SA NE RUGAM PENTRU FRATII NOSTRI RAMASI SUB ZAPEZI PE DRUMURILE TARII! Ieri au murit deja 4 oameni

27-01-2012 3 minute Sublinieri

…SI O LECTIE DURA: CE INSEAMNA PRIVATIZAREA SERVICIILOR PUBLICE – INEFICIENTA, CORUPTIE, BANI ARUNCATI DEGEABA PRIVATILOR PENTRU CA TOT STATUL SA FACA TREABA PANA LA URMA

 viscol Romania ianuarie 2012

UPDATE 00.50

Un bărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boţârlău, în timp ce se întorcea de la Focşani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit.

UPDATE 23.50 Aproximativ 20 de utilaje de deszăpezire acţionează pentru a curăţa zăpada de pe pista Aeroportului din Craiova pentru ca cele şapte curse de vineri, între care şi cea care îi transportă pe inginerii Ford de la Craiova la Koln şi Londra, să se desfăşoare conform orarului de zbor.

UPDATE 22.39 Ministerul Sănătăţii va transmite, vineri, o circulară către serviciile de ambulanţă prin care va solicita ca maşinile destinate intervenţiilor medicale să patruleze noaptea, între diferite ore, în zone în care stau persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi cazate în azil de noapte.

[…]UPDATE 21.40 Premierul Emil Boc s-a declarat nemulţumit de unele intervenţii la deszăpezire, susţinând că vinovaţii vor fi stabiliţi prin rapoarte.

UPDATE 21.25 Electrica a anunţat că sunt probleme majore în privinţa alimentării cu energie electrică în partea de sud a judeţului Dâmboviţa, respectiv în zomele Titu şi Găeşti.

UPDATE 20.10 Ministerul de Interne a publicat imagini video de la acţiunile de deszăpezire desfăşurate astăzi, inclusiv cu persoanele evacuate şi adăpostite din calea viscolului.

UPDATE 19.00 Aproape 50 de trenuri au fost anulate, o linie este închisă şi mai multe trenuri au întârzieri la sosirea şi plecarea din Capitală, circulaţia feroviară în zona Complexului Bucureşti Nord desfăşurându-se cu dificultate din cauza viscolului.

Viscolul şi ninsoarea au paralizat România. Premierul Emil Boc a anunţat în cadrul videoconferinţei cu prefecţii din judeţele afectate că sunt peste o mie de maşini blocate în zăpadă şi le-a cerut autorităţilor să vegheze la siguranţa persoanelor aflate în pericol.

Pe mai multe drumuri naţionale din ţară, oamenii sunt, în continuare blocaţi şi mulţi au ajuns în pragul disperării, rămânând fără combustibil printre troienele de zăpadă.

Ninsorile au dat naştere la drame şi au provocat chiar tragedii. Numărul celor au murit în urma furtunilor a ajuns la trei. Pe lângă bărbatul care a murit după ce a stat în maşina acoperită de zăpadă ore în şir în zona Adunaţii Copăceni, şi-au mai pierdut viaţa o persoană care suferea de diabet din judeţul Tulcea şi un bărbat care a murit îngheţat, după ce a plecat pe jos din cauză că maşina i-a rămas înzăpezită în zona comunei Belciugatele, judeţul Călăraşi.

Updare 23.10 – Ministerul Sănătăţii a anunţat că va transmite, vineri, o circulară către serviciile de ambulanţă, prin care va solicita ca maşinile destinate intervenţiilor medicale să patruleze noaptea, în zone în care stau persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi cazate în azil de noapte.

Update 22.45 – Mai multe persoane sunt înzăpezite pe DN 22, între Tulcea şi Constanţa, în zona localităţii Tariverde
, informează un cititor pe adresa site@antena3.ro. Printre maşinile înzăpezite se află şi un microbuz de călători, care a plecat de la Tulcea spre Constanţa la ora 17.00. Oamenii sunt blocaţi în nămeţi de peste trei ore. Unii au reuşit să se refugieze într-un local din Tariverde.

Update 22.30 – Peste o sută de tiruri sunt staţionate, joi seară, în vama Bechet, judeţul Dolj, şoferii fiind nevoiţi să petreacă noaptea în cabina tirului, după ce au fost anunţaţi că bacul nu mai poate trece în Bulgaria, informează Mediafax.

Update 22.20 – Premierul Emil Boc le-a comunicat prefecţilor, în cadrul unei videoconferinţe, joi seară, că ultimele date ale autorităţilor arată că peste o mie de autovehicule sunt blocate la în trafic. Ultimul bilanţ oficial anunţa doar 650 de maşini blocate din cauza zăpezii.

Update 21.45 –
Zeci de maşini sunt blocate în zăpadă în zona localităţii Şindriliţa, judeţul Ilfov, de peste 30 de ore. Câteva autovehicule au reuşit să se elibereze din nămeţi, dar, în urma lor rămân zeci de oameni ajunşi la limita disperării.

Armata a intervenit joi noapte pe centura Bucurestiului, intre Pantelimon si Cernica. Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ordonase joi ca toate mijloacele auto si utilajele de geniu disponibile sa fie pregatite sa intervina.

UPDATE:

vineri, ora 14:30 Armata participa cu forte si mijloace auto la ajutorarea si evacuarea persoanelor aflate in autovehicule, deblocarea drumurilor, distribuirea de alimente, pe autostrazile A2 si A1, precum si pe DN 3, DN 5 si in zone din judetele Tulcea, Constanta si Vrancea, afectate de viscol si caderi de zapada.

Toate unitatile militare din tara sunt gata sa intervina, conform planurilor de actiune in situatii de urgenta, la solicitarea reprezentantilor autoritatilor centrale si locale si actioneaza, inca din seara zilei de 25 ianuarie, cu efective si tehnica militara“, se arata intr-un comunicat al MApN.

In cursul noptii de joi spre vineri, subunitati ale Armatei au distribuit alimente, apa si ceai cald persoanelor aflate in autoturismele blocate pe autostrazile A1 si A2.

Deszapezirea Centurii Capitalei

Actiunea de vineri vine dupa ce 25 de militari, ajutati de doua transportoare ambifie blindate si un autocamion i-au ajutat pe soferii de TIR blocati pe centura inca de joi dimineata. Oamenii nu reuseau sa treaca peste un pod, iar coada formata numara peste 100 deTIR-uri. Militarii au tractat cu TAB-ul tirurile pe podul, care le dadea dureri de cap soferilor.

Militarii regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” au venit cu tehnica militara aferenta, respectiv 2 transportoare ambifie blindate, un autocamion, autospeciala a IRA.

Rand pe rand camioanele au eliberat zona.

Inainte de a participa la aceasta misiune, militarii regimentului 30 garda, au fost pe autostrada A1, oferind alimente, ceai, apa si fructe soferilor surprinsi de ninsori si viscol. Si pompierii de la ISU Bucuresti au trimis spre Giurgiu, Arges si Calarasi apa si conserve pentru a fi distribuite celor ramasi inzapeziti in masini. Apa si alimentele provin din rezervele statului.

Nota noastra:

Situatia provocata de viscol este, in acelasi timp, o perfecta dovada asupra jafului privatizarilor, cum arata si aceste comentarii:

Titus L:

Privatizarea oricărui serviciu public este o catastrofă. Ce este public, trebuie să rămână public (…). Altfel, situația arată astfel:

http://www.gandul.info/financiar/regii-asfaltului-se-plang-ca-afacerea-deszapezitului-nu-e-profitabila-dar-din-eleganta-nu-renunta-la-contracte-de-ce-cred-ei-ca-un-miliard-de-euro-nu-e-de-ajuns-9179602

În anul 2012, în România privatizată, pe drumurile naționale înzăpezite au murit oameni. Nu căzuți pe câmp, ci inghețați in mașini așteptând să vină utilajele de dezăpezire. Opriți privatizarea! Să înceapă naționalizarea serviciilor de interes public.

Admin:

Asta e dovada eficientei privatizarii, intr-adevar.

Dupa ce ca statul da bani firmelor private pentru a efectua un serviciu altadata public, cum acel privat nu mai asigura serviciul, tot el, statul, vine si indeplineste functia respectiva! Ajungand astfel sa platim de doua, trei ori, dar cu costuri indirecte mult mai mari, ceea ce altadata se platea mult mai putin, o singura data si cu garantia interventiei.


Categorii

1. DIVERSE, Alerte, Apeluri, Cuvantul cititorului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “SA NE RUGAM PENTRU FRATII NOSTRI RAMASI SUB ZAPEZI PE DRUMURILE TARII! Ieri au murit deja 4 oameni

  1. Bunul Dumnezeu sa-i ierte si pe noi sa ne invredniceasca sa-I urmam!

  2. Dumnezeu să-i ierte! Au murit pentru că noi nu mai știm să trăim împreună.

    P.S.

    Privatizarea oricărui serviciu public este o catastrofă. Ce este public, trebuie să rămână public, iar cetățenii trebuie obligați să se implice, așa cum bine făceau secretarii de partid pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Altfel, situația arată astfel:

    http://www.gandul.info/financiar/regii-asfaltului-se-plang-ca-afacerea-deszapezitului-nu-e-profitabila-dar-din-eleganta-nu-renunta-la-contracte-de-ce-cred-ei-ca-un-miliard-de-euro-nu-e-de-ajuns-9179602

    În anul 2012, în România privatizată, pe drumurile naționale înzăpezite au murit oameni. Nu căzuți pe câmp, ci inghețați in mașini așteptând să vină utilajele de dezăpezire.

    Opriți privatizarea! Să înceapă naționalizarea serviciilor de interes public.

  3. miliarde si miliarde aruncate pur si simplu in buzunarele smecherilor cand aveau la dispozitie cel mai eficient , productiv , silentios si de gabarit redus utilaj pe care Roamnia l-a avut la dispozitie vreodata :
    http://www.ziare.com/emil-boc/premier/stabilobocu-1147328

    Iarta-ma , Doamne si iarta-i si pe fratii nostri adormiti sub plamuma Ta cea alba .

  4. @TitusL:

    Asta e dovada eficientei privatizarii, intr-adevar.

    Dupa ce ca statul da bani firmelor private pentru a efectua un serviciu altadata public, cum acel privat nu mai asigura serviciul, tot el, statul, vine si indeplineste functia respectiva! Ajungand astfel sa platim de doua, trei ori, dar cu costuri indirecte mult mai mari, ceea ce altadata se platea mult mai putin, o singura data si cu garantia interventiei.

  5. Cateodata insa interventiile omenesti nu au efect, oricat ne-am stradui. Am vazut furtuna de zapada in aeroportul din Toronto acum 3 ani, mii de oameni prinsi in aeroport. Masinile de dezapezire functionau in ritm alert, dar un vant puternic spulbera zapada la loc. Au murit multi canadieni si americani din zona Chicago inghetati in masini.

  6. @svm:

    Da, dar nu e cazul si aici. Problema era stiuta si anii trecuti, de cand s-a facut privatizarea.

    Inca o dovada: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tab-urile-armatei-au-deblocat-centura-capitalei-militarii-au-tractat-tir-urile-intepenite-in-nameti.html

  7. @ svm:

    La noi nu au functionat aproape deloc, nu e vorba de alert, nu s-au straduit… decat sa-si incaseze banul gros de la stat. Asta e singura lor stradanie, deja sunt cunoscuti de ani buni pentru aceste escrocherii criminale. Exista si utilaje performante care inlatura acel risc stiut, dar n-au avut interesul sa dea banii pe ele.

  8. “Opriți privatizarea! Să înceapă naționalizarea serviciilor de interes public.”

    Va intreb pe toti: cind vor intelege romanii ca aceasta este o solutie esentiala pentru rezolvarea problemelor ecomomice si sociale ale Romaniei?
    Bogatiile subsolului(petrolul,gazul,aurul,…), curentul electric, reteua de apa-canal sunt exemple de domenii in care nu are ce cauta proprietatea privata; acestea sunt interese publice si trebuie administrate de si sa fie in proprietatea statului Romania in mod exclusiv(fara amestec FMI, corporatii straine, suprastatale,…).

    Domne miluieste si ne lumineaza.

    Iertare.

  9. @admin
    dezapezirea la aeroportul din Helsinki Finlanda (referitor la comentariul de mai sus legat de Finlanda)

    http://www.youtube.com/watch?v=Yas5NdrmixU

  10. Povestea unui pui,povestea unui roman,povestea unei tari.Sau cat de dramatica poate deveni in viata neascultarea…

    “Cand l-a gasit, cand i-a vazut aripa rupta, a inteles ca era pierdut;
    dar si-a ascuns durerea, ca sa nu-l deznadajduiasca pe el…
    D-atunci au inceput zile triste pentru bietul pui; se uita cu ochii
    plansi cum fratii lui se invatau la zbor dimineata si seara; iar noaptea,
    cand ailalti adormeau sub aripa mamei, el o intreba cu spaima:
    — Mama, nu e asa ca o sa ma fac bine? Nu e asa c-o sa merg si eu
    sa-mi arati cetati mari si rauri, si marea?
    — Da, mama, raspundea prepelita, silindu-se sa nu planga.
    Si a trecut vara. Au venit taranii cu plugurile de au arat miristea;
    prepelita s-a mutat cu puii intr-un lan de porumb de alaturi; dar peste
    catava vreme au venit oamenii de au cules porumbul, au taiat cocenii
    si au intors locul; atunci s-a mutat in niste parloage din marginea
    lastarului.
    In locul zilelor mari si frumoase au venit zile mici si posomorate,
    a inceput sa cada bruma si sa se rareasca frunza lastarului. Pe inserate
    se vedeau randunici intarziate zburand in rasul pamantului, ori palcuri
    de alte pasari calatoare, iar in tacerea noptilor friguroase se auzeau
    strigatele cocorilor, mergand toate in aceeasi parte, catre miazazi.
    In inima bietei prepelite era o lupta sfasietoare. Ar fi vrut sa se rupa
    in doua: jumatate sa plece cu copiii sanatosi, care sufereau de frigul
    toamnei inaintate, iar jumatate sa ramaie cu puiul schilod, care se
    agata de ea cu disperare. Suflarea dusmanoasa a crivatului, pornita
    fara veste intr-o zi, a hotarat-o. Decat sa-i moara toti puii, mai bine
    numai unul — si fara sa se uite inapoi, ca sa nu-i slabeasca hotararea,
    a zburat cu puii zdraveni, pe cand al ranit striga cu deznadejde:
    — Nu ma lasati! Nu ma lasati!
    A incercat sa se tarasca dupa ei, dar n-a putut, si a ramas in loc,
    urmarindu-i cu ochii pana au pierit in zarea dinspre miazazi.
    Peste trei zile, toata preajma era imbracata in haina alba si rece a
    iernii. Dupa o ninsoare cu viscol, urma un senin ca sticla, aducand cu
    dansul un ger aprig.
    *
    La marginea lastarului, un pui de prepelita, cu aripa rupta, sta
    zgribulit de frig.
    Dupa durerile grozave de pana adineaori, urmeaza acum o piro-
    teala placuta. Prin mintea lui fulgera crampeie de vedenii… miriste…
    un caramb de cizma pe care se urca o furnica… aripa calda a mamei.
    Se clatina intr-o parte si intr-alta, si pica mort, cu degetele ghearei
    impreunate ca pentru inchinaciune.(Puiul-Alexandru Bratescu Voinesti).

    O poveste pentru inimi de ghiata…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare