SINCRETISM PANRELIGIOS: “biserica-sinagoga-moschee” construita la BERLIN

22-06-2014 51 secunde Sublinieri

sincretismsursa foto: yahoo.com

Autorităţile din capitala Germaniei cred că vor intra în istoria religiilor prin ridicarea, chiar în centrul Berlinului, a unui lăcaş de cult unde se pot ruga, în acelaşi timp, creştinii, musulmanii şi evreii. Sub acelaşi acoperiş vor fi amenajate o biserică, o moschee şi o sinagogă, iar clericii implicaţi în acest proiect au pus deja trei cărămizi la temelia lăcaşului.

Clădirea, care va avea în centru un turn înalt, înconjurat de trei încăperi cu suprafaţă identică, dar configuraţii diferite, a fost proiectată de arhitectul Wilfried Kuehn, câştigător al unei competiţii organizate în acest scop, relatează bbc.com. Casa de rugăciuni va fi construită în inima Berlinului, în Petriplatz, pe locul unde s-a aflat prima biserică din oraş, care a fost distrusă complet după al Doilea Război Mondial. După ce, acum şase ani, arheologii au scos la lumină rămăşitele unui cimitir arondat bisericii, autortiăţile au hotărât că trebuie să facă ceva pentru a da din nou viaţă acestui loc.

Cu timpul, proiectul a fost extins de la un lăcaş de cult dedicat unei singure religii, către planul actual. Liderii celor trei biserci care vor convieţui aici spun că acesta este primul pas către împăcarea adepţilor celor trei religii monoteiste care au modelat cultura europeană. Organizatorii strâng în prezent bani pentru a putea pune în aplicare ideile arhitectului.


Categorii

1. DIVERSE, Ecumenism, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “SINCRETISM PANRELIGIOS: “biserica-sinagoga-moschee” construita la BERLIN

  1. Din nefericire, există și la Vulcana Băi (jud. Dâmbovița) un asemenea “centru ecumenic” – http://www.vulcanabai.ro/centru_ecumenic.php.

    Noi i-am devansat cu mult în ecumenism pe cei din inima Evreopei… mai ales prin ÎPS Nifon de la Tâgoviște…

    Dumnezeu să ne dea statornicie în Ortodoxie!

  2. “cele trei religii monoteiste care au modelat cultura europeana” – eu stiam ca aceasta cultura europeana a fost de 2000 de ani crestina.

    SINAGOGA SATANEI, templu inchinat diavolului, asta construiesc ei.

  3. O astfel de minunatie putea aparea doar in Berlin. Este un oras in care a fi credincios este acceptabil doar ca manifestare culturala. Nimeni nu te prigoneste dar se minuneaza de credinta ta.
    O intamplare marunta. Acum trei ani cand mi-am luat o cruce sa o pun pe perete ( de la un magazin cu obiecte de cult crestin) doamna foarte amabila ma intreba de mobilierul din casa pentru pentru a asorta corect noua cumparatura. Am aflat si ce modele de cruci sunt la moda.
    Centrul probabil se va ridica, e in spiritul pagan al orasului. Cui si cum se vor ruga oamenii acolo,aceasta e cu totul altceva.
    De fiecare an de Paste mi-am dus prietenii germani la slujba de Inviere. Toti fara exceptie au fost impresionati. Unii sunt chiar convinsi ca lumina coboara din cer precum in biserica Sf. Mormant( dupa ce s-au documentat in fuga pe internet)
    Este usor sa fii ortodox in Romania. Este in schimb extrem de dificil a ramane ortodox intr-un astfel de oras unde de multe ori aparentele sunt inselatoare.O spun din experienta

  4. Se pare ca i-au exclus pe animisti, samani, si pe ceilalti alaturi de care s-a “rugat” Papa Ioan Paul II, cu o ocazie binecunoscuta, intr-o biserica catolica, daca nu ma insel.

    Desi, totusi, este simbolic faptul ca in acest “locas de cult” sincretist si blasfem sunt unite, dupa cum sunt numite, cele 3 mari religii monoteiste.

  5. Stie cineva ce fel de biserica a fost inainte (cea care a fost distrusa in timpul celui de al doilea razboi mondial)?

    Din nefericire aceasta anomalie-ciuma-malarie nu este prima, asa cu zice yahoo, mai sint si altele, unele chiar mai ciudate, in care se amesteca toate religiile, femeile separat si barbatii separat, iar copiii nu au voie sa intre acolo. Nu au preoti, nu se spovedesc si nu se impartasesc, evident. Ei participa si la bisericile lor, dar merg si la intrunirile astea in care fiecare face ce il misca “duhul”; unii stau jos, altii danseaza, altii cinta, altii se roaga, etc. Sint finantate in general de milionari si sint in cladiri f. scumpe.

    Pe noi ar trebui sa ne ingrijoreze mai mult ce sa intimpla in ograda noastra, ca iata, le-am luat-o inaintea nemtilor, asa cum a mentionat Av. George in comentariul #1: http://www.vulcanabai.ro/centru_ecumenic.php.

    Din Linkul de mai sus: cu citeva observatii proprii dupa fiecare citat dupa 2 stelute “**”:

    1. “CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC a luat fiinţă în ianuarie 1991, doi ani mai târziu funcţionând sub egida UNESCO-Comisia Naţională a României”

    **Acest centru ecumenic este de fapt unul ecumenist, cum de fapt se mentioneaza catre sfirsit. Nu stiu de ce se auto-intituleaza ecumenic, poate doar sa ii deruteze pe oameni. Iata ca la mai putin de 2 ani dupa revolutie, au reusit sa se instaleze in Romania. Evident ca BO a trebuit sa primeasca binecuvintarea unui episcop ortodox, care nu a avut nici o remuscare (?).

    2. “CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC este un organism neguvernamental, fără coloratură politică, laico-religios cu caracter cultural social, fără scop lucrativ, care grupează clerici şi laici ai diferitelor confesiuni şi etnii din România, precum şi reprezentanţi ai altor confesiuni din străinătate.”

    **caracterul nu este “cultural social”, ci manipulator si mincinos, asa cum se vede mai jos, iar scopul tot cam la fel, de spalare pe creieri

    3. “Acest organism internaţional constituie un sistem de proiecte ideatice şi pragmatice fiind creat pentru a demonstra că tuturor confesiunilor şi tuturor religiilor le revine un mare rol pentru evitarea integrismului şi fundamentalismului.”
    4. “Plecând de la premisa unanim acceptată că Dumnezeu este acelaşi pentru fiecare om, indiferent de culoarea pielii, de etnia sau credinţa căreia îi aparţine, mai ales în condiţiile istorice de azi, când în diferite zone de pe mapamond au loc conflicte armate care au la bază şi un fond religios.”

    **DUMNEZEU NU “ESTE ACELASI PENTRU FIECARE OM”!!! CRESTINII IL RECUNOSC SI SE ROAGA DOMNULUI SI DUMNEZEULUI IISUS HRISTOS, EVREII ISI ASTEAPTA MESIA LA FEL CA SI MUSULMANII!!! ASADAR, PREMISA UNANIM ACCEPTATA ESTE… FALSA–NU AVEM CUM SA NE RUGAM LA ACELASI DUMNEZEU!

    5. “Încă din primele zile de activitate, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC şi-a propus să promoveze în mod stăruitor şi convingător idei şi acţiuni practice, concrete, aflate în slujba cunoaşterii, apropierii, înţelegerii şi colaborării între toate confesiunile religioase din ţară şi din străinătate.”

    **frazele cheie sint: “promoveze IN MOD STARUITOR SI CONVINGATOR” si mai apoi, cuvintul “APROPIERII”

    6. “În plan ideatic, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC şi-a propus să contribuie prin întreaga sa activitate la crearea unui climat spiritual ecumenic superior, de dialog, înţelegere, colaborare şi respect reciproc în primul rând între toate cultele din România, între toţi oamenii conştienţi că se închină şi slujesc acelaşi Dumnezeu.”

    **eu zic ca “oamenii conştienţi” care “se închină şi slujesc acelaşi Dumnezeu.” sint de fapt… INCONSTIENTI SI RATACITI si INSELATI!

    7. “CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC nu se doreşte a fi un parlament al confesiunilor şi nici un comitet de autoritate religioasă, nu şi-a propus să creeze vreo fuziune între confesiuni sau să practice un sincretism religios, ci să realizeze pur şi simplu o cunoaştere, o apropiere, o înţelegere care să determine în final o colaborare vie, dinamică, armonioasă între etnii şi confesiuni.”
    8. “Noţiunea de ecumenism promovată de acest organism internaţional nu este interpretată “stricto senso”, ci practicată ca o activitate interreligii şi interconfesiuni printr-o colaborare frăţească întru acelaşi Dumnezeu.”

    **pff, pai NU avem acelasi Dumnezeu, asa ca cum putem colabora “INTRU ACELASI DUMNEZEU” daca “ACELASI DUMNEZEU” NU EXISTA!?

    9. “În activitatea CENTRULUI INTERNAŢIONAL ECUMENIC se are în vedere, ca principiu suprem, respectarea tradiţiilor şi principiilor doctrinare ale fiecărei confesiuni, evitându-se cu desăvârşire prozelitismul religiilor.”
    —–
    **din dictionar:
    prozelism=1. Zel, râvnă, strădanie de a face prozeliți. 2. Devotament, atașament (la o credință, la o doctrină etc.) specific prozeliților.

    prozelit=Persoană convertită de curând la o credință, la o doctrină etc.; adept nou (și înflăcărat) al unei credințe, al unei doctrine etc. – Din fr. prosélyte, lat. proselytus.

    DECI: “principiul suprem” este EVITAREA CU DESAVIRSIRE a zelului, rivnei, stradaniei de a converti persoane la o alta credinta, de a se EVITA CU DESAVIRSIRE crearea adeptilor noi si inflacarati la ortodoxie! Adica, sa stea fiecare unde este, asa caldicel sau… de ce nu… rece…

    10. “Centrul nu desfăşoară o activitate ecumenică de ierarhie, de elită sau de dogme religioase, promovând propria sa doctrină în interes general, doctrina Armoniei.”

    **CE doctrina mai e si asta, si o mai scrie si cu “A” mare! POate ar trebui sa se vorbeasca despre doctrina Adevarului? Este aceasta “Doctrina a Armoniei” de fapt “Doctrina lui Antihrist” care va incerca sa inlocuiasca Adevarul (Iisus Hristos)? Avem nevoie de o noua doctrina?! Este Ortodoxia incompleta?!

    11. “Astfel, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC, ca organizaţie cultural-socială şi laico-religioasă, şi-a propus să promoveze un ecumenism practic, printr-un sistem de proiecte care să determine nu numai cunoaşterea, apropierea, înţelegerea şi colaborarea între etnii şi confesiuni dar, şi sprijinirea concretă a unor necesităţi a acestora, susţine directorul general al CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC, dr.Ion POPESCU.”

    **adica mai pe sleau, sa le mituiasca (prin “sprijinirea concretă a unor necesităţi a acestora”) in scopul realizarii apropierii, asta sta la baza ecumenismului practic?

    12. “Doctrina CENTRULUI INTERNAŢIONAL ECUMENIC porneşte de la credinţa că legea curcubeului este legea morală a Armoniei şi respectului identităţii fiecăruia pentru că aşa se petrec lucrurile cu minunea curcubeului alcătuit din atâtea culori care se topesc fericit în strălucirea lui unică, fiecare culoare păstrându-şi vie pecetea ei proprie.”

    **Nu-mi vine sa cred: “CREDINTA CA LEGEA CURCUBEULUI ESTE LEGEA MORALA A ARMONIEI”!? si dupa aia “MINUNEA CURCUBEULUI”?! ce minune a facut curcubeul? si de ce aleg curcubeul, care este de fapt steagul homosexualilor? Ca sa nu discimineze pe nimeni, nu? Si atunci cum ramine cu Minunile Domnului Iisus Hristos si ale tuturor sfintilor? si legea care ne-a fost data de Moise? Si legea care ne-a dat-o Iisus Hristos? si cu credinta ortodoxa? se incearca a fi inlocuita cu “credinta in legea curcubeului” care “este legea morala a armoniei”?

    13. “Doctrina armoniei reprezintă o demonstraţie convingătoare a unui ecumenism modern autentic, de largă respiraţie şi cuprindere.”

    **Ce demonstratie convingatoare? Doctrina armoniei NU ma convinge decit ca este cea mai mare aberatie si cea mai mare manipulare si cea mai mare minciuna etc de care am auzit pina acum.

    14. “Pentru promovarea acestui ecumenism modern, CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC desfăşoară o activitate fructuoasă de informare a cultelor, organizaţiilor religioase şi neguvernamentale din ţară şi din străinătate despre crearea şi scopul acestui organism unicat, pentru a le determina să devină membre ale acestuia.”

    **Hm! “pentru a le DETERMINA sa devina membre ale acestuia”–adica pentru a DETERMINA toti oamenii sa accepte acelasi dumnezeu! La nr. 2 ziceau ca este “fără scop lucrativ”, dar SCOPUL lor este de a DETERMINA, si lucreaza la asta de zor

    15. “În scopul demonstrării şi punerii în practică a celor de mai sus, în anul de graţie 1998, Centrul a înfiinţat la Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa, Complexul Interreligios, construind aici, trei locaşuri de cult – o biserică creştin-ortodoxă, care adăposteşte moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul, o sinagogă şi o moschee.”

    **ihhh, se folosesc de MOASTELE SFINTULUI IOAN BOTEZATORUL care l-a PROFETIT SI L-A BOTEZAT CHIAR SI PE DOMNUL IISUS HRISTOS, care a platit cu capul sau pentru lupta sa impotriva pacatului! Uite cit de rabdator si mult milostiv este Dumnezeu ca inca ne mai rabda in ciuda tuturor acestor nelegiuiri!

    16. “Sunt cele trei mari religii ale lumii, ai căror credincioşi, de secole convieţuiesc în România, în Armonie, fără a exista între ei neînţelegeri sau conflicte, ei muncind şi rugându-se dimpreună, frăţeşte în marea trecere prin această lume.”

    **pai daca credinciosii din cele 3 mari religii DEJA convietuiesc in “Armonie” in tara noastra de secole, de ce mai a fost nevoie de “doctrina Armoniei”?! si de ce a fost nevoie sa se deschida CENTRUL INTERNAŢIONAL ECUMENIC in 1991, daca pina atunci si dupa aceea, cele 3 mari religii DEJA LOCUIAU in armonie? Nu ar fi mai logic sa infiinteze centrul in Irak sau in Siria etc?!

    17. “Complexul Interreligios de la Vulcana-Băi face ca această mică localitate din România să reprezinte unicat în Europa, găzduind, într-un areal de câteva zeci de hectare, trei locaşuri de rugăciune sub cerul înstelat al planetei.”

    **pai tocmai ca nu e unicat, se imprastie aceasta malarie peste tot!

    18. “La zidirea şi ctitorirea acestora au ostenit un creştin, respectiv dr. Ion POPESCU, doi evrei, fraţii Rubi şi Michael ZIMMERMAN şi familia unui musulman, Leila şi dr. Omar AKILL.”

    **ce “dragut” din partea lor! Nu se specifica daca Ion Popescu este crestin ortodox. Ce fel de “crestin” o fi?!
    —————————–
    Si ne mai intrebam de ce nu se canonizeaza sfintii inchisorilor? Pai daca i-ar canoniza, s-ar afla ca ortodocsii au sfinti! Si cum pot ei sa accepte ca ortodocsii au sfinti, insa evreii si musulmanii nu au, cu toate ca, chipurile ne inchinam la acelasi dumnezeu? Cred ca DACA ii va canoniza pe vreunul, moastele lui vor fi mutate in astfel de BO, DOAR ca sa atraga oamenii si sa colecteze bani.

  6. Completare la nr. 15-16:

    “În scopul demonstrării şi punerii în practică a celor de mai sus, în anul de graţie 1998, Centrul a înfiinţat la Vulcana-Băi, judeţul Dâmboviţa, Complexul Interreligios, construind aici, trei locaşuri de cult – o biserică creştin-ortodoxă, care adăposteşte moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul, o sinagogă şi o moschee. Sunt cele trei mari religii ale lumii, ai căror credincioşi, de secole convieţuiesc în România, în Armonie, fără a exista între ei neînţelegeri sau conflicte, ei muncind şi rugându-se dimpreună, frăţeşte în marea trecere prin această lume.”

    Ma cam deranjeaza si chestia asta cu cele “trei mari religii ale lumii”. catolicismul este mult mai raspindit decit ortodoxismul. Deci nu se poate spune ca ortodoxia este una dintre cele “trei mari religii ale lumii” fara ca sa fie mentionat si catolicismul. Se pare ca ei considera ca aceasta BO este representativa pentru toate “bisericile crestine”.

  7. pentru emma
    Probabil prima biserica a fost una catolica,in link este o descriere a istoricului pietii
    http://www.berliner-historische-mitte.de/petriplatz.html
    Nu foarte departe a fost biserica romaneasca amenajata intr-o biserica evanghelica cumparata de Antonescu. Aceasta (Jerusalemkirche) era la fel o biserica din sec XIV dar fiind aproape de gara Anhalter a fost grav avariata in cel de al doilea razboi mondial. In anii 50 statul roman a vandut terenul senatului orasului Berlin iar acum acolo este sediul central al SPD.
    Repet,nu cred ca in alt oras se putea face o astfel de minuntie. Aceasta constructie pentru multi berlinezi e un lucru frumos,firesc si interesant.Totul e traditie colorata,spectacol folcloric si nimic religios.Pentru extrem de multi “biserica” este o institutie ce trebuie sa aiba implicare sociala si un organizator de traditii. Multe pagane 100%

  8. Berlin:

    Este greu ptr mine sa realizez Si sa inteleg Ce se intimpla in Berlin. Insa consider ca cei care se lupta cu situatia, cu ajutorul lui Dumnezeu, o pot depasi. Este important sa gasesca un duhovic bun si sa se lupte cu patimile si ispitele. Multi oameni avanseaza duhovniceste dupa Ce parasesc Romania. Unii din ei nu au apreciat nici Romania nici ortodoxia Cind erau in Tara, Ci au ajuns la credinta mai tirziu dupa un lant de greseli. Desigur ca ajunsi in acest punct, Romania Devine o punte si un punct de sprijin pentru ei in intarirea credintei lor, chiar daca sint departe de ea.

    Povestea parca pr. Zaharia de la Essex ca o doamna Americanca nascuta in US si mama a 12 copii are Rugaciunea inimii. Deci se poate ajunge chiar la un nivel Duhovnicesc f inalt si in Afara Romaniei. Desigur ca as zice ca depinde de vointa, de anturaje, de stradania, ravna si dragostea noastra pentru cele sfinte. Daca Dumnezeu este centrul vietii noastre si TOATE celelalte sint niste lucrururi secundare, Domnul ne gaseste pretutindeni–numai sa il dorim si noi din ToatA inima.

    Roadele sint pe Masura lepadarii de sine. Eu Asa cred. Cei din occident au posibilitatea sa renunte la complacerea in cele de acolo iar cei Ce se straduiesc si reusesc prin Mila Domnului,
    vor fi rasplatiti.

  9. A spune că ortodoxia este intolerantă, înseamnă a păcătui împotriva Duhului Sfânt, pentru că nu este în Duhul Adevărului. ,,Iubiți pe vrăjmaşii voştrii, binecuvântați pe cei ce vă prigonesc… este poruncă şi cere nu toleranță ci mult mai mult, (iubire). Trâmbițata toleranță, este proprie vicleniei demonice şi se impune politic ortodoxiei, care nu are nevoie de aşa ceva. Mai mult decât atât este socotită ca aducătoare de pace. O ce mare minciună… . Domn al păcii nu este demonul ci Dumnezeu. Demonul vrea pacea păcatului peste omenire, pacea morții. Pacea omogenizării, amestecului credințelor izvodite de mințile răzvratite demonic, de mințile înrobite şi inimile împătimite şi trufaşe, cu credința ce-a una sfântă, adusă din cer de cel Unul Născut din Tatăl, care pentru a noastră mântuire s-a pogorât don cer, şi sa făcut om pentru mântuirea noastră. Vai de arhireii, preoții şi mirenii, care se fac părtaşi acestor păcate ce nu se pot ierta niciodată. Pacea omenească ? Oamenii nu pot aduce pacea, nu o pot instaura, impune ori păstra. Pacea vine de la Domnul pacii, De la Părintele veacului ce va să fie (comform scripturii). Pacea păcatului înseamnă RĂZBOI total, cu Dumnezeu. Multe profeții spun că : atunci când toți vor cere şi vor căuta pacea (păatului), PACEA, se va lua de pe pământ. Ortodoxia nu a impus omenirii nimic. Totul este comform acelui ,,cine vrea…” rostit de Domnul Iisus. Pe cine a prigonit ortodoxia ? Pe cine a martirizat? Din contră, exact cei ce pretind ,,Tolerața” (păcatului), sunt urmaşii vărsătorilor de sânge al sfinților martiri ortodocşi.

  10. Chipul celor trei dă mărturia duhului ce-i stăpâneşte. Duhul mândriei, duhul voii proprii lipsite de evlavia supunerii voii lui Dumnezeu. Fețele lor arată ,,pacea” păcatului din ei, a convingerii minții şi a acceptării totale a scopului acestei convingeri. Este pacea omului ce crede pe om nu Pacea împăcării cu Dumnezeu şi cu semenii. Lipseşte cu desăvârşire evlavia ortodoxă a sfinților, expresia supunerii din iubire, a cunoaşterii nimicniciei omeneştii şi a trăirii sfințeniei vieții în scopul mântuirii.

  11. Cum de sunt ingaduite de catre clerici aceste “amestecusuri” (cum le numea parintele Proclu Nicau)?
    Dupa cum aflai eu de la Parintii Bisericii, pt ca suntem departe de sfintenie, de acea traire pentru si intru Hristos, din care izvoraste in mod firesc puterea de a spune “NU” la asa ceva.
    Se manifesta, adicatelea, cu putere mare duhul lumesc, iubirismul umanist modern in virtutea caruia ne indreptatim cu politetea (fatarnica cel mai adesea), cu ideile TEORETICE de fratietate, buna-vecinatate, unitate, pace si cooperare pt a invinge impreuna (musai…) saracia, razboiul, confictele de tot felul si alte pericole ori necazuri.
    Basca, Biserica “are nevoie” (desi era bine de evitat) acum de finantare suplimentara din partea statului, dar si a altor institutii externe pt lacasurile din patrimoniul UNESCO, ori relatiile excelente dintre “culte” se vede treaba ca “da bine”.

  12. Si o completare, in acord cu topicul, preluata de pe http://www.pemptousia.ro, indicata de admin pe manseta din stanga, care reda ceva interesant din corespondenta Parintelui Ioannis Romanidis:

    […] “Din păcate, noi, ortodocșii moderni, am pierdut complet sensul distincției dintre erezie și Ortodoxie tocmai pentru că am despărțit teologia de evlavie și am încercat să devenim pioși fără să ținem cont de dogma ortodoxă, de aici devenind posibil ca unii oameni, având premise eretice inconștiente, să rânduiască viața Bisericii moderne, mai ales în țara asta [America]. În situația asta, avem de-a face cu multe probleme. Vom sta la locul nostru și le vom îngădui celor ce falsifică spiritul ortodox să-și continue lucrarea de corupere a tradițiilor noastre, sau vom duce lupta până la sfârșit? Desigur că lupta trebuie purtată, dar în ce mod și cu ajutorul cui, în afară de cel al Domnului? Ortodocșii de azi nu sunt satisfăcuți de mijloacele de mântuire date de Însuși Dumnezeu și încearcă să-și inventeze modalități noi și mai confortabile. În loc să primească ceea ce Dumnezeu a făcut pentru ei, ei îi spun lui Dumnezeu ce ar fi trebuit să facă, ba chiar încearcă să facă ei lucrul lui Dumnezeu mai bine, cred ei, decât l-ar putea face Dumnezeu.[…]

  13. Emma @ Foarte bun comentariu pornind de la cele debitate de ei si aratand cum este ortodox si corect, cred ca e in asentimentul oricui. Daca ai avea 5 copii si i-ai educa sa inteleaga asa ar fi un mare bine.
    Apare doar un gand fata de cei care au acceptat sarmanii cum zicea pr. Galeriu, aceasta uraciune, sunt elemente in care doar cineva dintre ierarhi putea decide, cum ar fi aducerea moastelor Sf ioan Botezatorul, anumite aprobari. Cum au putut fi convinsi de o asemenea ciudata si eretica asociere.
    Am fost si eu cu masina cuiva acolo si sunt 3 cladiri, iar la cele care nu sunt ortodoxe vezi in interior un grilaj hidos, o separare, unde stau femeile, se spunea ca in alte locuri femeile stau la etaj iar barbatii la parter si asta pentru ca sunt considerate in fel si chip, nu sunt acceptate sub nici o forma printre ei. Venirea Mantuitorului a schimbat total perceptia asupra femeii.
    Am auzit si la unii studenti de la teologie ceva de genul, respect?? fata de ceilalti, adica toti ereticii paganii care au luptat sa distruga crestinismul, sa fim una, intelegere, acum auzim si armonie, intelegand ca sunt in asa fel invatati.
    Ce ar zice sfintii parinti care nu aveau nici un fel de toleranta fata de pacat sau de o invatatura gresita. Sa ajungi sa cochetezi cu cei despre care se zice clar ca nu fac bine.

  14. @ Constantin:

    Nu am 5 copii–insa am 4 🙂
    Deocamdata sint prea mici sa inteleaga toate astea, dar unele lucruri le inteleg si ei destul de bine ptr virsta lor. Ceea Ce ar trebui sa realizam cu TOTII este periculul la care ne expune acest ecumenism inselator: pornind de la o premisa falsa (aceea ca avem acelasi Dumnezeu), in numele unor legi inventate (legea armoniei si legea morala a curcubeului), ni se cere practic sa renuntam la Singurul Dumnezeu Adevarat si Viu, Domnul Iisus Hristos, si sa Il inlocuim cu unul generic, fals. Nu as putea numi acest lucru decit paganism si idolatrie. Si poate gresesc, dar majoritatea omenirii pare ca inca doarme, parca este intr-o stare de anestezie, inca nu constientizeaza acest pericol.

    Lumea are alte preoccupari pe primul plan, marturisirea e mai la coada. Iata si aici cite articole duhovnicesti pline de intetepciune, iscusinta, Sfaturi, mingiiere, solutii reale in razboiul impotriva patimilor etc trec necomentate. In schimb ne intereseaza stirile cu mult mai mult. Si asta cred ca este din lipsa de traire Ortodoxa autentica. Pentru aceasta si alte pacate, ne primim pedeapsa ecumenismului.

    Orice referire la Iisus Hristos-Dumnezeu nu va fi permisa pentru ca ne-crestinii nu il vor accepta pe El ca DUMNEZEUL lor. Ca dumnezeul fals sa fie acceptat, Cel Viu trebuie executat si sters dinmintea noastra, rupt din inima noasta, pentru ca cei 2 nu pot conlucra si coexista. Insa este vina noastra ca nu L-am pretuit cum se cuvine. Ne-am atasat de lume iar pe El l-am pus pe un plan secundar. Nu traim ca adevaratii crestini. Ei daca ne-ar vedea ar crede ca sintem pagani–de la vestimentatie pina la traiul in pacate de moarte fara Pocainta si Smerenie (suficienta).

    Sa ne ajute Domnul sa nu Cadem mai jos si sa ne daruiasca Pocainta–nu avem nevoie de nimic altceva.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare