COMISIA EUROPEANA vrea extinderea PLATILOR ELECTRONICE prin card, smartphone si internet

11-01-2012 1 minut Sublinieri


Comisia Europeana a lansat miercuri o consultare publica privind modul in care ar putea fi inlaturate barierele in calea platilor sigure cu cardul, prin internet si prin telefonia mobila, in conditiile in care modul in care europenii cumpara si platesc se afla intr-un proces radical de schimbare. Studii citate de Comisia Europeana indica posibilitatea ca valoarea platilor efectuate cu telefonul mobil in UE sa ajunga la 250 miliarde euro in 2014, in conditiile in care unul din trei europeni detine momentan un telefon mobil inteligent (smartphone) si se asteapta ca acest numar sa creasca si sa impulsioneze adoptia solutiilor de plata de pe telefon.

Platile electronice sunt esentiale pentru toti consumatorii, fie in momentul achizitionarii unui produs la punctele de vanzare, fie atunci cand fac cumparaturi pe internet, sustine Comisia Europeana, care a adoptat si lansat in consultare publica, miercuri, un document (Carte Verde) prin care incearca analizarea obstacolelor care impiedica integrarea pietei europene in aceste tehnologii de plata.

Datele CE la nivelul anului 2009 arata ca, pe intreg teritoriul UE, sunt in uz peste 700 de milioane de carduri de plata, comertul electronic ofera oportunitati uriase, iar “numarul de telefoane inteligente creste intr-un ritm uluitor”. (vezi mai multe cifre aici).

Aceasta Carte verde evalueaza peisajul actual al platilor cu cardul, prin internet si prin telefonia mobila in Europa, identifica discrepantele dintre situatia actuala si viziunea unei piete de plati integrate pe deplin si obstacolele care au creat aceste discrepante. Obiectivul Cartii verzi este de a lansa un proces de consultare generala cu partile interesate pentru a valida sau a contribui la analiza Comisiei, precum si de a identifica modalitatea optima pentru a imbunatati integrarea pietei.

Principalele probleme identificate in Cartea verde se refera la:

  • accesul si intrarea pe piata pentru furnizorii de servicii existenti si noi;
  • siguranta platilor si protectia datelor;
  • tarifarea transparenta si eficienta a serviciilor de plata;
  • standardizarea tehnica;
  • interoperabilitatea intre furnizorii de servicii.

Termenul limita pentru prezentarea contributiilor in cadrul consultarilor este 11 aprilie 2012.


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “COMISIA EUROPEANA vrea extinderea PLATILOR ELECTRONICE prin card, smartphone si internet

  1. Pingback: Viitorul: CARD BANCAR functional doar LA CONTACTUL CU PIELEA si BANI ELECTRONICI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Comisarul European de Interne, Neelie Kroes, promotor al DIRECTIVEI BIG BROTHER SI ACTELOR ELECTRONICE, MEMBRU AL BILDERBERG [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Israel: o comisie guvenamentala studiaza posibilitatea ELIMINARII BANILOR CASH DIN ECONOMIE - Recomandari
  4. Pingback: Proiect al Ministerului de Finante: LIMITAREA PLATILOR IN NUMERAR (CASH) - Recomandari
  5. Pingback: SUEDIA – tot mai aproape de RENUNTAREA COMPLETA la PLATILE CASH - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare