Ecumenism total, antihristic, la TIMISOARA, dupa modelul Medjugordje: “GRUP DE RUGACIUNE” CONTINUA CARE ADUNA ORTODOCSI, CATOLICI SI PROTESTANTI

5-01-2012 2 minute Sublinieri

“Biserica” greco-catolica in care s-a “impartasit” IPS Nicolae Corneanu, sediul unui alt EXPERIMENT SINCRETIST

300 de timişoreni participă la grupul de rugăciune iniţiat
în Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“

Un grup de credincioşi din toate confesiunile se roagă, la orice oră din zi sau noapte, într-o biserică din Timişoara. Ortodocşi, catolici şi neoprotestanţi din toată Timişoara s-au strâns împreună şi au pus bazele unei iniţiative unice în România, dar care există de mai mulţi ani în Europa şi America.

Cei 300 de timişoreni au lăsat la o parte convingerile bisericilor din care fac parte şi s-au mobilizat pentru rugăciuni perpetue. Practic, enoriaşii spun rugăciuni 24 de ore din 24, iar scopul lor, spun ei, este binele semenilor şi al umanităţii. Fiecare membru al grupului are libertatea să îşi aleagă momentul în care vine la biserică şi ce rugăciuni spune.

Credincioşii sunt împărţiţi pe grupe, zile şi ore, astfel încât, în permanenţă, la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“ din Timişoara să existe cel puţin două persoane care să spună rugăciuni. În fiecare lună, numărul persoanelor care sunt de acord să îşi rupă din timp şi să lupte pentru binele semenilor este în creştere. „Nu ne rugăm pentru noi, ci pentru toţi semenii noştri. Sunt atâtea rele în lume şi doar credinţa ne poate salva. Există şi oameni sceptici, pe care nu avem cum să îi condamnăm. De cinci ani există acest grup în Timişoara, care a fost preluat după model occidental. Primele grupuri au apărut după atentatele teroriste din 2001, de la World Trade Center. Biserica Catolică chiar recomandă aceste grupuri de rugăciune perpetuă. Orice credincios e binevenit. Nu contează ritul, ci credinţa“, a explicat Gherda Chişărău, una dintre susţinătoarele grupului. Ca biserica să nu rămână în niciun moment goală, voluntarii au fost împărţiţi pe ore şi zile, fiecare dintre ei alegând momentul când poate veni să spună rugăciuni. Ziua este coordonată de patru persoane, care se asigură că voluntarii pot să ajungă în timp util.

Iniţiativa unui poliţist

Grupul timişorean a fost creat în urmă cu cinci ani, iar coordonator este un poliţist timişorean, Florin Huluţă, care atunci când nu prinde hoţi sau nu are de rezolvat dosare penale se retrage în capela de la Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii“. „Întemeierea acestei capele a fost o iniţiativă îndrăzneaţă. Era nevoie de o asemenea iniţiativă, mai ales că a fost atât de bine primită. Oricine se poate alătura grupului, nu există restricţii de niciun fel“, a spus Florin Huluţă.

Grupul de rugăciune perpetuă a avut un asemenea succes încât şi în Cluj-Napoca se pun bazele unui proiect asemănător. În plus, grupului din Timişoara i s-au alătura studenţi, medici, pensionari, dar şi cetăţeni străini, care au reşedinţa în oraşul de pe Bega. Iniţiatorii spun că membrii grupului sunt atraşi şi de faptul că rugăciunea perpetuă se bazează pe o acţiune similară, care are loc la Medjugorie, din Bosnia-Herzegovina.

Nu este pentru prima oară când cultele din Timişoara găsesc un punct comun pentru credinţa lor. În preajma Paştelui, toate bisericile din oraş participă împreună la un marş religios, la care vin sute de enoriaşi.

“Nu ne rugăm pentru noi, ci pentru toţi semenii noştri. Nu contează ritul, ci credinţa“- Gherda Chişărău, susţinătoare

 


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Ecumenism total, antihristic, la TIMISOARA, dupa modelul Medjugordje: “GRUP DE RUGACIUNE” CONTINUA CARE ADUNA ORTODOCSI, CATOLICI SI PROTESTANTI

  1. No coment! Cu pasi grabiti catre o religie universala si antihristica…E necesara marturisirea ADEVARATEI CREDINTE ORTODOXE in fapta si cuvant. Treziti-va preoti si ierarhi ai Banatului!

  2. In cate bisericii ortodoxe se savarsesc slujbe de noapte,nonstop la ora actuala? Ma refer la bisericile de mir……? Oare nu s-ar gasii cinci drepti sa se roage in ele si dintre ortodocsi?

  3. In Biserica (ortodoxa) exista rugaciunea monahilor care se face non-stop (pe langa slujbele dese de-a lungul zilei), rugaciune care nu se poate compara cu cea a mirenilor. Cine vrea sa se roage o poate face oriunde: si acasa, si pe strada, si in timpul lucrului, nu e musai in biserici, daca nu e in timpul Slujbelor.

    Biserica aceasta se pare ca este greco-catolica, fiind sfintita in 2008.
    http://www.lugojul.ro/stiri-sfintirea-bisericii-sf-maria-regina-pacii-si-a-unitatii-din-timisoara-pr-vasiloni-trandafir-florin

  4. Dracu le baga in cap unora ca ei sunt mai speciali si trebuie sa faca mai mult ca altii. Inca o manifestare luciferica care trebuie sa ne dea de gandit. In astfel de “cercuri” isi arunca samanta diavolul pentru cei care maine ii vor baga pe ortodocsii fundamendalisti la puscarie pentru ca nu accepta unirea cu toate credintele. Nu e de mirare ca un politist este “capul rautatilor”.

  5. draga de ea Dna G. Chişă rău , chiar este indurerata si de acele persoane “sceptice”, pe care nu-i asa?… ar vrea, dar (momentan), n-are cum sa-i condamne; cat despre Dl. F. Huluţă, “politist” de “meserie”, poate, dragul de el…ori nu-si da seama ca de fapt si-n timpul “liber” sta tot cu hotii, ori ii place sa se dea cu ei. Deja imi este sila de mine c-am vrut sa fac ceva nostim din asta, intrucat situatia este grava. As mai avea cate ceva de spus dar n-ar fi de nasul meu. 😀

  6. Cred ca situatia e trista, mai ales ca multi nu cred ca-si dau seama prea bine in ce se baga. Spun asta pentru ca acum vreo 5-6 ani, chiar noi am fost bucurosi sa gasim o sala de rugaciune in Aeroportul din Amsterdam unde trebuia sa stam vreo 7 ore intre avioane.

    Nu ne-am pus probleme, fiind la inceputul constientizarii ortodoxiei si plini de avant: ne-am instalat in sala, cu fata spre Est si ne-am facut canonul in liniste singuri. La intoarcere am procedat la fel, insa in sala a mai venit un indian ceva, era undeva in spatele nostru si facea ceva gen vodoo cu niste bete pe care le tot invartea si rostea ceva cu voce slaba. Ne-a fost foarte frica, nici nu ne-am intors sa-l privim, si am fugit cum ne-am terminat canonul. Pe holuri unde am stat pe urma era un rabin evreu batran cu fular pepit de-al lor, facandu-si rugaciunile chiar langa noi, nu in sala desemnata rugaciunilor.

    Dumnezeu sa le lumineze mintile si sufletele celor care participa la asa ceva, si sa ne pazeasca cum numai El stie de greseli si caderi.

  7. ‘Nu contează ritul, ci credinţa’..credinta in CINE ?

    Una din bubele la cap este ‘credinta in CE ?’.

    Ori doamna, politzaiul si alti atatia, ca sa nu spunem ca mai noi toti, neavand perceptia CINE-lui, a Persoanei,depasim cu greutate ambiguitatea (si extremele tensionate ratiune-emotivitate) care ne defineste uneori credinta.

    Si atunci tocmai RITUL conteaza, pentru ca da sens miscarilor launtrice ale fiintei care cauta saraca, uneori cu disperare sa-si lamureasca credinta.Trebuie doar te lasi condus.

    Si iedul cel mare credea ca la usa e capra …dar, ghinion. Iar lupul nu stia de grupul de rugaciun si ii cam era foame. Sau poate doar pofta.

  8. Nu in Banat este problema, ci in tot ortodoxul, fie mirean, fie cleric. Ne imputinam prin necredinta, iar biserica se slabanogeste spiritual.
    Acest fenomen a fost profetit ! Vor ramane o mana de crestini autentici, ca in vremuri de restriste…Adio credinta de masa !

  9. In ultimul timp banatu-i fruncea numa la prostii! mi-e tot mai rusine de orasul meu

  10. Candva, Blaise Pascal ar fi spus:
    Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul.

    Probabil ca asa gandesc si cei care-si spun ca “nu conteaza ritul, ci credinta”.

  11. @carmen:

    Nu prea vedem legatura…

  12. Stilul telegrafic care uneori ma caracterizeaza.
    Voiam sa spun ca, indiferent de apartenenta religioasa, cu totii cred intr-un dumnezeu al lor, al fiecaruia in parte. Ideea de a da la o parte convingerea bisericii din care face parte fiecare si a se alatura unui asa-zis grup de rugaciune cu scopul declarat de a face bine umanitatii, mi se pare a fi un soi de disperare mascata. Pentru mine este la fel cu momentul in care Moise intarzie in munte cu tablele Legii, iar poporul se razvrateste si isi faureste propriul idol – vitelul de aur.
    Se poate sa gresesc in aprecierile mele.

  13. Pingback: IPS Serafim de Pireu la Duminica Ortodoxiei (I): ECUMENISMUL – PANEREZIE SI MISCARE SIONISTA PENTRU O RELIGIE UNIVERSALA. Papismul nu este Biserica! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  15. Pingback: Psihiatrul ortodox Dmitri Avdeev: NU FITI PARTASI LA OCULTISME – “LUCRARILE INTUNERICULUI”! Care sunt efectele preocuparilor “paranormale”, sectare sau ale recursului la “vindecatori” oculti? -
  16. Pingback: SINCRETISM PANRELIGIOS: “biserica-sinagoga-moschee” construita la BERLIN - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare