PATRIARHIA ECUMENICA O EXCOMUNICA PE VASSULA RYDEN! Cum propovaduieste Vassula ecumenismul antihristic al unitatii “sufletesti” in diversitate, sub Papa, pe baza unor “mesaje ceresti”/ ECUMENISM DE “CULISE” SI DE “FIRUL IERBII” INTRE VATICAN SI MOSCOVA (Stiri si recomandari religioase 25 martie 2011)

25-03-2011 21 minute Sublinieri

Articolele urmatoare ne arata cat de complicate devin meandrele ecumenismului institutional.

Patriarhia Ecumenica, urmand Bisericii Greciei, a excomunicat-o pe ”profetesa” New Age Vassula Ryden, invitata sa “predice” (!) si sa conferentieze, dar si impartasita anul trecut, in Banat, de preotul caterisit Daniel Crecan.

Biserica Ortodoxa a Greciei decide, momentan, dar sub rezerva consultarilor si “informarilor mai cuprinzatoare” cu ierarhii si cu poporul, ca totusi nu iese deocamdata din Consiliul Mondial al ”Bisericilor”, desi cativa episcopi traditionalisti cerusera retragerea din organismul ecumenist de factura antihristica.

Iar Biserica Ortodoxa Rusa continua demersurile de apropiere fata de Vatican (strecurandu-se ideea unei intalniri intre Patriarhul Kirill si Papa Benedict in 2012) asistand, in acelasi timp, la formarea unor curente filo-catolice “de jos”, “spontane” asa-zicand.

Este clar insa ca se confirma schimbarea de strategie a ecumenismului patriarhiilor ortodoxe: dublul discurs: ortodox si traditionalist – “acasa”; ecumenist si filo-sincretist – in “deplasare”; prudenta in actiuni – restrangerea impreuna-slujirilor cu eterodocsii la actiunile oficiale; negocieri dure, negrabite, in cadrul “comisiilor de dialog”, chiar si in cadrul intalnirilor inter-ortodoxe. Un exemplu pilduitor este si afurisirea faimoasei inselatoare si propagandiste a sincretismului frivol-monden, grecoaica “harismatica” Vassula (Vasiliki Paraskevis Pentaki – Ryden), tocmai de catre Patriarhia Ecumenica – un gest patristic efectuat de una din patriarhiile care promoveaza cel mai intens ecumenismul.

In mod paradoxal, intensificarea relatiilor cu Vaticanul si pregatirea vizitei Papei Benedict in cele mai importante tari ortodoxe – Rusia si Romania – nu se afla neaparat in contrast cu aceasta stare de lucruri si noua strategie. E posibil ca toata aceasta prudenta in declaratii si actiuni ecumeniste sa aiba loc tocmai pentru a neutraliza criticile patristice si – acolo unde exista – demersurile de blocare a vizitei pontifului. Caci daca e “doar” vizita de curtoazie,  chipurile, nu se face sa fim nepoliticosi, nu? In orice caz, e foarte putin probabil sa asistam la actiuni hazardate pe acest tronson…

Anunţ cu privire la Vassula Ryden din partea Patriarhiei Ecumenice

Biserica Ortodoxă, urmând cu stricteţe exemplul strălucitor şi învăţătura Sfinţilor Apostoli, învăţătura Sfinţilor Părinţi ai Bisericii care le urmează, precum şi hotărârile inspirate de Dumnezeu ale Sinoadelor Ecumenice, păzeşte ca pe o perlă de mare preţ credinţa întru una, sfântă, sobornicească şi apostolească Biserică, plinătatea creştină dobândindu-se prin participarea creştinilor la Sfintele Taine şi la întreaga viaţă spirituală a corpului bisericesc, clădit pe temelie dumnezeiască.

Prin urmare, orice mişcare şi tensiune improvizată, personală sau colectivă, care dispreţuieşte sau încălcă dogmele credinţei creştine ortodoxe şi viaţa întru Hristos înăuntrul Bisericii, ca fiind singura cale pentru mântuirea sufletelor noastre, cu atât mai mult personalitatea auto-proclamată “aşa zis carismatică”, este întotdeauna respinsă ca o inovaţie inacceptabilă.

În acest spirit, şi pentru a proteja cu folos plinătatea noastră ortodoxă de confuzii sufleteşti periculoase [pentru] cine nu cunoaşte bine problemele care stau la baza riscului de cădea în înşelătorie, o respinge din Biserica Mamă pe Vasiliki Paraskevis Pentaki – Ryden, bine-cunoscută sub numele de “Vassula”, împreună cu organizaţia ei “Adevărata Viaţă în Dumnezeu”, care în mod frivol şi necugetat propune învăţături bazate pe un aşa zis “dialog direct între ea şi Întemeietorul Bisericii, Iisus Hristos, Domnul nostru”, şi pe cei cuceriţi de ea şi de susţinătorii organizaţiei “Adevărata Viaţă în Dumnezeu , care se abat samavolnic de la învăţăturile Bisericii date de Dumnezeu, tulburând cugetul cucernicilor creştini ortodocşi.

Prin urmare, facem apel la adepţii acestor inovaţii inacceptabile şi la cei care le susţin, care de acum înainte nu mai sunt primiţi în comuniunea bisericii, nu doar să nu se implice în activitatea pastorală a Sfintei Mitropolii, dar, de asemenea, să nu îşi predice noile învăţături, pentru a nu fi sancţionaţi conform Sfintelor Canoane.

Exprimăm, în sfârşit, tristeţea profundă a Patriarhiei Ecumenice în ceea ce priveşte actelor a nouă – din fericire puţini – preoţi din Biserica Ortodoxă, care au luat parte la discuţiile acestei “Vassula”, oferindu-i un “certificat de Ortodoxie.”

Patriarhia, 16 martie 2011

Secretariatul şef al Sfântului şi Marelui Sinod

Sursa

(traducere: A.L., Razboi intru Cuvant)

***

Biserica Greciei nu paraseste Consiliul Mondial al Bisericilor

O reuniune comună a reprezentanţilor [Centrului de] Relaţii Inter-Ortodoxe, din cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Greciei a avut loc astăzi, miercuri 16 martie, în Sala Sinodală.

Comitetul este format din Meletios, Mitropolitul de Nicopole (preşedinte), Ignatie de Dimitriados, Chrysostomos de Messinia, Episcopul Ioan de la Termopile şi Profesorul Martzelos.

Informaţiile de la “Romfea.gr” indică faptul că, după o discuţie detaliată, acestia au decis că Biserica Greciei va continua sa participe în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, dar şi a altor forumuri inter-creştine.

Vă rugăm să reţineţi că, în ciuda declaraţiilor recente ale Mitropoliţilor Bisericii Greciei ca se vor retrage din CMB, a fost decis în cele din urmă sa se astepte informari mai cuprinzătoare de la Ierarhi şi din partea intregii Biserici.

In acest moment Sfântul Sinod se intalneste cu profesorii Scolilor Teologice.

Sursa traducerii: John Sanidopoulos

***

În culisele dialogului între catolicii şi ortodocşii ruşi/ La Croix

De mai mulţi ani, dialogul între Roma şi Moscova face progrese spectaculoase. Anchetă la St Petersburg, “laboratorul unităţii”

Slujbă ortodoxă la Catedrala Marinei a Sfântului Nicolae din Sankt Petersburg. Dacă schimburile de la vârful ierarhiei s-au îmbunătăţit, încălzirea relaţiilor dintre practicanţii ambelor Biserici încă nu se face simţită. (Michel Gauvry/Ciric)

Sankt Petersburg sau ecumenismul infiltrat

Desigur, la Roma, toate privirile sunt concentrate asupra Moscovei, sediul central al Bisericii Ortodoxe Ruse. Nu trece o săptămână fără să se primească o delegaţie catolică, semn al apropiatei întâlniri dintre Papa Benedict al XVI-lea şi Patriarhul Kirill – probabil în 2012.

Joi, 17 martie, cardinalul Kurt Koch, noul preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, va efectua o vizită oficială în capitala rusă, unde se va întâlni cu Mitropolitul Ilarion, preşedinte al Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei, considerat “numărul doi” în ortodoxia rusă.

Cu toate acestea, mai puţin la Moscova, cât la Sankt Petersburg, se pune la cale, fără zgomot, apropierea dintre cele două biserici, despărţite de aproape o mie de ani. Capitala culturală a Rusiei, unde credinţa renaşte după 70 de ani de guvernare comunistă, este scena unor iniţiative inedite, conduse de o nouă generaţie de preoţi curajoşi.

Unii văd chiar un “laborator al unităţii”, precum tânărul dominican, părintele Hyacinthe Destivelle, din parohia Sfânta Ecaterina din Alexandria, catedrală in stil baroc construită pe perspectiva mitică a Nevsky.

“Sankt Petersburg cultivă o lungă tradiţie a diversităţii, confirmă preotul în veşminte albe. Încă de la începutul sec. al XIX-lea s-au legat contacte, în aşa măsură, încât Consiliul din Moscova a înfiinţat în 1917 o comisie pentru unitatea bisericilor, cu mult înaintea catolicilor.”

Această “avangardă” se înscrie în următoarea arhitectură: în jurul bisericii Sfânta Ecaterina se ridică alte trei catedrale, reprezentând principalele biserici creştine: ortodoxă, armeană şi luterană.

Ecumenismul Gulagului”

Catolicii sunt ultra-minoritari în Rusia (câteva sute de mii), în comparaţie cu ortodocşii (100 milioane de credincioşi). Dar Biserica occidentală are o veche tradiţie, legată de prezenţa polonezilor în Imperiul Rus, apoi de venirea italienilor, germanilor şi francezilor, care au ajutat la ridicarea ţării. Şi chiar dacă relaţiile nu au fost întotdeauna evidente – din cauza rivalităţilor naţionale dintre polonezi şi ruşi – prezenţa minorităţilor poate fi un factor de unificare, consideră părintele Destivelle.

Mai ales că lumea creştină a împărtăşit aceeaşi soartă în perioada comunistă.

“Acest martiriu comun a contribuit la sudarea bisericile noastre”, analizează el ceea ce istoricii au numit “ecumenismul gulagului”

Această moştenire se află în mâini sigure. Dominicanii se ambiţionează să reamenajeze cei 1000 mp din criptă pentru a forma un centru cultural de acest gen, cu sală de conferinţe, muzeu, cafenea, capelă, bibliotecă …

“Un loc călduros pentru promovarea înţelegerii între creştinii din Occident şi Orient”, spune părintele Destivelle.

Deşi o mare majoritate a Bisericii Ortodoxe Ruse este indiferentă, chiar ostilă dialogului, rămâne un curent moştenit de la mari figuri, precum părintele Alexander Men, asasinat acum douăzeci de ani, sau mitropolitul Nicodim, promotor al ecumenismului rus între anii 1950-1970.

La Academia de Teologie din Sankt Petersburg, părintele Vladimir Khulap se străduieşte să transmită gustul unităţii celor 450 de studenţi şi seminarişti aflaţi în grija sa. Recent, un frate de la Sf. Ioan a venit la seminar să depună mărturie, ba chiar seminariştii înşişi sunt trimişi la Paris sau la Roma.

O practică încremenită

De asemenea, unele parohii fac inovaţii, “chiar dacă problema rămâne foarte sensibilă”, spune părintele Alexander Sorokin, preotul paroh de la Biserica Noilor Martiri. Acest om sincer şi direct a fost criticat uneori pentru deschiderea sa.

Dar el nu se clinteşte:

“Unitatea dorită de Hristos nu se va întâmpla aşa cum ne imaginăm noi, trebuie să ţinem cont de culturile noastre, de sensibilităţile noastre”,

insistă el, regretând prudenţa discursului oficial care face apologia “alianţei strategice”, în timp ce

valorile noastre comune sunt în primul rând rezultatul credinţei pe care o trăim.”

Alexey Volchkova, tânăr diacon în vârstă de 29 de ani, a dorit şi el să vadă catolicismul mai îndeaproape, îndreptându-se astfel spre Taizé şi Paray-le-Monial:

“Am fost uluit de această biserică plină de bucurie şi de tineret, în timp ce la noi, practica este adesea încremenită. Experienţa voastră poate fi benefică, deoarece în zece ani, Rusia va experimenta aceeaşi secularizare ca şi Europa”, mai afirmă el.

Masha, tânără mamă de 32 de ani, confirmă acest lucru:

“Pe perioada studiilor mele din Franţa, am văzut credinţa vie din familiile catolice care mă primeau, în timp ce în Rusia, mulţi se declară ortodocşi, fără a fi practicanţi”.

Biserica Catolică din Rusia, ignorată”

Acest entuziasm nu este unanim împărtăşit. La Moscova, un preot catolic de naţionalitate rusă este iritat de “naivitatea” unora:

“Este surprinzător faptul că Biserica Ortodoxă Rusă este atât de implicată în dialogul cu Roma, dar continuă să ignore Biserica Catolică din Rusia. Episcopul nostru, care slujeşte de patru ani, încă nu a fost primit de Patriarhul Kirill, în timp ce nunţiul papal a fost primit de mai multe ori”.

De asemenea, el este indignat de “scandalul” Bisericii Catolice a Sfintei Familii de la Kaliningrad, recent revenită la Biserica Ortodoxă Rusă ... Tensiunile menţin nesiguranţa relaţiilor dintre cele două Biserici.

Pentru părintele Destivelle, promovarea “prieteniilor personale” este tot mai urgentă: înfrăţirea parohiilor (Franţa şi Germania, îşi aminteste el, s-au împăcat datorită înfrăţirilor comune), a mănăstirilor, schimburi de coruri, pelerinaje reciproce …

“Dialogul teologic nu este suficient. În ceea ce priveşte întâlnirea dintre Kirill şi Papa Benedict al XVI-lea, ea va reprezenta, fără îndoială, atât un punct de plecare, cât şi un rezultat”.

François-Xavier MAIGRE, Sankt Petersburg

***

  • Ramura inflorita:

Preoţii, Părintele Porfirie

Despre Har, Sf. Siluan Athonitul

Despre ispite şi despre învingerea lor

  • Razvan Codrescu:

TESTAMENTUL ŞI POVESTEA MAICII MIHAELA

UN PUNCT DE VEDERE ÎNTRE ALTELE

GLOSE LA UN MARTIROLOGIU CONTEMPORAN

– care este adevarata Biserica Crestina?
– cum s-a ajuns la peste 2600 biserici care se auto-intituleaza “crestine”?
– cum s-a nascut Crezul?
– cum s-au nascut soboarele ecumenice?
– cum s-au rupt catolicii din Biserica si protestantii din catolicism?

***

ANEXA:

Traducerea unui material despre istoricul vizitelor Vassulei Ryden in Romania, cu mesajele acesteia (chipurile, revelate – poate de demoni – desi mai plauzibila e versiunea unei sarlatanii pure), material care apare chiar pe pagina ei de web.

Scopul nostru este de a face cunoscuta nocivitatea,  gravitatea si amploarea ratacirii si pervertirii constiintelor provocate de aceasta falsa vizionara, in realitate, un “vehicul” ideologico-mistic al “religiei viitorului”, o “profetesa” a lui Antihrist (a se vedea conceptia ei despre unitatea confesiunilor si impartasirea comuna FARA sa fie necesara si unitatea dogmatica!):

Misiune în România

16.09.2010

Vizitele Vassulei în Timişoara şi Bocşa din 21-24 mai 2010

MESAJ PENTRU ROMÂNIA

„Crucea mea se va înălţa din nou, pe fiecare biserică, vezi?* O pace universală va veni în curând, Pacea urmează să se nască, rugaţi-vă pentru naşterea Păcii şi a Iubirii; astăzi pământul simte începutul chinurilor naşterii … Eu sunt Stăpânul cerului şi al pământului, şi cu puterea Mea voi arăta fiecărei naţiuni că sunt atotputernic, am spus că îi voi înfrânge cu Suflarea Mea pe toţi cei care v-au robit, fie ca naţiunile să înţeleagă că totul se supune Puterii Mele, şi ceea ce am făcut dintr-o suflare este spre Slava Mea, nimeni nu Îmi poate umbri Legea; naţiunile să înţeleagă că Eu, Domnul, sunt Cel care a venit să-i scoată pe cei captivi din temniţă, înălţându-i până la Mine, Eu sunt Cel care i-am făcut de ocară veşnică pe vrăjmaşii voştri …”

*Am văzut într-o viziune interioară acoperişul unei biserici şi pe el, 2-3 oameni încercând să pună o Cruce grea din nou la locul său.

„… nu plânge, micuto, căci Eu, Domnul, îţi voi reclădi ruinele şi te voi înălţa ca să mărturiseşti numele meu, vei vedea lucruri mari în Numele Meu; în sfârşit liberă! Liberă să vii la Mine, Mântuitorul tău, şi să trăieşti în Inima Mea cea Sfântă; cu Lumina Mea îi voi urmări pe vrăjmaşii tăi, care sunt şi vrăjmaşii Mei, nu plânge pentru copiii tăi care nu mai sunt, pentru că astăzi îţi spun că fiecare din ei are un loc în adâncul Inimii Mele…” Mesaj pentru România, 24 decembrie 1989

Situaţia din România pentru toate bisericile, în special Biserica Ortodoxă şi Biserica Greco-Catolică, a fost extrem de dificilă timp de mulţi ani în perioada regimului comunist. Prigonite, bisericile erau obligate să colaboreze cu statul pentru a supravieţui, biserica Greco-Catolică fiind în cele din urmă constrânsă la acţiuni subversive. Clerul şi credincioşii au fost persecutaţi şi făcuţi să sufere, în eforturile regimului de a descreştina şi controla România. Am auzit poveşti despre atrocităţile şi groaza care i-au determinat pe mulţi români să părăsească ţara în anii 1970. În urma căderii comunismului această naţiune, printre altele, s-a străduit să se ridice din nou în picioare, şi la fel ca în viziunea Vassulei, să reînvie spiritual. Astăzi, fiecare biserică încă mai luptă să se reconstruiască.

VIZITELE ANTERIOARE ALE VASSULEI

Vassula şi-a amintit despre prima ei vizită în România în 1994, când a fost la Iaşi, în Moldova, pentru a vorbi la Consiliul Mondial al Bisericilor despre „Spiritualitatea creştină pentru zilele noastre”. Acolo, ea s-a întâlnit cu Prea Fericitul Patriarh Teoctist al României şi Arhiepiscopul Daniel, Mitropolitul Moldovei, Patriarhul României de astăzi. De asemenea, a fost întâmpinată călduros de profesorul de Teologie Ortodoxă şi fostul director al departamentului pentru Unitate şi Reînnoire al Consiliului Mondial al Bisericilor de la Geneva, regretatul Părinte Ion Bria. În timpul vizitei din 1998, Vassula a fost invitată de Părintele Galeriu, părintele spiritual al României, să predice în biserica sa de la Bucureşti, la Duminica Rusaliilor. În 1999, Vassula a asistat la întâlnirea istorică dintre Patriarhul Teoctist şi Papa Ioan Paul al II-lea, făcând parte din mulţimea entuziastă care striga „Unitate! Unitate!” www.tlig.org/en/churchunity/ecumenicalpatriarch/

Aceasta a fost prima dată când un Papă a vizitat o ţară predominant ortodoxă (87%) de la Marea Schismă din 1054, eveniment care separa ortodoxia din Răsărit de catolicismul din Apus. Cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, Patriarhul Teoctist a declarat: „Al doilea mileniu al istoriei creştine a început cu o dureroasă rănire a unităţii Bisericii; la sfârşitul acestui mileniu s-a văzut un angajament real pentru restabilirea unităţii creştinilor.” La 9 mai 1999, Papa şi Patriarhul au participat fiecare la o Liturghie ortodoxă şi respectiv o mesă catolică, săvârşită de către celălalt. Sute de mii de oameni au participat la aceste slujbe, care au avut loc în aer liber. Duhul Sfânt a deschis o cale spre Unitatea creştinilor, şi în pofida obstacolelor de până astăzi din partea unor ierarhi, ştim că vom înfăptui Unitatea, aşa cum spune Domnul în Adevărata viaţă în Dumnezeu.


VASSULA ÎN TIMIŞOARA, 21-22 mai 2010

Mesajele de la Iisus şi Binecuvântata Maica noastră pentru România au atins inimile multor români care au fugit în străinătate din pricina regimului comunist represiv. Acesta a fost cazul primului traducător în limba română al cărţilor, cu ani în urmă, iar acum al Ginei Sampalean şi familiei ei. După participarea la Pelerinajul Internaţional TLIG [True Life in God] din 2009, şi imediat după revenirea din Canada în urmă cu un an, în România lor maternă, organizatorii TLIG România, Gina Sampalean, fiica ei Julia şi soţul Dan Călinescu au încercat să reînvie flacăra Mesajelor în ţara lor. Cu ajutorul unor cititori fideli locali ai TLIG şi Asociaţia TLIG Canada, au demarat acest proiect pentru a o invita din nou pe Vassula în România, de această dată la Timişoara, care este unul dintre cele mai mari oraşe şi capitala regiunii Banat, în partea de vest a României. Zelul lor pentru Adevărata viaţă în Dumnezeu şi Unitate i-a determinat să desfăşoare această activitate într-un oraş cu care de-abia făceau cunoştinţă. Cu inima arzând să împărtăşească Mesajele cu semenii lor, Gina, Julia şi Dan au muncit din greu pentru a revizui traducerea în limba română a cărţilor Adevărata viaţă în Dumnezeu, publicând primul volum revizuit, Îndrumări pentru întâlnirea de rugăciune TLIG, şi cărticica cu cele Zece Porunci, la timp pentru sosirea mult-aşteptată a Vassulei.

Aceştia au vizitat ierarhii diferitelor confesiuni creştine din Timişoara, fiind primiţi cu căldură de Mitropolitul ortodox al Timişoarei, Excelenţa Sa Nicolae Corneanu, despre care se ştie că este deschis ecumenismului. Mitropolitul a fost invitat să participe la întâlniri, dar pentru că nu se simţea foarte bine, a avut bunăvoinţa să îl trimită pe preotul său ca să-l reprezinte şi să transmită salutări din partea sa.

Julia de la TLIG România ne-a destăinuit: „Întâlnirea cu el a fost atât de înălţătoare şi de încurajatoare. Era atât de deschis şi, deşi nu îşi putea lua niciun angajament – are o vârstă înaintată şi sănătatea fragilă – a promis să-l delege pe preotul ortodox din zona în cauză”. Preoţii de la biserica greco-catolică a Ginei au fost invitaţi împreună cu preoţii ortodocşi români, sârbi, preoţii romano-catolici şi pastorii baptişti români să participe la o reuniune clericală specială pentru a o asculta pe Vassula vorbind despre Adevărata viaţă în Dumnezeu şi Unitatea creştină.

Vineri,  21 mai, Reuniunea clericală, Sala de conferinţe a hotelului Sofia

La întâlnirea cu clerul, majoritatea preoţilor greco-catolici, soţiile lor şi preoţii romano-catolici citiseră cărţile Adevărata viaţă în Dumnezeu în limba română, fiind nerăbdători să o audă pe Vassula vorbind. Aceştia i-au povestit despre tulburătorul incident din urmă cu doi ani, când Mitropolitul Timişoarei, mânat de Duhul Sfânt, a îndrăznit să nu facă nicio deosebire şi să primească Euharistia în cadrul unei sfinte liturghii greco-catolice din perioada unui eveniment ecumenic. Acest lucru a cauzat o mare învolburare în Biserica din România, iar Mitropolitul a fost aprig criticat, persecutat şi pedepsit de unii clerici pentru această faptă frăţească. În această atmosferă de confuzie şi neîncredere, prezentarea Vassulei cu privire la misiunea ei şi chemarea Duhului Sfânt la Unitate în zilele noastre a venit la timp. La aceasta, Vassula a spus, „… atunci când există neînţelegeri între păstori, cine din turmă îi va lua în serios, dacă aceştia rămân dezbinaţi?”

Despre Unitatea vie

Ea le-a povestit ascultătorilor despre succesul nenumăratelor Pelerinaje Internaţionale Ecumenice TLIG, care reunesc cardinali, arhiepiscopi, mitropoliţi, episcopi, arhimandriţi, pastori, preoţi şi laici de confesiuni creştine variate. Acest fapt i-a consolat, reamintindu-le de puterea şi activitatea Duhului Sfânt în lumea de astăzi pentru Unitate. Vassula i-a îndemnat să continue împreună demersurile pentru Reconciliere şi Unitate, încurajându-i cu cuvintele „Există o teamă de deschidere, o neîncredere în rândul cultelor. Nu vă fie teamă, Unitatea este voia Domnului! Primilor creştini nu le-a fost frică să moară în arenă, ei şi-au dat viaţa fără să se teamă de lei, moarte sau răstignire! Nu vă fie teamă pentru că facem voia lui Dumnezeu. ... Dacă nu suntem curajoşi, va dura mult până să avem Unitate, dar ea va veni!…însă în ce fel? Va veni prin mijloace paşnice … sau prin foc? … Dacă ignorăm chemările lui Dumnezeu la Unitate, dreptatea Lui ne va face responsabili.”

„Întăriţi Biserica Mea”, cere Domnul în Mesaje, trimiţând Vassulei viziunea celor 3 bare de fier, care reprezentă biserica ortodoxă, catolică şi cea protestantă. Vassula a explicat, Atâta timp cât capetele de pe aceste bare de fier nu se îndoaie cu cheile Smereniei şi Iubirii, despărţirea rămâne ... Hristos ne cere să unim datele serbării Sfintelor Paşti, El este supărat că ţinem sărbătoarea la două date diferite. Unitatea nu este o chestiune ce ţine de creion şi hârtie, nu se face în mod intelectual. Dialogul este bun, dar fără acţiune nu mai este bun. Unitatea nu se va realiza printr-un tratat semnat, ci în mod spiritual, în inimă. Un ortodox nu va deveni catolic, şi nici nu e nevoie ca un catolic să devină ortodox. Nu trebuie să facem diferenţe între noi, ci să respectăm tradiţiile celuilalt şi să slujim la un singur altar. Împărtăşania trebuie dată tuturor.” Într-un mesaj, Maica Domnului a spus „Iisus nu v-a îndemnat niciodată să vă dezbinaţi între voi; această dezbinare în Biserică nu a fost deloc dorinţa Lui; îi implor pe copiii mei să se unească în inimă şi în glas şi să zidească iar în inima lor Biserica străveche a Fiului meu, spun Biserica străveche a Fiului meu, pentru că ea a fost clădită pe Iubire, Simplitate, Smerenie şi Credinţă; nu spun că trebuie să reconstruiţi un edificiu nou, ci să reconstruiţi un edificiu în inima voastră, adică să dărâmaţi cărămizile vechi din inimă, cărămizi de dezbinare, intoleranţă, necredinţă, neiertare, lipsă de iubire, şi să reconstruiţi Biserica Fiului meu prin împăcare; aveţi nevoie de o mare sărăcie a duhului şi o revărsare de belşug de generozitate, şi până când nu veţi înţelege că trebuie să vă plecaţi, nu vă veţi putea uni”.

23 septembrie 1991

Despre apostazia noastră

Pentru a înţelege situaţia de astăzi a Bisericii, Vassula a vorbit despre cele două semne ale Sfârşitului lumii: Marea Apostazie prezisă de Sfântul Pavel şi duhul răzvrătirii, de proorocul Ezechiel. Vassula a explicat: „Apostazia a existat întotdeauna în diferite momente din istorie, dar noi trăim în vremuri rele în care respingerea lui Dumnezeu şi a Adevărului este generalizată. Valorile bune sunt considerate rele, şi invers. Bisericile sunt transformate în restaurante, discoteci, şi chiar vândute necredincioşilor. Acolo unde se aducea Jertfa continuă în aceste biserici, pe altare, acum găsim mese de biliard, baruri, etc. Aceasta este urâciunea pustiirii din profeţia proorocului Daniel. …iar naţiunile merg împotriva poruncilor lui Dumnezeu – de ex. Să nu ucizi, prin legile lor care legalizează avortul. Răzvrătitul stă pe Tronul lui Dumnezeu, duhul răzvrătirii luptă împotriva Bisericii”.

Profeţii şi viziuni

Vassula a asociat calamităţile si dezastrele din timpurile noastre cu duritatea inimilor oamenilor şi Apostazia. Ea a vorbit de profeţiile despre Turnurile din 9/11 şi tsunami, „… din cauza dezbinării din Biserică, din cauza lipsei de înţelegere a venit tsunami-ul … De ce ne pedepseşte Dumnezeu, pe cei buni şi pe cei răi, ca în Scriptură, în Siloam? Deoarece nu există nici un strigăt de pocăinţă … toate crizele economice, cenuşa vulcanilor şi murmurul ameninţător al vulcanului Katla din Islanda, toate sunt din cauza Apostaziei şi Dezbinării. Ceva trebuie să se întâmple, deoarece Biserica şi lumea nu mai poate continua aşa! ...Dumnezeu îi dă întotdeauna lumii multe posibilităţi de a-şi schimba inima. De aceea Duhul Sfânt înseamnă Speranţă şi face sufletele în flăcări să depună mărturie despre iubirea lui Dumnezeu şi ridică apostoli precum laicii de astăzi, care formează grupuri de rugăciune pentru Mila Cerească, Padre Pio, Medjugorje, etc. pentru a se ruga.”


Vassula a vorbit despre viziunile în care Domnul a făcut-o să vadă Rusia ca pe o femeie zăcând moartă, şi L-a auzit vorbindu-i de ea ca despre fiica Sa. Vassula I-a simţit inima foarte tristă şi plină de multă dragoste, ceea ce a făcut-o pe Vassula să plângă. El a spus, „Nu plânge fiică, Eu sunt aproape de Rusia acum, sunt aproape de inima ei rece, o voi învia, o voi schimba la fata, aşa cum m-am schimbat şi Eu la Fata”. Vassula a spus că în ziua în care a primit acest mesaj, în Rusia era sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă. Rusia Îl va slăvi pe Dumnezeu mai mult decât oricare alta, ea simte că din punct de vedere spiritual, Rusia va fi deasupra multor naţiuni. Vassula crede că poate Rusia va face primul pas spre Unitatea cu Biserica Romano-Catolică, cum altfel Îl va slăvi ea pe Dumnezeu? Recent, Patriarhul Chiril al Rusiei i-a adresat Papei Benedict al XVI-lea invitaţia de a vizita Rusia.

Câteva întrebări şi răspunsuri

Vassula a vorbit despre mai multe subiecte, iar în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, a fost întrebată:

Care este mesajul pentru preoţi? Ea a răspuns „Iisus le cere preoţilor să-L imite, să meargă pe urmele Lui pătate de sânge. Dacă Îl iubeşti şi Îl primeşti, Îi primeşti şi Crucea. El are nevoie de iubire jertfelnică, îndreptare, să ne oferim sinele din ce în ce mai mult, să fim robi ai lui Dumnezeu, fără limite în slujirea lui Dumnezeu. Hristos vrea milă şi compasiune, El vrea toate inimile noastre. Toată Scriptura înseamnă sa fii bun, şi SĂ IUBEŞTI, la fel ca un copil.”

În Mesaje, Unitatea este sufletească? Sub Sfântul Părinte? Vassula a răspuns,Este sufletească. Sfântul Părinte trebuie să fie acceptat drept Petru! Papa nu se aşteaptă să îşi schimbe obiceiurile, tradiţia, etc. Toţi trebuie să accepte şi să dea Împărtăşania între ei.”

După alte întrebări, Vassula şi-a încheiat discursul spunând, Dacă Îl iubim pe Hristos cu adevărat nu va fi nicio problemă legată de Unitate. Aceasta va fi biruinţa Bisericii!” Publicul format din clerici a fost încântat de cuvântarea Vassulei şi i-a cerut să se roage pentru ei. Se putea simţi bucuria şi pacea Duhului Sfânt, pe măsură ce veneau ca nişte copii să ceară vindecare de la Domnul şi să îi mulţumească.

Sâmbătă, 22 mai, Interviuri Radio, Timişoara

Întâlnirea Vassulei de la Timişoara a fost mediatizată în tot oraşul, prin plasarea strategică de afişe TLIG în staţiile de autobuz din oraş, la avizierele universităţilor etc. S-au făcut mari eforturi în toate direcţiile, inclusiv două interviuri radio. Vassula a acordat un prim interviu la Radio Timişoara. Reporterul a fost atât de fascinat de experienţele mistice ale Vassulei cu Îngerul ei şi cu Domnul, încât interviul prevăzut pentru 10 minute s-a întins la o oră întreagă! A urmat interviul cu Radio Maria România, şi ambele au fost difuzate în zilele următoare.

Întâlnirea publică de după-amiază de la Colosseum Timişoara

La această întâlnire, am fost fericiţi să vedem câţiva preoţi care cu o seară înainte participaseră la Reuniunea clericală, prezenţa lor în adunarea de 250 [persoane] exprimându-le entuziasmul pentru mesajul Unităţii din Adevărata viaţă în Dumnezeu. Prezenţa lor în adunarea de 250 [persoane] le-a exprimat entuziasmul pentru mesajul Unităţii din Adevărata viaţă în Dumnezeu. Organizatorii TLIG România au făcut un mare efort şi au reuşit să adune o audienţă formată din ortodocşi, greco-catolici, romano-catolici şi protestanţi, inclusiv fostul vicar romano-catolic din Timişoara. Formaţia de muzică a fost compusă din tineri creştini evanghelici, care au fost fericiţi să îşi interpreteze propriile cântări de slavă şi imnuri ortodoxe (?!, n.n.).


Prezentarea Vassulei de către Dan a fost urmată de mesajul Mitropolitului Corneanu, transmis de reprezentantul său, pr. Adrian [Adrian Carebia?!, n.n.].

„De ce vorbeşte Dumnezeu în vremurile noastre … Oare facem noi voia lui Dumnezeu în viaţa noastră? Ne-am împăcat? Ne iubim unii pe alţii?” Vassula a pus aceste întrebări pentru a pregăti publicul pentru subiectele tari din Adevărata viaţă în Dumnezeu care urmau să fie împărtăşite în acea după-amiază. „Adevărata viaţă în Dumnezeu este o chemare la schimbarea sufletului, la abandonarea în [mâinile lui] Dumnezeu pentru a transforma viaţa noastră într-o rugăciune neîncetată. Rugăciunea neîncetată este atunci când inima vorbeşte, atunci când inima doreşte, tânjeşte şi însetează după Dumnezeu toată ziua. Dacă facem acest lucru, respectăm cea mai mare poruncă din toate – să iubeşti pe Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău”.

„Strigătul de astăzi al cerului este să ne pocăim! Este nevoie de pocăinţă, pocăinţă din inimă. Iubirea jertfelnică, eforturi în plus pentru a sluji. Dacă Îl iubeşti pe Iisus, Îi primeşti şi Crucea. … Este o mare Apostazie în lume, de aceea ne vorbeşte Dumnezeu. Această Apostazie a transformat biserica într-un vast cimitir. Domnul, în Mila Sa, trimite Duhul Său cel Sfânt pentru a-Şi reînnoi Biserica – noi suntem Biserica. Este nevoie de Unitate în Biserică, aceasta va fi întărită prin Unitate. Dezbinătorul vrea ca Biserica să îşi piardă puterea, menţinând-o dezbinată. …Păcatul este atunci când inimile noastre sunt pline de ostilitate, fiind ostili, aroganţi, fără iertare, având prejudecăţi, împietrirea inimii, gesturi lipsite de generozitate. Iertaţi! Cu cât iertaţi mai mult, cu atât şi Dumnezeu vă iartă mai mult.”

„Adevărata pocăinţă aduce lacrimi în ochi, deoarece ne vedem nemernicia. Ea ne aduce mai aproape de Dumnezeu, după o clipă de răzvrătire. Faceţi loc Duhului Sfânt, El va sfărâma toate nelegiuirile voastre. Cu cât ne pocăim mai puţin, cu atât mai puţin vom avea Lumina Duhului Sfânt ca să facem voia lui Dumnezeu. Egoul împiedică Biserica să meargă înainte spre Unitate.”

Cuvintele Vassulei erau puternice ca întotdeauna, aducând multe roade.

Julia relatează: „Proprietarul sălii de nunţi a fost atât de impresionat de cele întâmplate, încât aproape îi dăduseră lacrimile la sfârşitul evenimentului. Şi ştim sigur că nu a fost singurul suflet emoţionat, deoarece multe alte persoane ne-au spus cât de interesantă şi înălţătoare a fost conferinţa. De fapt, chiar şi catehetul / teologul greco-catolic care în general avea un punct de vedere negativ cu privire la TLIG, a încheiat spunând că a fost una dintre cele mai minunate şi edificatoare conferinţe la care a luat parte!”

Vassula a mulţumit organizatorilor TLIG România pentru munca grea depusă în a aprinde flacăra pentru Adevărata viaţă în Dumnezeu, la Timişoara. Am apreciat cu toţii atmosfera presărată de cântece şi rugăciuni. Publicul a fost inspirat de experienţa religioasă a Vassulei, după care s-a grăbit să cumpere cărţile TLIG. Oamenii s-au înghesuit să se înscrie în Registrul TLIG, şi eventual să formeze grupuri de rugăciune TLIG.


VASSULA ÎN BOCŞA, 23 – 24 mai 2010

La invitaţia pr. Rolf Philip Schoenenberg, următoarea vizită în România a Vassulei a fost într-un oraş la 80 de kilometri de Timişoara, unde pr. Rolf este implicat de mai mulţi ani în proiectul Fundaţia „Triumful inimii” pentru copii săraci. Această implicare i-a dat pr. Rolf posibilitatea de a întâlni mulţi laici cu inima deschisă şi clerici români. În Bocşa, prietenul său, preot paroh român ortodox, citise Adevărata viaţă în Dumnezeu şi i-a deschis imediat biserica Vassulei la aflarea veştii despre vizita ei. Am fost uimiţi de ospitalitatea caldă cu care am fost înconjuraţi pe tot parcursul sejurului nostru scurt, dar de neuitat.

Duminică, 23 mai, Sfânta Liturghie din duminica Rusaliilor, în parohia Bocşa Montană

Pr. Daniel Crecan nu numai că a fost inspirat să îi ceară Vassulei să predice enoriaşilor, după Sfânta Liturghie la marea sărbătoare din duminica Rusaliilor, dar ne-a şi invitat pe toţi să ne împărtăşim. Ce dar minunat am primit de la Duhul Sfânt!Pr. Daniel, preotul paroh al acestei biserici ne împărtăşeşte viziunea sa asupra evenimentelor din această zi minunată:

„În ziua Rusaliilor a fost hramul bisericii noastre şi mulţi oameni au venit să participe la Sfânta Liturghie. În acea zi în comunitatea noastră am primit mulţi oaspeţi speciali care au venit din multe părţi ale lumii: un grec născut în Egipt, o persoană din Elveţia, şi una din Filipine. Acest lucru a fost minunat şi extraordinar pentru noi, deoarece nu am mai avut niciodată înainte atât de multe naţionalităţi în biserica noastră. Chiar dacă avem o comunitate ortodoxă mică, suntem bucuroşi să slujim împreună cu credincioşii din alte ţări şi din diferite biserici. Elveţianul este un bun prieten al meu şi frate întru Hristos, preot romano-catolic. În acea zi specială, inspiraţi de Duhul am luat împreună aceeaşi Sfântă Împărtăşanie, Sfântul Trup şi Sânge al lui Hristos. A fost extraordinar, minunat, divin … la fel ca învăţăturile Mântuitorului nostru Hristos, „TOŢI SĂ FIE UNA!”. Comuniunea în Împărtăşanie este semnul unităţii în Duhul Sfânt. A fost cu siguranţă un semn divin dat de Duhul Sfânt, de comuniune deplină în dragostea lui Iisus Hristos. Dar aceasta nu e tot …. am avut o mulţime de oameni care au venit să primească Sfânta Împărtăşanie, cântând, rugându-se împreună şi dând slavă Dumnezeului nostru. Prezenţa multor greco-catolici în comuniune cu noi în aceeaşi biserică şi luând parte la Liturghie a fost într-adevăr, un alt semn al prezenţei Duhului Sfânt în mijlocul comunităţii noastre. Nu există cuvinte să poată exprima bucuria unei comuniuni depline în adevăr, în unitate cu Duhul Sfânt.”

Vassula a ţinut un scurt cuvânt pentru a prezenta enoriaşilor preotului Daniel Mesajele din Adevărata viaţă în Dumnezeu. Ea a citit un Mesaj despre Împărtăşanie şi a vorbit despre modul în care Iisus ne invită să-L primim des. „Nu e nevoie să ne gândim că trebuie să fim buni pentru a ne apropia de altar ca să-L primim, căci numai Dumnezeu este bun. Nu e nevoie să ne gândim că trebuie să fim perfecţi pentru a-L primi, căci numai Dumnezeu este Perfect! El vrea ca noi să venim aşa cum suntem şi El ne va transforma prin Duhul Sfânt. Noi trebuie să venim şi să Îl primim în Sfânta Împărtăşanie, Sfântul Său Trup şi Sânge, astfel încât să ne poate transforma în os din Oasele Lui, carne din Carnea Sa.”

Pr. Daniel a continuat: „Am avut deosebita plăcere şi bucurie sufletească de a le avea în mijlocul nostru pe Vassula Ryden şi pe sora Cecilia Lutz. Intensitatea cuvântului lui Dumnezeu pe care ni l-a transmis Vassula a fost atât de mare, încât ne-a umplut inimile cu spiritul de fraternitate şi căldură absolută. Mesajul de unitate de la Hristos prin Duhul Sfânt poate fi realizat integral prin eforturi comune, renunţând la spiritul de mândrie, prin lepădarea de sine şi o luptă continuă pentru corpul ecleziastic al Bisericii lui Dumnezeu pentru a reface Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, aşa încât să se îndeplinească rugăciunea Domnului nostru Iisus Hristos: „Toţi să fie una!” Iată ce vrea Hristos de la noi, asigurându-ne că Unitatea se poate realiza numai prin Duhul Sfânt; atunci ceilalţi vor şti că suntem ucenicii Lui, dacă ne iubim unii pe alţii. Am simţit cu toţii Duhul Sfânt în prăznuirea zilei, împreună cu bucuria lui Hristos pentru Unitatea tuturor creştinilor.”


„Ziua a continuat în acelaşi spirit al lui Hristos la masa de prânz de la mine acasă, unde au fost invitaţi toţi oaspeţii. Prânzul a fost plin de bucurie. Ne-am împărtăşit experienţele spirituale şi ale misiunii Bisericii în general, precum şi munca noastră şi contribuţia adusă pentru Unitate. Am convenit să realizăm tot ce este necesar şi să ascultăm de Duhul Sfânt care ne cere să lucrăm încontinuu pentru ca Unitatea Bisericii să aibă loc cât mai curând posibil, conform intenţiilor Domnului Iisus Hristos.

Distinşii noştri oaspeţi cu experienţele lor vaste m-au ajutat să înţeleg nevoia urgentă de a găsi modalităţi de comunicare cu toţi creştinii prin Duhul de dragoste al lui Hristos. De asemenea, aş putea încerca să găsesc noi modalităţi de abordare a relaţiilor, de comunicare, şi lucrări social-creştine, fiind frecvent în contact cu ei, astfel încât această lucrare să fie în folosul Bisericii, pentru Unitate. Multe dintre problemele discutate le-am accentuat şi le-am tratat în activitatea mea ca preot în relaţii bune cu toate religiile: romano-catolică, greco-catolică, calvină şi chiar neo-protestantă. În Duhul lui Hristos, am de gând ca în viitor să îmi intensific lucrul cu toate confesiunile creştine pentru a realiza visul de peste 1000 de ani, cel de Unitate în diversitate al Bisericii lui Hristos”.


Întâlnirea de după-amiază de la Fundaţia Triumful Inimii, Bocşa

Acum nouă ani, la inspiraţia Maicii Domnului, pr. Rolf a început să pună bazele Fundaţiei Triumful Inimii care are scopul de a asigura alimente şi educaţie pentru mulţi copii săraci din Bocşa. Se ţin cursuri pentru copii de toate vârstele, şi se împart alimente nutritive zilnic la 35-100 copii din regiune. Pr. Rolf supraveghează administrarea acestei acţiuni caritabile cu ajutorul unui cuplu generos român, Dana şi Gelu. Locuind în acelaşi oraş, pr. Daniel este şi el în strânsă legătură cu institutul.Pr. Rolf şi grupul său au organizat o întâlnire pentru prietenii săi clerici din diferite părţi din vestul României. El a prezentat-o pe Vassula unor călugăriţe şi preoţi, care o cunoşteau deja, fiind recunoscători pentru şansa de a o asculta. Julia ne-a destăinuit, „După-amiază, aproximativ 7 preoţi, unii venind de la o distanţă de 350 km, şi 75 de laici s-au adunat la fundaţia pr. Rolf pentru a o asculta încă o dată pe Vassula. Un lucru deosebit cu acest prilej a fost că, după ce şi-a ţinut cuvântarea, Vassula a mai stat 2-3 ore să răspundă la întrebări, discutând neoficial. Aceasta a fost ceva nou pentru noi, precum şi un real privilegiu. Toţi preoţii au rămas până la sfârşit.”

Pr. Daniel a adăugat, „Au fost prezenţi mulţi fraţi, preoţi din diferite confesiuni: trei preoţi ortodocşi, doi romano-catolici şi trei greco-catolici (unul dintre ei a venit chiar din Oradea, care este atât de departe). Dar eu cred că acelaşi Duh Sfânt a fost Cel care ne-a îndrumat spre conferinţă, şi Biserica. Vassula a fost extraordinară! Slavă Domnului pentru misiunea pe care i-a încredinţat-o, unei persoane care acţionează atât de mult în folosul şi unitatea Bisericii.”


Luni, 24 mai 2010 La revedere Bocşa

Luni dimineaţă, pr. Rolf a oficiat Sfânta Liturghie în frumoasa capelă a fundaţiei, în timp ce pr. Daniel a oficiat Sfânta Liturghie pentru sărbătoarea Sfintei Treimi în biserica lui. După care, ne-am bucurat să ne întâlnim din nou, spunându-ne însă cu regret la revedere. Misiunea Vassula mergea mai departe la următoarea destinaţie, Slovacia. Scurta ei şedere în România a adus suflarea Duhului Sfânt care i-a adunat pe mulţi, dându-le speranţă şi curaj să persevereze în eforturile lor pentru Unitate.

Din partea organizatorilor TLIG România: „Aducem cu recunoştinţă mulţumiri Vassulei şi tuturor celor care au oferit cu atâta generozitate şi care s-au rugat pentru acest eveniment. Fie ca Dumnezeu să vă răsplătească însutit. În plus şi dincolo de acest ajutor concret oferit, a fost şi o amintire a dragostei si solidarităţii pe care noi, creştinii, trebuie să le avem unul pentru altul. Să continuăm mereu să întărim legăturile pe care le împărtăşim în dragostea lui Hristos!”

Julia Călinescu

TLIG România

Pr. Daniel şi-a exprimat mulţumirile pentru vizita Vassulei în România: „A fost o experienţă religioasă extraordinară pentru noi toţi şi am plecat cu convingerea că Unitatea Bisericii se va realiza cu voia lui Hristos, lucrarea Duhului Sfânt în Biserică, şi prin sfinţenia tuturor creştinilor. Această experienţă a fost divină şi ne rugăm lui Dumnezeu să fie întotdeauna cu Vassula, care a primit chemarea lui Dumnezeu pentru Unitatea Bisericii. În cele din urmă, Îi mulţumesc lui Dumnezeu în Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Amin!

Pr. Daniel Crecan

Preot paroh ortodox român

Episcopia Caransebeşului, Patriarhia Română

Le transmitem cele mai calde mulţumiri pr. Rolf şi pr. Daniel pentru lucrarea în adevăratul spirit al Unităţii creştinilor. Împreună, ei au ajutat ca vizita să fie un mare succes, aducând-o pe Vassula şi Mesajele ei fraţilor întru Hristos. Dorim să ne exprimăm recunoştinţa sinceră faţă de Gina, Julia şi Dan, Viviana, Dana şi Gelu, şi alte persoane de la TLIG România pentru preţioasa lor muncă şi colaborare. Prin eforturile lor, traducerea în limba română continuă, cărţile TLIG şi DVD-urile cu discuţiile Vassulei sunt acum disponibile, şi s-a format deja un grup de rugăciune TLIG într-o biserică greco-catolică din Timişoara. Cu harul lui Dumnezeu şi prin îngrijirea TLIG România, Adevărata viaţă în Dumnezeu se va răspândi şi va prospera în ţara lor, în speranţa de a ne aduce cu un pas mai aproape spre unitatea creştinilor. Slavă Domnului!

Vezi si:


Categorii

Ecumenism, Mitropolitul Ilarion, Opinii, analize, Pagini Ortodoxe, Papa (Papism), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Patriarhul Kirill, Preotul Daniel Crecan, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Traduceri, Vassula Ryden

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “PATRIARHIA ECUMENICA O EXCOMUNICA PE VASSULA RYDEN! Cum propovaduieste Vassula ecumenismul antihristic al unitatii “sufletesti” in diversitate, sub Papa, pe baza unor “mesaje ceresti”/ ECUMENISM DE “CULISE” SI DE “FIRUL IERBII” INTRE VATICAN SI MOSCOVA (Stiri si recomandari religioase 25 martie 2011)

  1. Ceea ce ma uimeste peste masura nu este aceasta femeie, cazuri ca ale ei sunt multe, ci faptul ca se gasesc preoti ortodocsi care sa se adune si sa asculte predica unei femei ratacite… Si chiar episcopi care sa o recomande prin semnele de participare fie si numai in duh la asemenea adunari, asta nu pot sa inteleg.
    Adica intr-o Biserica ce are sfinti in viata care au suferit prigoana comunista, sau care sufera in prezent prigoane in tarile in care crestinismul nu este agreat, are parinti cu viata sfanta care o slujesc si ale caror cuvinte nu sunt luate in seama, este nevoie sa ne imbulzim la predicile unor mireni aparuti de nu se stie unde, si femei (care nu ar trebui sa predice in adunari), cu o “autoritate” castigata din viziuni personale atat de combatute de Sfintii Parinti insisi, caci la omul lumesc acestea vin din mandrie si parere de sine, dupa cum bine stim ?
    Incotro vor duce turma acesti “pastori” cuceriti de lupii in blana de oaie ?
    Este bine ca va fi excomunicata, desi raul facut cu greu se mai repara in mintea unora. Insa ma intreb cum de s-a ajuns ca ea sa aiba aceasta notorietate ? Cum de ajung preotii, care au pregatire teologica si Harul dat de Sfintii Apostoli, sa accepte sa fie prezenti la asemenea conferinte ?
    Sincer mintea mea nu poate sa inteleaga si sa gaseasca nicio explicatie…

  2. Mda, dar ce te faci că pe K.K. însuși preotul român din Lucerna îl invită (nu i l-a propus nimeni) să predice în biserică (duminica trecută se petrecu asta!)… Toți înșelații și exaltații devin predicatori ai lor înșiși, iar unii care le dau girul intră în vria lor… Ce înseamnă asta? Că dacă vreun eretic sau homosexual devine (la arătare) ortodox, trebuie imediat să fie suit pe amvon să ne predice ortodoxia? Vai de noi dacă am ajuns să ne uităm în gura tuturor amețiților și nu ne întărim în credința Sfinților Părinți!!!

  3. Maine 26.03. se va organiza un mars impotriva avortului:
    http://www.provitabucuresti.ro/component/content/article/9-primapagina/278-marsul-pentru-viata-2011
    Nu mai stiu exact in ce relatii sunteti cu cei de la provita,dar daca gasiti de folos actiunea, puteti pune la anunturi.

  4. E o pregatire a terenului pentru excomunicarea altora, care vor fi in cealalta extrema (fundamentalisti), cred!

  5. @ Leo:

    Ramane de vazut. Asa s-a spus si cand a fost caterisit prietenul ei, pr. Crecan.

    Pe de alta parte, avem si… JOCURI “DIPLOMATICE” BIZARE ALE S.S. BARTOLOMEU FATA DE SCHISMATICII DE LA ESFIGMENU:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/11/22/jocuri-diplomatice-bizare-ale-s-s-bartolomeu-fata-de-schismaticii-de-la-esfigmenu-papa-benedict-incepe-sa-nuanteze-valorile-etice-cancerul-sistemului-sanitar-sau-un-popor-numit-lazarescu/

  6. Va rog sa ma iertati, dar nu inteleg cum mesajul Vassulei contravine invataturii crestine, din cate am vazut ea face apel la smerenie, pocainta, purtarea crucii, iubire jertfelnica etc. Unde e gresala ei?

  7. @Cristina:

    Pai… oricine poate sa vina sa vorbeasca despre smerenie, pocainta, purtarea crucii etc. Ba chiar poate sa arate ca traieste super-ascetic (nu e cazul aici) sau sa faca ”minuni” (cum face Pr. Cristian Pomohaci de la Mosuni). Insa nu acestea arata daca mesajul e din adevar sau nu. Garantia ca mesajul e conform Evangheliei si Predaniei este… daca e conform Evangheliei si Predaniei. 🙂 Citind cu atentie (nu foarte mare, caci nici macar nu e nevoie de analize teologice complicate pentru Vassula) mesajul, vom observa grave inselari (relatari de vise, de convorbiri cu ingeri) si grave abateri de la dogma Bisericii (credinta intr-o ”biserica” supra-confesionala, deci o alta decat Biserica cea Una, si promovarea ereziilor catolice). Rezulta de aici ca mesajul ei este contrar Evangheliei si Predaniei si ca excomunicarea este o consecinta fireasca a inselarii pe care o perpetueaza, o constatare a faptului ca ea s-a rupt de Trupul Bisericii si de Capul acesteia, Hristos.
    Mai trebuie adaugat ceva: cu cat un mesaj eretic, izvorat de inselare, amagitor, este mai bine camuflat sub aparenta invataturii crestine, cu atat este mai pervers si mai antihristic. Pentru ca antihrist nu inseamna doar impotriva lui Hristos, ci si in locul lui Hristos, adica o contrafacere foarte ”reusita” dupa original, in scopul de a amagi pe cei care judeca dupa aparente sau semne exterioare.

  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Doua maici de la Brancoveni care plecasera la stilisti s-au intors si au fost reprimite in Biserica prin mirungere/ MARTORI SI MARTURISIRI, PRETEXTE SI CINSTIRI/ PF Daniel va vorbi la Consiliul Europei despre… dialogul
  9. Pingback: "MEDJUGORJE" - O MARE INSELARE CATOLICA, promovata si la emisiunea In premiera de la Antena 3! (VIDEO)
  10. Pingback: EREZIILE CONTEMPORANE. Parintele Arsenie Vliangoftis despre cateva din marile secte antihristice ale zilelor noastre si mijloacele lor de inrobire si spalare a creierelor -
  11. Pingback: Patriarhul Bartolomeu: BISERICA ORTODOXA NU RECUNOASTE, CI OSANDESTE CASATORIILE HOMOSEXUALE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare