MONSTRUOZITATI KOSOVARE: liderul albanez al rebelilor kosovari, Hashim Thaci, invinuit de crime in masa si trafic de droguri si organe

20-12-2010 1 minut Sublinieri

Ziarele occidentale sunt pline azi de monstruozităţile atribuite liderului albanez al rebelilor kosovari, Hashim Thaci, învinuit nu doar de măsluirea recentelor alegeri, ci şi de crime în masă şi trafic de droguri şi organe.

E vorba de cele prelevate chiar şi după (războiul kosovar din)1999, sutelor de prizonieri sârbi ai forţelor separatiste albaneze, prizonieri dispăruţi fără urmă în Kosovo, nu înainte de a fi fost evisceraţi şi transformaţi în lucrative depozite de organe de transplant.

Despre atrocităţile pe care, potrivit raportorului Consiliului Europei, le-a comis Thaci, în calitatea sa de cap al unor structuri mafiote, scriu în termeni drastici nu doar ziarele sârbeşti, ci şi gazete pe cât de serioase, pe atât de prestigioase din ţări neutre şi foarte ponderate. Bunăoară ziarul finlandez Hufvudstadsbladet.

În cotidianul din Helsinki citim că documentul întocmit de raportorul Consiliului Europei, Dick Marty proiectează „o imagine nuanţată, dar nu mai puţin înspăimântătoare a conducerii forţelor rebele kosovare, UCK. Deşi liderii acesteia resping acuzaţiile lui Marty, calificându-le drept propagandă sârbească, raportul are meritul de a se întemeia pe surse diverse şi informaţii concrete, bine fundamentate. Acuzaţiile sunt atât de serioase încât reclamă o nouă anchetă”.

Dar, se întreabă ziarul, „cine oare ar putea s-o întreprindă?” Şi chiar dacă Naţiunile Unite sau alţii ar demara-o, mai pot fi găsite probe solide după atâta timp? „Experienţa demonstrează de asemenea că prea puţini martori vor avea curajul de a se prezenta”.

Cât de periculoase sunt investigaţiile în acest domeniu reiese din cazul Xavier Gautier, precizează cotidianul berlinez taz. Ziaristul francez a fost găsit spânzurat la câteva săptămâni după ce încercase să documenteze traficul cu organe, transportate la Geneva, la bordul unor avioane ale Naţiunilor Unite, din lagăre deprizonieri bosniace.

Întrucât Kosovo nu e decât pe hârtie un stat independent, apărut prin secesiunea de Serbia, provincia continuă să fie sub tutelă. Nu puţini comentatori occidentali se arată, ca atare, îngroziţi de lejeritatea cu care, de dragul unei prezumtive stabilităţi, forurile internaţionale abilitate să facă ordine în regiune au trecut până acum cu vederea grelele acuzaţii confruntându-l pe Thaci.

“UE are obligaţia de clarifica acuzele grele”, împovărându-l pe Thaci, relevă în context Tagesanzeiger de la Geneva. Deşi îl vede pe liderul kosovar discreditat iremediabil în caz că nu va putea fi disculpat, ziarul elveţian nu crede că aceste învinuiri pot întoarce roata istoriei şi anula independenţa provinciei.

La capitolul nenorocirilor provenind din Balcani ar putea fi trecută şi progresiva islamizare a Turciei, prevenită în deceniile trecute de forţele armate ale ţării, care, până de curând, au păzit straşnic caracterul laic al statului turc. Vineri abundau în ziarele occidentale relatările privind traducerea în justiţie, în Turcia, a sute de generali şi ofiţeri superiori acuzaţi de pregătirea unui “puci”. E vorba de “o nouă rundă” în confruntarea dintre armată şi guvernul islamist al Turciei, condus de premierul Erdogan, aflăm, bunăoară, din Berliner Zeitung. (…)

La ce se poate aştepta însă Europa? La un „dictat berlinez”, afirmă cu nedisimulată ostilitate ziarul varşovian Dziennik. Comentând summitul UE, nu puţini editorialişti scot în evidenţă victoria categorică repurtată de cancelarul german Merkel în controversele privind mecanismul de stabilitate financiară şi protecţia monedei euro.

„Europa trebuie să se aştepte la ce-i mai rău”, scrie, tot la Varşovia, Rzeczpospolita. Deşi recunoaşte că sistemul de protecţie convenit la summitul UE reprezintă un succes al şefei executivului german, ziarul polonez constată că “nici o ţară a Europei n-are interesul să prăbuşească moneda euro”.

Autor: Petre M. Iancu
Redactor: Rodica Binder

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MONSTRUOZITATI KOSOVARE: liderul albanez al rebelilor kosovari, Hashim Thaci, invinuit de crime in masa si trafic de droguri si organe

  1. Pingback: Angela Merkel la Belgrad: INTRAREA SERBIEI IN UE, CONDITIONATA DE "NORMALIZAREA" RELATIILOR CU KOSOVO
  2. Pingback: Trafic de organe in Africa (Sinai), cu refugiati mutilati de triburi beduine? (Reportaj video CNN)
  3. Pingback: KOSOVO: 50 000 de sarbi au depus cereri pentru CETATENIA... RUSA. De ce?
  4. Pingback: Va recunoaste Romania, la presiunea SUA si UE, INDEPENDENTA Kosovo? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: WESLEY CLARK, seful NATO si al operatiunilor de BOMBARDARE A SERBIEI, noul consilier al premierului Ponta - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: TRAFICUL DE ORGANE: o realitate sinistra, ocultata de isteria diversionista a falselor rapiri de copii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Presiuni europene pentru relaxarea LEGII TRANSPLANTULUI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: CAMPANIE AGRESIVA DE PROMOVARE A TRANSPLANTULUI DE ORGANE. Doctorul mason Irinel Popescu decorat de Patriarhul Daniel - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: INUNDATIILE CATASTROFALE DIN SERBIA SI DUBLA MASURA A OCCIDENTULUI. Sarbii – popor de “fascisti” care nu merita CAMPANII UMANITARE? - Recomandari
  10. Pingback: CAND UNIUNEA EUROPEANA E FOCAR DE CORUPTIE. EULEX, misiunea UE de implenetare a statului de drept in KOSOVO, a acoperit mafioti in schimbul mitei si a inventat probe impotriva incomozilor - Recomandari
  11. Pingback: Ce au spus parintii Paisie Aghioritul, Porfirie, Sofronie Saharov si Mitropolitul Hierotheos Vlachos despre TRANSPLANTUL DE ORGANE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare