Putin insista: scutul antiracheta e indreptat impotriva Rusiei

3-02-2012 1 minut Sublinieri

putin_missile

Scutul antirachetă ce urmează să fie amplasat în Europa vizează Rusia, apreciază premierul rus Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidenţiale ruse din primăvară. “În prezent nu există o ameninţare din partea Iranului sau a Coreei de Nord. În prezent, apărarea antirachetă (americană din Europa) urmăreşte cu siguranţă să neutralizeze potenţialul nuclear rusesc“, a declarat Putin într-un documentar intitulat “Politica rece” şi difuzat joi de televiziunea rusă.

Potrivit premierului, radarele şi sistemele antirachetă mobilizate în apropierea frontierei ruse vor acoperi teritoriul până la Munţii Ural.

“Acest lucru devine o realitate, iar NATO nu vrea să ofere nicio garanţie, nici chiar scrisă”, a subliniat Putin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică de vineri. Statele Unite, iniţiatoarele scutului antirachetă din Europa, sunt singura ţară care a recurs la arma nucleară şi în plus a folosit-o împotriva unei ţări fără armament nuclear, respectiv Japonia, în 1945, a amintit Putin.

“Am uitat acest lucru? Nu, nu putem să îl uităm. Şi vom reacţiona întotdeauna în faţa acestor ameninţări din apropierea frontierelor noastre”, a insistat el. El a declarat, de asemenea, că nu crede în sinceritatea partenerilor săi din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, care încearcă să aducă dovezi privind prezenţa unor arme de distrugere în masă în unele ţări pentru a putea interveni militar.

“Mi se pare că partenerii noştri nu au nevoie de aliaţi, ci de vasali. Vor să domine. Rusia nu acţionează în acest mod”, a adăugat premierul.


Categorii

1. DIVERSE, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Putin insista: scutul antiracheta e indreptat impotriva Rusiei

  1. “În prezent, apărarea antirachetă (americană din Europa) urmăreşte cu siguranţă să neutralizeze potenţialul nuclear rusesc“”
    Parca suntem in filmele cu idioti…Noi (rusii), construim o bomba atomica si ne suparam daca vecinul o neutralizeaza sa nu cada la ei.Cum este posibil asa ceva .
    cu stima

  2. NATO a fost creat de SUA dupa al 2-lea razboi mondial dupa ce a cucerit Europa necucerita de Rusia(URSS). Obiectivul NATO a fost si ramane anihilarea blocului militar infiintat prin “Tratatul dela Varsovia”(TrV), chiar daca in blocul TrV a ramas numai Rusia. Scutul dela Deveselu face parte din planul de razboi impotriva a ce a mai ramas din TrV. In al 2-lea Razboi Germania a folosit Romania ca sa atace Rusia in sud. Istoria se repeta cu al 3-lea razboi mondial(ghici cine foloseste Romania acum?).

  3. “Mi se pare că partenerii noştri nu au nevoie de aliaţi, ci de vasali. Vor să domine. Rusia nu acţionează în acest mod”, a adăugat premierul.

    Sa vezi si sa nu crezi…Rusia chiar nu actioneaza in acest mod (!?).

  4. Pingback: Rusia vorbeste despre CATASTROFA ANTAGONIZARII marilor puteri dupa esecul negocierilor asupra SCUTULUI ANTIRACHETA al SUA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Rogozin lauda RACHETELE RUSESTI/ Summitul Rusia-NATO, ANULAT din cauza SCUTULUI/ SUA, Israel si UE stiu ca Iranul NU POATE FABRICA BOMBA NUCLEARA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare