  2. Scopul?
    Societatea globalista multilateral dezvoltata.
    Suna cunoscut pentru cititorii de varsta medie?

  3. Nu ma mira nimic, dar…pentru mine translantul de organ NU e ceva ‘ad-hoc’. EL presupune o structurare medicala mult peste medie. Recoltarea, transportul dar mai ales compatibilitatea imunologica sunt elemente complicate si esentiale pentru reusita unui transplant.

    Lucrurile astea nu se fac la nimereala si dupa hazard. As propune sa gandim ca intr-o zi devenim tinta mediata: ‘romanii ortodocsi fac trafic cu organe..mai mult chiar sunt si sunt canibali, beau sange si mananca trup de om’.Crede careva astazi ca la noi ar fi posibila functionarea unei retele medicale (cu medici corupti, fie) corente ? Si nu traim in desert..inca.

  4. @ c2:

    Asa este. Si noi ne-am pus problema asta, si am fost sceptici, de asta am dat-o cu semnul intrebarii. Nu am fi dat-o deloc daca nu era vorba de CNN, desi… pana la urma si ei se pot preta la hoax-uri, chiar in stil mare. Doar ca aici ne lipsesc informatii ca sa intelegem care ar fi miza.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare